dijous, 13 de març del 2014

L’últim Orde (XXVI)

Anterior



26

-Sabia que vindríeu a mi aquesta nit -va continuar en C'baoth, i es va aixecar lentament del tron -. Des del moment en què vau abandonar Coruscant, vaig saber que vindríeu. Per això vaig disposar que aquesta nit els habitants de la meva ciutat ataquessin als meus opressors.
-No era necessari.
En Luke va fer un pas enrere involuntari, quan el record d'aquells dies gairebé desastrosos a Jomark va acudir a ell. En C’baoth havia intentat corrompre’l subtilment per atreure’l cap al costat fosc... i quan va fracassar, va intentar matar al Luke i també a la Mara.
Però no ho intentaria de nou. Aquí no. Sense la Força, no.
-I tant que era necessari -va replicar en C'baoth -. Necessitàveu una distracció per entrar a la meva presó. I ells, com tots els éssers inferiors, necessitaven una causa. Quina millor, sinó l'honor de morir al servei d'un Jedi?
La Mara va murmurar alguna cosa.
-Crec que és al revés -va dir en Luke -. Els Jedi eren els guardians de la pau. Els servents de l'Antiga República, no els seus amos.
-Per això ells i l'Antiga República van fracassar, Jedi Skywalker –En C'baoth va agitar un dit en la seva direcció per a donar major èmfasi a les seves paraules -. Per això van fracassar, i per això van morir.
-L’Antiga República va sobreviure durant mil generacions -va observar la Mara -. Això no em sembla un fracàs.
-Potser no -va replicar en C'baoth, amb evident menyspreu -. Ets jove, i encara no veus amb claredat.
-I vostè sí, oi?
En C’baoth va somriure.
-Oh, sí, el meu jove aprenent -va dir amb suavitat -. I tant. Com et passarà a tu.
-No compti amb això -va grunyir la Mara -. No hem vingut per alliberar-lo.
-La Força no depèn dels vostres supòsits objectius, ni tampoc els veritables amos de la Força. Ho sapigueu o no, jo us he convocat.
-Cregui-s’ho, endavant -La Mara va fer un gest amb el desintegrador -. Poseu-vos allà.
-És clar, la meva jove aprenent –En C'baoth va donar tres passos en la direcció indicada -. Posseeixes una gran força de voluntat, Jedi Skywalker -va dir al Luke, mentre la Mara s'acostava amb cautela al tron ​​i s'ajupia per examinar els taulers de control dels recolçabraços -. Detindràs un gran poder, en la galàxia que construirem.
-No -En Luke va moure el cap. Aquesta era potser la seva última oportunitat de tornar el seny al Jedi boig, de salvar-lo, com havia salvat Vader en la segona Estrella de la Mort -. No està en condicions de construir res, mestre C'baoth. Està malalt, però jo l'ajudaré si em deixa.
El rostre d’en C’baoth es va ennuvolar.
- Com goses dir coses semblants? Com goses pensar tan sols aquesta blasfèmia sobre el gran Mestre Jedi C'baoth?
-És així -va dir en Luke amb suavitat -. Vostè no és el Mestre Jedi C'baoth. L'original no, com a mínim. La prova es troba en els registres de la Katana. En Joruus C'baoth va morir fa molt de temps, durant el projecte Vol d'Expansió.
-Però sóc aquí.
-Sí -va assentir en Luke -, ho està, però no Joruus C'baoth. Vostè és el seu clon.
Tot el cos d’en C’baoth es va posar rígid.
-No -va dir -. No. És impossible.
En Luke va agitar el cap.
-No hi ha altra explicació. Estic segur que alguna vegada se li haurà ocorregut aquesta idea.
En C’baoth va respirar fondo, tremolós, i de sobte, va tirar el cap enrere i va llançar una riallada.
-Amb compte –li va advertir la Mara, mentre observava l'ancià per sobre del braç del tron -. Va fer el mateix truc a Jomark, te'n recordes?
-Tranquil·la -va contestar en Luke -. No pot fer-nos mal.
-Ai, Skywalker, Skywalker -va dir en C’baoth, i va bellugar el cap -. Tu també? El gran almirall Thrawn, la Nova República, i ara tu. A què es deu aquesta sobtada fascinació pels clons i la clonació? -Va llançar una altra riallada i, sense previ avís, va compondre una expressió mortalment seriosa. Ningú entén res, Jedi Skywalker. Ni el gran almirall Thrawn, ni cap d'ells. El veritable poder d'un Jedi no resideix en aquests vulgars trucs de matèria i energia. L'autèntic poder d'un Jedi és que nosaltres sols, de tots els éssers de la galàxia, tenim el poder de créixer més enllà de nosaltres, d’estendre'ns fins a tots els confins de la galàxia.
En Luke va mirar a la Mara, però va rebre com a resposta un encongiment d'espatlles i una mirada de perplexitat.
-No l'entenem -va dir en Luke -. Què vol dir?
En C’baoth va fer un pas cap a ell.
-Ja ho he fet, Jedi Skywalker -va xiuxiuejar, amb ulls que brillaven en la penombra -. Amb el general Covell. Allò que ni tan sols l'emperador va aconseguir. Vaig prendre la seva ment a les meves mans i la vaig alterar. La vaig reformar i reconstruir a la meva imatge i semblança.
En Luke va sentir un calfred.
- Què vol dir, reconstruir-la?
En C’baoth va assentir i un misteriós somriure va aletejar en els seus llavis.
-Sí, la vaig reconstruir. I això només va ser el principi. Sota els nostres peus, en les profunditats de la muntanya, el futur exèrcit dels Jedi es troba disposat ja a servir-nos. Tornaré a fer el que vaig fer amb el general Covell, una vegada i una altra. Perquè el gran almirall Thrawn mai s'ha adonat que l'exèrcit que creu que està creant per a ell, l’està creant per a mi.
Tot d'una, en Luke va comprendre. Els clons que creixien a la caverna no només eren físicament idèntics al seu model original. Les ments també eren idèntiques, o prou per a resultar variacions menors del mateix patró.
Si en C'baoth aconseguia alterar la ment d'un d'ells, ho faria amb tot el grup.
En Luke va tornar a mirar a la Mara. Ella també ho havia comprès.
- Encara creus que pots salvar-lo? -Va preguntar.
-Jo no necessito que ningú em salvi, Mara Jade -va dir en C’baoth -. Creus que vaig a permetre que el gran almirall Thrawn m’empresoni així?
-No vaig pensar que li havia demanat permís -va replicar la Mara, allunyant-se del tron -. Aquí no hi ha res, Skywalker. Fotem el camp.
-No us he donat permís per anar-vos -va dir en C’baoth, en veu alta i majestuosa. Va aixecar una mà, i en Luke va veure que sostenia un petit cilindre -. I no ho fareu.
La Mara va moure el seu desintegrador.
-No va a detenir-nos amb això -va dir, amb menyspreu tot just dissimulat -. Un activador remot ha de tenir alguna cosa que activar.
-I el té -va dir en C’baoth, somrient -. Vaig ordenar als meus soldats que el preparessin. Abans que els enviés fora de la muntanya, amb armes i instruccions per a la meva gent.
-És clar -La Mara va retrocedir un pas cap a l'escala, i va dirigir una mirada cautelosa al sostre quan la seva mà esquerra va trobar el passamà que separava la secció elevada del saló del tron ​​del nivell inferior -. Acceptem la seva paraula.
En C’baoth va moure el cap.
-No cal -va dir amb suavitat, i va estrènyer l'interruptor.
En la ment d’en Luke, una cosa llunyana i molt estranya va semblar llançar un crit d'agonia.
I de sobte, encara que fos impossible, va notar que una onada de consciència i energia l'envaïa. Com si despertés d'un somni profund, o sortís d'una habitació fosca a la llum.
La Força tornava a acompanyar-lo.
- Mara! -Va cridar.
Però ja era massa tard. El desintegrador de la Mara s'havia alliberat de la seva presa i volava pel saló. Mentre en Luke saltava cap a ella, la mà estesa d’en C’baoth va esclatar en una brillant flamarada de raigs blanc blavosos.
El raig va donar a la Mara al pit, i va sortir disparada contra el passamà.
- Prou! -Va cridar en Luke.
La va protegir amb el seu cos i va encendre l'espasa de llum. En C’baoth no li va fer cas i va disparar una segona andanada. En Luke va aconseguir rebutjar-la gairebé del tot amb l'espasa, però va fer una ganyota de dolor quan la part restant va travessar els seus músculs. En C’baoth va disparar una tercera andanada, una quarta, una cinquena...
I després, de sobte, va baixar les mans.
-No pensis que pots donar-me ordres, Luke Skywalker -va dir amb veu petulant -. Jo sóc l'amo. Tu ets el servent.
-Jo no sóc el teu servent.
En Luke va retrocedir i va llançar una breu mirada a la Mara. Hi havia aconseguit incorporar-se, recolzant-se en el passamans. Tenia els ulls oberts, però ennuvolats, i exhalava febles gemecs entre les dents serrades. En Luke va recolzar la mà lliure sobre la seva espatlla, fastiguejat per l'olor d’ozó, i va examinar ràpidament les seves ferides.
-Sí ets el meu servent -va dir en C’baoth, substituïda ara la petulància per una mena d’altiva grandesa -. Com ella. Deixa-la en pau, Jedi Skywalker. Necessitava una lliçó, i ja la té.
En Luke no va contestar. Cap de les seves cremades semblava greu, però els seus músculs s'agitaven espasmòdicament. Va projectar la Força i va intentar alleujar-li el seu dolor.
-He dit que la deixis en pau -va repetir en C'baoth, i la seva veu va despertar ressons sinistres a la sala del tron -. La seva vida no es troba en perill. Estalvia les teves energies per a la prova que t'espera.
Va aixecar la mà teatralment i el va assenyalar.
En Luke es va tombar. Una figura vestida amb el que semblava la mateixa túnica marró d’en C’baoth s'alçava al saló, la seva silueta contra l'holograma galàctic. Una silueta que li va recordar a algú...
-No hi ha alternativa, el meu jove Jedi -va dir en C’baoth, amb veu gairebé tendra -. No ho comprens? Has de servir-me, o no podrem salvar la galàxia de si mateixa. Per tant, has d’enfrontar-te a la mort i emergir al meu costat..., o has de morir perquè un altre ocupi el teu lloc. Va alçar els ulls cap a la silueta i li va indicar que s'apropés -. Vine -va cridar-li -. I enfronta't al teu destí.
La silueta va avançar cap a l'escala i va desembeinar alhora una espasa de llum. Era impossible distingir el rostre de la silueta, per culpa de la llum que projectava l'holograma.
En Luke es va apartar de la Mara, mentre una estranya i desagradable pressió rebregava la seva ment. Hi havia alguna cosa pertorbadorament familiar en aquell enfrontament, com si anés a plantar cara per segona vegada a alguna cosa o algú...
Tot d'una, el record va sobrevenir. Dagobah, el seu ensinistrament Jedi, la caverna de l’indret fosc a la qual en Yoda l’havia enviat. La seva breu batalla amb una visió d’en Darth Vader...
En Luke va contenir l'alè quan una horrible sospita va rebregar el seu cor. Però no. La silueta silenciosa que s'acostava no era tan alta com Vader, però llavors, qui...?
I llavors, la llum va banyar a la silueta i, massa tard, en Luke va recordar com havia acabat aquella batalla somiada a la caverna del costat fosc. La màscara d’en Vader s'havia trencat, i la cara que ocultava era el d’en Luke.
Igual que el rostre inexpressiu que li contemplava ara.
En Luke va notar que s'allunyava dels esglaons, la seva ment petrificada i turmentada per la pressió.
-Sí, Jedi Skywalker -va dir en silenci en C'baoth des del darrere -. Ets tu. En Luke Skywalker, creat a partir de la mà que vas perdre a la Ciutat Núvol de Bespin. Empunyant l'espasa de llum que vas perdre allà.
En Luke va observar l'espasa que cenyia la mà del clon. Era la seva, en efecte. L'espasa que, com li havia revelat Obi-Wan, el seu pare li havia deixat.
- Per què? -Va aconseguir articular.
-Per proporcionar-te la veritable comprensió -va dir amb veu greu en C'baoth -. I perquè el teu destí s’ha de complir. Sigui com sigui, has de servir-me.
En Luke va llançar una breu mirada a C'baoth. Aquest el contemplava, amb una lluentor d'anticipació als ulls. I de bogeria.
En aquell moment, el clon Luuke va atacar.
Va saltar a la part superior de l'escala, va encendre l'espasa de llum i va llançar la fulla blanc-i-blavosa contra el pit d’en Luke. Aquest va saltar a un costat i va estendre la seva espasa per parar el cop. Les fulles van bategar amb un impacte que li va fer perdre l'equilibri, i gairebé va deixar anar la seva arma. La còpia Luuke va saltar darrere seu, l'espasa preparada per descarregar un cop mortífer. En Luke va projectar la Força i va retrocedir, va saltar per sobre del passamà i va caure sobre una de les plataformes elevades de vigilància que s'alçaven sobre la part inferior del saló del tron. Necessitava temps per pensar i forjar plans, per trobar una manera d'oblidar el brunzit de la seva ment.
Però el clon Luuke no anava a concedir-li aquest temps. Es va apropar al passamà i va llançar l'espasa contra la base de la plataforma sobre la qual en Luke s'alçava. La fulla només va tallar la meitat de la base, però va ser suficient perquè tota la plataforma s’inclinés. En Luke va tornar a utilitzar la Força, va saltar i va tractar d'arribar a la passarel·la que travessava el saló del tron ​​cinc metres més avall.
La distància era massa gran, o bé la seva ment estava massa distreta pel brunzit per a un adequat funcionament de la Força. El seu genoll va ensopegar amb la vora de la passarel·la i, en lloc d'aterrar sobre els seus peus, va caure d'esquena.
-No volia fer-te això, Jedi Skywalker -va dir en C’baoth -. Ni tan sols ara ho desitjo. Uneix-te a mi, deixa que t'ensenyi. Junts salvarem la galàxia dels éssers inferiors que volen destruir-la.
-No -va replicar amb veu ronca d’en Luke.
Va aprofitar un sortint per alçar-se, i va lluitar per recuperar l'alè. La còpia Luuke havia recuperat l'espasa, i s'encaminava cap a ell.
El clon. El seu clon. Què estava provocant aquella estranya pressió en la seva ment? La presència propera d'un duplicat influïa en la Força?
No ho sabia, de la mateixa manera que ignorava el propòsit d’en C’baoth al reunir-los. L’Obi-Wan i el mestre Yoda li havien advertit que matar impulsat per la ira o l'odi el conduiria cap a l’indret fosc. Matar al seu clon provocaria potser el mateix efecte?
O es proposava en C'baoth una cosa molt diferent? Pensava que si en Luke matava al seu clon es tornaria boig?
Fos com fos, en Luke no tenia moltes ganes de descobrir-ho. Tot d'una, se li va acudir que no calia. Podia arribar a l'extrem de la passarel·la, agafar el turboascensor en què la Mara i ell havien pujat, i escapar.
Deixant a la Mara sola contra en C'baoth.
Va alçar els ulls. La Mara seguia repenjada al passamà, no del tot conscient, en mal estat per caminar.
En Luke va serrar les dents i es va posar dret. La Mara li havia demanat, suplicat, que la matés abans que deixar-la en mans d’en C’baoth. El menys que podia fer era quedar-se amb ella fins al final.
Tant si era el final d'ella com el d'ell.

L'explosió que va sacsejar la caverna va sonar com un tro, clarament audible però, alhora, esmorteïda.
- Has sentit això, Chewie? -Va preguntar en Lando, i es va inclinar per llançar una cautelosa mirada des de la seva plataforma de treball -. Creus que ha esclatat alguna cosa?
En Chewbacca, amb les mans plenes de cables, va grunyir una correcció: no havia estat una sola explosió gran, sinó moltes petites simultànies. Discos detonants, o alguna cosa de similar poder.
- Estàs segur? -Va preguntar en Lando, vacil·lant, mentre observava els tancs de clonació situats a la galeria sobre la qual treballaven. No sonava com una disfunció normal.
Es va posar rígid. Va distingir tènues filets de fum, que s'elevaven sobre els tubs d'alimentació connectats a la part superior dels tancs. Molts filets de fum, que semblaven ascendir en una configuració bastant regular. Com si alguna cosa hagués esclatat en cada grup de cilindres Spaarti.
Va sentir un soroll metàl·lic a la seva esquena. En Lando va girar en rodó i va veure que C3PO trepitjava amb cautela la plataforma de treball, el cap de costat per mirar cap al terra de la caverna.
- És fum això? -Va preguntar l'androide, en el to d'algú que no desitja saber la resposta a la seva pregunta.
-A mi em sembla fum -va admetre en Lando -. Què fas aquí?
-Ah... –L’androide va apartar la vista del que estava passant a baix -. L’R2 ha trobat l'esquema d'aquesta columna -Va tendir al Lando una targeta de dades -. Suggereix que valdria la pena investigar l’acoblador de flux negatiu de la línia d'energia principal.
-Ho tindrem en ment -va dir en Lando.
Va introduir la targeta en la seva agenda, va llançar una ràpida mirada per sobre de la barana i va estendre l'agenda a Chewbacca. El wookiee i ell no es destacaven contra els colors apagats de la columna i el sostre rocós de la caverna, que s'alçava dos metres sobre ells, però C3PO ressaltaria com un lingot d'or en un fangar.
-Surt d'aquí abans que algú et vegi.
-Oh -va dir C3PO, i es va posar una mica més rígid del que és habitual -. Sí, és clar. L’R2 també ha localitzat l'origen de la interferència en els comunicadors. El capità Solo ha exigit que si la trobàvem...
-Està bé -va interrompre en Lando. Hi havia algú movent-se darrere d'un cilindre Spaarti del nivell inferior? -. Ho recordo. R2 i tu avanceu-vos. Emporteu-vos als noghri.
L’androide va semblar sorprendre’s.
- L’R2 i jo? Però senyor...
Una onada blavosa, precedida per un estrèpit eixordador, va sorgir de la galeria de clonació inferior.
- Maledicció! -Va bordar en Lando.
Es va tirar a terra de la plataforma i va notar un cop sord quan en Chewbacca va aterrar al seu costat. Un segon llamp atordidor va rebotar a la columna, sobre el seu cap, mentre desenfundava el desintegrador.
-Fora d'aquí, C3PO.
No va ser necessari encoratjar l'androide.
-Sí, senyor -va cridar, ja gairebé fora de la plataforma. En Chewbacca va grunyir una pregunta.
-Per aquí -va dir en Lando, movent el desintegrador -. Vés amb compte, hi haurà més.
Un tercer raig atordidor es va estavellar a la part inferior de la plataforma, i aquesta vegada en Lando va albirar al soldat ocult darrera d'un cilindre. Va disparar dues vegades, va fer caure a l'imperial i va destruir gairebé el cilindre. Darrere, una altra onada blava va passar sobre el seu cap, seguida una fracció de segon després pel lladruc de la ballesta d’en Chewbacca.
En Lando va somriure per a si. Estaven en un bon embolic, però no tant com podia haver estat. Mentre no s'apartessin de la maquinària vital, els imperials no s'atrevirien a utilitzar armes més potents. Alhora, els imperials amagats a les galeries no comptaven amb un altre refugi que els tancs de clonació. La qual cosa significava que la seva única possibilitat era quedar-s'hi, sense molestar gairebé als seus blancs, per evitar la destrucció de valuosos aparells.
O podien pujar al següent nivell i disparar des d'un angle en què el gruix metall de la plataforma no s'interposés.
En Chewbacca va rugir des de l'altre costat de la columna, els imperials retrocedien.
-Igual pugen aquí -va dir en Lando, i va observar les portes que donaven a la passarel·la.
Semblaven molt fortes. Si en Han i els noghri les havien segellat bé, resistirien durant una estona a un grup de milicians.
A no ser per la porta de la sala de bombament en la qual l’R2 havia treballat. En Han l'hauria deixat oberta perquè poguessin sortir.
En Lando va fer una ganyota, però no hi havia res a fer. Va recolzar la pistola sobre la barana, va apuntar amb cura a la caixa de control de la porta i va disparar. La caixa va llambrejar i es va arrugar, i durant un parell de segons va veure espurnes entre el fum.
Ja estava. Els imperials havien quedat bloquejats. i en Chewbacca i ell també.
Va reptar cap a l'altre costat de la columna. En Chewbacca ja havia tornat a la feina, i les seves mans tacades de greix es movien entre els cables i els tubs. L'agenda electrònica era a terra, al costat dels seus peus.
- Algun progrés? -Va preguntar en Lando.
En Chewbacca va grunyir, va picar l'agenda amb un peu i en Lando va estirar el coll per mirar. Era un esquema d'una secció del cable elèctric, que mostrava un entroncament del qual sortien vuit ploms.
I just a sobre de l’entroncament, clarament assenyalat, un regulador de flux positiu.
-Oh oh! -va dir en Lando, i una sensació desagradable es va apoderar d'ell -. No pensaràs empalmar això amb l'acoblador de flux negatiu que va esmentar C3PO, oi?
Com a resposta, el wookiee va treure la mà de l'embolic de cables, arrossegant l’acoblador de flux negatiu, gairebé desconnectat.
-Espera un moment.
En Lando va contemplar amb cautela l’acoblador. Hi havia escoltat rumors sobre el que passava quan s’empalmava un acoblador de flux negatiu a un detonador de flux positiu, i utilitzar un regulador de flux positiu en lloc d'un detonador no semblava molt més segur.
- Què provocarà això?
El wookiee li va explicar. Tenia raó: utilitzar un regulador no era més segur. De fet, resultava molt més perillós.
-No exagerem les coses, Chewie -li va advertir -. Hem vingut a destruir els cilindres de clonació, no a què se'ns caigui a sobre tot el magatzem.
En Chewbacca va rugir amb insistència.
-Està bé, està bé, ho guardarem de reserva -va sospirar en Lando.
El wookiee va llançar un grunyit de complaença i va tornar a la feina. En Lando va fer una ganyota, va baixar el desintegrador i va treure dues càrregues de la seva bossa d'explosius. Seria millor que es mantingués ocupat mentre pensava en com anaven a escapar per les portes tancades i un passadís ple de milicians.
I si aconseguien endevinar el que estava fent en Chewbacca... Bé, en aquest cas, sortir del magatzem es convertiria en una simple qüestió teòrica.
Va obrir un forat amb una mà entre els cables elèctrics i es va posar a treballar.

El comptador de temps va advertir que faltaven cinc segons, i en Wedge va contenir la respiració. Va estendre les mans cap a les palanques hiperespacials...
I de sobte, el cel clapejat de l'hiperespai es va transformar en línies i estrelles. Al seu voltant, la resta de l’Esquadró Murri es va materialitzar, encara en formació. Al davant, va distingir el contorn i els llums d’unes drassanes.
Havien arribat a les drassanes de Bilbringi. Només que estaven massa lluny. La qual cosa significava...
- Alerta de combat! -Va udolar Murri Dos -. S'acosten interceptors TIE. Curs 2-9-3 punt 20.
-A totes les naus, emergència de combat -La veu greu de l'almirall Ackbar es va sentir pel comunicador -. Configuració defensiva. Comandament dels caces en posició de cobertura. Sembla una trampa.
-Segur que sí -va murmurar en Wedge per a si.
Va virar a estribord i va llançar una ullada a les seves pantalles. Allà hi havia els Creuers Interceptors que els havien tret de l’hiperespai, ben allunyats de les immenses flotes que estaven prenent posició de combat. A jutjar per la forma en què estaven desplegades, la flota de la Nova República no saltaria a temps a la velocitat de la llum.
I llavors els interceptors TIE es van llançar sobre ells, i ja no hi va haver temps per preguntar-se per què el seu atac, tan acuradament planejat, havia fracassat abans de començar. De moment, l'única qüestió era la de la supervivència, nau per nau...

Els passos decidits van girar la cantonada, situada a deu metres de distància, i van continuar cap a ell. En Han, aixafat contra la porta una mica enfonsada que constituïa l'únic refugi existent en aquests deu metres, va abandonar la tènue esperança d'haver despistat als seus perseguidors i es va preparar per l'inevitable combat.
Haurien d’haver-se desviat. De fet, ni tan sols haurien d'estar allà. A jutjar pels brins d'informació que havia anat recollint mentre passava pels punts de control deserts, feia l'efecte que tothom armat amb un desintegrador havia de trobar-se vint nivells més avall, lluitant contra els nadius que s'havien introduït a la guarnició. Aquests nivells superiors no semblaven estar ocupats, i tan sols el mestre C'baoth necessitaria protecció.
Els passos s'acostaven. Seria molta sort, va pensar en Han amb amargor, topar-se amb dos desertors que buscaven un lloc on amagar-se.
Llavors, a uns cinc metres de distància, els passos es van interrompre amb brusquedat i, en el sobtat silenci, va sentir-se un panteix ofegat.
L’havien localitzat.
En Han no va vacil·lar. Es va recolzar a la porta i va saltar a l'altre costat del passadís, amb l'esperança de repetir el truc efectuat en el lloc defensiu o, almenys, imitar-lo en la mesura possible sense la cobertura d’en Chewbacca. Hi havia menys enemics dels que sospitava, i més acostats a la paret, i va perdre mig segon vital, mentre el seu desintegrador es desviava cap a ells.
- Han! -Va cridar la Leia-. No disparis!
La sorpresa va paralitzar els genolls d’en Han, i es va ensorrar contra la paret d'una forma molt poc digna. Era la Leia, no hi havia dubte. Encara més sorprenent, en Talon Karrde l'acompanyava, juntament amb els seus dos vornskrs.
- Què galàxies fas aquí? -Va preguntar.
-En Luke està en perill -va dir la Leia, sense alè. Es va precipitar sobre ell i li va donar una ràpida i tensa abraçada -. Està per aquí davant...
-Tranquil·la, cor -En Han va aferrar el seu braç quan la Leia va intentar deixar-se anar -. No passa res. Sabíem que hi havia ysalamiri.
La Leia va moure el cap.
-És que no hi ha. La Força ha tornat. Just abans que sortissis del teu refugi.
En Han va jurar a sota veu.
-C'baoth -va murmurar -. Ha de ser ell.
-Sí -La Leia es va estremir -. És ell.
En Han va mirar Karrde.
-M'han contractat per destruir el magatzem de l'emperador -va dir a l'instant el contrabandista -. He portat a Sturm i Drang perquè m'ajudin a trobar a la Mara.
En Han va desviar la vista cap als vornskrs.
- Has vingut amb algú més? -Va preguntar a la Leia. La seva dona va negar amb el cap.
-Ens hem topat amb tres esquadrons de tropes tres nivells més avall, que es dirigien cap aquí. Els nostres dos noghri es van quedar per contenir-los.
En Han va mirar Karrde.
- I la seva gent?
-Són al Salvatge Karrde. Protegint la nostra fugida, en cas que ho aconseguim.
En Han va grunyir.
-Bé, en aquest cas, suposo que som els que som -Va deixar anar el braç de la Leia i va avançar pel passadís -. Anem. Són al saló del tron. Conec el camí.
Mentre corrien, va intentar no pensar en l'última vegada que s'havia enfrontat a un Jedi Fosc. A la ciutat Núvol d’en Lando, a Bespin, quan Vader li havia torturat i congelat en carbonita.
Pel que en Luke li havia explicat, no esperava que en C’baoth fos més civilitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada