dimecres, 17 de desembre del 2014

Recompensa Carmesina (i IV)

Anterior



IV
A bord del Facetat, la Thune va enviar a l’U-THR a la cabina per preparar la nau per a l'enlairament. Va subjectar a Prash a una cadira prop de l'estació tècnica i va lligar a la Carmesina al tauler de joc. Teclejant en el panell de comunicacions, va mantenir un ull vigilant sobre els seus presoners.
La Carmesina va maleir la seva pròpia estupidesa. Com podria sortir d'aquest embolic? Un gemec li va dir que en Prash estava despert. Tossint, va prendre consciència d'on es trobava, mirant primer la Thune i després al blàster del seu costat. Finalment, es va girar cap a la Carmesina, travessant-la amb una mirada enverinada que li va fer empal·lidir.
- Per què? -Va preguntar ell.
La Carmesina simplement se li va quedar mirant, incapaç de trobar paraules.
- Què voleu de mi?
- Ho sento -va dir la Carmesina, aclaparada per la culpa.
- Oh, pareu amb aquest maleït melodrama –els hi va bordar la Thune -. Us necessito a tots dos vius per rebre la meva paga, però això no vol dir que hagueu de mantenir tots els membres intactes. Així que calleu.
En Prash mirà d'una dona a l'altra.
- Vaig pensar que vosaltres dues éreu...
La Thune va deixar anar una riallada.
Ell es va girar cap a la Carmesina.
- Llavors per què veu matar a Beidlo i Skurvis?
- Pensava que estaves retenint al meu company -va quequejar ella -. Ho sento.
Ell no va dir res, simplement la va mirar, confós i enfadat.
El so d'una altra nau aterrant a prop va resultar benvingut; qualsevol cosa servia per distreure la Carmesina dels sentiments de culpa que envaïen els seus pensaments.
- Mou-te, Roja! - Va grunyir la Thune -. És hora de col·locar la catifa de benvinguda.
La Thune va escortar a la Carmesina a la base de la rampa d'accés del Facetat, estesa fins a terra. Va calcular les seves probabilitats d'escapar, però les manilles dels seus canells i el blàster al clatell li van fer pensar-s'ho dues vegades.
Es va obrir l'escotilla de l'ala-Y. Un gank va saltar fora de la cabina i es va tornar cap al passatger del seient del darrere. Kaj! Hi va haver un breu forcejament a la cabina, després el gank va lligar les mans d’en Kaj a la seva esquena i el forcejament es va aturar. Va aixecar en suspens en Kaj del seu seient i el va llançar al paviment. En Kaj va grunyir, amb sang rajant d'un tall que li creuava el front. A la Carmesina li feia mal veure'l així, però no hi havia res que pogués fer.
- Porta'l a bord -va dir la Thune, tirant de la Carmesina de tornada a la nau -. No vull atreure l'atenció.
El gank va obeir en silenci, posant a Kaj en peu i fent-lo pujar la rampa a empentes. Un cop dins, en Kaj es va aturar en sec i es va quedar bocabadat.
- Carmesina! Què dim...? Maledicció! També t'han atrapat?
Abans de poder respondre, el gank el va tornar a colpejar, fent-li caure sobre un genoll. Usant la caiguda en el seu profit, en Kaj va empènyer les cames del gank, fent-li perdre l'equilibri i enviant-lo rodant rampa avall. La Thune va apuntar al Kaj amb el seu blàster, però la Carmesina es va regirar, amb els seus punys lligats, i li va clavar un fort cop de puny. Amb un agut crit i el so d'una costella trencada, la Thune es va doblar sobre si mateixa, i el seu tret va fer miques un monitor en una pluja d'espurnes. En Kaj es va posar dret d'un salt i es va llançar cap a ella, tirant-se sobre la coberta i agafant el seu blàster.
La Carmesina va córrer al seu costat i ell va trencar els seus lligams amb el blàster. Ella va fer el mateix per ell, i després es va tornar cap a la Thune, amb veu tremolosa per la ira.
- Ara, caça-recompenses... Crec que vaig a accedir als bancs de memòria de l’Uthre i a esbrinar a quanta gent has venut. Potser et vengui als supervivents de les víctimes... Tros a tros!
La Thune la va mirar adolorida.
- No ets diferent a mi, Durasha. Vas matar en aquell rebel a sang freda perquè vas pensar que això et tornaria al teu estimat amant. Ell s'interposava en el teu objectiu, i el vas assassinar. Igual que jo ho hauria fet. Tu, jo, Lang... - Va fer una pausa, delectant-se amb la sorpresa que mostrava el rostre de la Carmesina -... Sí, fins i tot el teu vell amic el tinent Lang va oferir cinc mil crèdits addicionals a la recompensa imperial pel teu cap! En el fons, tots som iguals. Així que oblida aquesta superioritat moral.
La culpa va envair a la Carmesina, barrejada amb la ràbia per la veritat en les paraules de la Thune. Agafant el blàster que sostenia en Kaj, el va alçar sobre el seu cap com si anés a colpejar amb ell el cap de la caçadora...
... A l'instant següent rodava per terra, agafant-se la mà cremada i deixant caure el tros de ferralla mig fos.
El gank, de qui s'havien oblidat durant la lluita, estava dempeus a la porta, apuntant-los amb un blàster.
- Aparteu-vos de la capitana Thune. No us ho diré dues vegades.
Maleint, en Kaj es va posar dret. Però quan la Carmesina es va aixecar, va treure el seu propi blàster de la jaqueta de la Thune i va obrir foc, obrint un forat a la placa facial del gank. Va caure a terra amb un filtrat crit d'agonia.
En Kaj va aixecar la Thune.
- A munt, senyora. Estic pensant seriosament e retòrcer-te el coll ara mateix.
- Kaj, espera. - La Carmesina va aturar el seu braç.
En Kaj la va mirar amb feresa.
- Aquesta escòria gairebé ens ven per diners, Carmesina... Tens una idea del que en Bwahl m'hauria fet? Saps el que l'Imperi fa als traïdors? Mereix morir... Estaves disposada a matar-la tu mateixa fa un moment!
-Ja ho sé, però ja hi ha hagut prou morts. No vull seguir formant part d'això.
Van creuar les mirades per un instant, després en Kaj va arrufar les celles i es va tornar cap a la Thune.
- Molt bé, caça-recompenses, avui viuràs, però no facis plans a llarg termini. Ara, en marxa!
La Thune li va llançar una mirada assassina quan ell la va empènyer cap a la cabina. En Kaj va tornar la mirada a la Carmesina.
- Vaig escoltar parlar al gank, els seus col·legues estaran aquí en qualsevol moment. Lliguem-la i sortim d'aquí en aquest ala-Y.
-Això no funcionarà, Kaj. Som masses. Necessitem el Facetat.
- No us aneu a emportar la meva nau...
- Silenci, Thune, o canviaré d'opinió pel que fa a deixar-te fora de servei permanentment - va dir en Kaj.
La Carmesina es va tornar de cop i els va conduir a l'interior de la nau, cap a l'estació tècnica. En Kaj va veure l'altre presoner lligat de la Thune i va alçar una cella.
- Qui és? -Va preguntar.
- Un aliat -va dir la Carmesina, deslligant a un confús Prash -. Treytis Prash, Kaj Nedmak. - Els dos homes es van saludar incòmodament amb una inclinació de cap -. Escolta, Prash, tant si vols creure’m com si no, estem en el mateix bàndol. En Kaj i jo estàvem... estàvem pensant de treballar per a vosaltres, els rebels. Vine amb nosaltres. -Li va allargar la mà.
En Prash se la va quedar mirant fixament, i després va passar de llarg al seu costat, ignorant la mà.
- Molt bé, en marxa. Podeu començar acabant el que en Beidlo havia començat; lliurar un carregament de rifles blàster a una base rebel. Després d'això... ja veurem.
- Prash -va preguntar en Kaj -, et faria res donar-li un ull a la Thune fins que traguem aquesta nau d'aquí?
- En absolut, serà un plaer -va respondre en Prash, prenent el blàster de la mà estesa d’en Kaj.
En Kaj i la Carmesina van creuar les seves mirades. Ella va somriure, inclinant lleument el cap, i tots dos es van tornar per dirigir-se a la cabina. Però abans que arribessin al passadís, la Thune va treure una navalla i la va llançar amb força al pit d’en Kaj. Ell va deixar escapar un panteix, mirant sorprès la gruixuda empunyadura metàl·lica que sobresortia del seu cos.
- Kaj!
La Thune va tractar d'arribar al blàster d’en Prash, però en Kaj va reunir les forces suficients per llançar-se contra ella. Els tres van caure a terra.
- Carmesina, fuig! -Va exclamar en Kaj.
Estava congelada al seu lloc, sense voler abandonar-lo.
- Vés! Jo no vaig a aconseguir-ho, Roja! -En Kaj va tossir sang, i després va mirar les taques de color escarlata en la seva túnica. Amb dificultat, va aconseguir deixar anar una rialleta -. En realitat... sembla que vaig... a deixar la nau, Roja... -La Thune va llançar un fort cop de puny a la seva mandíbula. Ell es va encorbar, subjectant-se contra la coberta, mentre en Prash rodava allunyant-se d'ells -. Aneu-vos! Marxeu! Jo us cobreixo!
- No!
En Kaj va cridar al Prash.
- Treu-la d'aquí! -En Prash va veure el bassal de sang que envoltava la Thune i en Kaj i va agafar el braç de la Carmesina.
- Anem!
-No... -Va dir, resistint-se a la seva adherència.
- Anem! -Va tornar a insistir, tirant amb més força.
- No! Kaj! - Va tractar d'alliberar-se de l'agafada d’en Prash, però aquest la va arrossegar fins a l'ala-Y estacionat. El motor encara estava en marxa -. Maleïda sigui, deixa’m anar!
Un so familiar va omplir l'aire, i van aixecar la vista per veure un Caçador de Caps en la distància. La visió va acabar amb l'atac d'histèria de la Carmesina, i va saltar al seient davanter del caça.
Un crit darrere d'ella, però, li va dir que en Prash no ho havia aconseguit.
Es va tornar ràpidament per veure’l rodar maldestrament per terra, amb un forat fumejant a l'esquena. La Thune estava dreta a l'entrada, apuntant-la amb el seu blàster. Això significava que en Kaj estava...
No! Va cridar en la seva ment. No una altra vegada! Mai més!
- Surt d'aquesta nau, Durasha. - La veu d'acer de la Thune era inflexible.
Ajupint-se, la Carmesina va colpejar el botó de tancament de l'escotilla i va accelerar a fons sense esperar tan sols a escoltar l'espetec de la carlinga a segellar-se. Mentre sortia disparada de l’espaiport, va obrir foc sobre el Caçador de Caps. El pilot mai va saber qui li va disparar el tir letal.
Alçant-se al cel, va respirar profundament. Encara no havia acabat tot.

***

Un tret del vaixell de càrrega de la Thune va sacsejar l'ala-Y.
No m’ho puc creure! Com m'he ficat en aquest embolic...?
Xopa de suor, la Carmesina va maleir al seu soci, a la seva afició pel joc, i als seus maleïts plans.
Un altre tret va passar fregant l'ala-Y.
Amistat. Ha! Per quines galàxies vaig decidir que necessitava salvar-te el cul, Kaj Nedmak? Per què?
- Si encara segueixes viu... - Va fer una pausa prou llarga per llançar la seva ala-Y en un tirabuixó picat, tractant desesperadament d'esquivar la Thune - ... et mataré jo mateixa!
El foc làser traçava arcs pel negre buit de l'espai profund, momentàniament invisible contra la silueta d'Ord Simres abans de colpejar el costat d'estribord del caça. La nau es va estremir i la Carmesina es va adonar que el resultat d'aquesta batalla no anava al seu favor.
- Mai no perdonaré això, Kaj -va dir en veu baixa. Guiant la nau en un gir de 180 graus, la Carmesina bloquejà els seus canons làser en tret continu. Va establir l'ala-Y en un curs d'impacte, decidida a emportar-se la dona que havia assegurat ser la seva amiga. En qüestió de segons, tot hauria acabat.
El Facetat omplia el camp de visió, disparant les seves armes. Espurnes grogues i verdes dansaven al voltant de l'ala-Y, creixent en intensitat conforme els escuts cedien. I llavors hi va haver un esclat a la cabina.

***

Estrelles...
Surant...
Roja...
Brillant...
Llum estel·lar...
Roja...
Roja...
Llum estel·lar...
- Roja?
La Carmesina va obrir els ulls, desorientada. Què...? Viva...? Però...
Va tractar d'incorporar-se, i immediatament va desitjar no haver-ho fet, quan un dolor encegador la va obligar a recolzar-se de nou.
No només dolor... una mà... metàl·lica... Què...?
Va obrir els ulls i es va trobar mirant a la cara perplexa d'U-THR.
- Oh, gràcies a les estrelles, mestressa Carmesina! Està conscient!
Uthre... però... això significava que estava de nou a bord del...
Es va incorporar de cop, ignorant el dolor mentre buscava la Thune amb la mirada. La caça-recompenses estava asseguda a l'estació tècnica, de cara a una pantalla.
- Molt bé, Thune, jo... - Es va aturar quan dos fets peculiars van atreure la seva atenció.
En primer lloc, la Thune semblava no advertir la seva presència.
I en segon lloc, estava lligada a la cadira.
-Roja...
La Carmesina es va tornar de cop sentint la veu rasposa.
Allà, estirat en una llitera gravitatòria portàtil, lligat i embenat, estava en Kaj Nedmak, pàl·lid i contusionat, la seva respiració eren ràfegues desiguals.
- Kaj! Estàs viu? Però com?
-Jo... no esperava estar... - Va tossir -, però el nostre... amic de metall verd aquí present... tenia altres plans.
L’Uthre li va posar suaument una mà metàl·lica a l'espatlla.
- Si us plau, mestressa Carmesina, ha d’estirar-se. Aquesta explosió de la cabina la va deixar inconscient. S'ha de prendre un temps de recuperació abans de fer esforços.
- Però què ha passat? Com he pujat a bord? Per què aquesta nau no ha quedat destruïda?
- De debò, mestressa, no ha de preocupar ara mateix d'això. Ara...
- Uthre, necessito saber-ho. Si us plau.
El droide la va mirar, inclinant el cap a un costat.
- Molt bé, però després ha de descansar.
- Tracte fet.
El droide va explicar el que havia passat. Després que la Carmesina s'escapés en l'ala-Y, la Thune havia deixat al Kaj per mort a l'estació tècnica del vaixell de càrrega, es va dirigir a la cabina, i va sortir en persecució de la nau més petita. La batalla va ser ràpida, amb l'ala-Y superat sense remei. L’Uthre, assegut en els controls del copilot, gairebé va curtcircuitar els seus circuits d'empatia veient com la Thune tractava de matar a l'únic humà que l'havia tractat com un igual des de la mort del seu anterior amo. La Thune va ordenar al droide que anés a la resclosa per preparar un amarratge remot amb el caça; ella planejava mantenir la Carmesina amb vida, decidida a reclamar la seva recompensa. Passant pel costat de l'estació tècnica, l’Uthre va deixar caure accidentalment un blàster en direcció al malferit Kaj. En Kaj va aconseguir reptar fins a la cabina i va disparar la Thune. I, per sort, la Carmesina s'havia desmaiat abans de completar el seu intent d’envestida. En Kaj va agafar els controls i va apartar el Facetat fora de l'abast del caça mentre l’Uthre lligava la Thune. Després de realitzar un amarratge remot entre les dues naus, en Kaj va portar la Carmesina a bord amb l'ajuda de l’Uthre.
La Carmesina va mirar fixament al droide, sorpresa.
- Vas fer tot això?
- Vaja, sí... com he dit sovint a la mestressa Thune, la meva programació primària mai ha estat cometre actes de violència atroç, perseguir fugitius, o col·laborar en els seus morts. – L’Uthre va fer una pausa, i la Carmesina hauria jurat que un calfred va recórrer el cos del droide -. Resulta que la meva programació és observar la pràctica del protocol, fomentar la comunicació adequada i, per sobre de tot, proporcionar solucions pacífiques que assegurin la preservació de la vida racional. Actuar com a còmplice del completament abominable negoci de la mestressa Thune estava començant a degradar les meves subrutines ètiques.
La Carmesina va somriure davant el discurs del droide, i en Kaj va deixar anar una breu i rasposa rialleta des de l'altre costat de la sala.
- Uthre - va tossir -, series... un magnífic... contrabandista.
La Carmesina li va recolzar una mà a l'espatlla.
- En realitat, Uthre, crec que seria just el teu camp. No pensis en això com contraban sinó més aviat com... Lliure comerç.
- Lliure comerç?
-És clar. No hauries de fer res poc ètic. Res de violència, res de matar... potser alguna trobada ocasional amb caps de moll conspiradors o amb les duanes Imperials.
- Duanes Imperials, mestressa?
La Carmesina mirà en Kaj i li va fer un gest de complicitat.
- Traficar armes per a l'Aliança Rebel pot ser una mica complicat.
En Kaj va somriure, assentint dèbilment amb el cap.
- Pensa en això, Uthre -va dir la Carmesina -. Però, de moment, què tal si portem a la teva antiga propietària al celler de càrrega? Ens desfarem d'ella on ja no pugui causar més problemes.
El droide va sortir de la sala, amb la seva veu esvaint-se darrere seu.
- Realment, no entenc el comportament de la majoria dels humans...
La Carmesina es va acostar amb dificultat costat d’en Kaj i es va asseure a la vora de la llitera gravitatòria. Li va agafar la mà.
- Veig que... has canviat d'opinió... sobre els rebels... segons sembla...
- He tingut una mica de temps per pensar, Kaj. -Li va estrènyer la mà amb més força i li va somriure. Dèbilment, ell li va tornar el somriure.
-Almenys... hem aconseguit... una nau nova en el tracte.
-Sí. - La Carmesina mirà la cabina al seu voltant -. Encara necessita un nou nom.
- Com el Comprador Uwana?
- Nooo. Ja s'ha fet servir. - Va pensar per un instant i després va somriure -. Ho tinc. El Llum Estel·lar Roig.
- Llum Estel·lar Roig? Quina classe de nom és aquest?
-L’adequat.
En Kaj va mirar escèptic a la seva sòcia, negant-se a admetre que aquest nom podria funcionar.
- Algun dia... Roja... un d'aquests plans teus va... a sortir-te per la culata, i quan passi... espero no ser-hi... per veure-ho. - Una espurna de diversió va treure el cap per la comissura dels seus llavis.
Ella va riure escoltant les seves pròpies paraules usades en contra.
-Bé, llavors ja en som dos.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada