dilluns, 20 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (83)


83

Han mira a Chewbacca, tement la resposta del wookiee a la seva propera ordre.
―Sobrecarrega els motors sublumínics, Chewie.
Chewbacca sorprèn al pilot obrint els amortidors sense protestar. Simplement sospira.
―Hem d'arribar a la Leia abans que aquests TIEs ―explica Han.
Quan el seu amic segueix sense oferir cap protesta, Han retorna la seva atenció a pilotar el Falcó. Gairebé se sent estafat.
El Falcó entra en la bromosa cua de pols del cometa darrere d'un TIE i per davant de l'altre. Encara que la cua no és densa, les seves partícules de pols emeten una brillant claredat fantasmagòrica. Han se sent tan tibant com si estigués volant sense instruments cap a un núvol planetari.
Cada tres o quatre segons, el tret d'un dels TIEs sobrepassa a la nau. Cada sageta es dissipa ràpidament, deixant una ratlla vermella de pols fluorescent al seu pas. Han no presta cap atenció als dolls de llum; les gravetats oposades d’Aldo i Spach el mantenen massa ocupat com per preocupar-se pels trets des de lluny.
Chewbacca brama una exclamació.
El pilot no té temps de respondre. El caça TIE d'avantguarda reverteix el seu curs sobtadament i vola directament cap al Falcó Mil·lenari. En Han es desvia abruptament cap a estribord. El Falcó respon fins i tot més ràpid que de costum, i en menys d'un mil·lisegon han escapat dels TIEs.
Quan Han intenta corregir el curs, les maniobres d'ajust de la nau són lentes. El corellià s'arrisca a mirar al monitor de potència sublumínica de Chewbacca. Diu vuitanta-cinc per cent.
―Quin és el problema? ―pregunta Han―. Perquè els motors no estan a tota potència?
Chewbacca gemega una explicació. Sona alarmat.
―No poden haver-se espatllat! ―exclama Han―. Ara no!
Chewie informa que el rendiment del motor ha caigut al seixanta-vuit per cent, i que els motors estan, de fet, espatllats. Han s'enfonsa profundament en el seu seient, i el vaixell de càrrega s'endinsa més en el cor del cometa.
Han empeny la impulsió al màxim. Estan atrapats en el pou de gravetat de Spach! Es refusa a acceptar que la seva estimada nau el decebria en un moment tan crític com aquest.
El Falcó penja tan immòbil com els sols bessons per cinc llargs segons. L'indicador de temperatura centelleja un advertiment de perill, i la potència dels motors descendeix a seixanta-dos per cent.
Llavors alguna cosa retruny profundament a popa. Els motors sublumínics s'apaguen completament i el Falcó Mil·lenari comença una caiguda de dos milions de quilòmetres cap a la flamígera superfície de Spach.
Han s'aixeca d'un salt del seient.
―Hem d'arreglar aquests motors ―diu―. O tindrem una terrible cremada solar!

Quant temps prendrà reparar els motors sublumínics? Podran els contrabandistes escapar a temps del tremend pou de gravetat de l'estrella? Han i Chewie eventualment sortiran d'aquest embolic, però ara com ara la seva aventura ha acabat. Torna a la secció un i intenta-ho de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada