dilluns, 19 d’octubre del 2015

Visió de Futur (XIII)

Anterior



CAPÍTOL 13

Des de la llunyana cabina de popa, l'udol de l'alarma de batalla en el pont del Salvatge Karrde va ser una mica baix, gairebé subtil. Però la Shada havia estat entrenada per notar coses subtils, i estava desperta i fora del llit abans que l'udol distant hagués acabat la seva escala descendent i s'hagués apagat. Tirant-se a sobre la seva túnica i ficant-se el blàster a la butxaca lateral, es va dirigir cap al pont.
Els corredors estaven deserts. La Shada accelerà el seu pas, alçant les orelles a la recerca del soroll d'una batalla o l'esforç dels motors que indicaria una fuita o evasió. Però la nau estava misteriosament silenciosa, el brunzit estable del motor i els seus propis passos suaus eren els únics sons que podia sentir. Endavant, la porta del pont es va obrir lliscant-se quan es va apropar; ficant-se la mà a la butxaca de la túnica i agafant el seu blàster, va entrar a la càrrega per la porta.
I es va frenar lleugerament confosa. La tripulació del pont estava asseguda en les seves posicions normals, alguns d'ells mirant interrogativament la seva abrupta entrada. Endavant, fora del finestral, estava passant el cel jaspiat de l'hiperespai.
-Hola, Shada, -va dir en Karrde, alçant la mirada del monitor d'enginyeria on ell i en Pormfil havien estat aparentment consultant alguna cosa. -Vaig pensar que encara estaves dormint. Què et porta per aquí en aquesta hora?
-La teva alarma de batalla, què creies? -va contraposar la Shada, fent una altra mirada al voltant. -Què passa, un simulacre?
-No realment, -va dir en Karrde, caminant fins a ella. –Les meves disculpes, no vaig creure que poguessis sentir l'alarma des d’on estaves.
-Escoltar problemes és part del meu treball, -va dir ella asprament. -Què és aquest “no realment” un simulacre teu?
-Estem arribant al sistema Episol i al món Dayark, -va explicar en Karrde. -Hi ha una bona possibilitat que trobarem algun problema quan sortim de l'hiperespai.
La Shada mirà pel finestral.
-Aquesta banda pirata independent de la que en Bombaasa ens va parlar?
-Possiblement, -va dir en Karrde. -La remor del nostre viatge indubtablement ens ha precedit.
-Per no esmentar la remor de la teva identitat, -va dir la Shada.
El llavi d’en Karrde va tremolar.
-De totes maneres, després d'aquesta nau que vàrem descobrir esperant al nostre punt de canvi de curs a Jangelle, vaig pensar que el millor era entrar al sistema Episol preparats.
-Sona raonable, -va dir la Shada. -Excepte la part sobre no pensar que jo necessitava estar informada.
-No vaig creure que hi hagués res que poguessis fer, -va dir lleugerament en Karrde. -Tret que ens abordin, el que garanteixo que no faran, no hi haurà res de combat mà a mà.
-Mà a mà no és la meva única àrea d'experiència, -va dir rígidament la Shada. -O no vaig esmentar que estic totalment qualificada per gestionar aquests turbolàsers teus?
Tot el pont havia assumit un aire de silenci expectant.
-No, no havies esmentat això, -va dir en Karrde. -Però a hores d'ara és majorment irrellevant. Les badies turbolàser estan per necessitat una mica exposades, i si hi ha algun problema et preferiria aquí on estaràs...bo...
-On estaré fora de perill? - va acabar per ell la Shada. -Per què, perquè podrien no ser pirates els que ens esperen allà fora?
En Dankin mig es va donar la volta al timó per mirar en Karrde. Va obrir la boca com si anés a parlar, ho va pensar millor, i es va tornar a donar la volta de nou.
-No és Car'das, -va dir en Karrde, amb veu curosament controlada. -No aquí. Si ell hagués volgut atacar a distància, ja ho hauria fet. Això vol dir que ha decidit esperar fins que arribem a Exocron.
-Sempre és bo tenir alguna cosa d'esperar, -va grunyir la Shada. -En aquest cas, deixa’m agafar un dels turbolàsers. Jo sóc almenys tan bona com en Balig, probablement millor que en Xal.
-Podríem posar a Xal a l'estació de situació, -va murmurar en Dankin.
El llavi d’en Karrde va tremolar, però ell va assentir.
-Està bé, veurem el que pots fer. Dankin, digues-li a Xal que torni i es faci càrrec de situació. H'sishi, com anem de temps?
[Estem a quatre minuts i mig de la sortida,] va dir la togoriana des de l'estació de sensors, els seus ulls grocs estudiaven la Shada amb intensitat i sense parpellejar.
-Serà millor que pugis allà, -En Karrde li va dir a la Shada, assenyalant amb el cap cap a la porta del pont. -És el turbolàser 2.
-Ja ho sé, -va dir la Shada. -Avisaré quan estigui a punt.
Tres minuts més tard ella es va cordar les corretges a la consola de control que enfrontava la gran bombolla de transpariacer, executant la llista de control de pre-tret i reprimint els fantasmes de vint anys d'altres batalles similars, primer amb les Mistryl i llavors amb els contrabandistes d’en Mazzic. En la majoria d'aquestes batalles havia tingut la suficient sort d'estar en el costat guanyador. En les altres...
-Shada, parla en Xal, -la veu de l'home jove va sortir per l'auricular del seu comunicador. -Llesta?
-Gairebé, -va dir la Shada, mirant com l'última de les llums d'auto-verificació es posava en verd. -Sí, llesta.
-Està bé.- Si en Xal estava molest per haver estat potejat sumàriament del seu lloc, no se li notava a la veu. -Estigues atenta, estem en el compte regressiu ara. Començant per deu... ara.
Va escoltar amb mitja orella el compte enrere, les seves mans descansaven en els controls, els seus ulls ja van començar el patró de recerca de combat que les seves instructores Mistryl li havien ensenyat feia tant de temps. El compte va arribar a zero, el cel jaspiat es va tornar amb una espurna en línies estel·lars i es van encongir en estrelles.
I amb una terrífica sacsejada un raig de làser va colpejar de cop al costat del Salvatge Karrde.
[Set blancs esperant,] va grunyir l’H'sishi, el to de la seva veu li va donar a la Shada la imatge mental de tot aquest pèl gris i blanc parat de punta. [Naus d'atac petites-classe Corsari.]
-Nombre i classe confirmats-, va afegir en Xal. -Cursos?
La recitació de blancs es va perdre al rugit xiuxiuejant del seu turbolàser quan la Shada girà l'arma i va disparar. Un dels Corsaris, intentant ficar-se furtivament sota la badia de càrrega del vaixell de càrrega, va atrapar l'andanada de ple en el seu flanc esquerre i es va tornar pols amb una espurna. El seu company, esquivant la majoria dels enderrocs, es va allunyar ferotgement cap a la distància però només va tenir èxit a volar directe cap a una andanada del turbolàser d’en Griv. El que quedava de la nau va continuar allunyant-se en una trajectòria inercial, cremant com una pira fúnebre voladora.
-Dues fora!- bravejà en Xal. -Que siguin tres.
-Tots quedin atents, -va dir la veu més tranquil·la d’en Karrde. -Els vam agafar per sorpresa aquesta vegada. Saben què esperar ara.
La Shada assentí en acord silenciós, fent una ràpida mirada a la pantalla tàctica. Els quatre Corsaris que quedaven s'havien retirat, seguint-li el pas al Salvatge Karrde però clarament no massa ansiosos d'atacar de nou. En Karrde, mentrestant, tenia al vaixell de càrrega cremant fort per l'espai cap al distant gegant gasós al voltant del qual Dayark, el món capital de la República Kathol orbitava.
-La meva suposició és que ho intentaran amb el seu canó d'ions a continuació, -va dir ella. -Podem gestionar això?
-Fàcilment, -li va assegurar en Karrde. -Certament un canó d’ions tan petit. Aquí vénen.
Separant-se en parells, els quatre Corsaris van passar disparats per sobre i sota del Salvatge Karrde, disparant a tota potència amb els seus canons d'ions. La Shada va disparar una ràpida andanada, fregant a un d'ells per la part superior abans que les dues naus desapareguessin darrere de la mola del Salvatge Karrde.
-Situació? -va cridar.
-Li vas treure el seu canó d’ions, -va confirmar en Xal. -Balig, li has tret el seu deflector posterior.
[Ataquen de nou,] el va interrompre el grunyit de l’H'sishi. La Shada mirà la pantalla tàctica i va girar el seu turbolàser cap a on el Corsari més proper hauria d'aparèixer...
L'atacant va girar al voltant del nucli del Salvatge Karrde, els seus làsers flamejant inútilment contra el gruix blindatge del vaixell de càrrega. La Shada i en Balig van respondre el foc, els raigs turbolàser bessons el van agafar de ple a la proa i el van fer explotar en una brillant flamarada de llum.
I amb un tro eixordador alguna cosa va xocar directament contra la bombolla de transpariacer de la Shada.
-M’han donat!- cridà la Shada, lluitant contra el sobtat dolor punyent al pit i espatlla dreta. Xiulava un vent fred al seu voltant quan l'aire s'escapava per la bombolla rajada. La seva mà dreta estava inutilitzada; amb la mà esquerra es va buscar la sivella de les corretges, preguntant-se distantment si podria deixar-se anar i sortir de la badia abans que el buit se l’emportés. Potser ara, per fi, tot havia finalment acabat...
El vent estava començant a disminuir quan es va descordar la corretja superior. Un mal senyal. Va posar la seva mà en la corretja inferior, la seva visió començava a ennuvolar-se...
I amb un segon cop, que va sentir més que realment va escoltar, la bombolla i estrelles es van esvair en una placa de metall gris.
Va parpellejar, però tot mentre el seu cervell privat d'oxigen intentava deduir què havia passat, un corrent d'aire que li va tapar les orelles va entrar a la badia, i sobtadament unes mans estranyes estaven obrint la última de les seves corretges.
-La tenim!- va cridar una veu incòmodament forta a l'orella. -Però està ferida. Que l’Annowiskri baixi aquí, ràpid.
-Ja sóc aquí, -va venir una segona veu de l'altre costat de la Shada. Hi va haver un brunzit d'alguna cosa en el seu braç...
Va tornar en si lentament, o almenys lentament per a una Mistryl. Per un moment va romandre ajaguda en silenci, amb els ulls tancats, mentre avaluava la seva pròpia situació i condició física. El seu pit i braç dret se sentien vagament endormiscats, i el cuir cabellut li picava com sempre ho feia després d'una sessió en un tanc de bacta, però a part d'això se sentia raonablement bé. Pel so suau d'una respiració sabia que no estava sola, per la manca de sons de fons de motors o maquinàries semblava que el Salvatge Karrde havia pogut arribar a Dayark.
Així que encara no era la fi, i li quedava vida per davant. Una llàstima. Respirant profundament però silenciosament, va obrir els ulls.
Estava jaient en un dels tres llits a la badia mèdica del Salvatge Karrde. Assegut a l'altre costat de la cambra, amb la vista perduda meditativament fora en l'espai, estava en Karrde.
-He suposar que vam guanyar? –va preguntar la Shada.
En Karrde es va sacsejar lleugerament, la seva mirada va tornar a ella.
-Sí, vam guanyar fàcilment, -va dir. -Com et sents?
-No massa malament, -va dir ella, movent experimentalment el seu braç dret. A part d'alguna rigidesa i l'entumiment que ja havia notat, no semblava estar massa malament, almenys que no intentés moure massa en cap direcció. -El braç necessita una mica més de treball.
-Sí, l’Annowiskri em diu que necessitaràs almenys una altra sessió al tanc de bacta, -va dir en Karrde. -Vaig fer que et traguessin perquè poguessis acompanyar-me en un curt passeig fora de la nau. Això és, si estàs interessada.
-Per descomptat que estic interessada, -va dir la Shada. -En quina part de Dayark som?
-A l’espaiport principal de la ciutat cabdal Rytal Prime, -va dir en Karrde. -Vam aterrar fa unes dues hores.
La Shada va arrufar les celles.
-I només vas a sortir ara? Vaig pensar que teníem pressa.
-La tenim, -va dir en Karrde. -Però primer vam haver de jugar als amfitrions amb un petit grup d'inspectors. Es van passar més d'una hora revisant la nau amb el proverbial cercador de costats plans. Ostensiblement buscant contraban.
-Espero que els hagis vigilat de prop.
-Molt de prop, -li va assegurar en Karrde. -De totes maneres, ja s'han anat ara, i Pormfil i Odonnl estan fent arranjaments per poder reparar la nau. Mentrestant, al comandant militar de la República Kathol li agradaria tenir una xerrada amb nosaltres.
-Sens dubte sobre els nostres atacants.
-Sens dubte, -va convenir en Karrde. -Potser enfocant-se en com ens les vam arreglar per fer-los fora amb tan pocs danys.
La Shada va alçar les celles.
-'Tan pocs danys' és un terme relatiu, és clar.
En Karrde va fer una ganyota.
-Em sap greu el que va passar, Shada.
-Oblida-ho, -el va interrompre la Shada. Les disculpes sempre la incomodaven, fins i tot quan eren sinceres. Especialment quan eren sinceres. -Va ser la meva idea, recordes. Així que, quin és el pla?
-Se suposa que em trobaré amb un General Jutka en un cafè just fora de l’espaiport, -li va explicar en Karrde. -Parlen principalment en bàsic aquí, però també hi ha un contingent de bona mida de colons ithorians, així que vaig pensar de portar a C3PO en cas que ens trobem amb problemes de traducció.
-Un lloc estrany per a una reunió oficial, -va comentar la Shada. -Sembla que no saben si volen estar associats amb nosaltres o no.
-Jo diria que aquesta lectura ha donat just en el clau, -va convenir en Karrde, mirant-la pensativament. -La teva comprensió de política és bastant bona, especialment per a una simple guardaespatlles.
-Mai he dit que fos simple, -va contraposar la Shada, baixant les cames al costat de la llitera. -Dóna'm cinc minuts per canviar-me i anirem a veure aquest general.
     
***
Deu minuts més tard els tres estaven caminant pel bulliciós carrer que vorejava l’espaiport, en Karrde i la Shada caminaven costat a costat amb el droide de protocol color daurat seguint-los nerviosament.
-Els nadius semblen curiosos, -va comentar la Shada en veu baixa.
En Karrde va assentir. Ja havia notat les mirades subreptícies dels transeünts ithorians i les mirades fixes obertes d'alguns dels humans.
-La Mara va informar que eren una gent acurada però no particularment hostil.
-És bo saber-ho, -va dir la Shada. -Per descomptat, aquest informe ja té sis anys. Són unes robes interessants les que estan portant, aquestes jaquetes brillants amb tots aquests flocs de pelatge a l'atzar encara en elles.
-És cuir de crosh, -el va identificar en Karrde. -Un animal natiu d'un dels mons a la República Kathol. Còmode i durable, i aquestes miques de pelatge poden ser deixats a l'atzar o en qualsevol varietat de patrons. La Mara em va explicar que les jaquetes de cuir de crosh estaven començant a usar-se quan ella i en Calrissian van ser aquí; Veig que ha florit en tota una moda des de llavors.
-Probablement perquè serveix per a la identificació instantània d'estranys, -va dir la Shada, pessigant el material del seu vestit de salt de bord. -No tenim moltes oportunitats de barrejar-nos en cap multitud vestint aquests.
-Definitivament hi ha un gra de veritat en això, -va convenir en Karrde. -Aquesta part de la galàxia ha estat molt poc visitada per forasters, però han tingut algunes trobades amb l'Imperi i hi ha hagut alguns esforços per part de la Nova República d’alinear-los amb el pensament polític actual.
-Una meta en què els natius no estan interessats?
-No realment, -va dir en Karrde, fent una mirada pels cartells comercials que s'agitaven inquiets a la brisa. Alguns d'ells estaven en bàsic, però la majoria estaven en gliptògrafs ithorians o una escriptura de línies ondulades i punts que no va reconèixer en absolut. -C3PO, estem buscant un lloc anomenat l’Ithor Loman, -va dir, fent-li senyals a droide al seu costat. -El veus en algun lloc?
-Sí, Capità Karrde, està just allà, -va dir C3PO, alçant un braç per apuntar a un cartell blau escrit en ithorià.
-Em recorda al lloc d’en Bombaasa a Pèmbric, -va grunyir la Shada. -Saps, Karrde, podries considerar afegir ocasionalment més gent en aquestes partides de sondeig teves.
-No consideraries que estic menyspreant les teves habilitats de combat?
-Crec que ja he demostrat adequadament les meves habilitats de combat, -va contraposar la Shada. -El punt és que si poses a prou persones al camp a vegades pots impedir que la baralla comenci en primer lloc.
En Karrde va assentir, suprimint un somriure.
-Recordaré això. Després de tu.
Considerant l'hora primerenca del matí, el cafè semblava extraordinàriament ben poblat, amb dos nadius ithorians i humans en les seves jaquetes de pell de crosh més un o dos obvis extraplanetaris com ells. -Alguna idea de quin és el General Jutka? – va murmurar la Shada.
-Presumeixo que ell estarà esperant-nos, -va dir en Karrde. -Si no...
Es va interrompre quan un home baix, prim, amb cabell curt i una elegant jaqueta de pell de crosh es va aixecar d'una taula propera i va caminar fins a ells.
-Ah, visitants, -va dir alegrement, amb ulls que espurnejaven d'interès o vessaven bon humor, va mirar a cada un d'ells de dalt a baix. -Vostès han de ser els que venien a veure al General Jutka.
-Sí, ho som, -va dir en Karrde. -I vosté?
-Enadós Needaan E-Elz, al seu servei, -va dir, fent una breu reverència. -Digueu-me Enadós Nee.
-Un nom interessant, -va dir en Karrde, mirant-lo. -Aquesta part Enadós sona més aviat com la designació d'un droide.
-És curiós, de vegades la gent em confon amb un droide, -va dir Enadós Nee, amb ulls que espurnejaven encara més. -No puc imaginar per què. Si volen seguir-me, els hi mostraré la taula del general.
Va partir per entre les taules sense esperar una resposta, el seu pas tan eixerit com havia estat el seu discurs.
-Un curiós homenet, -va comentar C3PO mentre el seguien. -No obstant això, sembla inofensiu.
-Mai confiïs en les aparences, -li va advertir la Shada. -Personalment, no crec que encaixi en absolut amb aquest lloc.
-Mantindrem un ull en ell, -li va dir Karrde. -Aquest ha de ser en Jutka.
Enadós Nee s'havia aturat al costat d'una taula al fons on un únic home corpulent estava assegut donant l'esquena a la paret, amb una única beguda. Portava la ja familiar jaqueta de pell de crosh, però li va semblar a Karrde que estava vagament incòmode en ella.
-Sí, és un militar, -va dir la Shada, fent ressò del pensament del propi Karrde mentre Enadós Nee parlava breument amb l'altre. -Es pot veure que se sent estrany sense el seu uniforme.
Enadós Nee es va apartar al costat quan els altres hi van arribar, fent senyals alegrement cap a l'home voluminós.
-General Jutka, puc presentar-li als nostres visitants, -va dir, tornant-se de sobte una mica capcot. -Ho sento? No recordo els seus noms.
-No te'ls vam donar, -va dir en Karrde. -Pots anomenar-me Capità. Aquesta és la meva amiga Shada i el meu droide de traducció, C3PO.
El general va murmurar alguna cosa en un idioma poc familiar.
-Diu que no estava esperant tota una desfilada teatral, -va traduir servicialment C3PO. -De fet...
-Suficient!-li va reprendre en Jutka. -Mantinguin callat al seu droide o jo el callaré per vostès.
-Ai, mare, -grallà C3PO, donant un pas apressat cap enrere. –Les meves disculpes, general Jutka.
-Vaig dir mantinguin-lo callat, -el va interrompre Jutka. -No vull haver de dir-ho de nou. Ara seieu.
-Segur, -va dir en Karrde, lliscant a una cadira al costat del general i mirant de tornada a C3PO. Enadós Nee s'havia acostat al costat del droide i l’estava tranquil·litzant en veu baixa. –Error meu, General. Vaig pensar que era aquí per conversar, no per a una sèrie d'amenaces.
-Em disculpo si va tenir aquesta impressió, -va dir obscurament en Jutka, mirant ominosament la Shada. Ella havia ignorat la seva invitació a seure, movent-se en canvi al voltant de l'altre costat de la taula per acabar parada efectivament sobre d'ell, i per un moment en Karrde va pensar que li anava a donar una ordre terminant de seure. Aparentment s’ho va repensar i va tornar la mirada a Karrde. -El fet és que vostè és un esvalotador, -va dir. -Els esvalotadors no són benvinguts en el meu món.
-Això veig, -va dir en Karrde. -Així que per a la República Kathol estar sota atac pirata és la marca d'un esvalotador.
Els ulls d’en Jutka es van estrènyer.
-No em pressioni, -va advertir. -Sé per qui està volant, la identificació de la seva nau ho deixa perfectament clar. L'última cosa que vull és acabar al mig d'alguna estúpida guerra entre Bombaasa i Rei'Kas.
-Rei'Kas? -va repetir la Shada, amb el to d'algú que acaba de fer una connexió. -El rodià?
-Sí, -va dir en Jutka, arrufant-li les celles. -Vols dir que no...?
-No, no sabíem quins eren els nostres amics allà fora, -va confirmar en Karrde. -Moltes gràcies. Coneixes aquest Rei'Kas, Shada?
-Només per reputació, -li va explicar la Shada. -Solia ser un líder d'equip d'assalt a la Cooperativa Esclavista Karazak. Un de bastant bo, aparentment. També era rude, violent, i viciós, i irritava a pràcticament tots els que treballaven amb ell.
En Karrde va assentir, sentint la boca assecar-se una mica. Un esclavista viciós, ara al territori de Car'das. Quants altres delinqüents, es va preguntar, acabaven també de surar en aquesta cantonada de la galàxia?
-Interessant.
-També és interessant que el general sabia el seu nom quan ni tan sols Bombaasa ho va saber-, va afegir la Shada. -Són bons amics, general?
-El meu treball és protegir la República Kathol, -va dir en Jutka, amb to vibrant de suau amenaça. -No tinc aquesta responsabilitat cap als forasters que vénen sense que els cridi i es fiquen amb assumptes que no els incumbeixen.
Pel cua d'ull, en Karrde va veure que la Shada girava fraccionàriament el cap mentre li donava una ràpida avaluació a la part principal del cafè.
-Està amenaçant, general? -va preguntar suaument.
-Estic donant-li una advertència, -va dir bruscament en Jutka. -Han fet mal a Rei'Kas, i ell no s'ho prendrà molt bé. Té la seva nau marcada, i mentre estiguin en el seu territori els perseguirà.
-Tenim moltes intencions de deixar el seu territori, -li va assegurar en Karrde. -Després que acabi el meu encàrrec, és clar.
-Com desitgi, -va dir en Jutka, grunyint mentre aixecava amb esforç el seu cos de la cadira. -Però li he donat una justa advertència. No ho oblidi.
-No ho faré-, va dir en Karrde. -Gràcies pel seu temps.
En Jutka va arrufar les celles un cop i va marxar a l'altre costat del cafè. Obrint la porta d'una empenta, va sortir sense una sola mirada enrere.
-I aquí és on Car'das va escollir retirar-se, huh? -va dir la Shada, seient a la cadira que en Jutka acabava de deixar. -Encantador.
-Controla la teva veu, -la va amonestar en Karrde, fent una mirada al voltant del cafè. Ningú semblava estar prestant alguna atenció en particular en aquesta cantonada de la sala, però les aparences no significaven res. -I dubto que el retir estigués alguna vegada en els seus plans.
La Shada li va enviar una mirada sondejant.
-Creus que en Rei'Kas està treballant per a ell?
En Karrde va assentir sòbriament.
-Jo diria que això és completament possible.
Va captar el moviment dels ulls d'ella i va alçar la vista quan Enadós Nee va acostar una cadira a la seva taula i es va asseure.
-Van tenir una bona xerrada amb el general? -va preguntar alegrement. -Això és bo. Molt bo.
Es va inclinar més a prop a la taula.
-He estat parlant amb el seu droide, -va dir, baixant conspiratòriament la veu. -Diu que estan buscant el llegendari món perdut d’Exocron.
En Karrde va mirar C3PO.
-C3PO?
-Ho sento, senyor, -va dir el droide, sonant miserable. -No vaig voler revelar res. Ell em va preguntar si estàvem buscant Exocron, i li ho vaig confirmar sense pensar.
-Si us plau no culpis al droide, -va dir Enadós Nee. -La teva meta no és un secret. Almenys, no per a mi. Estàs buscant Jorj Car'das, no?
La Shada li va disparar una mirada a Karrde des de l'altra banda de la taula.
-C3PO, per què no vas a la barra i ens aconsegueixes un parell de gots de la beguda local? -va suggerir ella. -Pel camí, escolta i fixa't si sents algú parlant en rodià.
-Sí, Mestressa Shada, -va dir el droide, sonant alleujat per l'oportunitat d'escapar. -De seguida.
Es va allunyar.
-Molt intel·ligent, -va dir Enadós Nee, somrient-li a la Shada. -Creus que qualsevol espia que en Rei'Kas pugui haver plantat en la munió del bar parlarà en rodià amb un altre, eh? Molt intel·ligent, és cert.
-Gràcies, -va dir la Shada, fixant-li una mirada gairebé intensa. -Estaves explicant-nos sobre Jorj Car'das.
-Sí, -Enadós Nee es va regirar per quedar encara més a prop de la taula. -Tenen raó buscant-lo a Exocron. Aquí és on està.- Va alçar un dit amenaçadorament. -Però Exocron no és fàcil de trobar. La majoria de la gent a la República Kathol ni tan sols ha sentit d'ell. La majoria d'aquells que ho han fet creuen que és un mite.
-Això he sentit, -va dir en Karrde, lluitant contra una sobtada sensació de por. Com va poder Enadós Nee saber per què estava ell aquí? A menys que, per descomptat, estigués treballant per en Car'das.
-Explica’m per què és tan difícil de trobar.
Enadós Nee va somriure encara més àmpliament.
-No em necessites per saber això. Ah, però potser la teva amiga no ho sàpiga-, va afegir, mostrant-li el seu somriure burleta a la Shada. -Són totes les mini-nebuloses i sortints de gas, veus, que se separen de la Fenedura de Kathol. Tota aquesta llum i radiació reflectida confon els sensors i comunicacions, això fa molt difícil trobar qualsevol cosa en absolut. Cercar per tota la regió podria portar dècades.
-I tu, suposo, pots estalviar-nos tot aquest esforç? -va preguntar la Shada.
-De fet puc, -va dir. -Puc portar-te a Exocron. Directe al mateix Car'das, si vols.
Mirà de nou a Karrde.
-Però només si el Capità Karrde ho desitja.
Amb un gran esforç, en Karrde va mantenir la seva expressió. Així que l'homenet també sabia el seu nom.
-I què ens costaria aquesta guia?
-Cap cost, -va dir l’Enadós Nee. -Però tampoc cap 'ens'. Seria només tu i jo.
-Disculpa’m? - va dir la Shada, alçant un dit. -Només tu i ell? Què hi ha de la resta de nosaltres?
-Haurien d'esperar aquí, -li va dir l’Enadós Nee. -Em temo que no hi ha una altra manera, la meva nau només pot portar dues persones.
-Què tal si véns amb nosaltres i guies la nostra nau? -va preguntar en Karrde.
-Oh, no, -va dir l’Enadós Nee, amb aspecte sobresaltat. -No podria possiblement fer això.
-Per què no? -va demanar la Shada. -Perquè en Car'das no vol veure'ns a tots?
L’Enadós Nee va parpellejar.
-Vaig dir alguna vegada que en Car'das volia veure a algun de vostès? Mai vaig dir tal cosa.
El que no era el mateix que dir que en Car'das no li havia demanat que fes l'oferta.
-Si accepto, -va dir lentament en Karrde, -quan necessitaríem partir?
-Espera un segon, -va interposar la Shada abans que l’Enadós Nee pogués contestar. -Què vols dir, que si acceptes? Tu no vols anar sol amb ell.
En Karrde va fer una ganyota. No, clar que no. Però en algun punt anava a haver d'enfrontar-se a Car'das. I si aquesta era la millor manera de protegir la seva gent mentre ho feia...
-Deixa’m posar-ho d'una altra manera, -va dir la Shada, mirant l’Enadós Nee. -Jo sóc el seu guardaespatlles, i no vaig a deixar-lo anar tot sol. Ni amb tu ni amb ningú més. Està clar?
L’Enadós Nee va estendre les mans amb els palmells cap amunt.
-Però...
Es va interrompre quan C3PO va reaparèixer i va posar dos pesats gerros de líquid fosc a la taula.
-Gràcies al Faedor, -va dir sense alè. -La clientela d'aquest lloc és molt desagradable.
-No ens importa el color local, -el va interrompre la Shada. -Has sentit alguna cosa en rodià?
-De fet, ho vaig fer, -va dir el droide, mig girant-se i apuntant cap a una de les taules a l'altra banda prop de la barra. -Tres homes humans en aquesta taula, si; què ara està posant-se dempeus?
-Uh, oh, -va murmurar la Shada, llançant-li una mirada a l’Enadós Nee. –Anem, és hora de sortir d'aquí.
-No es molestin, -va dir una veu suaument viciosa des de darrere d’en Karrde.
Lentament, es va donar la volta. A dues taules de distància, hi havia tres homes asseguts enfrontant-los.
I els tres esgrimien els seus blàsters.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada