dimarts, 2 de desembre del 2014

L’Espasa Fosca (LVI)

Anterior



56

El vicealmirall Pellaeon no tenia ni idea del que li havia passat.
En un moment donat ell i els seus disset Destructors Estel·lars es trobaven en òrbita al voltant de la quarta lluna de Yavin, absorts en la seva potent ofensiva. S'havien trobat amb alguna resistència, però no era res que no poguessin aniquilar mitjançant un parell d'atacs més.
I un instant després es van trobar empesos a través de l'espai com si una mà gegantina els hagués apartat d’una bufetada.
Pellaeon havia estat llançat per sobre de la barana del pont per acabar caient d'esquena sobre un lloc de control, i podia considerar-se extremadament afortunat per no haver-se trencat la columna vertebral.
Els seus tripulants van ser llançats d'un costat a un altre com brins de pols en un sistema de tempestes. Diversos soldats uniformats jeien inconscients, possiblement morts. Altres intentaven incorporar-se, parpellejant i coberts de sang. La malmesa tripulació es va anar recuperant a poc a poc i les ondulacions de sorpresa van donar lloc a converses, mantingudes en murmuris primer i després en veu cada vegada més alta fins a acabar en la més lamentable algaravia de confusió i por que es pogués imaginar.
Les alarmes automàtiques ressonaven per tot el Tempesta de Foc. Els canals de comunicacions van començar a brunzir amb una creixent activitat a mesura que els altres setze Destructors Estel·lars van voler saber què havia passat..., però en Pellaeon no podia donar-los cap resposta.
El vicealmirall es va aixecar, es va passar les mans per l'uniforme per allisar-lo i va trontollar quan un núvol de puntets negres va sorgir sobtadament del no-res per envair el seu camp visual, saturant-lo com l'estàtica d'una transmissió bloquejada.
-Informe de situació -va aconseguir dir.
En Pellaeon va tossir i es va netejar una mica de sang de la comissura dels llavis. Els seus tripulants parlaven en veu baixa i intercanviaven mirades de confusió i atordida perplexitat.
- ¡Als seus llocs! -Va dir Pellaeon, aixecant la veu. Més sang va brollar dels seus llavis, però el seu imperiós to de comandament va treure a la dotació del seu estupor -. He dit que vull un informe de situació! Què ens ha passat? Diguin-me on som.
-Estabilitzant els navilis, senyor -va dir el navegant.
Les estrelles van girar en un embogit remolí a l'altra banda dels finestrals de la torre del pont del Tempesta de Foc. Pellaeon, que ja estava bastant desorientat, va descobrir que l'efecte resultava altament marejador, però el Destructor Estel·lar es va anar estabilitzant lentament fins a acabar quedant immòbil en l'espai.
Pellaeon es va agafar a la barana del pont per no perdre l'equilibri. L'estrella més brillant de totes les que tenia davant seu era un llunyà puntet groc situat a una gran distància. Pellaeon va tenir l'horrible premonició que aquella estrella tan distant podia ser el sol del sistema de Yavin.
-He aconseguit fer una comprovació posicional, senyor -va anunciar el navegant -. Hem estat bruscament llançats a l'exterior del sistema solar en qüestió de segons.
-El nostre hiperimpulsor ha patit danys -va afegir el timoner -. Podem dur a terme les reparacions necessàries en unes quantes hores, però no podrem fer cap salt, especialment intrasistèmic, perquè l'ordinador de navegació ha perdut totes les dades de la seva memòria.
En Pellaeon es va agafar a la barana del pont, fent un gran esforç de voluntat per evitar que el cos s’encorbés sota el pes invisible de la consternació que sentia.
-Vull que tots els nostres hiperimpulsors quedin reparats el més aviat possible. De moment, iniciarem la tornada a Yavin IV amb els motors subllumínics a màxima potència.
- Però trigarem setmanes, senyor! -Va exclamar el timoner.
Pellaeon li va llançar una mirada gèlida i impassible.
-Mentrestant -va seguir dient-, calcularem microsalts... Si cal, prescindirem de l'ordinador de navegació i els calcularem manualment. Hem de tornar a Yavin IV!
La dotació del seu pont de comandament va percebre la determinació que impregnava la veu del vicealmirall, i tots es van posar a treballar. Els tripulants van intentar recuperar les bones formes i es van disposar a fer tot el possible per aconseguir que els Destructors Estel·lars tornessin a assolir el seu nivell d'eficiència màxima el més aviat possible.
La flota va començar a moure’s i va iniciar un lent avanç a través d'aquell abisme espacial impossiblement enorme. Pellaeon no podia imaginar què pensaria l’almirall Daala quan arribés al sistema de Yavin i es trobés que tota la flota del vicealmirall s'havia esvaït. Va tremolar, imaginant-se la seva fúria i sentint-se ple d'abatiment davant la incompetència de què havia donat mostra..., encara que hi haguessin Cavallers Jedi involucrats, les prediccions lògiques solien ser irrellevants.
Va tornar novament el cap cap al gran finestral del pont i va clavar els ulls en el sobtadament distant sol groc del sistema de Yavin. Pellaeon es va retorçar les mans en un incontrolable frenesí de nerviosisme i frustració mentre la brillant llum de la vergonya cremava en els seus ulls.
Quan la seva flota per fi aconseguís tornar, la batalla sens dubte ja hauria acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada