diumenge, 19 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (78)


78

―El descans i la recreació són extremadament importants en els temps difícils ―diu somrient Han―. Són una inversió en salut mental ―en Han fica la mà en la butxaca i toca els seus diners―. De fet, perquè no em permet fer una petita inversió en la seva salut mental?
Sense moure's l'oficial fixa la mirada en la butxaca d’en Han.
―Què està intentant ocultar? ―pregunta per fi.
―Per què no ho esbrinem? Sergent!
Ràpidament, els soldats espacials es posen en posició, quatre d'ells cobreixen a Han i Chewbacca amb els seus rifles blàster pesats, mentre que els restants desarmen als dos contrabandistes i busquen armes ocultes.
Quan els soldats espacials treballen, Han protesta:
―No! Vostè va pensar que li estava oferint un suborn! Es tracta d'un malentès; no podem discutir-ho?
La seva protesta cau en oïdes sordes. Menys de deu minuts després, Han i Chewbacca estan en el calabós de l'Executor i el Falcó està en un dels hangars del destructor.
―No ho entenc! ―diu Han quan els deixen sols a ell i Chewbacca. S'aixeca i comença a caminar d'una punta a l'altra de la cel·la. Té quatre passos de llarg, amb un sostre que desapareix en la negror. Les parets manquen de trets excepte un acabat en gris fosc que pretén subratllar als captius la desesperança de la seva situació.
―Arrogh, eeoorr.
―Què saps sobre llegir humans? ―diu Han―. Volia un suborn.
Un grunyit baix és l'única resposta del wookiee.
―Està bé, però va suggerir que volia un suborn. Segueixo sense entendre-ho.
Debaten les paraules de l'oficial durant dues hores.
Finalment, Han diu:
―Em rendeixo. Ha d'haver estat alguna cosa personal. Potser no li agraden els wookiees.
Chewbacca rugeix una furiosa pregunta.
―A molta gent no li agraden els wookiees. Leia, per exemple.
―Ooouuugh!
―Què et fa pensar que jo sóc qui li cau malament? Probablement es va fer segrestar només perquè jo la rescatés!
Chewie gruny per indicar les probabilitats que li dóna al suggeriment.
Han no respon. En canvi, fixa la mirada buida en la paret per gairebé un minut. Per fi, diu sobtadament:
―Ja sé la veritable identitat de l’Alfreda Goot! És la Leia!
El copilot mira a Han com si s'hagués tornat boig.
―Tens alguna idea millor?
Chewbacca agita el cap.
―Pensa-ho. Sabem qui és Alfreda Goot? Com va poder una estranya saber que estàvem a Ord Mantell? Qui més em desafiaria a una carrera? Et dic que aquesta boja carrera és la forma de la Leia de demostrar-me que ella és tan bona com jo!
Encara que es veu dubitatiu, el wookiee no ho discuteix.
Una hora després, la porta de la cel·la s'obre.
―L'Almirall Ozzel desitja veure'ls, presoners ―hi ha deu soldats d'assalt en la porta.
―Ja era hora ―replica Han.
Els deu soldats d'assalt escorten al parell a través d'un laberint de passadissos. Han memoritza acuradament el camí, especialment quan passen per un hangar que conté al Falcó. Després de caminar per deu minuts, el grup entra en un elevador custodiat per guàrdies i ascendeix al pont del destructor estel·lar.
Dues dotzenes d'oficials monitoren els instruments de la nau. Hi ha un home eixut d'aspecte malvat aturat al centre del pont. Estudia la Nebulosa Vídua Negra a través del finestral davanter. Després d'una estona, es gira per enfrontar al Han.
―La seva nau està buida, capità. Per què li va oferir un suborn al meu oficial?
―Perquè ell va demanar-ne un ―respon Han.
Ozzel somriu, revelant un joc de dents groguenques.
―Au vinga. El Capità Piett cobra massa bé com per fer això. Digui-m'ho per la seva pròpia voluntat...
Ozzel fa un senyal cap a la seva dreta. A tres metres de distància, un globus de metall fosc penja suspès en l'aire per repulsors independents. Un embull de braços de metall sobresurt del seu cos sense vida. Els braços acaben en instruments d'aspecte dolorós.
En Han empassa saliva. Una vegada la Leia li va explicar d'una màquina com aquesta. El comentari va ser breu però aterridor.
―Què vol? ―pregunta el contrabandista.
―Digui'm a on va.
―A reunir-me amb una nau imperial ―menteix Han―. Allà ―diu assenyalant la nebulosa amb el cap.
Els ulls de l’Ozzel s'il·luminen.
―Amb quin propòsit?
―Per portar-li una càrrega a l'Aliança.
Ozzel arrufa les celles.
―Coneix vostè la naturalesa d'aquesta càrrega?
El corellià titubeja.
―No ―diu per fi.
―Au vinga. Un governador renegat organitza una reunió en els confins més foscos de la Vídua Negra, i vostè no pregunta perquè?
Han sospira.
―Està bé, ho sé.
―Llavors també sap que el seu acte constitueix la més alta traïció! ―rugeix Ozzel―. El sentencio a mort. Té deu hores per contemplar els seus crims.
―Esperi ―diu Han―. No podem fer un tracte?
Ozzel esbufega.
―Ho dubto.
―Jo li donaré al renegat i la càrrega; a canvi, vostè m'allibera a mi i a Chewbacca.
Ozzel es gira per enfrontar al finestral.
―La nebulosa no és tan gran com perquè no puguem trobar a l'altre destructor. Emportin-se’ls!
Els soldats d'assalt retornen als presoners a la seva cel·la. Després d'assegurar a Chewbacca que pensarà en un pla, Han cau en un silenci deprimit. Per més que intenti enfocar els seus pensaments, la ment d’en Han no pot evitar anticipar la seva imminent execució. Segueix tornant a la pregunta que menys importa: com ho faran?
Chewbacca també roman esquerp. Han imagina que els pensaments del wookiee corren en línies similars als seus, però qui pot saber-ho? Els wookiees viuen molt més que els humans, així que Chewbacca perdrà més que Han. Això intensificarà la seva por o augmentarà el seu pesar? No pot saber-ho; en última instància, el seu amic Chewbacca és un alienígena, i cap humà pot esperar llegir els seus pensaments.
Després de quatre hores, el pilot enfoca els seus pensaments en la cel·la. Només la il·luminació més tènue il·lumina les parets negres. El sostre, encara que Han sent la seva presència, està perdut en les profunditats fosques sobre el seu cap. La porta sembla tan gruixuda com el blindatge d'un caminant, com si l'Emperador volgués que contingués l'enorme oposició al seu règim. Han se sent impotent d'una manera que mai s'ha sentit abans.
Perquè Ozzel no va acceptar la seva oferta? L'engany era perfecte. Ozzel volia tant creure en la història que estava posant paraules en la boca del contrabandista. Llavors perquè no va acceptar l'oferta? Ozzel no pot creure's que dos destructors cecs puguin trobar ni tan sols les seves pròpies ombres en la nebulosa opaca als sensors. Perquè semblava tan confiat? Si ja sap on apareixerà la seva presa, perquè va pressionar a Han?
Han ho comprèn sobtadament. Ozzel és més llest del que sembla!
―Anem a viure, Chewie! ―victoreja el pilot.
Chewbacca sospira i s’estira a la llitera. Han no sap si les seves paraules han tranquil·litzat la ment del wookiee, però en minuts, Chewie està roncant audiblement. El corellià badalla i s'estira en l'altre catre. Els guàrdies els despertaran quan arribi l'hora.
Un xiscle baix desperta a Han. Hi ha quatre soldats d'assalt parats a l'altre costat de la porta oberta de la cel·la. Sacseja a Chewbacca per despertar-ho.
―Ja és hora.
El wookiee badalla i s'estira, llavors mira als soldats d'assalt com si estigués considerant prendre'ls per berenar.
El líder de l'esquadró els fa senyals que surtin.
―Espero que hagin gaudit del seu últim somni ―diu.
―Jo, hagués preferit fer una cosa més interessant.
―Sí? Com què?
En Han badalla en resposta, intentant no semblar tan alerta com sap que haurà d'estar.
―Aquestes cel·les tenen pèssims mòduls d'entreteniment.
Nota amb un somriure que els soldats no fan cap intent de lligar les seves mans. Això serà massa fàcil; no esperava que Ozzel fos tan obvi.
Com Han esperava, els quatre soldats d'assalt els porten pel mateix laberint de passadissos que havia memoritzat el dia anterior. El pilot considera les seves opcions. Encara que és probable que els soldats tinguin ordres de no matar als presoners, Han dubte que Ozzel els hagi dit que permetin la seva fugida... perquè el pla de l'almirall funcioni, l'imperial ha de fer creure als captius que han escapat pels seus propis mitjans. Llavors, ell i Chewbacca hauran de sotmetre als seus guàrdies abans que els soldats tinguin oportunitat de respondre.
Si ataca primer al guàrdia de davant, aconseguirà el major element sorpresa. Desafortunadament, això deixa la seva esquena oberta al guàrdia darrere d'ell. D'altra banda, atacar primer al guàrdia de darrere prendrà una fracció de segon més, la qual cosa li dóna als soldats més temps per reaccionar. Però els guàrdies al capdavant no s'assabentaran immediatament de l'atac; amb una mica de sort, pot encarregar-se del primer guàrdia abans que els altres s'adonin del que ha passat. Sap que Chewbacca seguirà el seu exemple, en qualsevol mètode que triï.

     Si Han ataca primer al guàrdia del davant, passa a la secció 66.
     Si Han ataca primer al guàrdia de darrere d'ell, passa a la secció 88.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada