dilluns, 20 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (87)


87

En Han treu el dit del gallet del blàster. No té un tret net cap al soldat que porta la motxilla de comunicacions. Serà més savi deixar que algú més faci el tret.
No passa res. L'oficial comença a parlar per la ràdio i els homes de Sodarra segueixen sense atacar.
En Han apunta i prem el gallet, comprenent que ja és massa tard per impedir que l'esquadró informi la ubicació del Falcó. Dues sagetes blaves tracen una línia des del rifle blàster d’en Han i obren forats calcinats en l'armadura de l'assistent de l'oficial. Buscant la seva pistola blàster, l'oficial es tira al terra per refugiar-se mentre el seu assistent s'esfondra. Chewbacca dispara la seva ballesta wookiee i el soldat d'avantguarda cau.
Un moment després, l'oficial respon l'atac d’en Han. El tret rebota en el casc de la nau, i llavors frega l'espatlla d’en Han. Ell gruny quan li obre un llarg tall ardent.
Chewbacca dispara. El projectil de la ballesta wookiee colpeja la neu al costat del tors de l'oficial i explota, estripant armadura i carn. És el torn del soldat de neu per cridar de dolor.
En l'instant següent, les sagetes de blàster imperials plouen tot al voltant de la boca de la cova. Chewbacca brama i l'olor de pèl socarrimat omple el seu refugi. Han respon el foc a cegues, encara massa atordit per la seva ferida com per apuntar.
Ràpidament es torna evident que els dos contrabandistes no són rival per a la salva pesada de l'esquadró. Es retiren més profundament sota el Falcó. Ara Han i Chewie han de confiar que els desertors de Sodarra salvin les seves vides.
Aquesta ajuda triga molt a arribar. Els pilots s'arrauleixen sota el Falcó mentre els rajos d'energia reboten en el casc de la nau i es consumeixen en les parets de la seva petita cova de gel. A través de la boca, Han veu peus de soldats de neu corrent cap a ells. Continua disparant el seu blàster, però l'obertura és massa estreta com per encertar-li a alguna cosa.
―On està Sodarra? ―pregunta Han―. Ja hauria d'haver-los aixafat.
―Eeeoorgh! Ooonoooogh!
―Si ens va vendre, no crec que tinguis l'oportunitat.
Diversos trets de blàster creuen la boca de la cova des de direccions oposades, formant un reixat de mort amb prou feines a un metre del nas d’en Han. Una armadura de soldat de neu passa davant de l'entrada de la cova i Han dispara. El tret encerta al soldat d'assalt just sota els genolls... l'armadura es trenca a trossos i el soldat cau rodant, cridant d'agonia i terror.
Dos soldats de neu més cauen davant de la cova, amb els rifles blàster preparats per disparar. Han continua disparant, però no pot veure els seus objectius: està cec de fúria i frustració. Que Sodarra els ha venut, no li queda cap dubte.
Per a la seva sorpresa, tots dos ell i Chewbacca segueixen vius un moment després. Els imperials jeuen retorçats enfront de la cova. Surt fum d'un forat en l'esquena de l'armadura de cada home.
Sodarra apunta el cap per l'entrada.
―Ja és segur, cavallers. Poden sortir.
Han i Chewbacca intenten moure's, però Han panteixa i Chewbacca brama, tots dos de dolor.
―No creien que podrien ajudar-nos, veritat? ―pregunta Han.
Sodarra dóna una ordre, llavors es torna a girar cap a Han.
―Esperem massa per disparar ―diu, el seu rostre no traeix emoció alguna―. Ho sento. Potser es podrien haver evitat les seves ferides.
―Potser ―diu Han―. Però com ens va anar?
―Van enviar un missatge ―diu Sodarra. En Han pot notar que vol agregar “com vaig dir que farien”―. Però la ràdio segueix intacta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada