diumenge, 19 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (80)


80

Després de desfer-se de l'amenaça imperial, Han obre un canal de comunicacions cap a la corbeta.
―Corbeta avariada: aquí el vaixell lliure Falcó Mil·lenari. Requereixen més assistència? ―Han espera envanidament una resposta afirmativa.
―Ens alegra sentir la seva oferta, Falcó ―respon una veu masculina―. Prepararem la porta d'atracada d'estribord.
Abans de maniobrar fins aquesta posició, Han verifica les ubicacions del Destructor Estel·lar i els altres tres caces TIE. Encara té almenys vuit minuts abans que qualsevol d'ells s'acosti prou com per representar un perill. Han somriu; només necessitarà cinc per carregar als seus passatgers, fer els propers càlculs de l’hiperespai, i escapar. Col·loca al Falcó en posició amb una confiança que espera que els seus passatgers puguin percebre.
Les rescloses d'aire igualen les pressions, i Han desactiva el programa de seguretat del Falcó. Espera als seus convidats amb una rialleta magnànima. No obstant això, quan la resclosa s'obre, el somriure d’en Han s'esvaeix i busca la seva pistola blàster. La tripulació que ha rescatat consisteix en soldats d'assalt d'elit i un oficial imperial!
Els soldats d'assalt no fan cap moviment per alçar les seves pròpies armes. En canvi, l'oficial es lleva el casc del seu vestit de buit i diu:
―Si us plau, no es preocupi. Jo sóc Sodarra, comandant d'aquests soldats d'assalt. Som desertors.
És un home baix i corpulent amb faccions vagament orientals.
Han no baixa el blàster.
―Els soldats d'assalt no deserten ―diu.
El Capità Sodarra s'encongeix d'espatlles.
―I els soldats d'assalt no són atacats per naus imperials. Un de nosaltres ha d'estar equivocat ―diu l'home mirant a Han als ulls―. Comprendré si ha d'abandonar-nos.
―Jo decideixo a qui abandono i a qui rescato ―Han enfunda el blàster―. En aquest moment, vostè em cau bé. Cridi a la resta de la seva tripulació.
Sodarra titubeja.
―Tenim una peça d'equipatge bastant gran.
―Com de gran? ―pregunta Han escèptic.
―Haurem de carregar-la per l’escotilla de càrrega exterior. Els meus homes l'estan preparant en aquest moment.
―Senyor, només ens queden uns... ―Han baixa la vista al seu cronòmetre― quatre minuts abans que un Destructor Estel·lar Imperial i un grup de vol de TIEs hi arribi.
―Sí, ho sé ―respon amb calma el capità―. No obstant això, no abandonarem la nostra càrrega. Comprendré si no pot esperar-nos.
Han sospira.
―Ja li vaig dir que jo decideixo a qui abandono. Chewie, obre la badia de càrrega. Jo començaré els càlculs de l’hiperespai.
                           
* * * *

Una explosió que sacseja la nau i una tempesta d'energia ataronjada anuncien l'arribada de l’Erradicador.
―Míssils de commoció! ―diu Han amb un gemec―. Aquests paios parlen de debò.
Un moment després, les bateries turbolàser del destructor il·luminen la negror al voltant del Falcó com si s'hagués ficat en un petit sol.
Han mira la computadora de vol. El destructor encara està a una tremenda distància darrere del Falcó. Ha obert foc a menys del rang màxim, i llavors va depassar intencionalment al Falcó. Aparentment, el capità del destructor no desitja que els desertors escapin.
Han interromp els càlculs de l’hiperespai. El Falcó està atrapat entre el destructor i una xarxa de mort. Si intenten entrar a l’hiperespai entre la salva del destructor, seran convertits en escòria molt abans d'aconseguir la velocitat apropiada.
Han prem l'interruptor de l'intercomunicador.
―Com va aquesta càrrega?
Sodarra respon:
―Només un minut més...
―I ens convertirem en molècules que suren lliurement! ―acaba per ell Han―. El capità d'aquest destructor estel·lar creu que està enfrontant un creuer de batalla!
Malgrat les seves paraules d'ansietat, Han sap que encara no pot moure al Falcó. La tripulació de Sodarra encara no ha entrat a la nau. Si es mou ara, cauran al buit, per ser atrapats pels imperials o abandonats a una mort lenta. A més, Han no sap on està Chewbacca; mai arriscarà la vida de Chewbacca només per salvar la seva.
Llavors, Han espera en la cabina per seixanta segons i observa la falca de l’Erradicador acostant-se lentament a rang de raig tractor. Mentre fa això, les andanades de les armes del destructor cauen encara més a prop. Malgrat el sorprenent poder de les armes del destructor, Han no gaudeix de l'espectacle.
Finalment, Chewbacca gruny per l'intercomunicador i Han força al motor sublumínic del Falcó més enllà de les seves especificacions. No necessita perdre temps decidint cap a on córrer; els imperials només li han deixat una opció: cap als anells de Mon Torri!
Quan Han posa al Falcó en un picat en tirabuixó cap al planeta, una salva turbolàser de l’Erradicador martelleja la corbeta de Sodarra. La nau simplement desapareix.
El Capità Sodarra entra lentament a la cabina.
―Li agraeixo la seva paciència ―diu.
―No ens arrisquem tant la propera vegada, d'acord? ―respon Han. Mira la computadora de vol. Ara el destructor ha començat a explorar amb els seus rajos tractors.
―On anem? ―pregunta Sodarra, mirant els creixents anells de Mon Torri.
El destructor deixa de disparar. Els tres caces TIE es posicionen darrere del Falcó, però hauran de recórrer un llarg camí abans d'arribar al rang. Una sèrie de siluetes se separa de l’Erradicador. Només poden ser més caces.
―Cap a l’arc de Sant Martí ―respon Han.
Sodarra assenteix.
―Allà els rajos tractors trobaran més del que el Governador-General Vellam espera. Una jugada molt sàvia.
―És aquest el governador de la Joia Brillant? ―pregunta Han assenyalant cap al triangle del destructor.
―Sí ―assenteix Sodarra.
―La Leia sí que ho ha fet aquesta vegada.
Han no té temps per seguir interrogant al Capità Sodarra, estan entrant al primer anell de Mon Torri. Com esperava, l'anell té l'espessor suficient per ocultar al Falcó... com un quilòmetre i mig. Consisteix en la seva majoria de roques i gel de la grandària de còdols que ocasionalment passen pels escuts afeblits per rebotar contra el casc del Falcó fent grinyols aguts i irritants. Desafortunadament, l'anell també conté trossos de la grandària suficient per mantenir a Han ocupat esquivant-los.
Encara que Han no està feliç per què els enderrocs abusin de la seva nau, els còdols embussaran els rajos tractors de l’Erradicador amb tones inútils de roca i gel. El recent acabat del Falcó sembla un intercanvi raonable per eludir un Destructor Estel·lar.
Els caces TIE arriben a l'anell uns pocs segons darrere d’en Han. No obstant això, no entren en ell. Romanen fora de l'anell per disparar des de lluny. Han sospira alleujat.
―Només volen capturar-nos aquí fins que xoquem contra alguna cosa! ―Sodarra panteixa.
―Relaxi's ―diu envanit Han―. Està viatjant amb el millor contrabandista d'aquest costat de Shador.
Com si volguessin provar que s'equivoca, una dotzena de grans blocs apareix enfront de la cabina. Han sacseja els controls amb una precisió maníaca, esperant i intentant esquivar els trossos més grans. Els seus esforços no tenen un èxit complet; un tros de gel de la grandària d'un home rebota contra el casc davanter.
L'energia del Falcó falla immediatament. El motor s'apaga i els sistemes interns de suport vital fallen.
―Chewie? ―crida Han alarmat―. Què ha passat?
Chewbacca brama una resposta.
―Corrent carreres? ―respon Han―. Això dol!
Chewbacca ho ignora i comença a furgar en la foscor. El Falcó continua a la deriva, ara el gel i la roca reboten en el casc amb dolorosa regularitat. Ningú diu ni una paraula mentre Chewbacca copeja alguna cosa i gruny, i llavors gruny i copeja alguna cosa. Finalment, amb un terrible cop sec, torna l'energia.
―El meu primer oficial és un geni tècnic ―Han diu casualment al Capità Sodarra.
Abans que Sodarra pugui respondre, Chewie diu:
―Annoarrr, uuurggh.
―Què vols dir amb que no saps quant durarà?
Chewbacca gruny.
―Crec que vol dir exactament això ―observa el Capità Sodarra.
Han esquiva una altra roca de la grandària d'un home i torna a estudiar la seva computadora de vol. Els caces TIE i destructor estan tan a prop que la pantalla de vídeo mostra un únic triangle. Mira cap amunt. Més enllà dels enderrocs de l'anell, una gran massa metàl·lica blanca omple l'horitzó. No pot veure la vora del destructor en cap direcció.
―Com va arribar allà? ―pregunta.
Les salves turbolàser colpegen roques i gel tot al voltant del Falcó. En qüestió de segons, estima Han, una gran bretxa s'obrirà en l'anell exterior de Mon Torri.
―Agafin-se! ―crida Han―. Anem a entrar.
Treu al Falcó de l'anell i accelera. Aquesta jugada pren per sorpresa als imperials, donant-li temps suficient per aconseguir l'atmosfera de Mon Torri abans que els caces TIE puguin interceptar-lo. Han sap que el destructor és d'un model antic capaç de penetrar les capes exteriors d'una atmosfera planetària, però ha d'apostar al fet que el Governador-General Vellam no voldrà arriscar-se a travessar ràpidament els anells per perseguir un transport corellià atrotinat.
Un moment després, uns núvols elevats emboliquen al Falcó. Quan passa entre els bancs de núvols, Han busca una vall a les muntanyes que pugui utilitzar per enganyar l'equip de rastreig dels seus perseguidors. Chewbacca, que ha pujat a la torreta làser superior, informa que només els segueixen dos TIEs.
Finalment, Han descendeix dels núvols i troba una vall profunda. Està vorejada de neu i uns estrets arbres espinosos, i un llarg riu de gel omple el fons.
―Perfecte! ―exclama Han. Fa descendir tant al Falcó que gairebé frega els pinacles de gel que s'alcen des de la glacera.
Uns moments després, Chewbacca informa que els TIEs han donat la volta. Seguint les parets de la vall, Han s'eleva sobre una cresta i es llisca cap a la vall següent. Quan intenta fer això per segona vegada, es talla l'energia del Falcó.
―Chewie, pensava que havies arreglat això!
Chewbacca només gruny en resposta. Un instant després, el Falcó s'estavella contra una gruixuda catifa de neu.

* * * *

Han no sap quant temps ha jagut inconscient, però quan desperta està descansant en una llitera.
El Capità Sodarra està dempeus damunt d'ell.
―Estarà bé, Capità Solo. Aquesta va ser la major habilitat de vol que he vist en molts anys.
―Gràcies ―diu Han intentant aixecar-se―. Em fa mal el cap.
―Descansi ―diu el Capità Sodarra―. He establert posts de guàrdia. El Falcó jeu força segur amagat sota la neu.
Un dels homes de Sodarra entra a l'habitació. Té una polzada de neu sobre el cap i les espatlles.
―S'aproximen soldats de neu de la força torb, senyor. Un esquadró.
―Signes de caminants AT-AT? ―pregunta Sodarra.
―Negatiu. És una unitat de reconeixement.
―Recuperaré la son després ―diu Han, buscant la pistolera del seu blàster.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada