dissabte, 18 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (67)


67

Els TIE utilitzen una aproximació directa estàndard. Per a sorpresa d’en Han, en comptes d'obrir foc a llarg rang, els pilots maniobren per tallar-li les rutes de fugida. El caça de babord s'eleva i es mou a l'esquerra; el d'estribord descendeix i va a la dreta.
―Aquests no són pilots de TIE ordinaris ―murmura en veu alta el contrabandista.
―Són asos ―diu Sodarra amb calma.
―No em digui! ―exclama Han.
Les tàctiques imperials ratifiquen l'experiència dels pilots. La pols de la cua, fins i tot si només es tracta d'un gra per centímetre cúbic, dissipa les sagetes d'energia de rang llarg. En concentrar-se a maniobrar en lloc de malgastar trets, els imperials forcen al corellià a prendre una decisió desagradable. Només pot executar una o dues maniobres simples sense desafiar els pous de gravetat superposats dels sols bessons.
―Iguala els escuts, Chewbacca! Això serà complicat ―Han inclina al Falcó cap al costat d'estribord, presentant l'objectiu més petit possible―. Armes ventrals, apuntin cap al caça de babord ―ordena―. Armes superiors, apuntin al caça d'estribord.
Els caces giren per enfrontar als flancs vulnerables del Falcó, llavors tracen un curs cap a dintre tancant-se com les mandíbules d'un cranc-formiga rigorià.
―Ara! ―crida Han. Els canons làser del vaixell de càrrega resplendeixen i quatre sagetes blaves surten com unes llances cap a cada caça imperial. Els canons dels TIE s'encenen en el mateix instant, atrapant a la nau en una lluenta xarxa de foc creuat.
El Falcó se sacseja violentament i mitja dotzena de llums d'advertiment de danys s'encenen en el panell de Chewbacca. Han fa que la seva nau giri violentament a babord, esperant pairar-se de les computadores d'objectiu imperials. Una bola de flames ataronjades que una vegada havia estat el TIE de babord li saluda.
―Li vam donar a un! ―crida Han.
Chewbacca borda un informe.
―Fantàstic! ―gruny Han―. Està en la nostra cua i els escuts estan travats al capdavant. També podríem ser una diana de punteria.
De cua d'ull, el corellià percep les llengües de colors entrellaçades d'una cua de gas ionitzat.

     Si Han intenta donar la volta per enfrontar de cara el TIE que queda, passa a la secció 84.
     Si Han fuig cap al gas ionitzat, passa a la secció 71.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada