diumenge, 2 de març del 2014

L’últim Orde (IX)

Anterior



9

L'almirall Drayson es va reclinar a la seva cadira i va moure el cap.
-Em sap greu, Calrissian, general Bel Iblis -va dir, potser per desena vegada des que s'havia iniciat la reunió -. No podem arriscar-nos.
En Lando va respirar profundament i va tractar de reunir els seus últims àpexs de paciència. L'almirall Drayson estava llançant per la finestra tot el seu treball i la seva suor.
-Almirall...
-No comporta tant de risc, almirall –el va interrompre en Bel Iblis amb suavitat, i amb molta més cortesia de la qual en Lando havia deixat a la seva disposició -. Li he enumerat vuit llocs, com a mínim, dels quals podríem treure una fragata d'assalt, que estaria fora de servei menys de deu dies.
En Drayson va esbufegar.
-Al pas que va, el gran almirall Thrawn podria apoderar-se de tres sectors més en deu dies. Vol que siguin quatre?
-Almirall, estem parlant d'una sola fragata d'assalt -va intervenir en Lando -, no d'una dotzena de Creuers Estel·lars o una estació orbital de batalla. Què s’amaga a la màniga en Thrawn, que una sola fragata d'assalt pugui neutralitzar?
- Què podia fer contra unes drassanes fortament defensades, amb un sol vaixell de càrrega trucat? -Va replicar en Drayson -. Reconeguin-lo, cavallers: quan es lluita contra algú com en Thrawn, totes les regles normals no serveixen. Podria maquinar un parany tan transparent que no el veiéssim fins que fos massa tard. Ja ho ha fet abans.
En Lando va fer una ganyota, però no podia culpar al Drayson per la seva tossuderia. Dos mesos enrere, quan en Han i ell havien estat conduïts a la base militar oculta d’en Bel Iblis, gairebé havia arribat a convèncer-se que tot era una gegantesca i retorçada estratagema d’en Thrawn. Si, per creure el contrari, havia estat necessari arribar a la batalla de la Katana, el resultat li havia ensenyat una valuosa lliçó.
-Almirall, tots estem d'acord que en Thrawn és un estrateg brillant -va dir, i va triar les seves paraules amb cura -, però no podem donar per fet que tot el que passa a la galàxia forma part d'un immens pla que ell ha projectat. Ha robat les meves reserves de minerals i posar fora de funcionament a Ciutat Nòmada. Totes les possibilitats apunten que només desitjava això.
En Drayson va moure el cap.
-Tinc por que «totes les possibilitats» no sigui suficient, Calrissian. Aconsegueixi’m proves que l'Imperi no aprofitarà l'absència d'una fragata d'assalt, i em pensaré si la presto.
-Si us plau, almirall...
-Jo, en el seu lloc -va afegir en Drayson, mentre reunia les seves targetes de dades -, oblidaria la meva relació amb tot el projecte miner de Nkllon. Molts de nosaltres encara recordem que en Thrawn va utilitzar els seus talps per atacar les drassanes d’Sluis Van.
-Però els coneixements d’en Calrissian sobre les màquines van impedir que l'atac conclogués amb èxit -va recordar en Bel Iblis en veu baixa a l'almirall -. Alguns de nosaltres també recordem això.
-La qual cosa dóna per fet que en Thrawn va intentar robar les naus -va replicar en Drayson mentre s'aixecava -. Personalment, espero que es conformés amb posar-les fora de funcionament. Si em perdonen, cavallers, he d'anar a ocupar-me d'una guerra.
Va marxar, i en Lando va llançar un silenciós sospir de derrota.
-S'ha acabat -va dir, i va reunir les seves targetes de dades.
-No deixeu que això l’afligeixi –li va aconsellar en Bel Iblis, mentre s'aixecava de la cadira i estirava els seus cansats membres -. No ha estat tant per vostè i Ciutat Nòmada com per mi. En Drayson era un dels que sempre va considerar el desacord amb la Mon Mothma com el pas anterior a la col·laboració amb l'Imperi. És obvi que continua pensant igual.
-Em pensava que la Mon Mothma i vostè havien superat aquesta etapa -va dir en Lando, mentre es posava dret.
-Oh, sí –En Bel Iblis va arronsar les espatlles, va donar la volta a la taula i es va encaminar a la porta -. Més o menys. Em va convidar a tornar al si de la Nova República, he acceptat el seu lideratge i, oficialment, tot va bé. Però els vells records triguen a esvair-se -Va torçar lleument els llavis -. I he de reconèixer que la meva defecció de l'Aliança després d’Alderaan es va poder portar amb més diplomàcia. S'allotja a la planta dels Convidats del President?
-Sí. I vostè?
-També. Anem, l'acompanyaré.
Van sortir de la sala de conferències i van caminar pel passadís voltat cap als ascensors.
- Creu que canviarà d'opinió? -Va preguntar en Lando.
- Drayson? –En Bel Iblis va moure el cap -. De cap manera. A menys que aconseguim treure a la Mon Mothma de la sala de guerra perquè s'entrevisti amb vostè. Crec que la seva única possibilitat és confiar que l’Ackbar torni a Coruscant abans de dos dies. Deixant de banda la importància de Ciutat Nòmada, em sembla que encara li deu un o dos favors.
En Lando va pensar en aquella violenta escena del passat, quan havia dit a l’Ackbar que renunciava al seu càrrec de general.
-Els favors no significaran res si es mostra d'acord que és un parany, sobretot després d’enganxar-se els dits a Sluis Van.
-És cert -va admetre en Bel Iblis. Va llançar una ullada a un passadís transversal quan el van creuar, i en Lando va creure descobrir un lleu arrufament de celles a la seva cara quan va tornar el cap -. I tot es complica encara més per culpa d'aquesta Font Delta que l'Imperi ha introduït al palau. Que en Thrawn no tingui plans en aquest moment per Nkllon no significa que no se li acudeixi un en quant esbrini el que farem.
-Si ho esbrina -va corregir en Lando -. Font Delta no és omniscient. En Han i la Leia han aconseguit ocultar algunes missions importants.
-Demostrant de nou la força bàsica de grups petits. Tot i així, com més aviat descobreixin aquesta filtració i l’eliminin, millor.
Van creuar un altre passadís, i en Bel Iblis també el va escodrinyar. Aquesta vegada, no hi va haver dubtes sobre la seva expressió.
- Problemes? -Va preguntar en Lando en veu baixa.
-No estic segur -va contestar en Bel Iblis -. No hauria d'haver guàrdies en aquesta part del palau?
En Lando va mirar al seu voltant. Estaven completament sols.
- Els han destinat a tots a la recepció sarkana d'aquesta nit?
-Abans hi havia guàrdies aquí. Vaig veure dos, com a mínim, quan vaig sortir de les meves estances.
En Lando va recórrer amb la vista el passadís i una desagradable sensació es va insinuar en el seu clatell.
- Què els haurà passat?
-No ho sé –En Bel Iblis va respirar profundament -. Suposo que no va armat.
En Lando va negar amb el cap.
-M'he deixat el desintegrador a l'habitació. No vaig pensar que el necessitaria aquí.
-És probable que no -va dir en Bel Iblis, mentre introduïa els dits sota la seva jaqueta -. Hi haurà una explicació senzilla i innòcua.
-És clar –En Lando va treure el comunicador -. Anem a trucar per esbrinar què passa.
Va connectar l'aparell...
I el va tancar a l'instant, quan un xiscle d'estàtica va sorgir de l'altaveu.
-Crec que l'explicació ha deixat de ser senzilla -va dir en to ombrívol. Va desitjar tenir el desintegrador a mà -. Què fem ara?
-Trobarem una forma d'alertar Seguretat de palau -va contestar en Bel Iblis, i va passejar la vista entorn seu -. Molt bé. Els turboascensors de davant no ens ajudaran, només van a les zones residencials, però hi ha una escala al final del passadís que baixa al centre del palau. Provarem per aquí.
-Em sembla bé -va assentir en Lando -. Abans, ens passarem per les meves estances i recolliré el desintegrador.
-Bona idea -va aprovar en Bel Iblis -. Passarem del turboascensor. L'escala està per aquí.
L'escala estava tan deserta com el passadís que acabaven d'abandonar, però quan en Bel Iblis va treure el cap a la porta de l'escala, va aixecar una mà a manera d'advertència. En Lando es va col·locar al seu costat i va mirar.
Davant, al passadís, hi havia una silueta solitària. Una dona esvelta, de cabell vermell daurat, amb un petit desintegrador aferrat a la mà.
Es va produir un lleu murmuri de metall sobre tela quan en Bel Iblis va extreure el seu desintegrador. Va indicar al Lando que el seguís i va avançar amb sigil cap a la dona.
Gairebé van atrapar-la quan va arribar a la cantonada. Es va detenir, va estirar el cap per mirar...
En Bel Iblis va aixecar el seu desintegrador.
-Molt bé, Jade -va dir en veu baixa -. Ni un moviment. Tot ha acabat.
En Lando va pensar que la dona anava a protestar. Va tornar a mitges el cap i va mirar enrere, com si apuntés als seus contrincants.
- Calrissian! -Va exclamar, i l'alleujament que va expressar la seva veu va resultar inconfusible. O la tensió subjacent, si més no -. Hi ha imperials al palau, amb uniformes de Seguretat. Acabo de veure’n quatre.
-Interessant -va dir en Bel Iblis, i va escrutar el seu rostre -. On anava?
-Vaig pensar que seria una bona idea esbrinar què tramen -va grunyir la dona amb sarcasme -. Volen ajudar-me o no?
En Bel Iblis va treure el cap a la cantonada.
-Jo no veig a ningú. S'hauran dirigit cap a la sala de guerra o la recepció sarkana.
Tot d'una, tot va encaixar en la ment d’en Lando.
-No -va xiuxiuejar -. No han baixat, han pujat. Van a pels bessons de la Leia.
La Mara va jurar a sota veu.
-Tens raó. En Thrawn els hi va prometre al sonat d’en C’baoth. Ha de ser això.
-Potser té raó -va dir en Bel Iblis -. On és la seva habitació, Calrissian?
-Dues portes més enllà.
-Aneu a agafar el seu desintegrador -va ordenar en Bel Iblis, mentre feia un altre cop d'ull per la cantonada -. Jade i vostè dirigeixin-se cap a l'escala principal. Investiguin si hi ha algú a dalt, intentin posar sobre avís la Leia i en Solo. Jo baixaré a la recerca de reforços.
-Vagi amb compte -li va advertir la Mara -. Potser hauran deixat un grup de guàrdia al peu de l'escala.
-Hi haurà un a dalt, per descomptat -va replicar en Bel Iblis -. Cuidin-se.
Va llançar una última mirada per la cantonada i va marxar.
-Espera aquí -va dir en Lando a la Mara, i es va encaminar a la seva habitació -. Torno de seguida.
-Afanya't.
-Sí.
Va córrer a la seva habitació. Mentre obria la porta, va llançar una veloç mirada cap a la Mara. La dona seguia immòbil al costat de la cantonada, amb una intensa però estranya expressió en la part de la cara que veia.
Aquella cara. Aquella cara que li resultava tan familiar. Que encaixava en un temps, un lloc i un entorn que se li escapaven.
Va rebutjar el pensament. No era el moment adequat per dedicar-se a especulacions. En Han, la Leia i els seus fills corrien un perill mortal..., i només la Mara i ell podien salvar-los.

Leia Organa Solo. Leia Organa Solo. Desperta. Estàs en perill. Desperta. Leia Organa Solo, desperta...
La Leia es va despertar sobresaltada, i les últimes restes d'aquella veu insistent van ressonar en la seva ment. Va trigar uns segons a recordar on era, i els seus ulls i sentits Jedi van escrutar l'habitació en penombra mentre s'esforçava per reconèixer-la. Llavors, els últims vestigis de son van desaparèixer, i es va trobar de tornada a la seva cambra del palau imperial. Al seu costat, en Han va grunyir entre somnis mentre es donava la volta. A l'altra banda de l'habitació, els bessons estaven arraulits al bressol. A l'habitació contigua, la Wínter també dormia, sens dubte somiant amb les imatges agusades com un làser de la seva memòria perfecta. I al passadís...
Va arrufar les celles. Hi havia algú davant la porta. No, més d'una persona. Cinc o sis, com a mínim, agrupats al voltant de la porta.
Va saltar del llit i les seves mans van recollir de forma automàtica el desintegrador i l'espasa de llum del sòl. No devia passar res, un grup de guàrdies de Seguretat que conversaven un moment abans de continuar les seves rondes. En aquest cas, estaven trencant diverses normes molt estrictes del personal de guàrdia. Hauria de pensar en una forma diplomàtica però ferma de recordar-los-hi.
Va esmunyir-se amb sigil sobre la gruixuda catifa, va sortir del dormitori i es va encaminar a la porta, emprant els seus sentits Jedi. Si podia escoltar i identificar les veus dels guàrdies sense necessitat de sortir, els reprendria en privat i individualment al matí.
No va arribar a la porta. Es va parar en sec a meitat de la zona residencial, quan els seus sentits van captar un feble brunzit. Va parar l'orella i va procurar fer cas omís de la distracció que ocasionaven els batecs del seu cor. El soroll era tènue, però molt clar, i sabia que l'havia escoltat en altres ocasions.
Llavors, de sobte, ho va reconèixer: el brunzit d'un trenca-panys electrònic. Algú intentava irrompre a la seva cambra.
Quan encara seguia immòbil, paralitzada d'estupor, el pany es va obrir.
No hi havia temps de córrer ni lloc on refugiar-se..., però els dissenyadors de la Torre no havien oblidat aquest tipus de perill. Va aixecar el desintegrador, confiant fermament que encara funcionés, i va disparar dues vegades contra la porta.
La fusta era de les més dures i resistents conegudes en la galàxia, i els seus trets no van haver de perforar més d'un quart del seu gruix, però va ser suficient. Els sensors encastats havien pres nota de l'atac, i alhora que l'estrèpit dels trets martellejava a les orelles intensificades de la Leia, la pesada porta metàl·lica de seguretat va caure sobre l'interior de la porta de fusta.
- Leia? -Va preguntar en Han des del darrere, i la seva veu va sonar llunyana a causa del repic que retronava a les orelles.
-Algú tracta d'entrar -va explicar. Va córrer cap en Han, que havia aparegut a la porta del dormitori, amb el desintegrador a la mà -. He tancat a temps la porta de seguretat, però això no els contindrà.
-Per poc temps -va admetre en Han, vigilant la porta -. Entra al dormitori i crida a Seguretat. Intentaré contenir-los.
-Molt bé. Vés amb compte. Van molt en serio.
Tot just havien sorgit les paraules de la seva boca, quan tota l'habitació va experimentar una sacsejada. Els intrusos, farts de subtileses, havien decidit volar la porta a trossos.
-Sí, prou seriosament -va repetir en Han, en to ombrívol -. Aneu a buscar a C3PO i la Wínter, i agafa als bessons. Hem de pensar en alguna cosa, i ràpid.

El primer soroll que va arribar a les oïdes de la Mara devia ser el d'un llunyà tret de desintegrador, encara que no estava segura. El següent, uns segons després, va ser inconfusible.
-Oh, oh -va murmurar en Calrissian -. Això significa problemes.
Un altre tret va despertar ressons al forat de l'escala.
-Sembla un desintegrador pesat -va dir la Mara -. No hauran pogut obrir la porta sense soroll.
-O només volen als bessons -va murmurar en Calrissian, i es va apartar de la cantonada on s'havien detingut -. Anem.
-Espera.
La Mara el va agafar del braç amb la mà lliure mentre examinava el territori que s'estenia davant seu. L'ampli arc del primer tram d'escales acabava en un replà cerimonial, que tenia una treballada balustrada de pedra llaurada. Des d'on es trobaven, es podia veure el començament de dues escales més estretes que continuaven cap amunt, a l'estil doble hèlix, des de punts oposats del replà.
-Aquest replà és un bon lloc per apostar un vigilant, i no tinc ganes de parar un raig desintegrador.
En Calrissian va remugar a sota veu, impacient, però va romandre immòbil. Un moment després, va haver d’alegrar-se.
-Tens raó. Hi ha algú a prop de l'escala, a l'esquerra -va murmurar.
-Vol dir que hi haurà un altre a la dreta -va dir la Mara.
Va escodrinyar els contorns i esquerdes de la balustrada, mentre un altre tret de desintegrador retronava l'aire. Als agents d'Intel·ligència els agradava aguaitar en la foscor...
-I hi ha un a cada costat de l'escala principal -va afegir -. A uns dos metres de les vores.
-Ja els veig -va dir en Calrissian -. Això serà difícil -Va mirar cap enrere -. Vinga, Bel Iblis, puja d'una vegada.
-Serà millor que s'afanyi -va admetre la Mara. Va inspeccionar amb cautela als quatre imperials i va tractar de recordar els detalls de la distribució de la Torre -. La porta de l’Organa  Solo no resistirà molt més temps.
-Menys del que aquest grup ens retindrà -va xiuxiuejar entre dents en Calrissian -. Espera un moment. Queda't aquí, tinc una idea.
- On vas? -Va preguntar la Mara, quan en Lando es va allunyar de la cantonada.
-A l’hangar principal. En Chewie estava treballant en el Falcó. Si encara segueix allà, pujarem per la part exterior de la Torre i els traurem.
- Com? -Va insistir la Mara -. No desintegrareu aquestes finestres de transpariacer sense matar-los a tots.
-No cal -va dir en Calrissian, amb un tens somriure irònic -. La Leia té la seva espasa de llum. Mantingues a aquests tipus ocupats, d'acord?
Va córrer cap a l'escala i va baixar a corre-cuita.
-D'acord -va grunyir Mara, i va tornar la seva atenció als imperials.
Els haurien vist? Probablement. En aquest cas, el tipus amagat a l'escala de l'esquerra es trobava massa lluny de qualsevol refugi per molestar-la.
Bé, hauria de complaure'ls. Es va passar el desintegrador a la mà esquerra, va recolzar el canell contra la cantonada, va apuntar...
El tret procedent de l'altra escala va donar a la paret, sobre el seu desintegrador, i va ruixar la seva mà de calents resquills de pedra.
- Maleïda sigui! -Remugà.
Va retirar la mà i es va lliurar dels fragments. Així què anaven d’espavilats, eh? Bé, es posaria a la seva altura. Va agafar el desintegrador, va retrocedir cap a la cantonada...
La sobtada sensació de perill que va envair la seva ment va salvar la seva vida. Es va deixar caure sobre un genoll. Alhora, un parell de trets de desintegrador sorgits de davant van abrusar la pedra, a l'altura on tenia abans el cap. Es va tirar de costat a terra, buscant el lloc d'on havien partit els trets.
Eren dos, que avançaven amb sigil cap a ella pel passadís, al costat oposat a l'escala. Va disparar dues vegades mentre rodava sobre el seu estómac, però va fallar. Va aferrar amb les dues mans el desintegrador, procurant fer cas omís dels impactes cada vegada més propers, va apuntar l'arma cap a l’atacant situat més a la dreta i va disparar dues vegades.
L'home va fer unes contorsions i va caure a terra, encara que el seu desintegrador va continuar disparant al sostre. Un tret va fregar l'orella de la Mara quan va apuntar al segon atacant, i un altre es va acostar una mica més, amb l'arma disposada.
Tot d'una, sobre el cap de la Mara va passar un raig de foc làser. L’imperial de davant es va ensorrar com un bantha llancejat.
La Mara va girar en rodó. Mitja dotzena de guàrdies de seguretat corrien cap a ella des de l'escala, armats fins a les dents. Darrere d'ells anava en Bel Iblis.
- Es troba bé? -Va cridar.
-Sí -va grunyir la Mara, i es va allunyar una mica més de la cantonada. Just a temps. Els imperials del replà, en veure que el seu petit atac per sorpresa havia fracassat, van obrir foc com a possessos. La Mara es va posar dreta i es va apartar de la pluja de resquills -. En Calrissian ha baixat a l'hangar -va informar al Bel Iblis a plens pulmons.
-Sí, ens hem creuat -va assentir el general, mentre els guàrdies de seguretat avançaven -. Què ha passat aquí?
-Un parell d’endarrerits -va dir la Mara, i va moure el cap cap al passadís -. Havien de tornar de la secció de comunicacions. Els seus amics del replà van intentar retenir la meva atenció, en tant reptaven cap a mi. M'ha anat de poc.
-M'alegro que no ho aconseguissin –En Bel Iblis va mirar de dalt a baix la Mara -. Tinent?
-No serà fàcil, senyor -va cridar el cap de la guàrdia, per fer-se sentir sobre el soroll -. Van a pujar-nos de l'armeria un desintegrador de repetició E-Web. Quant arribi, els expulsarem d'aquest replà. Fins llavors, només podem mantenir-los ocupats i confiar que cometin una estupidesa.
En Bel Iblis va moure el cap lentament, va prémer els llavis, i arrugues de tensió es van formar al voltant dels seus ulls. Era una expressió que la Mara havia vist molt poques vegades, i només en els rostres dels millors comandaments militars: l'expressió d'un cap a punt d'enviar homes a la mort.
-No podem esperar -va dir. La tensió seguia, però la veu era ferma -. El grup de dalt volarà la porta d’en Solo molt abans que això passi. Haurem d’atacar ara.
El comandant de la guàrdia va respirar fondo.
-Comprès, senyor. Bé, soldats, ja heu sentit al general. Busquem protecció i a per ells.
La Mara es va apropar un pas cap al Bel Iblis.
-No ho aconseguiran a temps -va dir en veu baixa.
-Ja ho sé, però com més n’eliminem ara, menys se'ns oposaran quan baixin.
La seva mirada es va desviar de nou.
-Quan hagin pres ostatges -va concloure.
Es va produir un últim esclat de foc làser, un vague estrèpit metàl·lic, i després, silenci.

-Ai mare! -va gemegar C3PO, des del racó on intentava passar el més desapercebut possible -. Crec que la porta de seguretat s'ha enfonsat.
-Encara sort que estàs tu per donar-nos aquestes notícies -va replicar en Han, irritat.
Els seus ulls van vagar pel dormitori de la Wínter. La Leia sabia que l'exercici era inútil. Tot el que podien utilitzar per defensar-se ja havia estat disposat. El llit i la calaixera de la Wínter estaven recolzades contra les dues portes, i havien acostat el rober a la finestra, a manera de barricada improvisada per disparar. I això era tot. Només calia esperar, fins que els intrusos irrompessin per una o ambdues portes.
La Leia va respirar fondo i va tractar de calmar el seu accelerat cor. Des del primer intent de segrest a Bimmisaari, s'havia fet a la idea que els imperials anaven només a buscar-la. No és que fos un pensament molt agradable, però s'havia acostumat, més o menys, després d'anys de guerra.
Aquesta vegada era diferent. Aquesta vegada, en lloc d'anar a per ella i els seus bessons nonats, anaven a pels seus nadons. Nadons als quals podien arrabassar dels seus braços i amagar-los on mai pogués trobar-los.
Va estrènyer amb fúria la seva espasa de llum. No. No passaria. No ho permetria.
Es va sentir un soroll de fusta de trencar-se a l'exterior.
-Allà va el sofà -va remugar en Han. Un altre soroll... -. I la butaca. Tampoc pensava que els continguessin molt.
-Valia la pena provar -va dir la Leia.
-Sí -va esbufegar en Han -. Porto mesos dient-te que necessitem més mobles.
La Leia va somriure i va estrènyer la seva mà. En Han sempre intentava mitigar la tensió de qualsevol situació.
-No és veritat -va dir -. A més, mai ets aquí -Va mirar la Wínter, asseguda a terra sota les finestres de transpariacer, amb un bessó bressolat en cada braç -. Com estan?
-Crec que s'estan despertant -va murmurar la Wínter.
-Sí -va confirmar la Leia, i va acariciar mentalment a cada un amb tota la serenitat que va poder reunir.
-Intenta mantenir-los callats -va remugar en Han -. No cal ajudar als nostres amics de fora.
La Leia va assentir, i una nova onada de tensió va rebregar seu cor. Tots dos dormitoris, el d'ells i el de la Wínter, donaven a la zona residencial de les estances, de manera que els atacants tenien un cinquanta per cent de possibilitats d'encertar la porta darrera de la qual es refugiaven els seus objectius. Amb el tipus d'armes que portaven, una elecció errònia només els retardaria uns escassos minuts, però podien significar la diferència entre la vida i la mort.
El soroll sord produït pel tret d'un desintegrador es va sentir des de la seva habitació, i la Leia va respirar per un moment, però només per un moment. Un segon després, el soroll es va repetir, aquesta vegada des de la porta de davant. Els imperials havien decidit destruir totes dues portes a la vegada.
Es va tornar cap al Han, i va descobrir que aquest l'estava mirant.
-Els contendré -va dir, unes paraules més tranquil·litzadores que racionals -. Han de dividir les seves forces. Encara ens queda una mica de temps.
-Tant de bo ens servís d'alguna cosa -va dir la Leia, i va passejar inútilment la vista per l'habitació.
Anys de desplaçar-se per la galàxia amb la secció de Provisions i Adquisicions de la Rebel·lió havien acostumat a la Wínter a viatjar amb el menor bagatge possible, i no hi havia res que poguessin utilitzar.
Una altra andanada de trets va arribar de l'exterior, seguida pel tènue soroll d'alguna cosa esmicolant-se. Les portes de fusta del dormitori no trigarien a caure. La Leia va tornar a examinar l'habitació, i la desesperació va començar a ennuvolar els seus pensaments. El rober, el llit, la còmoda, això era tot. Només les portes de seguretat, les finestres de transpariacer i les parets nues.
Parets nues...
Tot d'una, va prendre consciència de l'espasa de llum que s'aferrava a la mà.
-Han, per què no sortim d'aquí? -Va dir, i el primer alè d'esperança va despertar en ella -. Puc practicar una via d'accés a l'habitació del costat amb la meva espasa de llum, i podríem continuar fins al passadís abans que entressin.
-Sí, ja ho havia pensat -va contestar en Han -. El problema és que ells també ho hauran pensat.
La Leia va empassar saliva. Sí, els imperials haurien tingut en compte aquesta possibilitat.
- I si baixem? -Va insistir -. O pugem? Suposaran que hem fugit pel sostre?
-Ja has vist a Thrawn en acció -va replicar en Han -. Què opines?
La Leia va sospirar, i les seves esperances es van esvair. En Han tenia raó. Si el gran almirall havia planejat l'atac, ja podien obrir la porta de seguretat i rendir-se a l'instant. Tots els detalls haurien estat tinguts en compte, així com les possibles alternatives.
La Leia va moure el cap.
-No -va dir en veu alta -. No és infal·lible. Ja ens hem avançat a les seves intencions en altres ocasions, i podem tornar a fer-ho.
Va mirar la Wínter i als bessons, que seguien dormint sota la finestra.
La finestra...
-Molt bé -va dir a poc a poc -. I si ens escapem per la finestra?
En Han la va mirar fixament.
- Per la finestra, on?
-A on puguem arribar -Els desintegradors van atacar les portes de seguretat -. A dalt, a sota, al costat... Tant me fa.
L'expressió estupefacta d’en Han no havia desaparegut del seu rostre.
-Per si no ho sabies, cor, aquestes parets són de pedra massissa. Ni tan sols en Chewie podria enfilar-se per elles sense un equip d'alpinisme.
-Per això no s'imaginen que escaparem per aquí -va insistir la Leia, i va tornar a mirar cap a la finestra -. Potser pugui practicar alguns agafadors per les mans i els peus amb l'espasa de llum...
Es va interrompre i va llançar a la finestra una segona mirada. Si les llums de l'habitació no l’enganyaven, un parell de fars s'aproximaven.
-Han...
El seu marit es va girar per mirar.
-Oh, oh -va murmurar -. Més companyia. Fantàstic.
-Potser és un equip de rescat -va suggerir la Leia, vacil·lant.
-Ho dubto -En Han va bellugar el cap i va examinar els llums que s'apropaven -. Només han passat uns minuts des que va començar el tiroteig. Espera un moment...
La Leia va mirar enrere. Els llums de l'exterior havien començat a parpellejar. Va observar la configuració, però no corresponia a cap codi conegut...
- Capità Solo! -Va exclamar C3PO, molt nerviós -. Com sap, domino sis milions de formes de comunicació...
-És en Chewie -el va interrompre en Han. Es va incorporar i va agitar les dues mans davant de la finestra.
-... i aquest senyal sembla estar relacionada amb un dels codis utilitzats pels jugadors de sàbacc professionals per...
-Hem de sortir per aquesta finestra -va dir en Han, mentre llançava una mirada a la porta -. Leia?
-Sóc aquí.
La princesa va deixar caure el desintegrador i es va posar dreta, amb l'espasa de llum a la mà.
-... fer trampes sense que s'assabentin els altres membres de la partida...
-Tanca el bec, Lingot d'Or -va replicar en Han, mentre ajudava a la Wínter a aixecar-se.
Els llums s'acostaven a gran velocitat, i la Leia va distingir la forma del Falcó, que es retallava contra les llums de la ciutat. Un record la va assetjar: quan els noghri havien intentat segrestar-la a Bpfassh, havien utilitzat un fals Falcó com a esquer. No obstant això, als imperials no se'ls hauria ocorregut utilitzar un codi emprat pels jugadors de sàbacc... O sí?
Gairebé era igual. Preferia enfrontar als seus enemics a bord d'una nau que esperar asseguda a què s'apoderessin d'ella. A més, molt abans de pujar a la nau, sabria si en Chewbacca estava o no en ella. Es va apropar a la finestra, va aixecar l'espasa de llum...
I darrere d'ella, la porta de seguretat va saltar a trossos.
La Leia es va tornar en rodó i, a través del fum, va veure a dos homes que empenyien de costat el tocador i es llançaven a terra, alhora que en Han l’agafava pel braç i la tirava a un costat.
Una descàrrega tancada de raigs làser es va estavellar contra la paret i la finestra, mentre la Leia apagava la seva espasa de llum i recollia el desintegrador. En Han, al seu costat, va repel·lir l'atac, protegit en part pel rober. Quatre imperials més van aparèixer a la porta i van disparar al seu torn sobre el rober. La Leia va serrar les dents i va disparar, amb la precisió que la pràctica i la Força li van permetre, tot i saber que tot era inútil. Com més es prolongués el tiroteig, més possibilitats hauria de què un dels seus fills fora ferit...
Tot d'una, per sorpresa, alguna cosa va tocar la seva ment. Una pressió mental, a mig camí entre l'exigència i el suggeriment. I li deia...
Va respirar fondo.
- Prou! -Va cridar, per fer-se sentir sobre l'estrèpit -. Deixeu de disparar. Ens rendim.
El tiroteig es va interrompre. La Leia va dipositar el desintegrador sobre el destrossat rober i va aixecar les mans, quan els dos imperials per terra es van incorporar amb cautela i van avançar. Va tractar de no percebre la incredulitat d’en Han.
La balustrada propera a l'escala situada més a la dreta va esclatar en un núvol de resquills i pols quan el foc concentrat dels guàrdies de seguretat va aconseguir destruir-la. Els trets de resposta van arribar a un dels guàrdies quan la balustrada es va ensorrar, i va caure a terra. La Mara va treure un ull per la cantonada, indici entre la runa i els encegadors esclats de raigs làser, i es va preguntar si haurien aconseguit arribar a l'imperial que s'havia convertit en el seu objectiu.
Sí. Va aconseguir distingir, a través del fum, la forma retorçada d'un cos, coberta de pols.
- Han arribat a un -va informar Bel Iblis -. En queden tres.
-Més els que hi hagi a dalt -li va recordar el general, amb rostre ombrívol -. Esperem que la llegendària sort d’en Solo inclogui la Leia, els nens i als altres ostatges possibles.
-És la segona vegada que parla d'ostatges -va dir la Mara. En Bel Iblis va arronsar les espatlles.
-Només podran sortir d'aquí escudant-se en ostatges, i estic segur que ells ho saben. L'única possibilitat que els queda és fugir per dalt, i ja he indicat al Calrissian que reuneixi alguns caces per tancar el palau des de l'aire. Un cop bloquejat el turboascensor, aquesta escala és l'última via d'escapament.
La Mara el va mirar i un calfred va recórrer tot el seu cos. Encara no havia tingut temps de reflexionar sobre tots els aspectes de la situació, per culpa de la commoció desfermada des que l'incident s'havia iniciat. Ara, les paraules d’en Bel Iblis i els seus llunyans records s'havien combinat en un encegador centelleig de discerniment.
Va romandre immòbil uns segons, reflexionant, i es va preguntar si es tractava d'alguna cosa real o un producte de la seva imaginació, però era evident. Lògic, brillant des del punt de vista tàctic, amb l'empremta del gran almirall impresa. Allà estava la resposta.
I hauria sortit bé..., excepte per un descuit. En Thrawn ignorava que ella estava al palau. O no creia que hagués estat la Mà de l'Emperador.
-Torno de seguida -va dir al Bel Iblis.
Es va allunyar pel passadís a corre-cuita. Va girar una cantonada i es va internar en un passadís transversal. Els seus ulls van explorar el fris llaurat que corria sobre la part superior de la paret. En algun punt, trobaria el senyal que buscava.
Allà estava. Es va detenir davant del panell, d'aspecte molt vulgar, d'altra banda, i va mirar a banda i banda. Potser l’Skywalker i l’Organa Solo acceptessin les seves passades relacions sense parpellejar, però dubtava que els altres fossin tan indiferents. El passadís estava desert. Va alçar la mà cap al fris, va introduir dos dits en les esquerdes corresponents i va deixar que els sensors absorbissin la calor de la seva mà.
El panell es va obrir sense cap soroll.
Va entrar, va tancar el panell a la seva esquena i va mirar al seu voltant. Els passadissos privats de l'emperador, més o menys paral·lels als pous dels turboascensors, eren molt estrets, per força, però estaven ben il·luminats, a prova de pols i sorolls. El més important era que la conduirien fins als imperials amagats al replà de recepció.
Dos minuts i tres escales després, va arribar a la sortida que donava a la planta de l’Organa  Solo. Va inhalar dues llargues glopades d'aire, es va preparar per al combat i va sortir al passadís.
Com la batalla es desenvolupava tres pisos més avall, esperava trobar un segon grup de vigilància prop del lloc per on pretenien escapar. Tenia raó: dos homes, abillats amb els ja coneguts uniformes de Seguretat de palau estaven aixafats contra les parets, d'esquena a ella, i vigilaven l'extrem oposat del passadís. L'estrèpit insistent dels desintegradors, que arribava des de la direcció contrària, era més que suficient per ofegar els seus passos, i tots van morir molt abans d'advertir la seva presència. Un ràpid cop d'ull per assegurar-se que estaven fora de combat, i es va encaminar cap les estances de l’Organa  Solo.
Quan va arribar a la destrossada porta exterior, i ja es disposava a obrir-se pas entre la runa, una explosió va interrompre el foc dels desintegradors que disparaven dins.
Va estrènyer les dents quan els desintegradors dels defensors van respondre als seus atacants. Una bona manera de fer-se matar seria irrompre com una exhalació, sense buscar protecció, però si procedia amb més cautela, potser algú moriria abans que ella estigués en condicions de disparar.
Llevat que...
Leia Organa Solo, va cridar en silenci, i va projectar la Força com abans, quan en Calrissian havia anat a buscar el seu desintegrador, tan insegura com en l'anterior ocasió que l’Organa Solo la sentís. Sóc la Mara. Estic darrere d'ells. Rendeix-te. Em sents? Rendeix-te. Rendeix-te. Rendeix-te.
Quan va arribar a la porta exterior, va sentir el crit de l’Organa  Solo, a penes audible per culpa del soroll dels desintegradors.
- Prou! Deixeu de disparar! Ens rendim.
La Mara va treure un ull per la cantonada: quatre imperials drets o agenollats al costat de les vores ennegrides de la porta, amb els desintegradors apuntant cap a dins, i dos més a l'interior, que començaven a incorporar-se. Cap mirava en la seva direcció.
La Mara va somriure, va aixecar el desintegrador i va obrir foc.
Dues es van desplomar abans que els altres fossin conscients de la seva presència. Un tercer va caure quan va girar en rodó, amb la vana intenció de disparar sobre ella. El quart gairebé havia adoptat la posició de tir, quan un llamp que va sorgir de l'interior de l'habitació el va abatre.
Cinc segons més tard, tot havia acabat.
Només va quedar un supervivent.
-Creiem que és el cap del grup -va dir en Bel Iblis al Han, mentre els dos s'encaminaven cap a la zona mèdica -. Identificat en principi com el Major Himron, encara que no ho esbrinarem amb certesa fins que recuperi la consciència.
En Han va assentir i va llançar un ràpid cop d'ull a un altre parell de guàrdies quan van passar de llarg. Si més no, l'incident havia posat sobre avís a Seguretat. Just a temps.
- Alguna idea de com van entrar?
-Serà una de les meves primeres preguntes -va contestar en Bel Iblis-. Està en cures intensives... Per aquí.
En Lando esperava a la porta, acompanyat per un metge, quan en Han i en Bel Iblis van arribar.
- Esteu tots bé? -Va preguntar en Lando a l'instant -. Vaig enviar a Chewie dalt, però em van ordenar quedar-me aquí, amb el presoner.
-Tots estem bé –el va tranquil·litzar en Han, mentre en Bel Iblis i ell entraven -. Chewie va pujar abans que jo me n'anés, i està ajudant a la Leia i la Wínter a preparar altres estances. Per cert, gràcies per seguir-nos.
-De res -va grunyir en Lando -, sobretot perquè no vam fer res més que mirar. No hauries pogut endarrerir dos minuts la teva petita exhibició de focs artificials?
-A mi no em miris. Va ser culpa de la Mara.
Una ombra va creuar la cara d’en Lando.
-Ah, ja. La Mara.
En Han va arrufar les celles.
- Què vols dir?
-No ho sé –En Lando va moure el cap -. Té alguna cosa que no m'acaba de convèncer. Recordes quan érem a Myrkr, a la base d’en Karrde, just abans que en Thrawn arribés i haguéssim d'amagar-nos al bosc?
-Vas dir que la seva cara et sonava -Aquell comentari s'havia gravat en la seva ment -. Ja saps on la vas conèixer?
-Encara no -va grunyir en Lando -, però estic a prop. Ho sé.
En Han va mirar al Bel Iblis i al metge, pensant en el que en Luke havia dit l'endemà passat de partir de Myrkr. Que la Mara li havia confessat la seva intenció de matar-lo.
-La veiessis on la veiessis, sembla que ara està de la nostra part.
-Sí -va dir en Lando -. Potser.
En Bel Iblis els va requerir.
-Intentarem despertar-lo. Acompanyi’m.
Van entrar. Mitja dotzena de metges i androides, sense comptar tres oficials de seguretat de l’Ackbar, envoltaven al presoner. A un senyal d’en Bel Iblis, un dels metges va fer alguna cosa a l'embenat que envoltava el braç de l’imperial. Mentre en Han i en Lando s'acomodaven a un costat del llit, el presoner va tossir i va obrir els ulls.
- Major Himron? -Va preguntar un oficial de seguretat -. Em sent, Major?
-Sí -va panteixar l'imperial, i va parpellejar un parell de vegades. Els seus ulls van examinar a la gent que l'envoltava, i en Han va tenir la impressió que l'home es posava en estat d'alerta -. Sí -va repetir, amb més energia.
-El seu atac ha fracassat -va dir l'oficial -. Tots els homes han mort, i encara no estem segurs que vostè vagi a sobreviure.
En Himron va sospirar i va tancar els ulls, però el seu rostre encara transparentava lucidesa.
-Atzars de la guerra -va contestar.
En Bel Iblis es va inclinar cap endavant.
- Com es van introduir al palau, Major?
-Suposo que ja... no importa -va murmurar en Himron. Respirava amb gran dificultat -. La porta posterior. Un conjunt de passadissos secrets... Tancat per dins... Ella ens va deixar entrar.
- Algú els va deixar entrar? -Va preguntar en Bel Iblis -. Qui? –En Himron va obrir els ulls.
-El nostre contacte del palau. Es diu... Jade.
En Bel Iblis va llançar al Han una mirada de sorpresa.
- Mara Jade?
-Sí –En Himron va tornar a tancar els ulls i va exhalar un profund sospir -. Agent especial de l’... Imperi. En un altre temps anomenada... Mà de l'Emperador.
Va emmudir, i va donar la impressió que s'encongia al llit.
-Fins aquí hem arribat, general -va dir el metge en cap -. Necessita descansar, i cal estabilitzar-lo. D'aquí a un parell de dies, potser, s'haurà recuperat prou per respondre a més preguntes.
-No està gens malament -va comentar un oficial de seguretat, mentre s'encaminava a la porta -. Ens ha dit prou.
-Esperi un moment -li va interpel·lar en Han -. On va?
- Vostè què creu? -Va replicar l'oficial -. Vaig a detenir la Mara Jade.
- Basant-se en la paraula d'un oficial imperial?
-No té una altra alternativa, Solo -va dir en veu baixa en Bel Iblis, i va recolzar una mà sobre l'espatlla d’en Han -. Després d'una acusació tan greu, una detenció cautelar es fa necessària. No es preocupi. Aviat ho solucionarem.
-Així ho espero –li va advertir en Han -. Agent imperial, i un ou. Es va carregar a tres, com a mínim, allà dalt... -Es va interrompre en fixar-se en l'expressió d’en Lando -. Què passa?
El seu amic va tornar la vista cap a ell a poc a poc.
-Ja ho tinc -va dir en veu baixa -. Ja sé on l'havia vist. Era una de les noves ballarines al palau d’en Jabba el Hutt, a Tatooine, quan vam anar a rescatar-te.
En Han va arrufar les celles.
- En el palau d’en Jabba?
-Sí, i no estic segur, però en el merder que es va armar abans de sortir cap al Gran Pou de Carkoon, crec recordar que va demanar a Jabba acompanyar-lo al Veler. No, no l'hi va demanar. Més aviat diria que li va suplicar.
En Han va contemplar a l'inconscient Major Himron. La Mà de l’Emperador? i en Luke havia dit que ella el volia matar...
Va rebutjar la idea.
-Tant me fa on fos -va dir -. Ens va lliurar d'aquells imperials. Vine, anem a donar un cop de mà a la Leia amb els bessons, i després investigarem el que passa aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada