dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (7)


7

En Han incrementa la potència del motor sublumínic del Falcó més enllà de les seves especificacions i descendeix en tirabuixó cap a l'anell exterior de Mon Torri. La computadora de vol mostra diverses siluetes que se separen de l’Erradicador, però l'àrea d'un quilòmetre al voltant del Falcó està ominosament buida de caces enemics. No obstant això, Han nota que la corbeta atacada pels imperials també ha fugit cap als anells de Mon Torri.
―Aquesta corbeta està intentant cobrir-se amb nosaltres ―informa Han―. Però això no és el que necessitem.
Davant del Falcó, l'espai buit s'il·lumina amb la brillantor d'un petit sol. La nau se sacseja com si hagués xocat contra una paret. El Falcó reprèn el seu descens cap a Mon Torri mentre Han sacseja el cap per buidar-lo.
―Míssils de commoció! ―diu finalment panteixant―. Què els hem fet?
―Arroggh! ―gruny Chewbacca, assenyalant a la computadora de vol. Ara una dotzena de siluetes en forma d'H s'està separant de l’Erradicador.
―Més caces TIE ―observa Han―. És un alleujament.
Un moment després, entren en l'anell exterior de Mon Torri. Com Han esperava, l'anell té l'espessor suficient per ocultar al Falcó... com un quilòmetre i mig. Consisteix en la seva major part de roques i gel de la grandària de còdols que ocasionalment travessen els escuts afeblits per passar rebotant contra el casc del Falcó fent grinyols aguts i irritants. Desafortunadament, també hi ha trossos de la grandària suficient per mantenir a Han ocupat esquivant-los.
Encara que Han no està feliç pel que els enderrocs li fan a la seva nau, els còdols embussaran els rajos tractors de l’Erradicador amb tones inútils de roca i gel. El brillant acabat del Falcó sembla un intercanvi raonable per eludir un Destructor Estel·lar.
Els primers caces TIE arriben trenta segons després. No entren en l'anell. En canvi, romanen per damunt i per sota per jugar al tir al blanc amb el Falcó. En Han sospira alleujat.
―Només volen capturar-nos aquí fins que xoquem contra alguna cosa!
Chewbacca gruny una pregunta.
―I això què té de bo ―respon Han envanit―, que podem quedar-nos aquí fins que trobin una cosa millor que caçar. No esperaràs que el millor contrabandista d'aquest costat de Shador s'estavelli contra una panna de glaç orbital.
Com si volguessin provar que s'equivoca, una dotzena de grans blocs apareix enfront de la cabina. Han sacseja els controls amb una precisió maníaca, esperant i intentant esquivar les roques més grans. Els seus esforços no tenen un èxit complet; un tros de gel de la grandària d'un home rebota contra el casc davanter.
L'energia del Falcó falla immediatament. El motor s'apaga i els sistemes interns de suport vital fallen.
―Chewie? ―crida Han alarmat―. Què ha passat?
―Urrgh, yoooogh! ―exclama el wookiee.
―Qui estava corrent carreres? ―respon Han.
Chewbacca ho ignora i va cap a la popa. Ell comença a furgar en la foscor. El Falcó continua a la deriva, ara el gel i la roca reboten en el casc amb dolorosa regularitat. Han no diu res mentre Chewbacca colpeja alguna cosa i gruny, i llavors gruny i colpeja alguna cosa. Finalment, se sent un fort soroll sec i torna l'energia.
―Chewbacca, ets un mag ―diu Han.
―Annoggh, uuurggh.
―Com que no saps quant durarà?
En Han esquiva una altra roca de la grandària d'un home i torna a estudiar la seva computadora de vol. Ara els caces TIE i el destructor estan tan a prop que la pantalla només mostra un enorme triangle. No pot veure cap signe de la corbeta, però podria ser qualsevol dels milers de puntets en l'anell. Han mira cap amunt. Més enllà dels enderrocs de l'anell, una gran massa metàl·lica blanca omple l'horitzó. No pot veure la vora del destructor en cap direcció.
―Com ha arribat aquí?
Els rajos turbolàser martellegen roques i gel tot al voltant del Falcó. En qüestió de segons, estima Han, hi haurà una gran bretxa en l'anell exterior de Mon Torri.
―Agafa't, Chewbacca! ―adverteix Han―. Anem a baixar.
En Han treu al Falcó de l'anell i accelera. Aquesta jugada pren per sorpresa als imperials, donant-li temps suficient per aconseguir l'atmosfera de Mon Torri abans que els caces TIE el puguin interceptar. Han sap que el destructor és d'un model antic capaç de penetrar les capes exteriors d'una atmosfera planetària, però ha d'apostar al fet que el capità de l’Erradicador no voldrà arriscar-se a travessar ràpidament els anells per perseguir-lo.
Un moment després, un banc de núvols elevats embolica al Falcó. Chewbacca puja a la torreta làser superior per vigilar als perseguidors. L'escabrós terreny del planeta confon a la computadora de vol del Falcó; Han espera que li ocorri el mateix a l'equip imperial. El Falcó emergeix del banc de núvols i Chewbacca informa que només dos caces TIE els segueixen. La corbeta també ha sortit dels anells de Mon Torri i ara traça un curs descendent paral·lel al del Falcó.
En Han busca una vall a les muntanyes que li permeti desfer-se dels seus perseguidors, però el Falcó encara està per sobre almenys d’una capa de núvols. Han descendeix, resant que no hi hagi cap cim elevat ocult al banc. Dos segons després, el Falcó surt dels núvols. Vola a menys de mil metres per sobre del terra d'una vall ampla i profunda. La vall està vorejada de neu i coníferes. Un llarg riu congelat omple el fons.
Dues explosions fan pujar vapor i roques alt en el cel sobre la paret de la vall. Chewbacca informa que han perdut als caces TIE. Seguint les parets de la vall, Han s'eleva sobre una cresta i llisca cap a la vall següent. Quan intenta fer aquesta maniobra per segona vegada, es talla l'energia del Falcó.
―Chewie, pensava que havies arreglat això!
Chewbacca gruny una resposta. Un moment després, el Falcó s'estavella contra una gruixuda catifa de neu.

* * * *

En Han no sap quant temps ha passat inconscient. Quan desperta, la seva visió està borrosa, però no tant com per no distingir les formes d'un soldat d'assalt i un oficial imperial dempeus damunt d'ell. La seva mà busca la pistola blàster. L'esforç li causa tant dolor que deixa que la mà torni a caure al seu costat.
El soldat d'assalt no fa cap moviment per alçar la seva pròpia arma.
En canvi, l'oficial diu:
―Si us plau, no es preocupi. Sóc Sodarra, capità d'aquesta companyia ―l'home fa un vague moviment cap a la part posterior del Falcó―. Som desertors que desitgem la seva ajuda.
―Els soldats d'assalt no deserten ―diu gemegant Han.
―I els Destructors Estel·lars no ataquen a les corbetes de correu imperials, cosa que estic segur que vostè va testificar. Un de nosaltres ha d'estar equivocat.
Han es frega el palpitant cap.
―Em vaig prendre la llibertat d'utilitzar l'equip mèdic de la seva nau. El seu mal de cap hauria d'esvair-se en uns moments.
―Chewbacca? ―pregunta Han, sobtadament preocupat pel benestar del seu amic.
―Si es refereix a un wookiee de grandària considerable, ell també estarà bé. Recobrarà la consciència en qualsevol moment.
Han es posa dempeus, malgrat el dolor que això li causa. Sodarra és un home baix i corpulent amb faccions vagament orientals. Com va dir el capità, Chewbacca descansa en la llitera de davant.
―Confio que prendrà a uns pocs passatgers desesperats? ―pregunta el Capità Sodarra―. Conec per casualitat que el Falcó Mil·lenari és un “vaixell lliure”. Ens hem pres la llibertat d'assegurar el nostre carregament.
―Sembla que no tinc moltes opcions.
Sodarra li ofereix un somriure cortès.
―No, s'equivoca. Comprendré si ha d'abandonar-nos aquí.
En Han estudia a Sodarra. El capità imperial li mira directament als ulls.
―Jo decideixo a qui abandono i a qui rescato ―Han s'acosta a Chewbacca. La respiració del wookiee és parella i profunda―. En aquest moment, vostè em cau bé.
Sodarra somriu.
―Molt bé. Li hagués deixat seguir dormint, però s'acosta un esquadró de soldats de neu de la força Torb.
―Tenen caminants? ―pregunta Han, oblidant el seu mal de cap.
―No ―respon Sodarra―. És una unitat de reconeixement.
Chewbacca es regira.
―Quant temps tenim? ―pregunta Han.
―Només prou per despertar al seu amic i desplegar les nostres forces.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada