dimecres, 3 de desembre del 2014

L’Espasa Fosca (LVIII)

Anterior



58

L’almirall Daala, que estava contemplant com l'última fase de la batalla avançava cap a la seva inevitable conclusió, va fer un pas enrere i va corbar els seus prims i pàl·lids llavis en un somriure.
Veient-se tan terriblement superada en potència de foc, la petita flota rebel estava intentant escapar..., però el Cavaller del Martell i els Destructors Estel·lars de la classe Victòria s'havien llançat darrere d'ella mentre fugia cap a la gegantina bola ataronjada de Yavin, i continuaven castigant els escuts del creuer calamarià. Segons les lectures de la Daala, les defenses de la flota rebel estaven pràcticament exhaustes: uns instants més i el creuer de combat quedaria esclafat entre les temibles goles d'acer imperial.
Un jove tinent de cabells foscos va anar corrents cap a la Daala. El seu rostre havia estat rentat d'una manera tan conscienciosa que estava cobert per una feble rubor rosada, cosa que es feia encara més visible a causa de la seva excitació. Les paraules van sorgir dels llavis del tinent en un raig balbucejant.
- Bones notícies de l'estació de sensors, almirall!
Daala, que estava gaudint d'aquella deliciosa satisfacció continuada, es va permetre un somriure.
-Sempre estic disposada a rebre una bona notícia. De què es tracta, tinent?
El tinent estava radiant.
-Hem localitzat la flota del vicealmirall Pellaeon.
Daala va girar sobre els seus talons i va concentrar tota la seva atenció en el jove oficial.
- On són?
-Es troben a la perifèria del sistema de Yavin, almirall, i vénen cap aquí tan de pressa com poden. Hem establert comunicació amb ells.
- Què els va passar? -Va preguntar la Daala-. Van patir problemes de propulsió? Totes les naus al mateix temps?
El tinent va moure el cap.
-No, almirall... És una cosa molt estranya. -Va desviar la mirada, com si s'avergonyís del que havia de dir a continuació -. Els Cavallers Jedi van fer que sortissin físicament acomiadats del sistema mitjançant la seva fetilleria. El vicealmirall no pot incrementar la velocitat, i potser passin dies abans que puguin arribar a la zona de combat.
Daala va ajuntar les seves mans enguantades de negre davant d'ella i va assentir.
-Molt bé -va dir -. Llavors ja haurem acabat aquesta operació..., però m'alegra saber que totes aquestes naus no van ser destruïdes.
Daala es va obligar a no demostrar l'immens alleujament que sentia comprenent que un altre fracàs desastrós havia estat evitat a l'últim moment. Que immensament agradable resultava la sensació de saber-se victoriosa per fi!
Es va inclinar sobre el finestral del pont i es va colpejar el palmell amb el puny.
-Bé, redoblem els nostres esforços i així podrem estar celebrant la victòria quan arribi el vicealmirall.
Va respirar fondo, sentint-se plena d'orgull i satisfacció. El Gran Moff Tarkin per fi hauria estat complagut davant la manera com la Daala havia reparat els seus errors passats. Aquesta vegada ho havia fet tot bé, i els rebels pagarien el preu de la seva traïció..., en sang.
I llavors tota la porció posterior del Súper Destructor Estel·lar va esclatar en una gegantina explosió que va destruir tots els sistemes de propulsió del Cavaller del Martell.
L'ona expansiva va necessitar diversos segons per recórrer els quilòmetres de blindatge i mampares hermètiques. La torre del pont va tremolar sota aquell cop colossal. El subministrament d'energia es va interrompre de sobte, deixant el lloc de comandament banyat en la claredat rogenca de les llums d'emergència. La Daala va ser llançada a terra.
Els Destructors Estel·lars de la classe Victòria seguien perseguint al creuer rebel. Els feixos de flames turbolàser que brollaven de les seves bateries van mostrar el fantasmagòric desplegament de focs artificials que tremolava sobre la popa del Cavaller del Martell. Durant un moment els Destructors Estel·lars no van comprendre què havia passat..., i la Daala tampoc.
- Què ha estat això? -Va cridar -. Informe de situació. Vull que el subministrament d'energia sigui normalitzat... ¡I ara mateix!
Diversos membres de la seva dotació jeien a terra, atordits o inconscients a causa de l'explosió, i un havia mort aixafat sota d'un lloc de control tàctic que s'havia bolcat. Les alarmes seguien sonant.
El tinent de rostre rosat es va aixecar d'un lloc de control que no era el seu, i va teclejar valentament un resum sota la resplendor sanguinolenta de les llums d'emergència. El seu rostre s'havia convertit en una tensa màscara d'horror.
- ¡Hi ha hagut nombroses explosions de gran potència en els compartiments motrius, almirall! Font: Hangars de bombarders TIE posteriors número 14 i número 17. Els murs interns de la zona motriu han patit grans bretxes, i totes les nostres càmeres de propulsió estan inutilitzades. Estem cremant. El terç posterior del Cavaller del Martell ha quedat segellat pels sistemes d'emergència automàtics. Els sistemes de suport vital... han deixat de funcionar.
Va fer una pausa i va respirar profundament, però encara no havia acabat amb la seva lletania.
-Els sensors informen que hi ha bretxes en el casc exterior en les cobertes 293, 181 i 75. Pèrdua massiva d'estanquitat. Grans quantitats de deixalles tòxiques i radioactives estan infiltrant-se en les cobertes d'allotjament. Tots els nostres hangars de bombarders posteriors han quedat destrossats.
Cada frase era com una bufetada per la Daala.
- Com ha pogut passar? -Va voler saber.
El tinent estava mirant-la fixament, bocabadat i amb els ulls vidriosos.
-La causa és desconeguda, almirall. Sembla impossible.
Però la Daala sabia molt bé quina era l’única resposta admissible: es tractava d'un sabotatge directe. Una destrucció tan àmplia no podia ser accidental.
Diversos Destructors Estel·lars de la classe Victòria van interrompre la seva persecució del navili de l’Ackbar. El sistema de comunicacions va emetre un grall.
-Cavaller del Martell, Cavaller del Martell... Responguin, si us plau! -Daala va reconèixer la veu d'un dels comandants dels vaixells de la classe Victòria, encara que estava tan atordida que no va aconseguir recordar el seu nom-. La seva nau està cremant, almirall Daala. Des d'aquí sembla..., sembla que la seva situació és desesperada, almirall Daala.
Daala va anar amb pas trontollant cap al lloc de comunicacions.
- On és el coronel Cronus? -Va preguntar-. Necessitem que redoblin els seus esforços. Potser necessitem assistència de rescat.
La veu del comandant es va trencar d'una manera clarament audible quan va respondre.
-El navili insígnia del coronel Cronus va ser destruït durant l'atac rebel, almirall. Crec... No estic segur de qui està al comandament en aquests moments...
- Jo estic al comandament! -Va replicar secament la Daala.
Però un instant després va retrocedir com si un cop invisible acabés de deixar-la sense alè. Pellaeon trigaria dies a arribar-hi. En Cronus era mort. El Cavaller del Martell havia patit greus danys. Tot havia canviat en qüestió de minuts. La Daala va girar sobre els seus talons.
- Quant de temps trigaran a fer-se les reparacions? -Li va cridar a tot el pont-. Quan podrem tornar a utilitzar els nostres motors?
Un enginyer estava mirant-la fixament, perplex i atordit. Un filet de sang brollava d'un petit tall proper al seu cap i baixava per la seva galta.
- No ho entén, almirall! Els nostres motors han desaparegut. Caldrien mesos per instal·lar un nou sistema de propulsió. No tenim cap esperança de reparar-los. Cap... Tot està cremant.
- No tenim propulsió? -Va dir la Daala.
-Ni la més mínima, almirall. Surem a la deriva sense control, i no hi ha res que puguem fer sobre això... Res!
La Daala es va tornar primer cap a un costat i després cap a un altre, dominada per la ràbia. Va recolzar els seus punys enguantats als malucs, però no va aconseguir trobar cap forma de donar sortida a la seva fúria.
- No podem navegar? No podem moure'ns? -Va cridar.
Després es va tornar lentament cap a la seva pantalla visora ​​mentre l'immens gegant gasós anava omplint tot el camp de visió, fent-se més i més gran a cada segon que passava. El Cavaller del Martell flotava a la deriva sobre una irresistible onada d'inèrcia, seguint el seu últim rumb..., però de sobte va començar a virar, atret per les irrompibles cadenes de gravetat que emanaven de l'enorme Yavin.
Els verds ulls de la Daala van semblar ennuvolar, com si estiguessin sent envaïts per un vapor invisible que brollava de les profunditats del seu ésser.
-Comproveu el nostre curs -va murmurar -. Digueu-me que m'equivoco.
El navegant va clavar els ulls en el finestral, com si hagués vist i comprès la mateixa destinació horrible que la Daala acabava d'imaginar.
- He dit que comprovi el nostre curs! -Va cridar la Daala per treure’l del seu estupor.
El navegant es va aixecar, sobresaltat, i després es va afanyar a demanar les dades de les pantalles que necessitava consultar.
-Els ordinadors no funcionen, almirall. Permeteu-me fer una doble comprovació manual. -Va teclejar els codis d'una sèrie diferent de sensors i el seu rostre es va aombrar -. Anem directament cap al planeta, almirall... És una caiguda en picat. Si no aconseguim recuperar tota la potència motriu i aviat, no hi ha forma en tot l'univers de salvar aquesta nau.
Daala va fulminar amb la mirada al creuer rebel que seguia fugint. En aquells moments l'únic que desitjava era veure’l esclatar, perquè almenys així podria gaudir d'aquesta petita satisfacció.
Cinc Destructors Estel·lars de la classe Victòria havien continuat perseguint els rebels sense deixar de llançar andanades quan la resta de la flota de la Nova República va aparèixer de sobte davant d'ells. Hi havia dotzenes i dotzenes de reforços: fragates d'assalt, corbetes corellianes, cinc creuers més de Mon Calamari, creuers d'assalt de la classe Loronar, canoneres... La força rebel era realment aclaparadora.
Daala va voler llançar un crit de fúria i desesperació, però el va guardar al seu interior i la ira va fluir com la lava, comprimint-se fins a esdevenir un diamant de desesperada decisió. La Daala va començar a pensar a tota velocitat. Havia de ser realista. No havia de permetre que la seva fúria afectés la seva capacitat de pensar racionalment tal com havia fet l'última vegada. Havia de pensar en el futur de l'Imperi, no en la seva venjança personal.
La venjança arribaria després. Ja hi hauria temps per a això.
Encara comptava amb la flota d’en Pellaeon. Seguia tenint nombrosos navilis de la classe Victòria. Un nombre creixent de grans creuers de batalla estava sent construït a les drassanes imperials. Allò només era un revés temporal. Havia de reconsiderar la seva estratègia..., encara que potser havia quedat tan humiliada que mai més hauria de tractar de guiar la flota imperial.
Però de moment el Cavaller del Martell estava condemnat, i no hi havia res que la Daala pogués fer al respecte. La Daala va tenir l'estranya sensació que li havien arrabassat totes les opcions. Només li quedava una possibilitat: havia d’escapar i reunir-se amb la flota d’en Pellaeon.
L'elevat nivell d'automatització del Cavaller del Martell feia que només necessités una tripulació relativament petita. Tota la dotació podia cabre sense problemes en els centenars de mòduls d'evacuació si anaven cap allà sense perdre ni un instant. La seva tripulació de lleials soldats podria escapar per a tornar a combatre.
Daala va fer sonar la seva alarma personal, i la seva veu eixordà des dels sistemes d'intercomunicació.
-Aquí l’almirall Daala -va dir-. Estic ordenant l'evacuació immediata d'aquest Súper Destructor Estel·lar. Que tot el personal abandoni la nau! Aneu als mòduls d'evacuació més propers i llancin-los a l'espai. Hi ha diversos Destructors Estel·lars de la classe Victòria prop per recollir-nos, i la flota del vicealmirall Pellaeon ve cap aquí. Però aquesta nau xocarà amb el planeta.
Va tancar el canal de comunicacions i va contemplar el pont banyat per la claredat rogenca de les llums d'emergència. Els panells del sostre van emetre un breu parpelleig blanc, però no van aconseguir encendre’s. La seva dotació estava mirant-la fixament, sorpresa de veure que la Daala havia donat l'ordre de retirada.
- ¡Vagin-se! -Els va cridar-. És una ordre. Aneu als mòduls d'evacuació.
-Però almirall... I vostè? -Va preguntar el tinent de rostre rosat.
Les llàgrimes brollaven dels seus ulls. L'aire era ple de fum, però la Daala va comprendre que el tinent no plorava a causa d'una irritació química, sinó que el seu plor era degut a la desesperació que sentia davant la glòria perduda de l'Imperi.
-Els hi he donat ordres d'evacuar la nau, tinent -va dir la Daala i li va donar l'esquena, negant-se a moure’s.
La dotació del pont va llançar una última mirada al seu comandant i després va arrencar a córrer pels passadissos, dirigint-se cap els mòduls d'evacuació.
La Daala es va quedar sola en el seu lloc de comandament mentre l'univers s'esfondrava al seu voltant. Va clavar la mirada al finestral sense dir paraula, amb el rostre blanc i els llavis atapeïts en una tensa línia.
El Cavaller del Martell va seguir precipitant-se cap a la seva destrucció, una colossal massa metàl·lica que té la part posterior ja fosa deixava escapar dolls de foc radioactiu. Però la Daala va romandre immòbil, com una capitana decidida a complir l'últim deure de morir amb la seva nau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada