dimarts, 23 de desembre del 2014

Lluna de Combat (i III)

Anterior



III
El creuer que seguia en l'aire va continuar envoltant la zona, formant un perímetre, quan la porta del vehicle aturat es va obrir. Sis soldats d'assalt van sortir. Després el comandant Glave. Després l’Andos.
- Armes! -va bramar en Glave.
Mika, Leda i Sh'shak van llançar els seus blàsters a un costat. Mantenint la distància, els soldats els van recollir.
- Tots! -va rugir el comandant.
En Mika va desencadenar el seu ganivet Ibarsi i en Sh'shak desenganxar la seva pica d'energia del seu cos ferit. La Leda va aixecar les mans per indicar que ella estava ara sense armes.
- Bé, bé! -va dir en Glave. Un somriure va arrugar encara més la seva cara plena de cicatrius -. Ens heu fet perseguir-vos massa, i heu convertit una missió senzilla en una pèrdua del meu temps!
- Arribeu massa tard! -va cridar en Mika -. Ja hem enviat un senyal a S'krrr! Estaran aquí abans que pugueu amagar les proves!
En Glave va negar amb el cap.
- Cap senyal ha sortit d'aquest planeta. Crida tot el que vulguis... No hi ha ningú escoltant.
Mentre parlava, el sòl va començar a tremolar. Un rugit va sortir de darrere d'ell, i En Glave es va tornar per veure l'entrada de la cova parpellejant amb llum, com si un drac s'ocultés al seu interior. El soroll i la llum van créixer, i una ràfega d'aire calent els va colpejar. Amb un crit triomfal, un drac que no era cap drac va sortir de la cova i es va llançar cap al cel.
Un caça Ala-X.
La nau es va convertir en un punt de llum alçant-se cap al cel blau, després es va tornar amb impossible agilitat de tornada cap a la superfície.
El creuer que estava en l'aire es va tornar lentament per dirigir-se a la seva trobada. Les dues naus van disparar a mesura que passaven en sentits oposats. El creuer va fallar. L'Ala-X no ho va fer. Quatre raigs de llum van travessar els escuts de l'altra nau i el creuer de butxaca va desaparèixer en una bola de foc.
Sobre el terreny, tots dos bàndols observaven amb total sorpresa. El comandant Glave va ser el primer a reaccionar. Va donar un copet a l'esquena del soldat d'assalt més proper.
- El lloc d'avançada rebel! -va cridar -. Estava tot el temps davant dels nostres nassos! Entreu i truqueu al Coacció!
El soldat va córrer cap al creuer.
No va aconseguir arribar. Un tret làser perforà la seva armadura en la feble unió del coll i va caure com un ninot de drap.
En Sh'shak havia aprofitat l'oportunitat per treure el seu blàster ocult. El seu tret va ser respost per altres... no de les tropes d'assalt, sinó procedents de la cova. La Sanna i els dos bothans van atacar. Confosos pel foc blàster des de dues direccions quan no l’esperaven des de cap lloc, els soldats es van llançar a terra buscant cobertura en el terreny desigual.
Fent cas omís de la nova amenaça, el comandant Glave va disparar al Sh'shak mentre l’s'krrr l'apuntava. Distret per l’arma de l’s'krrr, en Glave va disparar directament cap a ella: el tret va arrencar el petit blàster de la mà d’en Sh'shak.
Aquesta vegada, en Glave va apuntar amb més cura.
- No! -van cridar en Mika i la Leda a l'uníson.
En Mika va llançar el seu ganivet Ibarsi. En un sol moviment va rodar cap endavant i va agafar l'arma. A continuació la va desembeinar suaument i el va llançar cap endavant. L'arma va tallar l'aire, després va passar netament a través del braç del comandant just a sobre del canell.
Massa lent.
En Glave ja havia disparat. En Mika es va girar i va veure que el tret de blàster havia impactat...
En la Leda.

***

Mentre en Mika atacava, la Leda s'havia llançat entre l'Imperial i l’s'krrr ferit.
- No! -va cridar en Mika. Es va llançar cap endavant amb llàgrimes als ulls.
No va veure en Glave, que ignorant la seva pròpia ferida seguia amb la mirada l'Ala-X que tornava per a un altre atac. No va sentir l'imperial cridar ordenant retirada, i després pujar al creuer de butxaca que esperava, amb l’Andos a la saga.
- Leda! -Es va deixar caure de genolls al seu costat -. Leda!
Ella es va sorprendre quan el tret de blàster la va colpejar i no va sentir dolor. Però la seva mandíbula ja no funcionava. Va mirar en Mika, tractant d'invertir en aquesta mirada tota la seva confiança en les seves accions, la seva devoció a la seva causa, i la majoria de totes les seves paraules d'amor per ell. Llavors va semblar caure per segona vegada. Una llum blanca va travessar el seu cos, i dues mans suaus la van agafar mentre queia. Va tancar els ulls, i mai els va tornar a obrir.
En Mika va deixar anar un penetrant gemec sense paraules.
Al seu costat, el rostre d’en Sh'shak era impassible. No hi havia paraules de comiat en la seva llengua, només el suau aleteig de les ales de la memòria.

***

L'Ala-X va aixecar pols quan es va posar sobre el matalàs dels seus elevadors de repulsió, amb els seus motors iònics grunyint impacients. El pilot de cara angulosa va saltar de la cabina i en pocs segons havia cobert la distància fins al petit grup de dolguts.
En Mika sostenia el cos de la Leda en els seus braços. Va mirar el nouvingut com si esperés que el pilot pogués salvar-la per segona vegada.
El pilot es va ennuegar.
- Ella... era molt valent.
En Mika va sanglotar.
- Era un guerrer rabaanita.
El pilot es va tornar cap a la Sanna.
- Hem de desallotjar el lloc. - La nau imperial s'havia posat en marxa en quan la seva gent va estar a bord. Li havia donat persecució, però el comandant imperial havia estat massa llest com per enfrontar-s'hi. Desactivant les seves armes i desviant tota l'energia als seus escuts, el creuer de butxaca havia resistit l'assalt abrasador dels làsers de la seva Ala-X mentre fugia cap a l'espai. Amb el destructor estel·lar aguaitant en algun lloc allà fora, només s'havia atrevit a perseguir-lo fins a cert punt.
- Els bothans estan interferint les seves comunicacions -va explicar la Sanna -. Però estaran fora de rang en qüestió de segons. S'ha acabat aquesta base.
La Sanna va somriure amb tristesa.
- Mai vaig pensar que cediries.
El pilot va arronsar les espatlles. Va mirar en Sh'shak, després la Leda.
- Ella tenia raó. Això és el que se suposa que hem de combatre. Anem.
Un moment després els rebels havien tornat a la seva cova i estaven transportant els seus equips a un petit vaixell de càrrega. Després d'uns minuts, en Mika i en Sh'shak van aparèixer.
El pilot rebel va detenir el que estava fent.
- L'hem enterrat -va dir en Mika -. Vaig pensar que el millor era deixar-la enrere.
- Ho sento.
La cara d’en Mika es va endurir.
- Dius que l'Imperi no trigarà a arribar?
- En qualsevol moment.
- Vull deixar enrere una cosa més.

***

Una hora més tard, un eixam de bombarders TIE van cridar a través del cel fi de la lluna mentre els AT-AT polvoritzaven la terra per sota, donant cobertura a l'equip d'assalt que va entrar a la cova subterrània.
No van trobar res, excepte una caverna oberta amb un sòl de duracer brillant, i una petita alcova buida.
El governador Klime va entrar a la caverna amb el comandant Glave i l’Andos als seus talons. On abans hi havia estat la mà dreta del comandant, havia ara en el seu lloc una bio-càpsula cromada, mantenint la ferida en estasi fins que li poguessin preparar una mà biònica. El dolor devia haver estat enorme, però en Glave el va ignorar.
La veu d’en Klime va ressonar amb força en tots els racons de la caverna.
- Res?
- Res, senyor -va grunyir en Glave -. Devia haver estat una operació petita perquè poguessin anar-se’n tan ràpid. Assumeixo la responsabilitat de la seva fugida, senyor.
El governador Klime va obrir els amplis palmells de les mans.
- No es preocupi, comandant. Hem de romandre serens i flexibles. El nostre pla original ha estat frustrat, però farem ajustos. Ja no podem causar una guerra entre S'krrr i Rabaan. Però utilitzarem aquesta base rebel com a excusa per establir una guarnició en el sistema. -En Klime es va girar cap a l’Andos -. Tu anunciaràs públicament la teva aprovació de la presència de l'Imperi. - No era una pregunta -. Pel teu suport, seràs recompensat amb un alt càrrec en el govern reorganitzat.
L’Andos va mostrar un tens somriure i va fer una lleu reverència.
- Sí, senyor.
En Klime va estrènyer dos punys.
- Senyors, l'objectiu final era aconseguir un control més estricte d'aquest sistema sense que aquests nadius idiotes ens plantessin cara. Aquest objectiu s'aconseguirà malgrat tot.
- Senyor, hem trobat alguna cosa! -va exclamar un soldat d'assalt des de l’alcova propera.
Un tècnic va examinar l'objecte i se'l va endur al governador Klime. Era un petit dispositiu format per dues peces. Una petita llum en el panell de control indicava que havia estat activat. El tècnic va empassar saliva.
-És un enllaç de xarxa de comunicacions, senyor. Ha estat activat i... crec que està transmetent en dues freqüències.
El governador Klime va estrènyer els llavis.
- M'està dient...?
- Sí, senyor -va respondre el tècnic -. Algú ha estat escoltant cada paraula que hem dit.

***

En algun lloc de les extensions buides de l'espai, un anodí vaixell de càrrega i un caça ala-X solitari van travessar una barrera invisible i van tornar a l'espai real.
En Mika poques vegades havia estat a les estrelles, i mai havia estat fora del sistema. Però ell ignorava el meravellós buit al seu voltant. A través d'una finestra, podia veure l'Ala-X penjant al buit, mentre ell i en Sh'shak escoltaven en un auricular.
- Haurem d'esperar una estona -deia el pilot de l'ala-X -, però és probable que puguem tornar a deixar-vos en els vostres planetes d'origen sense massa problemes. A partir d'aquí, esteu pel vostre compte.
- Jo no vaig tornar a casa -va dir secament en Mika.
L'altaveu va cruixir.
-Ets benvingut a unir-te a la Rebel·lió...
- M'uniré a vosaltres -va dir en Mika -. Però primer necessito que es faci justícia. Necessito trobar l’Andos, i en aquest comandant imperial. -En el vidre de la finestra, el seu reflex es va endurir -. I això és una cosa que he de fer sol.
-Sol no. - Les ales d’en Sh'shak van cruixir -. Et dec la meva vida. I li dec a ella. Aniré amb tu, si m’acceptes.
En Mika va assentir.
- Llavors us portarem al nostre punt de trobada, i us prepararem transport fins al port més proper. - El pilot es va dirigir al timoner del vaixell de càrrega -. Està bé, Sanna, anem-hi.
Les dues naus van apartar les seves proes del no-res, apuntant cap a la resplendor de les distants estrelles. D'acord traçaven un gràcil arc fora de la foscor, van semblar deixar al seu pas un sospir de dolor, i el murmuri silenciós de les ales.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada