dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (27)


27  

Després de pagar les seves tarifes d'atracada, Han i Chewbacca preparen la nau. En minuts, Ord Mantell penja sota les escotilles del Falcó Mil·lenari. Uns remolins de núvols rosats en més del setanta per cent del planeta oculten de la vista el terra groc. On es veu la superfície, aquesta rellueix amb les llums d'un milió de casinos. Uns mars foscos i plàcids reflecteixen la lluentor càlida de les seves quinze llunes. Ord Mantell realment mereix la seva reputació com el Cor de la Joia Brillant.
En Han desvia la seva atenció a traçar el seu curs per sortir de l'enorme Cúmul de Sistemes Joia Brillant. Sense importar com ho traci, les seves opcions segueixen sent limitades. El fet que ha d'arribar a Tatooine restringeix les seves opcions. Haurà de sortir de l’hiperespai almenys quatre vegades durant el camí per traçar noves coordenades; una d'aquestes sortides haurà de venir abans d'entrar al Cometa Aldo-spachià. Només un ximple volaria per l’hiperespai a través d'un cometa; ni tan sols un ximple s'atreviria a fer un viatge hiperespacial a través dels enormes pous de gravetat situats a banda i banda del Cometa Aldo-spachià.
La seva única veritable decisió jeu en si hauria o no de prendre una drecera prop del planeta Mon Torri. La drecera podria estalviar-li tant com una setmana de viatge. La computadora de nav té llistat a Mon Torri com un planeta muntanyenc i no desenvolupat. Això significa que no hi haurà molt comerç als voltants. També significa que estarà molt lluny de qualsevol ajuda si es troba amb problemes.
Chewbacca gruny.
―Ara no ―diu Han, sense apartar la mirada de la computadora de nav.
―Ooouugh! ―insisteix Chewbacca.
―Què és tan important? ―pregunta Han, aixecant la mirada. Veu el moviment d'una petita nau entrant a l’hiperespai―. Vas poder veure-la bé? ―pregunta Han.
Chewie gemega una resposta negativa. Va intentar, sense èxit, rastrejar la nau en la computadora de vol del Falcó.
―Semblava com si es dirigís cap a la drecera de Mon Torri ―diu Han―, però podria no haver estat Alfreda. Què et sembla?
Chewbacca rezonga una llarga resposta.
―A qui li importa? ―exclama Han―. Leia es va ficar sola en aquest embolic. Si mor serà culpa seva.
El wookiee gruny.
―Sí ho és ―insisteix Han―. Si s'hagués quedat amb nosaltres com jo vaig dir, llavors Alfreda Goot no l'hauria segrestat.

     Si Han pren la drecera de Mon Torri, passa a la secció 54.
     Si pren la ruta més segura, passa a la secció 65.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada