divendres, 17 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (55)


55

―No hi ha baixes.
―Cap en absolut? ―El rostre del coronel deixa veure que l'informe d’en Han li sorprèn―. En aquest cas, ben fet ―agrega―. Rebrà un reconeixement, tinent... disculpi, he oblidat el seu nom.
―No és necessari cap reconeixement, senyor ―respon nerviós Han―. Serà millor que acabi, senyor. El nostre equip de comunicacions està per fallar ―li dóna una puntada a l'equip, i després li dispara amb la pistola blàster―. De qualsevol manera, qui necessita una llardosa medalla ―diu Han cap a l'equip de comunicacions que ara roman en silenci.
―Si jo estigués al comandament de la força d'operacions enemiga ―comenta Sodarra ignorant la seva reacció―, assignaria una companyia de caminants per investigar l'informe de l'esquadró.
En Han assenteix.
―Quant temps?
Sodarra estudia les parets de la vall.
―En aquest terreny, qui sap? Almenys sis hores. Potser tant com dos dies ―Sodarra es gira cap al seu ajudant―. Tinent Birdloe, pugi tres homes al promontori perquè serveixin com a lloc d'observació.
―A l'ordre ―respon Birdloe. Es dóna la volta per reunir al seu grup. Sodarra assigna tasques d'enterrament a la resta dels desertors.
―Chewbacca i jo repararem el Falcó perquè puguem sortir d'aquest tros de gel ―diu Han.

Després de trenta minuts de treball, Chewbacca informa que el díode d'actuació de l’hiperimpulsor s'ha fet fallida. Comptant amb l'ajuda dels desertors de Sodarra, Chewbacca creu que pot reparar tota la resta en menys d'un dia. Però sense un nou díode, el Falcó mai tornarà a entrar a l’hiperespai.
―Haurem de robar-li un als imperials ―diu Han―. Veuré si Sodarra pot ajudar.
Però el capità imperial no mostra molt entusiasme.
―Haurà posts de guàrdia... és un terreny hostil. No podrà arribar ni a quilòmetres de la nau.
―I vostè preferiria un viatge sublumínic?
Poc després que Han informi a Sodarra sobre el díode, un gemec agut ressona per la vall. Tots s'han acostumat al tro ocasional dels trencaments i caigudes del gel de la glacera, però aquest és un nou so aterridor. Fins i tot Chewbacca deixa de treballar i busca la seva arma. En Han creu primer que el xiscle és l'udol planyívol d'alguna gegantesca criatura del gel. Però uns segons en els quals el volum augmenta i el to roman constant el convencen que es tracta d'algun tipus de motor de repulsió.
―Capità Solo ―crida un dels desertors de Sodarra―. Una dona li crida pel canal d'emergències.
En Han s'encongeix d'espatlles en resposta a la pregunta que Sodarra no va necessitar dir en veu alta i corre cap al Falcó. Quan arriba a la pantalla de vídeo, queda estupefacte. La Leia és la dona que li truca.
Han obre un canal de transmissió.
―Leia!
―Han? Estàs viu! Et vam veure caure...
―Estàs bé?
―Per descomptat; estar segrestada no és gran cosa ―diu ella sarcàsticament―. No he estat ferida, si en això et refereixes. Però tenim problemes majors que el meu segrest. Com te les vas enginyar per fastiguejar a un Destructor Estel·lar?
―No ho vaig fer ―respon Han―. El crèdit és tot seu, princesa.
―MEU? ―crida la Leia.
―Cada vegada que et dono l'esquena...
―Algú tracta de clavar una vibrofulla en ella! Ets un home perillós per conèixer, Han Solo.
―Hauries d'haver-te quedat amb nosaltres com et vaig dir...
―Els espectacles vulgars en viu no són el meu estil ―li contesta.
―I rescatar princeses no és el meu. És l'última vegada que...
La transmissió es talla.
―Leia?
No hi ha resposta, només estàtica.
―Leia? ―més estàtica―. LEIA!
La imatge torna. En lloc de la Leia, mostra un petit casc gris amb una màscara completa. Un llarg cabell vermell cau per sota del casc.
―Per fi ens coneixem, Solo ―la veu ve a través d'un traductor electrònic.
Han activa la memòria artificial per gravar la conversa.
―Ets Alfreda Goot? Què vols amb la Leia?
―Sóc Alfreda i jo faré les preguntes. Primer, quina és la condició del Falcó Mil·lenari?
―No podem volar, així que suposo que nostra carrereta es cancel·la.
―Permanentment, tret que jo decideixi ajudar-los. Una companyia de soldats d'assalt i un caminant avancen cap a la seva posició en aquest moment.
Han no diu res.
―Normalment, els atraparien abans que la meva ajuda. Però el terreny d'aquest planeta és amb sort dificultós. Potser tinguin un dia i mig; el caminant ha de recórrer una vall glacial i travessar el que vostès ocupen. Què et fa falta per reparar al Falcó?
―Per què ens estàs ajudant? ―demanda Han.
―Estic interessada a guanyar-li una carrera a Mos Eisley al Falcó, no a destruir-ho.
―Sí, bé m'agradaria discutir l'elecció del destí...
―Mos Eisley ―insisteix Alfreda.
―Això és un problema per a mi ―continua Han―. Un petit malentès amb Jabba el Hutt. Saps qui és Jabba, veritat?
Alfreda no sembla impressionada.
―Mos Eisley, Solo... o mai tornaràs a veure a la teva preciosa princesa amb vida. Ara, què necessites per reparar el Falcó?
Alfreda promet tornar l'endemà amb el díode. Encara que el contrabandista confia en la dona encara menys que en Sodarra, té poques eleccions excepte confiar en la seva paraula.

Poc després que acaba la transmissió, el Capità Sodarra entra a la cabina enterrada del vaixell de càrrega.
―El so estrany era un iot espacial... un iot espacial bastant lleig.
―Ho coneix? ―pregunta Han esperançat.
―No. Tenia forma de pera; ample per a baix i estret per damunt. Suposo que la transmissió provenia del iot?
En Han assenteix. Reprodueix la porció que ha gravat de la conversa i li explica la història del segrest de la Leia. Sodarra escolta el relat d’en Han sense mostrar emoció.
Al final, Sodarra diu:
―Un estrany incident. Leia és la senadora d’Alderaan?
―La coneix?
―Els agents de l'Emperador li han posat un alt preu al seu cap.
―Ni tan sols pensi a cobrar-ho ―adverteix Han. Sodarra somriu.
―Vostè oblida que el meu cap també té un preu.
―Parlant d'això, perquè és tan important la seva càrrega?
Sodarra titubeja.
―Puc confiar en la seva discreció?
―Absolutament ―diu Han.
―Els meus homes i jo transportàvem el prototip d'un nou dispositiu d’ocultament compacte als Laboratoris Secrets de Producció Imperial de Rigoron. En canvi, vam decidir vendre-ho a Ploovo Dos-per-Un. Desafortunadament, no estàvem habituats a tractar amb aquesta escòria; ens va trair i va preparar una emboscada imperial. Hem estat buscant un port segur des de llavors.
En Han xiula.
―Això requereix pebrots.
Sodarra assenteix.
―Potser vostè pugui ajudar-nos. Li demostraríem gustosament el nostre agraïment amb una porció completa.
―Potser pugui, però tinc una carrera per guanyar ―diu Han―. I el preu seria cinc parts completes.
―Tres ―contraposa Sodarra―. I l’ajudem a guanyar la carrera.
―Quatre.
―Tracte fet.
Han somriu càlidament mentre es donen la mà. S'hagués conformat amb tres.

Han i Chewbacca passen les següents trenta-sis hores treballant en el Falcó.
Encara que algunes de les reparacions no són molt boniques, aguantaran fins que la nau arribi a millors instal·lacions.
Quan la seva ment no està ocupada amb un problema mecànic, Han pensa en la veritable identitat de l’Alfreda Goot. Actua com si li conegués bé, i clar que a ell li resulta estrany que ella s'hagi arriscat a una trobada amb un Destructor Estel·lar Imperial per ajudar-lo. També està el fet que quan van parlar la Leia no semblava preocupada per la seva pròpia seguretat. Encara que Han encara no pot deduir la identitat de l’Alfreda, comença a témer menys per la Leia. A mesura que la seva por per ella es calma, augmenta la seva fúria. Tota aquesta capritxosa carrera se sent com una broma pràctica que va sortir malament.
Quan ell i Chewbacca estan donant els tocs finals en l'acoblament del flux d'energia que s'havia danyat en els anells de Mon Torri, la nau de l’Alfreda descendeix d'un cel encapotat. Es deté surant en l'aire a uns vint metres per sobre de la glacera i obre una escotilla. Un petit paquet marró cau i colpeja la neu, llavors el iot desapareix.
―Moltes gràcies! ―li crida Han.
―La seva gratitud podria ser prematura ―adverteix Sodarra―. Birdloe ha enviat un missatge. El caminant arribarà en només dues hores.
―És temps suficient ―diu Han, tornant-se cap a Chewbacca―. Correcte?

Per quan Han i Chewbacca han acabat d'instal·lar el díode, el Tinent Birdloe ha tornat amb la seva patrulla. El caminant, informa, acaba de pujar per la vora de la vall, potser a un quilòmetre de distància. La instal·lació ha pres una mica més de dues hores i quinze minuts. Han ja està encenent els motors de la nau mentre aborda l'últim home.
Els poderosos motors del Falcó cobren vida amb un centelleig, creant un llac de bona grandària en el solc del xoc. Un moment després, emergeix de la neu. Quatre centelleigs làser passen enfront de la cabina. Han dóna la volta a la nau. Està cara a cara amb un caminant! Només té un mil·lisegon per reaccionar.

     Si Han dispara els canons làser, passa a la secció 68.
     Si Han li diu a Chewbacca que activi els escuts davanters, passa a la secció 82.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada