dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (65)


65

―No podem arriscar-nos amb la drecera ―diu Han―. Si ens demorem, els segrestadors de la Leia la faran callar... permanentment.
El corellià ingressa en la computadora de navegació les coordenades de la Nebulosa Vídua Negra. Pocs minuts després, el Falcó Mil·lenari activa el seu hiperimpulsor. En el finestral davanter les estrelles es tornen vermelles, llavors es difuminen en brillants ratlles acolorides per l'efecte doppler. El vaixell de càrrega ha accelerat cap a l’hiperespai.
Pels següents deu dies estàndard, Han i Chewbacca fan molt poc a part de dormir, treballar en la nau, i preguntar-se qui podria ser Alfreda Goot. No obstant això, per més que ho intenten, cap dels contrabandistes s'acosta a poder arriscar una suposició sobre la identitat de l’Alfreda. És algú totalment desconegut, i, com a qualsevol bon apostador, a Han ho li agraden les coses desconegudes.
L’hiperimpulsor del Falcó s'apaga automàticament quan arriben a la Nebulosa Vídua Negra. A Han no li entusiasma creuar aquest sector. En realitat, la Vídua Negra no és una nebulosa, és un glòbul, una regió densa de pols interestel·lar. Aquesta regió està col·lapsant sobre si mateixa i algun dia es convertirà en una estrella. La majoria dels astrònoms creu que el germen de l'estrella ja crema en les llòbregues profunditats del glòbul. En Han està d'acord, la presència d'una proto-estrella explicaria la lleugera luminescència vermellosa del seu tèrbol nucli. També explicaria els poderosos corrents electromagnètics que pertorben tots els instruments d’astronavegació amb excepció dels més simples.
Han es puja al seient del pilot, preparat per prendre el control manual. La Vídua Negra és un immens camp d'ombrívola foscor impenetrable al capdavant. Omple tot l'horitzó, Han no pot veure la vora en cap direcció. Aconsegueix a distingir el principi de les filamentoses “potes” que, vistes des de lluny, li donen l'aparença d'un aràcnid. L'única llum que escapa del glòbul és la del seu vermell “cor” que sembla tenir la grandària d'un puny.
El contrabandista aparta la seva atenció cap a la computadora de vol. S'estan aproximant al glòbul de forma obliqua, la qual cosa pot ser molt perillós. Durant el trànsit a través de la regió tèrbola, el Falcó haurà de valer-se dels giroscopis per mantenir el curs. És millor entrar en la Vídua Negra en angle recte per minimitzar els ajustos i disminuir el temps de trànsit.
Fa els ajustos.
Chewbacca gruny.
―Quin és el problema? ―pregunta Han, sense apartar l'atenció de la pantalla de la computadora de vol. Mostra dues falques, una una mica més gran que l'altra.
―Uuuugh! ―rugeix Chewbacca. Han mira.
Un leviatan blanc jeu just al davant. Ressalta contra la profunda negror de la nebulosa com una de les dragobalenes albines que ronden en les impenetrables profunditats dels mars sivorians. De més d'un quilòmetre de llarg i amb una massa major que alguns asteroides, el gegant està estarrufat d'emplaçaments d'armes pesades i equip d’astronavegació. Si no hagués vist monstres com aquest abans, i un més gran, Han no hagués pogut creure que semblant cos pogués ser construït per l'home. És un Superdestructor Estel·lar, i ja està a distància de rajos tractors!
En Han torna a fixar la seva atenció en la computadora de vol. La pantalla mostra clarament que la segona falca s'acosta al Falcó des de darrere.
El receptor de comunicacions d'àudio del Falcó emet un cruixit.
―Atenció, transport corellià: prepari's a ser abordat per a una inspecció de duanes. Davant de vostè està el Destructor Estel·lar insígnia Executor, darrere de vostè, el Venjador. La resistència és suïcida.
―Com han pogut fixar-nos tan ràpid? ―pregunta Han.
Chewbacca gruny i assenyala l’activador de transmissió del Falcó. El seu interruptor s'ha travat en la posició obert.
―Creia que havies arreglat això! ―exclama Han, copejant l’activador defectuós per tancar-ho.
―Aarrogh! ―adverteix Chewbacca.
―I qui està acusant a qui? ―respon Han―. Hem de córrer o esperar?
En Han dubte de qual és el curs més savi. La nau no porta cap càrrega il·legal, així que no hi haurà cap problema tret que els oficials de duanes relacionin al Falcó Mil·lenari amb la destrucció de l'Estrella de la Mort. D'altra banda, ni tan sols l'Imperi utilitza Destructors Estel·lars per a inspeccions duaneres de rutina.
Han torna a revisar la seva computadora de vol. Tots dos Destructors Estel·lars estan explorant els seus voltants amb els seus rajos tractors. Una fugida serà difícil, de ser possible.

Han i Chewbacca gasten dues cel·les d'energia de les bateries del Falcó durant el viatge a la Nebulosa Vídua Negra. Segueix el compte del nombre de cel·les d'energia que usen durant l'aventura.

     Si Han corre, passa a la secció 91.
     Si Han espera a ser abordat, passa a la secció 74.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada