dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (4)


4

Les roques fan soroll i Han salta. Aterra insegur i es recolza contra una gran roca. La roca es mou i es frega contra una altra pedra, atrapant-lo entre elles. Han es queda sense alè i un dolor agut li travessa el tors. Ha aterrat durant la fase de fregament. El seu cos li dol com si un cranc bavós shadorià l'hagués atrapat en les seves tenalles. No dubta que s'ha trencat una costella... o dues o tres!
En Han cau de genolls i roman immòbil per diversos moments. El temps sembla més com a hores en la foscor impenetrable. A cada segon que passa, la rugent cinta ho endinsa més en la foscor, i el dolor en el seu costat empitjora. Una vegada i una altra, roques de la grandària d'un home es trenquen entre si, llavors el sacsegen violentament, de vegades aixafant-li un dit o pessigant-li un braç. Gairebé desitja que l'aterratge li hagués deixat inconscient.
Només pensar en el que jeu al final de la cinta esperona a Han. Suposa que el destí final de la cinta transportadora és una immensa caldera o una enorme moledora de pedres. Cap de les dues serà bona per a ell. El pilot es posa dempeus insegur. Una brisa càlida li bufa a la cara. Mentre la cinta el porta ràpidament cap a la foscor informe, comença a percebre la presència d'unes protuberàncies que no pot veure que passen xiulant prop del seu cap. La temperatura s'ha tornat incòmodament càlida.
Una lleugera llum delinea la silueta d'una roca enorme deu metres més endavant. Fins i tot mentre la mira, la llum s'esvaeix.
―No t'apaguis! ―vocifera Han, però ni tan sols un droide podria sentir la seva veu per sobre del terrible retrunyir de la cinta.
Acuradament i lentament avança cap endavant. El dolor li travessa el tors cada vegada que es redreça contra una roca que no veu.
Encara que les cames se li dobleguen a cada pas, Han eventualment s'obre pas entre una dotzena de grans roques i arriba damunt del diminut droide. Utilitza l'apèndix d'il·luminació del droide per inspeccionar-ho. Encaixat entre dues roques, el droide està irreparable i terriblement abonyegat. Sis apèndixs doblegats i retorçats s'estenen del seu cos. Cadascun jeu atrapat sota una roca o doblegat enrere cap al cos on no hi ha cap articulació. El droide sembla una aranya de la fusta sivoriana aixafada i que porta molt temps morta.
El seu cos, atrapat així entre dues roques immenses, ha sofert cent pessigades i puncions. En Han s'inclina per inspeccionar-ho a prop. El droide té un monograma gravat en el cos: “Per al benvolgut C.L. Tant de bo que aviat fem negocis, B.R.”
Un grall escapa de l'aparell de propagació sònica del droide. Resulta amb prou feines audible per sobre del rugir de la cinta i el cruixit de les pedres.
―És cortines... És cortines... És cortines...
―Gràcies ―murmura Han.
Un rugit continu es comença a tornar més fort que el retrunyir de la cinta transportadora. Quan Han espia per sobre d'una roca en direcció al so, dóna un crit de sorpresa.
La cinta acaba cinquanta metres més endavant i es buida en un forat profund. El forat no alarma a Han tant com la raó per la qual pot veure-ho... grans flames blanques i grogues oscil·len ben alt per sobre de la vora.
Ignorant les protestes del seu tors, Han grimpa ràpidament damunt d'una roca i salta de la cinta. Aterra en el passadís fosc i roda sobre el seu costat ferit. Els seus crits se senten més forts que el rugit de la cinta transportadora.
La cinta llança al droide dins del forat i les flames es tornen blaves per un moment.
―Això t'esborrarà els circuits ―murmura Han.
Chewbacca rugeix en algun lloc en la distància i Han crida al wookiee tan fort com pot.
Quatre doloroses hores després, surten coixejant a la llum del sol blau d’Ord Mantell. El túnel s'obre cap a un immens dipòsit robòtic de carbó.
―Combustibles fòssils! ―comenta Han―. No em sorprèn que Ord Mantell sigui un desert.
―Uuughh ―concorda Chewbacca, sacsejant-se del pelatge una gruixuda capa de pols negra.
―Sí ―diu Han―. Tornem al Falcó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada