dilluns, 20 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (86)


86

―Fins ara! ―exclama Han. Entra a l'ascensor i tanca les portes. Els gamorreans malgasten diversos tremends cops contra la porta de duracer, llavors un crit agònic informa a Han del destí de Sodarra.
―S’ho mereixia ―murmura Han.
L'ascensor descendeix al primer pis.
Han entra a la taverna buida i no perd temps abans de sortir. S'obre camí per la passarel·la durant trenta segons abans que els pinxos arribin al carrer. Disparen i un tret de blàster colpeja l'edifici a la seva dreta. Han s'ajup.
Una llanxa de fons pla passa a dos metres de la passarel·la. Han salta cap a ella sense baixar la velocitat. Aterra i roda, llavors crida de dolor quan la seva espatlla magolada frega contra la rugosa coberta.
Quan aixeca la mirada, es troba mirant cap al canó d'una pistola blàster. Un alienígena bípede amb unes curtes banyes corbes i uns braços prims i curts l'empunya per l'altre extrem.
―Pot ser que no em conegui ―diu Han―. Però morirà si no ens posem en moviment.
Com per emfatitzar l'advertiment, diverses sagetes de blàster espurnegen al voltant de la llanxa. Els grans ulls marrons de l'alienígena s'obren com a plats i accelera. Han dispara sobre el seu cap cap als busca-bregues que els persegueixen.
Quan s'han allunyat fins a estar segurs, l'alienígena s'aproxima a una passarel·la i fa senyals a Han perquè es baixi de la llanxa. El contrabandista obeeix ràpidament, llavors es mou precipitat per la passarel·la d'un canal lateral fins que arriba a la via navegable principal. Allà, crida amb senyals a una barca pública.
―Estació Fang ―li diu al llardós droide conductor―. I no em facis la ruta panoràmica.
―Semblo un delinqüent?
Han finalment es permet relaxar-se i comença a assajar la seva història per als homes de Sodarra. Els dirà que van trobar problemes en el de Taslo, i que Sodarra ha mort. Tot això és cert. Però per treure la caixa i als soldats de la nau necessitarà més creativitat.

Mitja hora després, s'aproxima a l'oberta rampa d'entrada del Falcó. Li saluden dos guàrdies.
―On està el Capità Sodarra? ―demanen.
Han ignora el desafiament i puja per la rampa. Birdloe l’està esperant amb prou feines entrar.
―I bé? ―pregunta.
―Sodarra està mort. No el vaig poder salvar.
―Ens pren vostè per ximples? ―diu Birdloe―. El capità va deixar ordres molt específiques per a aquesta contingència.
Els dos guàrdies s'acosten a Han per darrere.
―On està Chewbacca? ―demana Han.
―Vostè es reunirà amb ell molt aviat.
Alguna cosa colpeja a Han en el clatell. Les seves oïdes ressonen i els seus genolls es dobleguen.

Què han fet els soldats d'assalt amb Chewbacca? Com sortiran d'aquest embull els contrabandistes? Hauran de ser creatius i acurats, però aquesta és una altra història. Aquesta ha acabat. Torna a la secció un i intenta-ho de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada