dilluns, 20 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (88)


88
Han es deté abruptament.
El guàrdia de darrere ensopega. Girant sobre si mateix, el contrabandista aferra a l'home, llavors fa passar al sorprès soldat per sobre de la seva cama estirada. Completa la maniobra llançant a la víctima cap a les cames del soldat del davant. Tots dos cauen al terra.
Chewbacca escull una tàctica diferent. Estén un enorme braç cap enrere i aferra al soldat de darrere d'ell, llavors el balanceja i estavella al seu captiu contra l'esquena del guàrdia del davant. La gran força del wookiee llança a tots dos homes al terra.
Han ràpidament arrabassa un rifle blàster i deixa inconscients als seus dos guàrdies. Chewbacca fa xocar entre sí els cascos de les seves víctimes. Quan el primer cop no els deixa inconscients, ho repeteix. Se sent un so buit i els caps de tots dos homes pengen flàccids dels seus colls.
Han somriu. No esperava que Ozzel fos tan obvi. Potser l'almirall no és tan intel·ligent com el pilot havia cregut.
Cadascun dels dos contrabandistes pren un blàster i corre cap a l'hangar. Allà està el Falcó Mil·lenari. La rampa d'accés es troba oberta, i hi ha un sol guàrdia a la base de la rampa. El seu rifle blàster segueix penjat de la seva espatlla, òbviament no està anticipant problemes.
―Massa bo per ser veritat ―diu Han.
Apunta el rifle blàster cap al guàrdia i prem el gallet. El soldat intenta per un moment despenjar-se l'arma, i llavors fuig quan Han torna a disparar.
Encara que un observador fora de vista dispara una alarma, ningú més desafia al parell. Mentre Han i Chewbacca pugen corrent la rampa, les enormes portes hiperespacials de l'hangar comencen a tancar-se. Les portes normalment protegeixen l'atmosfera de l'hangar durant el viatge supralumínic, quan l'energia utilitzada pel camp de força electromagnètic és redirigida als sistemes de l’hiperimpulsor. Han nota amb satisfacció que les grans portes no es mouen més ràpid que un menjafang rigorià.
Chewbacca tanca la rampa mentre Han es prepara per a l'enlairament. Per quan ha activat el motor repulsor, un escamot de soldats d'assalt està disparant al Falcó amb armes lleugeres. Els seus rifles blàster no penetren el casc de la nau. Han activa el canó blàster antipersonal per mantenir-los a distància.
Chewbacca articula un advertiment.
―D'acord, ja vaig ―respon Han. Fa girar al Falcó per enfrontar l'entrada de l'hangar. Les portes hiperespacials estan gairebé tancades―. Vols fer que això es vegi bé, veritat? ―murmura el pilot. Per un moment, dubte de la seva apreciació del pla de l’Ozzel.
Han accelera i el Falcó surt disparat cap endavant. Es llisca entre les portes hiperespacials un instant abans que es tanquin. Han executa un rínxol sobre la part posterior de l'Executor i s'abalança cap al tèrbol camuflatge de la Nebulosa Vídua Negra. Els imperials ni tan sols han llançat al primer TIE perseguidor.
Chewbacca brama d'alegria.
―Massa fàcil ―diu Han―. Ozzel ens va deixar escapar. Aposto al fet que tenim plantades més balises transponedores que una estació de senyalització en un planeta d'òrbita anòmala. Fes un escombratge mentre jo busco la sortida d'aquesta taca.
Rient entre dents, el wookiee agrega un comentari.
―Ozzel també em va espantar ―admet Han―. Però ningú li guanya a Han Solo en el seu propi joc!
Tres transponedors i setze hores després, el Falcó surt de la nebulosa. La seva propera parada serà el  Cometa Aldo-spachià... i ni el Venjador ni l'Executor estaran darrere d'ell!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada