dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (54)


54

―Serà millor que prenguem la drecera ―diu Han―. Espero que la Leia apreciï el que estem fent per arreglar els seus problemes.
Ingressa les instruccions en la computadora de navegació. Pocs minuts després, el Falcó Mil·lenari activa el seu hiperimpulsor. Mentre acceleren, les estrelles en el finestral davanter prenen una tonalitat vermellosa, i llavors es difuminen en ratlles brillants. La nau ha entrat a l’hiperespai.
―Estic esgotat ―diu Han―. És hora d'una migdiada.
Activa el pilot automàtic i surt de la cabina. Chewbacca, també exhaust, gruny i abandona el seu seient.

Durant els següents quatre dies, Han i Chewbacca fan molt poc a part de dormir, treballar en el Falcó, i preguntar-se qui podria ser Alfreda Goot. No obstant això, per més que ho intentin, cap dels contrabandistes pot arriscar una suposició sobre la identitat de l’Alfreda. És quelcom totalment desconegut, i, com a qualsevol bon apostador, a Han ho li agraden les coses desconegudes.
Ja és tard en el quart dia, Han i Chewie estan fent una llista de totes les dones contrabandistes que coneixen per cinquantena vegada, quan sona l'alarma d'interrupció de l’hiperimpulsor. Han es fica corrent a la cabina. S'estan acostant a Mon Torri. Si va cometre un error en el curs, l'interruptor de seguretat de l’hiperimpulsor s'ha activat perquè va detectar en el seu camí el pou de gravetat d'un planeta, en aquest cas tindran sort d'escapar amb vida.
No obstant això, després de revisar la computadora de navegació, el corellià deixa escapar un sospir d'alleujament. Els sensors han detectat diversos pous de gravetat petits, i van fer que la nau sortís de l’hiperespai per la seva proximitat. El pou de gravetat més gran del planeta encara jeu a uns 10.000 quilòmetres al capdavant.
―No hi ha res del que preocupar-se, Chewie ―anuncia Han―. Sembla que només són alguns asteroides i una lluna perduda.
El Falcó desaccelera i entra a l'espai real. Hi ha un momentani parpelleig en tots els sistemes de la nau quan aquesta automàticament es connecta a una nova cel·la d'energia per reemplaçar la que acaba d'esgotar. Han torna la seva atenció a la computadora de vol, preparant-se per prendre el control manual de la nau.
Chewbacca gruny, amb el rostre enganxat al finestral.
―Què succeeix? ―diu Han mentre continua traçant les ubicacions dels asteroides―. Eh, aquesta lluna està accelerant! ―murmura―. I hi ha tres asteroides més darrere de nosaltres!
―Uuugggh! ―rugeix Chewbacca.
―Estaré amb tu en un moment ―contesta impacient Han. Els nombres que passen per la seva pantalla no tenen sentit, així que el corellià fa un cop d'ull a l’holopantalla de sensors―. Espera un... quan s'ha vist una lluna triangular?
La resposta del wookiee és instantània i ensordidora. Han mira fora pel finestral.
Demora un moment a trobar els diminuts punts de llum que han excitat a Chewbacca. Quan ho fa, Han també panteixa alarmat. Dos puntets donen voltes al voltant d'una guspira més gran. Cada pocs segons, unes brillants agulles de llum colpegen a la llum més gran. Un punt de llum encara més gran entra en el camp visual, també disparant cap a la llum amenaçada.
Han torna a fixar la seva atenció en la computadora de vol. Ara els nombres tenen sentit.
―Sembla que dos caces TIE i una llançadora de combat estan atacant a una única corbeta ―informa―. Ha de ser un abordatge imperial.
Mon Torri, amb la seva nevada superfície brillant reflectint la llum del seu distant sol groc, penja a estribord. Set anells, cadascun d'un color diferent del arc de Sant Martí, circumden el gran orbe.
―La corbeta ha d'haver estat fugint cap als anells de Mon Torri ―conclou Han―. Què estan fent aquí els imperials? Se suposa que aquest és un sector desert!
Un advertiment brolla de la gola del wookiee.
―Tens raó. Aquest no és el moment de fer preguntes ―Han estudia els seus instruments―. Els tres asteroides darrere de nosaltres també són caces TIE. I aquesta lluna... és un Destructor Estel·lar! En què ens ha ficat la Leia?
Chewbacca gemega miserablement.
El receptor de ràdio emet un so.
―Atenció, nau corelliana: prepari's a ser abordat. El Destructor Estel·lar Erradicador s'aproxima; resistir-se és fútil!
―Com van poder fixar-nos tan ràpid? ―pregunta Han.
Remugant, Chewie assenyala cap al transmissor subespacial. L'interruptor d'activació està embussat en la posició “obert”.
―Creia que havies arreglat això! ―exclama Han, colpejant l’activador defectuós per tancar-ho. També apaga tots els canals de recepció, i llavors estudia la seva pantalla de sensors posteriors per un moment més.
―No és tan dolent com vaig pensar ―diu eventualment―. Probablement puguem esborrar aquests TIEs de darrere abans que l’Erradicador hi arribi.
―Aaoogh? ―pregunta Chewbacca.
―Tens raó ―remuga Han, enfocant la seva atenció al capdavant―. Potser hauríem de rescatar a la corbeta ―torna als seus instruments i fa un parell de càlculs ràpids―. Els TIEs en la nostra cua no ens atraparan per uns minuts, i l’Erradicador no està molt més a prop de la corbeta que de nosaltres.
En Han titubeja. Uns pocs minuts no és temps suficient per destruir dos caces TIE, una llançadora armada, rescatar la tripulació de la corbeta, i escapar. Si alguna cosa surt malament amb l'atac frontal, quedarà atrapat entre l’Erradicador que s'aproxima i els tres caces TIE. D'altra banda, sense importar el que faci, ha de lluitar, o contra els tres TIEs en la seva cua, o contra els dos TIEs i la llançadora imperial al capdavant.

Han i Chewbacca gasten una cel·la d'energia de les bateries de cel·les i nuclis d'energia del Falcó durant el salt a l’hiperespai. Segueix el compte del nombre de cel·les d'energia que usen durant l'aventura.

     Si Han ajuda a la corbeta, passa a la secció 40.
     Si Han enfronta als tres caces TIE en la seva cua, passaa la secció 45.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada