divendres, 5 de desembre del 2014

L’Espasa Fosca (LXI)

Anterior



CINTURÓ D’ASTEROIDES DE HOTH

61

El Yavaris i la fragata d'assalt Dodonna van virar mentre escapaven del traïdor nucli del camp d'asteroides de Hoth, deixant darrere seu les restes de l'Espasa Fosca.
-Ens ha estalviat el problema de destruir-lo -va dir en Wedge, movent el cap-. Però hem perdut a Madine. Tant de bo tingués alguna forma de saber què va passar realment aquí.
La Qwi va mirar enrere amb els seus enormes ulls color indi.
-Si més no l'arma va ser destruïda sense que haguéssim de fer ni un sol tret -va dir, i després va deixar anar un llarg sospir -. Ah, si la gent deixés de tractar de construir mitjans de destrucció cada vegada més grans i millors...
-Estic totalment d'acord amb tu -va dir en Wedge, abraçant-la -. No m'importaria gens ni mica haver de buscar una altra classe de treball.
-General Antilles -va dir el cap de sensors-, estem captant la presència d'una nau de dimensions molt reduïdes que conté una forma de vida. Ha de ser una nau realment petita.
En Wedge va arrufar les celles. Durant un moment va sentir un sobtat ressorgir de les seves esperances i va pensar que potser en Madine hagués escapat..., però sabia que això no podia ser veritat, perquè el seu monitor de detecció vital era incapaç de mentir.
-Potser és algú que va aconseguir escapar de la destrucció d’aquesta nau -va dir-. Activin els rajos tractors. Recullin la nau i portin-la a bord.
Va sortir del pont de comandament del Yavaris, fent un senyal a la Qwi perquè li seguís.
-Anem a veure com la porten -va dir, i va connectar l'intercomunicador -. Vull que un escamot del servei de seguretat es reuneixi amb mi a l'hangar d'atracada davanter, i que vinguin armats. Potser tinguem alguns problemes.
En Wedge i la Qwi van esperar dins de l'hangar. Un escamot de guàrdies armats sostenia els rifles desintegradors sobre les seves espatlles al voltant d'ells, removent-se nerviosament i encara amb el cos en tensió a causa de tots els dies en situació d'alerta que acabaven d'experimentar, així com a la setmana de batalles espacials simulades al sistema de Nal Hutta.
En Wedge va anar contemplant a través del camp atmosfèric transparent com un puntet brillant s'anava aproximant a poc a poc: era el casc metàl·lic d'una petita nau esfèrica que reflectia la llum del llunyà sol. Un estrany canvi de perspectiva li va permetre comprendre de sobte com de diminuta que era aquella nau, i veure que ja estava suspesa a l'altre costat del camp de retenció. En Wedge estava contemplant un vehicle d'inspecció monoplaça, un mòdul de construcció rodó que no tindria més de quatre metres de diàmetre.
- Cap on esperava anar en això? -Va preguntar.
-A vegades has d'aprofitar l'única cosa de què disposes -va dir la Qwi -. La desesperació no et deixa moltes opcions.
En Wedge la va mirar, sorprès davant la seva sobtada mostra d'agudesa mental. La Qwi sempre li havia semblat sincera, però ingènua. Així i tot, havia après moltes coses des que va ser rescatada de la Instal·lació de les Goles.
El malmès vehicle d'inspecció va travessar el camp atmosfèric i es va posar amb un cop sord sobre les planxes de la coberta, guiat per la presa dels raigs tractors del Yavaris. Els guàrdies de la Nova República van alçar els seus rifles desintegradors, preparats per utilitzar-los en el cas que fos necessari.
L’escotilla va emetre un feble xiuxiueig desbloquejant-se i es va anar obrint lentament. En Wedge es va encarcarar i després parpellejar, molt sorprès, quan un ancià panxut va emergir d'ella. La seva despentinada cabellera blanca sobresortia en totes direccions, i feia temps que no s'afaitava. El nouvingut va fer diverses profundes inspiracions mentre contemplava l'interior del seu vehicle d'inspecció amb cara de disgust.
Els guàrdies van arrencar a córrer cap a ell per fer-lo presoner. L'ancià no es va resistir i es va limitar a mirar al seu voltant, visiblement confús.
- Bevel Lemelisk! -Va exclamar la Qwi, amb els ulls plens d'ira i sorpresa.
- Coneixes a aquest home? -Va preguntar en Wedge.
La Qwi va assentir. La seva resplendent cabellera va envoltar el seu cap en una infinitat de centelleigs.
-Em va ajudar a dissenyar l'Estrella de la Mort -va dir-. El Gran Moff Tarkin es va endur a Lemelisk de la Instal·lació de les Goles perquè treballés com a enginyer en cap en el projecte del sistema d’Horuz. Recordes que vaig creure haver-lo vist a Nar Shaddaa?
En Wedge va arquejar les celles.
-Bé... Potser no eren imaginacions teves després de tot.
Els guàrdies van fer avançar a Lemelisk. El vell enginyer va mirar en Wedge, i després els seus ulls lleganyosos es van obrir i van tancar en un parpellejar ple de sorpresa quan va veure la Qwi.
-Ah, la Qwi Xux... Mai m'hauria pogut imaginar que et trobaria aquí! Ara estàs treballant per a aquestes persones? Quina coincidència!
La pell blau clar de la bella alienígena es va enfosquir. En Wedge mai havia vist la Qwi donant tantes mostres d'ira i nerviosisme, i un instant després va comprendre que la visió del seu antic col·laborador científic devia estar fent tornar a la superfície vells records que havien estat enterrats durant l'amnèsia que se li havia imposat per la Força.
-Em vas enganyar, Lemelisk -va dir la Qwi amb veu seca i estrident -. Em vas mentir! Mentre treballàvem en la Instal·lació de les Goles mai em vas dir que les nostres armes serien utilitzades per causar tantes morts i tanta destrucció. Vas afirmar que totes tenien propòsits perfectament legítims i pacífics.
En Lemelisk va tornar a contemplar-la sense deixar de parpellejar, i un arrufament d'incredulitat va arrugar el seu front.
-Sempre vas ser molt brillant, Qwi..., però en altres aspectes vas aconseguir ser increïblement estúpida.
La Qwi va reaccionar com si acabessin de bufetejar-la, i en Wedge va sentir que començava a enfurismar-se.
- Estava a bord d'aquesta superarma hutt? -Va preguntar.
- Que si estava a bord de l'Espasa Fosca? -Va replicar en Lemelisk.- Els hi vaig ajudar a construir-la! La vaig dissenyar. Oh... Han aconseguit escapar després de tot? -Va preguntar, arquejant les celles.
-No, l'arma va ser destruïda en el camp d'asteroides.
-Ah -va dir en Lemelisk -. Llàstima... No és que em sorprengui, per descomptat. Dubtava que pogués funcionar.
- Què hi ha del nostre equip de comandos de la Nova República? -Va preguntar en Wedge -. Els va veure?
Lemelisk va assentir.
-Ah, sí, el sabotejador rebel... Vam matar-ne a un del seu equip quan van intentar sabotejar els nostres sistemes motrius. L'altre, crec que es deia Madine, va ser portat davant el noble Durga i executat sumàriament. Va morir com un valent, per descomptat.
En Wedge va sentir un sobtat bull d'ira en el seu interior i va fer un senyal als guàrdies armats.
-Portin al presoner i tanquin-lo. El portarem a Coruscant perquè sigui jutjat. -Després va baixar la veu fins a adoptar un to amenaçador -. Però no tinc cap dubte que tenim proves suficients per ordenar la seva execució per ser una amenaça a la pau galàctica.
-Ah, bé. -Sorprenentment, en Bevel Lemelisk va reaccionar amb resignació en comptes de por-. Si van a executar-me -va afegir -, assegureu-vos de fer-ho bé aquesta vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada