dijous, 18 de desembre del 2014

Vector Prime (II)

Anterior



CAPÍTOL 2
Ulls intergalàctics
La jove Danni Quee va mirar des de la torre/terrassa occidental d’ExGal-4, un solitari lloc de guàrdia situat al planeta Belkadan, al sector Dalonbià de la Vora Exterior. La Danni solia anar-hi en aquest moment del dia, quan queia la tarda, per contemplar el capvespre belkadan filtrant-se entre els arbres dalloralla de trenta metres d'alt. Darrerament, i per alguna raó, els capvespres eren més espectaculars i mostraven tons taronges i verds barrejats amb els roses i vermells habituals.
La Danni, que havia estat una dels membres originals de l'equip d’ExGal-4, portava ja tres anys a Belkadan, però s'havia unit a les arrels de la sempre innovadora Societat ExGal tres anys abans, recentment complerts els quinze. El seu món natal era un planeta superpoblat del Nucli Galàctic, i per a la Danni, que era una jove independent, ni tan sols viatjar als mons veïns havia alleujat l'angoixa que li provocava viure entre tanta gent. Ella no donava suport als governs, fossin l'Imperi o la República, i no li agradava res que tingués a veure amb la burocràcia. De fet, considerava l’ordre galàctic com una cosa terrible que anul·lava la diversió i les aventures, i amagava les cultures sota el vel d'una civilització comuna. Per això, la idea que pogués haver-hi vida més enllà de la galàxia, el concepte d'alguna cosa per descobrir, li semblava emocionant.
Almenys li ho havia semblat en el passat.
Ara, la jove es trobava allà, dempeus, contemplant el mateix paisatge d'enormes arbres i l'etern mantell verd, i es preguntava de nou si havia escollit bé el seu camí. Als seus vint anys era un dels membres més joves dels quinze destinats a ExGal-4, i una de les úniques quatre dones. S'havia convertit en una jove atractiva, més aviat petita, amb els cabells llargs, rossos i arrissats, i uns ulls verds que semblaven qüestionar sempre tot el que veien, i darrerament havia passat més temps resistint l'assetjament de diversos joves que contemplant la vora galàctica.
La veritat és que la Danni tampoc culpava als nois. Tots havien arribat allà amb l'esperança de viure grans aventures com a pioners a l'altre extrem de la galàxia. En poc temps havien establert una base, o més aviat un fort emmurallat per mantenir a ratlla la vida salvatge de Belkadan, i havien instal·lat els seus equips d'escolta i observació: antenes enormes, telescopis i fins i tot càmeres orbitals. Durant el primer any el treball va ser perillós, però els grans somnis abundaven. En una ocasió, un puma de cresta vermella va creuar el mur des d'un arbre proper i dos dels primers membres de l'equip van resultar greument ferits.
Però la tasca va continuar, i es van talar arbres en un radi de trenta metres per augmentar la seguretat del lloc.
Tot aquell treball havia acabat. ExGal-4 ja era un lloc segur i autosuficient, amb un abundant pou d'aigua cristal·lina situat just sota les instal·lacions, i envoltat de múltiples jardins. S'havia convertit en un lloc científic fronterer en perfecte funcionament.
Però la Danni trobava a faltar els vells temps.
El rostre de la meitat dels seus companys reflectia fàstic, encara que la majoria no eren colons originals, sinó que havien arribat des d'altres estacions satèl·lit, o des de la seu principal de la Societat ExGal.
L'extrem inferior del sol es va submergir sota el llunyà horitzó i els tints ataronjats i verdosos es van estendre de nord a sud. En algun lloc ocult de la selva, un puma de cresta vermella va llançar un rugit llarg i gutural, anunciant el començament del crepuscle.
La Danni va intentar acceptar la situació i va somiar, però davant la crua realitat del tedi que sentia, davant de l'escolta interminable de senyals que mai arribaven i l'eterna contemplació de la mateixa boirina intergalàctica, no estava molt segura del que havia de somiar.

A esquena de la jove, des d'una de les finestres de l'estructura central de l'estació, en Yomin Carr contemplava els moviments de la Danni. Era un nouvingut a l'estació, i no hi havia trigat gaire a descobrir que molts dels seus companys no només admiraven la Danni Quee, sinó que molts se sentien evidentment atrets per ella.
En Yomin Carr no entenia en absolut aquest sentiment. A ell, la Danni, igual que la resta dels humans, li semblava bastant repulsiva. El motiu era que els membres del poble d’en Yomin Carr, els yuuzhan vong, tenien aparença humana - eren uns dotze centímetres més alts, una mica més pesats i tenien menys pèl a la cara i en el cuir cabellut -, però en realitat eren bastant diferents. Encara que en Yomin Carr era capaç d'admetre que la Danni era una mica atractiva físicament - però com anava a ser atractiva si no tenia ni una cicatriu ni un tatuatge que indiqués el seu ascens a la divinitat! -, Aquestes diferències dogmàtiques i d’actitud li feien contemplar amb cert disgust qualsevol tipus d'unió amb ella. Ell era yuuzhan vong, no humà i, a més, era un guerrer yuuzhan vong. Quina ironia que els penosos humans li consideressin un igual!
Malgrat el desgrat que li provocava, en Yomin Carr contemplava la Danni sovint perquè ella, més que ningú, era la líder d'aquell grup democràtic. Segons els altres, ella havia matat al puma que s'havia colat al recinte el primer any; havia posat en òrbita la vella i grinyolant nau repetidora per reparar el telescopi orbital espatllat, tan sols un parell de mesos abans, i havia decidit com reparar l'aparell en qüestió.
Tots l'admiraven.
A ella no podia ignorar-la.
- Has tornat aviat? - Va dir una veu a esquena d’en Yomin Carr.
El yuuzhan vong es va girar per mirar al seu interlocutor, encara que sabia per la seva veu, i sobretot pel to burleta, que es tractava d'en Bensin Tomri.
- O és que portes aquí des d'anit? -Va continuar en Tomri, i va deixar anar una rialleta.
En Yomin Carr va somriure, però no va respondre. No calia, es va dir, aquesta gent solia malbaratar les paraules pel simple fet de sentir la seva veu. A més, en Bensin Tomri estava més a prop de la veritat del que ell pensava. Per descomptat que en Yomin Carr no portava allà des seu torn de la nit anterior, però s'havia passat pel lloc bastants vegades. La resta dels membres de l'estació pensava que era l'emoció del novell, aquesta sensació que tots havien compartit quan van arribar i que els havia fet somiar que l'esquiu senyal procedent d'una altra galàxia arribaria en qualsevol moment. Potser la resta pensava que en Yomin Carr ho estava portant una mica a l'extrem, però ell estava segur de no haver fet res que aixequés sospites reals.
- Ja s'avorrirà -va dir en Garth Breise, un altre dels controladors del torn de nit, que s'havia assegut en el nivell superior de l'àmplia sala, on hi havia les cadires còmodes, la taula de joc i el menjar.
L'estada era el·líptica. Tenia una àmplia pantalla a la paret frontal, set llocs de control agrupats davant seu en dues línies de tres separades per un independent, i la zona de la cuina, que s'elevava al fons de la sala.
En Yomin Carr va forçar un altre somriure sentint el comentari i es va dirigir cap a la part davantera de l'habitació, a la seva posició habitual enfront del posat tres, situat a l'esquerra de la primera fila. Des d'allà, va escoltar a la part alta a Garth i a Bensin parlant sobre ell, però els va ignorar i es va prendre amb calma aquest atac al seu orgull. En circumstàncies normals allò hauria estat motiu per a un duel a mort, però en Yomin Carr sabia que d'aquí a poc tots ho pagarien car.
La Danni Quee va entrar a l'estança i es va situar en el lloc quatre, el central, l’escàner de visió combinava dels sis quadrants visualitzats en la resta. Llavors va entrar l'últim membre del torn de nit, Tee-ubo Doole, una femella twi'lek i, pel que els altres sabien, l'única no humana dels quinze habitants de l'estació.
La Tee-ubo va dedicar una mirada furtiva a Yomin Carr, gairebé un gest de complicitat, es va estirar lànguidament i va agitar els seus lekku, els tentacles bessons que els twi'leks tenen a la part posterior del cap. La femella extraterrestre no havia intentat amagar el seu interès pel nouvingut, la qual cosa divertia enormement a Yomin Carr. En realitat, ell hi era per estudiar a aquestes persones i les seves contínues inseguretats. Normalment, una femella twi'lek, amb els seus exòtics lekku, la seva pell verdosa i la seva típica escassetat de roba, seria el centre de l'atenció masculina arreu fora de Ryloth, el seu planeta natal - i tothom sabia que això els encantava a les femelles twi'lek -, però la Tee-ubo havia connectat especialment amb la Danni.
Encara amb els ulls posats sobre en Yomin Carr, la twi’lek va alçar un petit envàs i el va agitar.
Ryll, va saber en Yomin Carr, una droga del plaer que alguns membres de l'equip de l'estació prenien per combatre l'avorriment.
També va observar que la Danni arrugava el nas amb disgust i fins i tot sacsejava el cap amb gest de desaprovació. Durant molt de temps, la Danni li havia prohibit a la Tee-ubo que portés aquesta substància a la sala de control, però fins i tot la resolta Danni podia cedir. Encara que en aquest moment quedava clar que li estava exigint a la Tee-ubo que tragués la droga de la zona principal.
Tant Bensin com Garth es van alegrar de la petició de la Danni. La Tee-ubo s'estava quedant sense ryll, i s'havia tornat una mica garrepa a l'hora de compartir-lo. No esperaven l'arribada de cap nau de mercaderies en els propers mesos i, malgrat els esforços de la twi’lek, no hi havia garantia que la droga il·legal estigués present en el pròxim enviament.
Els membres del grup es van situar en els seus llocs. Després de comprovar ràpidament tots els sistemes des del monitor central i de programar la visió de la pantalla frontal perquè rotés pels petits monitors individuals, la Danni es va unir a la resta dels seus companys, que havien acabat el ryll i reien a la zona de la cuina. Seguint un suggeriment seu, el grup va iniciar una partida de dejarik, un joc de taula en el qual calia moure monstres hologràfics de diverses mides sobre un tauler quadriculat. Els avantatges tàctics eren fonamentals per guanyar el joc.
En Yomin Carr va romandre en el seu lloc i, com cada nit i gairebé sempre que podia, va manipular discretament el seu monitor, va baixar el volum per ser l'únic que escoltés el senyal i va orientar la seva antena cap al sector L30, la zona on sabia es trobava el punt d'entrada: el Vector Prime.
- Vols jugar? - La crida d’en Bensin Tomri li va arribar una hora després i, pel seu to, en Yomin Carr va endevinar que no li anava molt bé a la batalla estratègica.
Una part d’en Yomin Carr volia pujar i unir-se al joc, sobretot per enfrontar-se a la Danni, que era una gran estratega. Aquestes competicions eren bones per mantenir concentrada i en forma la ment d'un guerrer.
-No -va respondre, igual que les últimes setmanes -, tinc feina.
- Feina? -En Bensin Tomri va riure burleta -. Com si el major descobriment científic del mil·lenni fora a ocórrer en qualsevol moment davant els teus ulls.
- Si creus que això és veritat, en la propera nau hauries d’anar-te’n -va respondre en Yomin Carr educadament. Mentre parlava, i per les expressions sorpreses dels seus companys, es va adonar que havia tornat a construir malament la frase. Va prendre nota mentalment per repassar els seus tizowyrm més tard.
- Novell -va xiuxiuejar en Bensin sarcàsticament i gairebé sense alè.
- Té part de raó -va dir la Danni.
En Bensin va alçar les mans i es va allunyar de la taula.
- Estàs segur? -Va preguntar la Danni a Yomin Carr
-Jo gaudeixo d’això -va replicar ell, esforçant-se amb cada paraula i asseient-se còmodament a la cadira davant el seu lloc.
La Danni no va discutir. De fet, en Yomin Carr sabia que la jove respectava la seva dedicació, i esperava que la resta seguissin el seu exemple.
I així va transcórrer la nit. En Bensin Tomri aviat va començar a roncar satisfet, i la Tee-ubo i en Garth Breise discutien i es reien per gairebé tot. La Danni seguia jugant al dejarik, aquest cop contra tres ordinadors.
I llavors va ocórrer.
En Yomin Carr va entreveure de cua d'ull el discret flaix en l'extrem de la pantalla del monitor. Es va quedar gelat, amb els ulls clavats a la llum, i va elevar una mica el volum.
El senyal va reaparèixer, i aquesta vegada acompanyada pel típic parpelleig que identificava clarament una nau.
En Yomin Carr es va quedar sense alè. Després de tants anys de preparació...
El guerrer yuuzhan vong va allunyar aquests pensaments del seu cap i esperà una mica més per confirmar que la posició era Vector Prime, el punt d'entrada a la galàxia predeterminat. Llavors va orientar la seva antena cap al sector L1. Això li proporcionaria un parell d'hores de visualització en aquesta pantalla. Va mirar el visor principal, que repetia la imatge del monitor central, i va respirar amb alleujament comprovant que el senyal ja havia passat pel lloc 3 i no tornaria a ell almenys durant una hora, i fins i tot llavors, no sobrepassaria el sector L25, i en aquest moment el senyal ja hauria creuat per aquesta zona.
Amb l'angle de la seva antena canviat, en Yomin Carr va tornar a posar el volum normal, es va posar dret i es va estirar. El seu moviment va atreure l'atenció de la Danni.
- Caminar jo... -va començar a dir, i es va adonar que s'estava equivocant una altra vegada amb la construcció de la frase -. Necessito caminar - va corregir.
La dona va assentir.
- Tot està bastant tranquil -va respondre ella -, si vols pots prendre't la resta del torn lliure.
-No -va respondre -. Nom.. nom... només necessito estirar-me una mica.
La Danni va assentir i va tornar al seu joc. En Yomin Carr va sortir de l'habitació. Quan la porta de la sala de control es va tancar darrere seu, es va treure les pesades botes i va arrencar a córrer.
Quan va entrar a la seva cambra privada va haver d'aturar-se uns instants, forçant-se a estabilitzar la seva respiració. No era bo que l’Executor el veiés tan agitat.
I tampoc seria bo que l’Executor el veiés amb aquella horrible disfressa humana, es va recordar a si mateix. Era igual que els humans no estiguessin acostumats a pintar adequadament les seves pells o mutilar alguna part del seu cos per mostrar la seva adoració a algun panteó digne. Els ulls humans no es deixaven caure amb aquests atractius saquets blaus sota ells, com ho feien els ulls yuuzhan vong, i el front humà era pla, no seductorament corb, com la dels yuuzhan vong. No, en Yomin Carr no podia suportar la visió dels infidels ni tan sols després de mesos com a agent infiltrat de la Pretòria Vong.
Es va treure la roba i es va situar davant del mirall de la seva habitació. Li agradava contemplar-se per així estimular la sensació d'exquisida agonia.
Es va posar la mà sota el nas, a la petita arruga sota l'orifici nasal, i va manipular amb els dits la dissimulada costura, el punt de contacte entre la seva cara i l’emmascarador ooglith. La criatura, sensible al tacte i ben entrenada, va respondre immediatament.
En Yomin Carr va serrar les dents i va lluitar per contenir les tremolors quan els milers de petits garfis es van deixar anar dels seus porus, i l’emmascarador ooglith es va enrotllar sobre el seu nas i es va separar de la seva cara. La costura es va eixamplar sota la barbeta, el coll i el tors, mentre la falsa pell se separava del seu cos, enrotllant-se fins a desaparèixer completament.
L’emmascarador ooglith va reptar per terra cap al fosc armari, provocant un so de bombolles mentre es desplaçava. En Yomin Carr es va col·locar davant del mirall i va contemplar amb admiració la seva veritable forma: els seus músculs forts i ferms, el patró del seu tatuatge, que li cobria gairebé tot el cos i constituïa un símbol d'alt rang entre la classe guerrera, i, sobretot, les seves desfiguracions intencionades: el nas trencat, el llavi esquinçat i la parpella dividida. Ara, que ja mostrava els tatuatges i les desfiguracions ornamentals, estava preparat per dirigir-se a l’Executor i parlar de temes de crucial importància.
En Yomin Carr es va dirigir a un extrem de l'habitació, on es trobava la seva caixa forta. Tremolava tant que gairebé no va poder ajustar la combinació. Per fi va aconseguir obrir-la i, retirant la tapa, una plataforma es va elevar des de l'interior deixant al descobert una tela marró que cobria un parell de paquets rodons.
El yuuzhan vong va apartar la tela amb cura i va estudiar els dos paquets, els seus villips. Gairebé es decideix pel de l'esquerra, que estava connectat al villip del prefecte Da'Gara, però coneixia el protocol i no es va atrevir a desobeir.
Així que es va dirigir al de la dreta i va acariciar suaument la seva rugosa superfície fins que l'única obertura del teixit membranós, un forat que recordava una conca ocular, va despertar a la vida.
En Yomin Carr va continuar acariciant la criatura perquè l'altre villip, que compartia la seva consciència amb aquesta i es trobava a l'altra punta de la galàxia, despertés. Un moment després va sentir l'estirada de la criatura i va tenir la certesa que l’Executor havia escoltat la seva crida i estava, al seu torn, despertant al seu propi villip.
En Yomin Carr va retirar la mà ràpidament. El forat central es va arronsar, després es va obrir completament i finalment es va enrotllar cap enrere, moment en què el villip va assumir l'aparença del cap de l’Executor.
En Yomin Carr es va inclinar respectuosament.
- El moment ha arribat -va dir, content de poder emprar un cop més la seva llengua materna.
- Has incomunicat l'estació? -Va preguntar l’Executor.
- Ara ho faig -va explicar en Yomin Carr
- Llavors fes-ho -va dir l’Executor, i amb la típica disciplina i sense ni tan sols preguntar sobre els detalls del senyal detectat, va interrompre la comunicació. En resposta, el villip d’en Yomin Carr va tornar a enrotllar-se sobre si mateix i va recuperar el seu inclassificable aspecte de bola membranosa arrugada.
Un cop més, el guerrer va resistir l'ànsia d'utilitzar l'altre villip, recordant-se a si mateix que s’havia de moure amb rapidesa, ja que l'Executor no toleraria cap error per part seva en aquest moment crucial. En Yomin Carr va creuar ràpidament l'habitació fins a l'armari i va extreure una petita caixa del seu interior. La va besar dues vegades i, abans d'obrir-la, va mussitar ràpidament una oració. A dins hi havia una petita efígie que representava la més bella de les criatures per a Yomin Carr i per a la resta dels guerrers yuuzhan vong. Tenia l'aspecte d'un cervell amb un únic ull enorme i un pap arrugat. De la massa informe sorgien nombrosos tentacles, alguns gruixuts i curts, i altres prims i llargs. Es tractava de Yun-Yammka l’Aniquilador, el déu de la guerra dels yuuzhan vong.
En Yomin Carr va resar de nou la lletania completa de Yun-Yammka, va besar l'estàtua amb cura i la va tornar a col·locar en la seva caixa, dins de l'armari.
Seguint el costum dels dies més purs del naixement del seu poble guerrer, en Yomin Carr només vestia un tapall de pell que li permetia mostrar la totalitat dels seus imponents tatuatges i la seva ferma musculatura, i només portava amb ell un coufee, un gran ganivet de doble tall una mica bast, però molt efectiu, que homenatjava també als vells temps dels guerrers yuuzhan vong. En Yomin Carr va jutjar apropiada tota la cerimònia per a aquesta missió en particular. Era una salva que enllaçava la primera incursió amb l'autèntica invasió. El yuuzhan vong va treure el cap al passadís i després es va moure pel complex. Els seus peus descalços no feien el més mínim soroll. Sabia que li resultaria difícil sortir del lloc sense la seva aparença humana, però es va adonar que si algú el veia sense el seu emmascarador no el reconeixeria. A més, va pensar, si el descobrien seria l'excusa perfecta per matar algú. Un sacrifici digne de Yun-Yammka en aquesta nit sense igual.
Feia una mica de fred, però a Yomin Carr això li resultava tonificant. La seva sang fluïa agitada i amb fúria causa de l'emoció que li provocava el perill que comportava la missió i a la sensació que li produïa saber que la Gran Doctrina estava per fi de camí. Va córrer fins al mur i va recolzar una escala en ell. Va grimpar fins a dalt i es va deixar caure a l'altre costat sense pensar. Després va córrer camp a través.
El rugit llunyà d'un puma no el va detenir. Hi havia envaït els dominis de l'animal, però ell també era un depredador. Potser fos una d'aquestes criatures de 140 quilos, ullals de deu centímetres, potents urpes i una cua que acabava en un paquet ossi tan sòlid com una porra, i li permetria fer una mica d'esport aquella nit. En Yomin Carr estava preparat per a aquest repte. Amb la sang bombejant i el robust cor accelerat, una bona baralla seria l'alleujament perfecte.
Però no ara, es va recordar a si mateix, encara que la veritat era que mentre es lliscava per l'espessor de la selva desitjava trobar-se amb el puma de cresta vermella. Va reprendre el seu camí i va córrer directament cap a l’elevada torre de bigues, l'única estructura allunyada del complex. Va observar el gruix cable que sortia del recinte fins a arribar a l'estructura de metall, i va estar a punt de tallar-ho amb la seva coufee.
Massa fàcil de reparar, va pensar, i la seva mirada es va dirigir cap amunt. Per sort, la distància entre les bigues no era molt gran, així que en Yomin Carr va començar a escalar usant les mans, amb els músculs forts i tonificats treballant al màxim i impulsant-lo al cim de la torre de cent metres d'altura. No va mirar cap avall. No tenia por, mai la tenia, i es va centrar únicament en la caixa d'empalmaments i en el cable.
El vent fred que l’assotava li va donar una idea i, amb cura, va començar a manipular la connexió entre el cable i la caixa, traient un rebló i extraient un cargol. Els seus companys, si és que les reparacions acabaven per conduir-los allà, pensarien que l'avaria havia estat provocada pel vent i les dures condicions climàtiques de Belkadan.
Quant es va assegurar que la connexió estava trencada, en Yomin Carr va baixar ràpidament de la torre i va recordar que el senyal estaria creuant en aquests moments el sector L10. Encara li quedava un llarg camí. El yuuzhan vong va ensopegar en els últims metres i, emetent un gir, va aterrar just al costat del cable. Aquesta vegada no es va poder resistir. Sabia que era un cable de comunicacions carregat amb molt poca energia. Se’l va posar a la boca i el va mastegar amb ànsia. La punxada de dolor al perforar-lo i les espurnes saltant-li per la boca i la cara li van provocar un plaer gairebé pervers.
Deixa'ls que trobin això i ho arreglin, va pensar, perquè després tornin dins i vegin que el sistema segueix sense funcionar.
La sang li cobria la boca, les galtes, la barbeta i el nas, de per si contrafet, aixafat cap a un costat i trencat en els dos forats. El guerrer va tornar al recinte, però es va aturar en sec notant un moviment al seu costat. Es va afanyar a posar-se de genolls i va somriure mentre recollia del terra un escarabat marró vermellós amb mandíbules de ganxo i una única llengua tubular.
- La meva mascota -va xiuxiuejar.
No havia vist cap dels escarabats des que els va portar a Belkadonen, i li alegrava saber que ja havien recorregut la superfície del planeta.
La Danni Quee aviat descobriria per què els seus preciosos capvespres estaven adquirint un tint estrany.
En Yomin Carr va tornar a col·locar el dweebit a terra i, recordant els perills que implicava el retard, va córrer a corre-cuita cap al recinte, va pujar l'escala de tres metres d'un salt i va seguir corrent cap a l'estructura principal. Un cop allà, va caminar amb sigil pels passadissos silenciosos i foscos. Quan va arribar a la seva habitació es va dirigir a l'armari i va ordenar a l’emmascarador ooglith que tornés a ell.
El dolor que sentia mentre la criatura l’envoltava i clavava els seus milers de petits garfis en la seva pell era perfectament exquisit i li proporcionava continus calfreds de plaer. Un cop d'ull ràpid en el mirall li va confirmar que la disfressa estava completa.
Llavors va treure una altra capseta i la va destapar amb cura. Dins s'agitava un petit cuc. En Yomin Carr es va acostar la caixa a l'orella i la va sacsejar suaument. El cuc va respondre arrossegant-se i introduint-se en la cavitat auricular del yuuzhan vong. En Yomin Carr es va col·locar el dit a l'oïda per assegurar-se que el tizowyrm entrava bé i indicà a la criatura que comencés el seu treball. De seguida va sentir les vibracions baixes. Els tizowyrm eren criatures criades pels alquimistes yuuzhan vong per traduir altres idiomes. S'usaven com descodificadors. Malgrat la seva diminuta grandària, podien emmagatzemar quantitats ingents d'informació i emetre-la de forma subliminal. D'aquesta manera, mentre en Yomin Carr sortia de l'habitació, estava rebent una classe sobre el llenguatge més utilitzat en la galàxia.
Uns minuts després el yuuzhan vong estava de tornada a la sala de control. Allí va trobar la Tee-ubo i a un tremolós Garth inclinats sobre el lloc tres. La Danni estava reposicionant el lloc quatre a la mateixa alineació.
- Yomin -li va dir la Danni veient-lo de nou -. Vine, ràpid. No puc creure que t'hagis perdut això!
- Perdut? -Va repetir ell.
- Un senyal! -Va explicar la Danni sense alè.
- Estàtica -va dir en Yomin Carr posant-se al seu costat.
I aquí estava, a la pantalla i en el sistema d'àudio. El senyal clar que alguna cosa molt gran estava creuant la Vora Exterior i entrava a la galàxia.
- Ve de fora de la galàxia -va dir la Danni amb serietat.
En Yomin Carr es va inclinar sobre els instruments, estudiant les dades i calculant la trajectòria, encara que sabia, és clar, que la descripció de la Danni era correcta. Va mirar la noia solemnement i va assentir.
En Bensin Tomri i altres membres de l'equip van irrompre a l'habitació en aquell moment, i de seguida van estar els quinze presents. Van ajustar la imatge dels monitors, van afinar els senyals amb els ordenadors, van comparar el senyal rebut amb els milions de senyals que tenien emmagatzemats en els bancs de dades, i van intentar analitzar des de totes les perspectives possibles el que fos que acabava d'entrar en la galàxia.
Llavors, com era d'esperar, va començar el debat. A Yomin Carr no deixava de sorprendre-li el temps que desaprofitaven els humans debatent i discutint sobre qualsevol cosa. Una observació que no feia més que reforçar la seva fe en l'estricta estructura jeràrquica de la seva pròpia societat. Ell mai discutiria amb un Prefecte, ni aquest amb un Summe Prefecte, com aquests estúpids feien amb la Danni en aquest moment.
Mai. I aquesta, va pensar, era la debilitat que els seus mestres acabarien per explotar.
Al principi, el debat es va centrar al voltant de la composició de l’asteroide localitzat. Com no semblava transmetre senyals tecnològics, el grup va donar per fet que no es tractava d'un vehicle. Era, doncs, un asteroide que, d'alguna manera, s'havia obert pas entre els grans buits intergalàctics i havia travessat la turbulència que alguns científics afirmaven que existia més enllà de la banda d'espai buit que envoltava la galàxia. Òbviament, i potser creuant algun camp gravitatori gran, havia agafat velocitat. La possibilitat que l'objecte localitzat no fos més que un asteroide d'una altra galàxia, o potser fins i tot un tros de roca procedent de la seva pròpia que havia escapat i havia estat retornat, no els va baixar els ànims en absolut. Abans d'aquell moment, ningú s'havia atrevit a postular, i molt menys a afirmar, la possible existència d'una bretxa intergalàctica. De fet, eren molts els científics que afirmaven que l'existència d’aquesta bretxa era impossible. La veritat és que alguns valents exploradors i un parell de delinqüents desesperats perseguits per les autoritats havien entrat a la turbulència de la vora de la galàxia en els últims decennis, i no s'havia tornat a saber res d'ells. En el present descobriment podia estar la resposta, però també les preguntes. De quins materials estaria format l'asteroide? Emetria senyals de vida? Seria aquest asteroide, un cop el tinguessin en el seu poder per a examinar-lo, la resposta a totes les preguntes sobre l'univers, o potser fins i tot sobre la creació del mateix? O, per contra, plantejaria preguntes que podrien arribar fins i tot a qüestionar els coneixements bàsics de la física?
I llavors, quan en Bensin Tomri va dir que anava a elaborar l'informe per a enviar-lo a la central d’ExGal, el debat es va desviar a un tema menys profund, però no menys polèmic.
- Encara no -va protestar un altre dels científics.
-Hem de dir-ho -va replicar en Bensin -. Hem d'enviar naus ràpidament per estudiar l'objecte.
- I on aniran? -Va dir l'altre noi sarcàsticament.
-Aquest objecte està ja en la nostra galàxia, i podem seguir el seu curs fins a l'altre extrem si cal -va afegir un altre.
- No som una unitat autònoma -els va recordar Lysire, una dona.
- No ho som? -Va replicar un altre.
- Però sabem realment el que hem localitzat? -Va preguntar en Yomin Carr
Totes les mirades es van posar sobre ell incrèdules.
- Ho sabem? -Va repetir amb la més profunda serietat.
-Alguna cosa procedent de l'exterior de la galàxia -va respondre un altre.
- Mai jo estava d'acord amb això -va dir en Yomin Carr, i de nou va ser blanc de totes les curioses mirades.
-Això no ho sabem -va intervenir la Danni, posant-se aparentment del costat d’en Yomin Carr -. També hem especulat que podria tractar-se perfectament d'un asteroide procedent de la nostra galàxia que hagués sortit d'ella i que ara ha estat retornat.
-És cert que podria pertànyer a la nostra galàxia -va prosseguir en Yomin Carr, somrient per dins davant la ironia de la seva afirmació, que amagava un doble significat per les paraules "la nostra galàxia" -. De fet, crec que és bastant probable que ho sigui.
-Vés al gra -va dir en Bensin Tomri indignat.
- Al gra? -Va repetir en Yomin Carr, principalment perquè li donés temps a comprendre el significat de tan curiosa expressió -. El gra és que ni tan sols sabem si procedeix d'una altra galàxia -va respondre en Yomin Carr
- Ja has vist la trajectòria -va replicar en Bensin.
-Sí, l'he vist -va dir en Yomin Carr -. Una trajectòria que podria indicar un rebot.
-Això és absurd -va respondre en Bensin.
- Llavors per què no hem registrat la seva sortida? -Va preguntar un altre.
-Potser ho vam fer i no ho sabem -va dir en Yomin Carr. Va alçar les mans per calmar els presents -. L'únic que dic és que hauríem d'estar completament segurs abans de posar en estat d'alerta a tota la galàxia.
- I totes les trucades que fem serà de domini públic, fins i tot abans que arribi a la central d’ExGal -va subratllar la Danni.
-Sí -va dir en Yomin Carr -. I llavors, si descobrim que el senyal és només un error en algun dels sistemes de seguiment, o un tros de roca inútil a la deriva que ha rebotat des de la nostra pròpia galàxia, quedem molt bé davant dels nostres superiors a ExGal.
- Això ens supera -va respondre en Bensin Tomri.
- Així és -va dir la Danni -, però ens van enviar aquí per prendre les nostres pròpies decisions. Potser en Yomin Carr té raó. Podríem quedar com idiotes si alertem prematurament a la galàxia.
- I un error semblant, amb la meitat de la flota involucrada, podria perjudicar seriosament els fons d’ExGal -va assentir la Tee-ubo.
- Fins i tot si tinguéssim raó i això fos una cosa que se’n va anar i ara ha tornat, o fins i tot si fos una cosa d'una altra galàxia o del supòsit buit intergalàctic, et consideres preparat per anunciar-ho? -Va preguntar directament Yomin Carr a Bensin.
En Bensin el va mirar amb cara de no comprendre.
- Vols que aparegui un comitè de científics de la Nova República, i fins i tot potser un parell de Cavallers Jedi? - Li va qüestionar en Yomin Carr amb sarcasme. Algunes de les expressions dels presents li van donar a entendre que no veien cap connexió entre els Jedi i allò, però això no el va detenir -. Aquest és el nostre moment. És el que hem aconseguit després de sacrificar mesos, i alguns de vosaltres fins i tot anys, de les nostres vides reclosos en aquest absurd lloc. Com a mínim ens devem a nosaltres mateixos prevenir el ridícul i assegurar el reconeixement que ens mereixerem en el cas que l'objecte sigui en realitat d'una altra galàxia. Hem de realitzar una anàlisi seriosa, localitzar el punt d'entrada per assegurar-nos que no es tracta d'un rebot, assenyalar la trajectòria actual i tractar d'obtenir tota la informació possible.
- Tens tota la raó, novell -va somriure en Garth Breise.
El debat va acabar tan bruscament com havia començat. La Danni va recolzar completament els arguments d’en Yomin Carr, i ni tan sols en Bensin es va mostrar en desacord.
En Yomin Carr va tornar a sentir una onada de goig. Els arguments pràctics no funcionaven amb aquests heretges cabuts i inferiors, però resultava infal·lible utilitzar el seu dilatat sentit de l'orgull. El yuuzhan vong va contemplar als emocionats científics, que es mostraven alleujats. Si ells sabessin.

A mitja galàxia de distància, Nom Anor romania assegut davant del seu villip pensant en les paraules del seu agent, Yomin Carr
Havia començat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada