diumenge, 19 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (77)


77

El captaire tanca la mà i els seus ulls s'aclareixen.
―Gràcies, amic. Per allà està el de Taslo Deville. Entrant al bar, i pujant per l'ascensor de la dreta. Sis pinxos van pujar allà aquest matí... encara no han tornat a baixar.
―Hi ha alguna altra forma de pujar? ―pregunta Han.
―Per Zeboron Delta. Solia haver-hi una porta posterior... està connectada a una escala.
―On està Zeboron Delta? ―pregunta Sodarra.
El captaire assenyala a la pila d'enderrocs veïna, llavors es posa dempeus amb una sacsejada i entra trontollant a la taverna.
Han i Sodarra s'obren pas acuradament fins a la pila d'enderrocs darrere de l'edifici. Com va dir el captaire, un corredor fosc porta a les seccions posteriors de Zeboron Gamma. El corellià entra en el passadís d'olor nauseabunda i espera al fet que els seus ulls s'ajustin a la foscor. Alguna cosa xiuxiua i es llisca sobre els seus peus.
Sodarra reprimeix un crit, llavors entra al passadís darrere d’en Han. Una estreta escala coberta de floridura s'eleva cap a les ombres.
―Aquest ha d'haver estat un dels arrendataris ―diu Han.
―Espero que no. No sóc tan valent.
Han ascendeix lentament, provant cada fusta abans de recolzar tot el seu pes en ella. L'escala fa una olor més florida i rància a cada graó que puja. Han es deté davant de la quarta porta que surt de l'escala. Està tancada.
Ell i Sodarra preparen els seus rifles blàster, llavors el contrabandista obre la porta d'una puntada. S'obre cap a un diminut cubiculum dormitori. Aparentment, la porta no s'usa sovint, perquè hi ha un catre recolzat directament contra ella. El cubiculum té dos metres d'ample i tres de llarg. Conté el catre, un penja-robes a mig omplir, i un cofre de seguretat de plastiacer. Hi ha una porta en l'extrem oposat del cubiculum; una reixeta de filferro serpentina fa les vegades de sostre.
Unes veus rudes se senten per sobre del cubiculum.
No semblen preocupades pel soroll de l'entrada d’en Han. Ell creua fins a la porta i obre una escletxa. Hi ha dos humans i quatre gamorreans asseguts en una sala. Tots vesteixen vestits foscos i barats i miren a una ballarina twi’lek donant voltes en una holoconsola al centre de l'habitació. Unes destrals de batalla descansen contra la consola al costat dels gamorreans; els humans tenen pistoles blàster sobre les seves faldilles.
Hi ha més cubiculums dormitori al voltant de la sala. Alguns tenen nombres, alguns no. La porta del número 452 ha estat destrossada.
―L'agent de Vader viu en un dormitori públic? ―diu murmurant Han.
Sodarra s'encongeix d'espatlles.
―Taslo és un togorià. Intenta capturar a un viu.
―És més fàcil dir-ho que fer-ho ―murmura Han. Contenint la respiració, el pilot obre una mica més la porta i apunta cap a un dels humans. En aquest moment, un gamorreà es posa dempeus, bloquejant el tret d’en Han. Mira directament al rifle blàster però no sembla comprendre immediatament el que veu.
Han no dispara, esperant un tret buidat. Vol encarregar-se primer dels humans, perquè probablement són els caps del grup. Encara que els gamorreans són excel·lents lluitadors, ningú que el contrabandista conegui els considera genis tàctics.
―Ei! ―crida el gamorreà―. Algú està apuntant un blàster cap a...
Han prem el gallet i la criatura porcina cau. Els altres prenen les vibrodestrals i s'abalancen cap al cubiculum d’en Han.
Han obre la porta de cop i crida:
―Espero que sigui un bon tirador, capità!
Sodarra respon amb una sèrie de trets ràpids que frenen la càrrega dels gamorreans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada