dilluns, 1 de desembre del 2014

L’Espasa Fosca (LIII)

Anterior



53

- ¡Als llocs de combat! -Va ordenar en Wedge Antilles.
-L'arma dels Hutts s'està movent -va dir l'oficial tàctic, expressant amb paraules l'obvietat en el mateix instant en què el gegantí cilindre connectava seus motors del darrere amb una espurna tan potent com l'explosió d'una estrella.
-És enorme -va murmurar la Qwi -. Ara entenc el que han fet... S'han lliurat de tota la superestructura prescindible i han canalitzat directament tota l'energia cap al superlàser. Aquesta arma hauria de ser més maniobrable que l'Estrella de la Mort, i també hauria de poder resultar més fàcil de recarregar i ser capaç de disparar amb major freqüència.
-No permetrem que s’escapi -va dir en Wedge.
-Males notícies, senyor -va dir el cap de sensors, un tinent de nas punxegut i ulls blaus una mica més junts del normal. El tinent es va girar abans de seguir parlant -. Hem... Senyor, hem perdut el senyal del transmissor del general Madine.
La notícia va afectar en Wedge amb la terrible força d'un cop de puny a l'estómac.
-Oh, no -va dir, deixant-se caure contra el respatller de la seva butaca.
La Qwi no va comprendre la seva reacció.
-Però hem trobat l'arma -va dir-. Ara ja no necessitem el transmissor, oi?
En Wedge va respondre amb veu tensa i enronquida. La seva intenció inicial era dirigir-se únicament a ella, però el silenci que acabava d’apoderar-se del pont va permetre que tots sentissin les seves paraules.
-Aquest transmissor està sintonitzat amb el monitor vital d’en Madine. Si el transmissor ha deixat d'enviar el seu senyal, això vol dir que...
En Wedge es va aixecar en la seva butaca i va assenyalar cap endavant amb un violent gest de la mà.
-Tots els sistemes d'armament a màxima potència -va dir-. No hem de permetre que s'escapin. El Yavaris i el Dodonna seguiran un vector d'aproximació directe. Les corbetes corellianes dispararan contra els motors del darrere per reduir la seva velocitat. -Va prémer les dents -. Aquesta vegada els Hutts han escollit les víctimes equivocades.


El cap de sensors devaronià va llançar un grall d'alarma a la coberta de comandament de l'Espasa Fosca i va alçar el seu banyut cap.
- S'aproxima una flota rebel, noble Durga! Estan activant els seus sistemes d'armament.
- Què? -En Durga va retrocedir, obrint i tancant els seus enormes ulls que semblaven llanternes -. Com ens han trobat? -Després es va girar cap a Sulamar-. Bé, ha arribat el moment de posar a prova les seves habilitats de pilotatge.
Els motors van llançar un nou esclat de llum i l'Espasa Fosca es va posar en moviment i va anar adquirint velocitat. El batec ofegat va vibrar per tot el casc en una ondulació de potència continguda amb prou feines. L'Espasa Fosca va anar acumulant més i més inèrcia. En Durga va deixar escapar una rialla de delit, complagut davant l'excel·lent comportament de la seva superarma.
I llavors un estrident gemec metàl·lic va brollar dels motors ocults en les profunditats del nucli, i va anar seguit per un retruny i un cop sord.
En Durga va mirar al seu voltant, visiblement preocupat. Sulamar estava concentrat en els controls de pilotatge, mossegant-se els llavis i fingint no haver sentit res que se sortís de la norma. Dolls de suor brollaven de les seves temples. L'estrany so es va esvair, i en Durga el va ignorar.
-Activin el superlàser -va ordenar el senyor del crim hutt-. Hem d'estar preparats per disparar quan arribi el moment adequat. Aniquilarem a la flota rebel i la convertirem en pols espacial.


Els navilis de combat de la Nova República van perseguir l'Espasa Fosca, obrint-se pas a través de les restes de deixalles espacials del cinturó d'asteroides en una veloç trajectòria. Els escuts van començar a emetre encegadors centelleigs a mesura que anaven desintegrant les petites roques que es creuaven en el seu camí. Però alguns fragments més grans van aconseguir obrir-se pas i van xocar amb el casc del Yavaris.
-Aquesta arma hutt és com un immens ariet -va dir en Wedge -. Està trencant les restes rocoses.
Una corbeta corelliana va patir un impacte lateral xocant amb un meteor de grans dimensions que donava tombs pel buit, i va començar a quedar-se enrere. El capità va informar al Wedge que els seus motors havien patit seriosos danys, però els camps de retenció i les mampares estanques havien impedit que l'aire escapés per les petites escletxes obertes en el casc.
-No hem perdut cap tripulant -va afegir-, però les reparacions ens mantindran ocupats durant algun temps. Acabeu amb els Hutts per nosaltres, senyor.
En Wedge va assentir.
-Farem el que puguem.
-Es dirigeixen cap a la part més densa del camp d'asteroides, general Antilles -va dir la navegant, que tenia la cara empal·lidida per la tensió.
-Llavors anirem darrere d'ells -va replicar en Wedge.
La fragata d'assalt va disparar les seves bateries turbolàser i va fer trossos un asteroide que venia cap a ells. El Yavaris va travessar el núvol de petits fragments rocosos sense que aquests causessin danys greus.
-Gràcies, Dodonna -va dir en Wedge.
Quan foren prou a prop de la superarma hutt, en Wedge va ordenar que totes les naus obrissin foc.


Els asteroides van començar a girar bojament al seu voltant a mesura que el camp es va anar tornant més i més dens, i en Sulamar va fer frenètics esforços per mantenir l'Espasa Fosca en la trajectòria d'evasió correcta. Era una tasca impossible, i en Durga dedicava massa temps a mantenir el seu rabassut dit suspès sobre el botó de «execució» connectat a la butaca d’en Sulamar.
-No podré seguir aquest rumb durant molta estona, noble Durga -va acabar dient Sulamar-. Som a la part més letal del cinturó d'asteroides. Cap dels nostres navilis d'exploració s'ha atrevit mai a entrar aquí.
-Llavors els rebels no gosaran seguir-nos -va dir en Durga.
- Però miri el que hi ha fora, Durga! -Va cridar Sulamar, assenyalant les roques de la mida de llunes que es lliscaven unes sobre altres com les molars d'una bèstia que tingués les dimensions d'un planeta.
- He de triar un altre pilot? -Va preguntar en Durga.
-No, noble Durga -va replicar Sulamar amb un murmuri ple d'exasperació.
El hutt va assentir.
-El nostre superlàser està habilitat i carregat -va dir-. No tenim cap motiu de preocupació.
Sulamar va empassar saliva, i va pensar que a ell sí se li ocorrien moltes coses de les quals preocupar-se.

La flota rebel es va llançar sobre ells i va obrir foc amb tots els seus sistemes d'armament. Cada andanada era insignificant en si mateixa, però centenars de feixos sorgits de les bateries turbolàser van donar en el blanc i van començar a arrencar planxes més o menys soltes del casc de l'Espasa Fosca, sacsejant els components amb les vibracions dels impactes i fent que les seves connexions s'anessin afluixant a poc a poc. Els inquietants sorolls procedents de les profunditats del nucli es van tornar més estrepitosos.
L'Espasa Fosca no tenia cap defensa exterior o torreta turbolàser pròpia, i tampoc comptava amb esquadrons de caces TIE per fer fugir les naus rebels que l'assetjaven. Alguns dels asteroides més grans van sorgir sobtadament a un costat d'ells, i els xocs van abonyegar el casc de l'arma amb els seus tremends impactes..., però Sulamar va seguir endavant amb el rostre paralitzat en una ganyota de tensa preocupació. En Durga castigaria severament qualsevol error..., si aconseguien sobreviure a ell.
L'impostor que s'havia fingit general va alçar la mirada cap a la seva trajectòria de vol i va contemplar un malson. L'Espasa Fosca estava avançant massa de pressa per poder maniobrar amb efectivitat. L'estructura va tornar a gemegar i grinyolar, i els sons que arribaven de les profunditats del nucli van sobresaltar a Sulamar.
Dues de les roques més grans que havia vist fins aquell moment giraven davant d'ells i s'unien en un pesat grinyolar, com goles de granit que esperessin una nova presa. Sulamar sabia que a la velocitat a la qual avançaven mai podrien esquivar els planetoides llançats en les seves trajectòries de col·lisió mútua, i va tancar els ulls.
En Durga va alçar la mà en un gest desafiador.
-Tregui del mig a aquests asteroides que s'interposen en el nostre camí -va dir amb arrogància -. ¡Dispari el superlàser!
El dit d'en Sulamar va tremolar sobre el botó de tret, però no podia vacil·lar. Anaven directes cap als asteroides. Va prémer el botó i es va tapar els ulls per protegir-los de l’encegador centelleig del mortífer feix d'energia.
- Disparant el superlàser, senyor!
Però en comptes d'un udol de destrucció i una onada de poder llançada a través de la superarma, Sulamar només va sentir un sorollós xiuxiueig. Un raig d'espurnes va brollar de l'extrem davanter de l'Espasa Fosca, però això va ser tot.
- Oh, no! -Va cridar Sulamar.
Va prémer el botó un cop i un altre..., però l'Espasa Fosca es va negar a disparar.
Els dos planetoides van xocar, atrapant a la superarma hutt entre ells. L'Espasa Fosca va quedar aixafada en un instant i es va convertir en una altra gegantina resta espacial que es passaria tota l'eternitat flotant a la deriva en el camp d'asteroides de Hoth.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada