dilluns, 15 de desembre del 2014

Recompensa Carmesina (II)

Anterior



II

Rass M'Guy era un individu corpulent, plenament conscient que la seva mola intimidava als altres. No obstant això, malgrat la seva grandària, no era un bèstia. Estafador, usurer, lladre, atracador, sí... era totes aquestes coses, i això l'havia convertit en un element important en l'inframón criminal en els últims anys. Però seguia sent un home amb estil, i el seu credo era que la feina i el plaer havien de combinar sempre que fos possible.
Era per això que, quan en Kaj Nedmak el va cridar per arreglar el pagament del seu vell deute, en Rass va optar per reunir-se amb ells a la flantheria més elegant d’Ord Mantell, el Hutt d'Herba.
Entrant al restaurant, deixant els seus blàsters i jaquetes a la porta, la Carmesina i en Kaj van veure en Rass en una taula al fons, devorant ja un filet de flanth rostit amb giviots i verdura balka saltada. Estranyament, no estava acompanyat. Sense esperar que els hi oferissin taula, en Kaj va caminar tranquil·lament cap a la taula d’en Rass, amb una caixa sota el braç. Cautelosa, la Carmesina el va seguir.
- Ah, Nedmak, seu, si us plau -va dir en Rass, i després va veure a la Carmesina darrere d'ell i es va posar dempeus -. I vostè, estimada, uneix-te a nosaltres, si us plau. En 'Mak i jo tenim alguns assumptes dels que ocupar-nos, però crec que trobarà que el menjar d'aquí no té parangó. -Li va somriure amb una mirada avaluadora, i ella va recordar amb disgust la mirada lasciva d’en Bwahl.
-Gràcies, però no tinc gana. - Ella i en Kaj van prendre seient a la taula.
- Molt bé. Però disculpi’m per menjar davant de vostè... no he menjat en gairebé dues hores, i em moro de gana. - Es va dur una forquilla plena de giviots a la boca, llavors va advertir la caixa sobre la taula i va deixar anar la forquilla, agafant el seu blàster amb una velocitat sorprenent per a algú de la seva mida -. Què és això, 'Mak? Intentes alguna cosa en contra meva?
Sorpresa pel sobtat canvi d’en Rass, la Carmesina es va qüestionar en silenci si havia estat intel·ligent deixar els blàsters a la porta.
Amb cautela, en Kaj va respondre:
- Res de trucs. Només és una mostra.
En Rass no va baixar la seva arma.
- Una mostra de què?
- Deixa que t'ho mostri -va dir en Kaj, inclinant-se per obrir la caixa. A l'instant següent, tres espetecs característics van indicar als contrabandistes que en Rass no estava realment sol. Tornant-se lentament, en Kaj va veure tres humans fornits que els apuntaven amb els seus blàsters, als quals havien tret els fiadors -. Ei, nois, tranquils. Només estic pagant al vostre cap el que li dec. - Amb els blàsters encara apuntant, va obrir lentament la caixa i la va girar perquè en Rass pogués veure el seu contingut. Dins de la caixa hi havia una petita mostra de les armes que havien estat contractades per dur a Tammuz-an.
En Rass va agafar de la caixa el canó d'una pistola blàster, va examinar la seva manufactura, va estimar el seu abast, després va estudiar un tallabrills i un paquet d'energia BlasTech.
-No és mala qualitat. No és dolenta en absolut. - Va tornar a deixar els objectes a la taula, va mirar als contrabandistes per un instant, i després va fer un gest als seus acompanyants, que van enfundar les seves armes i van desaparèixer de la vista -. D'acord, 'Mak, què és el que tens?
En Kaj va somriure amb aquest irritant mig somriure seu, va creuar una cama sobre el genoll de l'altra, i va estendre les mans en un ampli gest.
-Bé, Rass, resulta que em trobo amb un celler de càrrega ple d'aquests soldadets, tots ells en excel·lent forma, i cap d'ells rastrejable fins a la seva font original. Considera’ls el teu pagament.
- Considera’ls els teus interessos –el va corregir en Rass, ficant-se a la boca un tros torrat de flanth.
En Kaj es va incorporar de cop.
- Interessos? Estàs boig? He dit que tinc tot un celler ple d'aquestes coses, just allà fora!
- I jo he dit "interessos". Em deus molts diners, 'Mak, i les meves taxes d'interès pugen diàriament. Podria matar-te i estaria en el meu dret, i si fossis qualsevol altre, ho hauria fet fa temps. No obstant això, em caus bé, i vaig a oferir-te un tracte. Les armes que m'has portat cobriran tots els interessos a partir d'avui fins d'aquí a dues setmanes, que és el temps que tens per pagar-me el deute. Després d'això, bé...
En Kaj no va dir res, i la Carmesina simplement va moure el cap, sense gaudir en absolut veient com els acuradament traçats plans del seu soci es convertien en poodoo.
Somrient, en Rass va cridar a un cambrer gamorreà.
- Mireu-lo d'aquesta manera, amics: és molt més civilitzat que un bany de carbonita, i un bon tracte molt més agradable per a vosaltres, diria jo. Ah, cambrer, porti a aquestes dues persones un plat d'aquest excel·lent flanth per a cada un, si us plau. Gràcies. - Es va girar cap als seus companys de taula, que el miraven inexpressius -. Realment ho gaudireu, us ho prometo, el menjar d'aquí és simplement exquisit. - Mirant fixament en Kaj als ulls, va apunyalar una verdura balka i va dir -: considereu-lo un regal.

***

La Carmesina va mirar de reüll al seu soci mentre el Tryan Kajme s'alçava al cel estrellat sobre l’espaiport d’Ord Mantell. En Kaj no havia dit res des de la seva trobada amb Rass. Mentre els esbirros d’en Rass descarregaven el seu "pagament d'interessos" a la badia d'atracada, havia estat inusualment pensatiu, evitant la seva mirada durant tota l'estona. Ella no estava segura de si havia d'estar enfadada o espantada.
Finalment, en Kaj va deixar escapar un llarg i lent sospir.
- Posa rumb a Yefowr.
La Carmesina va obrir els ulls com plats.
- Yefowr? Estàs boig? No podem tornar-hi. Posats a fer, també podríem ficar-nos al pou d'un Sarlacc. Anem a Nar Shaddaa. Allà podem aconseguir alguns transports d'espècia, obtenir els crèdits que necessitem tant per al Bwahl com per al Rass...
Negant amb el cap, en Kaj va posar suaument la mà sobre l'espatlla de la Carmesina i va respondre amb una calma captivadora.
- Van a fer falta més que uns quants transports d’espècia per pagar-los a tots dos.
- Tens una idea millor?
En Kaj es va tornar per mirar-la, mostrant en els seus ulls foscos una inusual vulnerabilitat. Inclinant-se sobre el reposabraços del seu seient de pilot, es va acostar prou perquè ella pogués sentir el seu càlid alè sobre el seu rostre. El cor de la Carmesina es va accelerar. Volia apartar-se, però es va trobar atreta cap a ell. Quin mal podria fer oblidar, per un petit instant, les dificultats en què es trobaven?
Va tancar els ulls mentre els seus llavis es fregaven suaument. Ell es va apartar a poc a poc, acariciant-li la galta amb els dits. La Carmesina va somriure i va obrir els ulls. Va advertir la mirada intensa a la cara d’en Kaj. Però la seva pregunta no va ser el que ella s'esperava:
- Què diries si et digués que vull començar a traficar armes per a l'Aliança Rebel?
El somriure de la Carmesina va desaparèixer abruptament. Un pes gris va caure sobre el seu cor. Negant lentament amb el cap, va murmurar:
- No.
En Kaj va tornar a inclinar-se cap a ella, aixecant lleugerament la barbeta per poder veure el seu rostre.
- Què passa?
La Carmesina va empassar saliva amb un nus a la gola.
-El meu millor amic en tota la galàxia va ser descobert traficant amb béns i informació per a l'Aliança. - Una única llàgrima va lliscar per la seva galta -. Vaig tractar d'ajudar i jo mateixa vaig acabar en la llista dels més buscats de l'Imperi.
En Kaj va apartar suaument la galta i després li va agafar la mà.
- De manera que així vas acabar a l'Oasi -va dir, recordant on s'havien conegut per primera vegada -. Què va passar amb el teu amic?
- És mort -va dir la Carmesina, amb veu trista però plena de ràbia -. En Kaileel va tractar de vendre’m la seva "bona causa", la seva rebel·lió, i gairebé em deixo convèncer. Però què li va oferir a ell? Va morir i a ningú li va importar. - Apartant-se d’en Kaj, va mirar per la finestra amb la mirada perduda -. Com pot ser bona qualsevol causa si acabes arriscant la teva vida? O perdent a la gent que més vols?
- Quina gent? -Va preguntar en Kaj.
- Oblida-ho -va respondre tallant, desitjant poder apartar per sempre els dolorosos records. Però en el fons de la seva ment sabia que això mai passaria. Com podria oblidar al germà que va morir a Ralltiir, al pare amb el qual no havia parlat en anys, l'amant que servia a l'Imperi i que va matar al seu millor amic?
-Em sap greu això del teu amic, Carmesina. De debò, ho sento. Però no planejo morir-me encara. I les "bones causes" no tenen res a veure amb això. Potser no és correcte no tenir uns ideals tan elevats i poderosos, però, ja saps... Nosaltres, els comerciants lliures... treballem on hi ha els crèdits.
- Crèdits? Els rebels tenen crèdits? -Va preguntar sarcàsticament -. Això sí que és nou.
-Bé, potser ara no molts. Però tinc el pressentiment que l'Imperi es dirigeix ​​cap a una supernova, si saps el que vull dir. Quan tot hagi acabat, vull estar del costat correcte. I per a mi el costat correcte és el costat que paga.
De sobte, el Kajme es va sacsejar amb violència.
- Maledicció! -Va cridar en Kaj. Els seus ulls i mans van recórrer ràpidament els controls de la nau.
-Tres Caçadors de Caps acostant-se per zero-nou-zero -va informar la Carmesina quan un altre tret va impactar a la nau. Va alçar la mirada -. És en Bwahl.
- No pot ser.
- Qui va a ser si no? -Va preguntar la Carmesina -. Tens algun altre vell deute que t’hagis oblidat mencionar?
- No -va dir en Kaj a la defensiva -, cap altre deute.
- En Bwahl ens ha fet seguir -va dir la Carmesina constatant l'obvi mentre molestes llums vermelles parpellejaven en el seu panell de navegació. Una alarma va començar a udolar i es va tornar a apagar mentre la nau rebia un tercer impacte -. Hi ha també una quarta nau allà fora, acostant-se darrere d'aquests caces estel·lars. Una ala-Y. Oh, i aquest últim impacte acaba d'inutilitzar els nostres escuts d'estribord.
Llançant al Tryan Kajme en un tancat viratge a babord, en Kaj va dirigir el vaixell de càrrega cap a l'espai obert.
- No pot ser en Bwahl. No pot ser -va repetir, enfocant la seva concentració en una lectura de l'ordinador de navegació -. A l'espera. Cinc segons per a l’hiperespai.
En Kaj va empènyer les palanques de l’hipermotor, però les familiars línies del salt a l'hiperespai no van aparèixer. La Carmesina va moure el cap mentre en Kaj maleïa. Cremava foc als seus ulls.
- Ningú afegirà el meu nom als llibres d'història. Encara no -va dir amb calma mentre la nau rebia un altre impacte -. Potència addicional als deflectors davanters.
- Què?
- Fes-ho! - Va dir, maniobrant la nau en un ris tancat que els va deixar cara a cara amb els seus atacants.
-Tenim potència a l'extrem davanter -va respondre la Carmesina mentre en Kaj obria foc. Els trets làser del Tryan Kajme van esquinçar la foscor. Un Z-95 va rebre un impacte i va esclatar en una bola de flames.
- Un menys! -Va exclamar en Kaj.
- Ei, Kaj, tenim una fugida en... -Una altra forta explosió gairebé arrenca a la Carmesina del seient del copilot.
- Aguanta! Anem a baixar! -Va cridar en Kaj.
- Baixar? Baixar on?
- De tornada a Ord Mantell...
- Aquesta closca es trencarà abans que arribem a l’espaiport, Kaj -va cridar la Carmesina per sobre de les alarmes com més trets passaven per davant del parabrisa.
- Podem arribar a l'altiplà.
- La vella estació d'energia estel·lar?
- Exactament.
- No hi ha res allà, Kaj! -Va cridar la Carmesina mentre el seu soci s'inclinava fortament la nau a babord.
- És clar que sí! -Va insistir en Kaj -. Podem trobar materials que puguem aprofitar per reparar la nau.
- Sí, és clar -va respondre la Carmesina -. Si és que queda alguna cosa per a reparar. - Va estudiar la dotzena de llums que parpellejaven davant seu -. Els deflectors posteriors no aguantaran molt més, Kaj. Serà millor que baixem a terra, ràpid.
- Agafa't, Carmesina. Això no tindrà bona pinta.
Gruixos cúmuls de núvols negres cobrien les escabroses terres d’Ord Mantell. Llampecs espetegaven als núvols com fuets, els esclats se succeïen un rere l'altre com en un staccato, il·luminant el Tryan Kajme amb un fantasmal brillant blanc. Atrapat en violentes corrents de vent, la nau s'agitava mentre queia a plom pel cel.
La suor rajava de la cara d’en Kaj mentre lluitava per mantenir el control.
- Bé, on està? -Va preguntar la Carmesina.
- Si els sensors encara funcionen, hauríem d'estar pràcticament damunt -va respondre en Kaj -. Inicia el cicle d'aterratge.
La Carmesina, sorpresa que les seves mans no tremolessin, les va desplaçar destrament per una mitja dotzena de botons.
- Maledicció! -Va exclamar -. Una de les potes d'aterratge està encallada!
- Massa tard! Allà anem!
En Kaj va agafar amb fermesa els controls mentre el vaixell de càrrega tocava terra, rebotava un parell de vegades a la pista d'aterratge plena de sots, i després inclinava el morro cap a terra abans de lliscar fins aturar-se. Un Caçador de Caps va passar brunzint sobre ells, metrallant la nau mentre en Kaj i la Carmesina obrien l'escotilla i corrien buscant cobertura a l'interior de l'estació d'energia abandonada. Darrere d'ells, van aterrar el segon Caçador de Caps i l'ala-Y.
- Separem-nos! -Va cridar en Kaj quan el foc de blàster tallar l'aire entre ells.
La Carmesina va córrer per un passadís fosc i va escoltar els passos d’en Kaj esvair-se en direcció oposada. En la distància ressonaven els trets. La Carmesina es va aturar, prement-se contra un mur mentre treia el seu DL-44 de la seva funda. A punt per rebre l'enemic, va escoltar atentament a l'espera de signes de persecució, obligant-se a prendre diverses respiracions llargues i profundes. El cor li bategava desbocat.
Hi va haver veus esmorteïdes en la distància, sons de lluita, veus cridant, i més trets de blàster. Després, de sobte, un silenci mortal va omplir la nit.
La Carmesina va empassar saliva amb un nus a la gola. Kaj!
- Què hi ha de la noia? - Va sentir que deia algú.
La resposta va ser inintel·ligible. No hi va haver so de passos apropant-se en direcció a la Carmesina. I en qüestió de segons es va escoltar l'inconfusible so de dues naus enlairant-se. Sense convèncer-se del tot que s'haguessin anat sense ells, la Carmesina va romandre immòbil al seu lloc durant gairebé una hora. Finalment, va decidir que els seus atacants havien marxat i es va aventurar a sortir amb cautela per esbrinar què havia passat amb Kaj.
Va examinar el seu entorn. La tempesta s'havia aturat. Les ruïnes d'una gran fàbrica d'acer i plastipedra s'alçaven davant seu, decrèpites i cobertes de molsa i líquens. En silenci excepte pel llunyà udol i els ganivets d'alguns animals, el lloc semblava desproveït de vida. Les restes d'una grua de càrrega s'estenien d'un costat de l'edifici, acabant abruptament sobre un escarpat penya-segat, prop del qual jeien el fumejant i desballestat vaixell de càrrega que havia compartit amb Kaj.
Va caminar cap a la nau, i després es va aturar i va respirar profundament. Més enllà de la grua destrossada, a no més de sis metres del lloc de descans final de l'igualment destrossat vaixell de càrrega, el penya-segat queia cap a un profund abisme muntanyós.
No podia veure el fons.
Un calfred va recórrer el seu sistema nerviós adonant-se del prop que l'aterratge a cegues d’en Kaj havia estat de convertir-los en part permanent del bonic terreny rocós.
Tremolant, la Carmesina es va obrir pas per les restes de la nau, però tant el sistema de comunicacions com els sensors estaven morts. És sorprenent que nosaltres seguim amb vida... va pensar amb un calfred... suposant que en Kaj encara estigués viu. Va advertir una esquerda dentada que corria al llarg del casc exterior del vaixell de càrrega. Recuperar aquest tros de ferralla estava probablement fora del seu abast.
Bé, Tryan Kajme... sembla que finalment va arribar la teva hora. (1)
Escoltant el so de botes sobre metall, es va girar instintivament, blàster en mà. Una dona alta, prima però musculosa, amb cabell ros tallat gairebé al zero, estava dreta a l'entrada de l'estació. No era atractiva en el sentit convencional, però tenia el físic tonificat d'una atleta, d'algú acostumat al treball dur. Però era el seu blàster, enfundat en una fina pistolera de soldat, el que posava nerviosa a la Carmesina.
L'altra va aixecar les mans respectuosament.
- Ei, tranquil·la, no vaig a fer-te mal -va dir amb veu tranquil·la i controlada -. No sóc l'enemic.
Insegura, la Carmesina va mantenir el seu blàster aixecat. La dona no va fer cap intent d'assolir la seva pròpia arma.
- Qui ets? Què fas aquí? -Va preguntar la Carmesina -. Aquesta estació porta anys abandonada.
- Thune -va respondre la dona -. I tu ets...?
-Sóc jo qui està fent les preguntes, i fins ara només has respost una.
La Thune la va examinar en silenci.
- Molt bé. Estava buscant en les ruïnes. Quan vaig escoltar tot el soroll, vaig pensar que algú m'havia vist i vaig venir a comprovar-ho.
Una carronyera? La Carmesina va aclucar els ulls. La major part dels carronyers que havia conegut tenien una aura de desesperació al seu voltant, nascut dels durs temps que els havien conduït a convertir-se en carronyers. La Thune semblava massa neta, massa segura de si mateixa, per aquest paper. La Carmesina no va dir res, però va mantenir el blàster aixecat.
Lentament, la dona va baixar les mans però no va tractar d'agafar el seu blàster.
- Et faria res guardar l'arma?
- Per a què, perquè puguis disparar-me?
- No, perquè no m'agrada que m’apuntin amb un blàster. Un petit tic nerviós, i estic vivint amb els Jedi. - Sentint la incertesa de la Carmesina, va afegir -: Mira, ja veus que estic armada, si et volgués morta, t'hauria disparat per l'esquena abans que sabessis si més no que era aquí.
La veritat en les paraules de la Thune va desconcertar la Carmesina. Tenia raó. Però valia la pena córrer el risc? Ara mateix, la Carmesina era l'única esperança de supervivència per al Kaj. I semblava que aquesta carronyera podria ser la seva única manera d'abandonar l'altiplà. Va decidir confiar en la dona. Per ara. La Thune va somriure quan va baixar el blàster.
-Gràcies. - Mirà més enllà de la Carmesina -. Bonica nau. Llàstima que haguessis d’estavellar-la. Ja no anirà enlloc.
Deixant escapar un sospir amb la respiració que portava massa estona contenint, la Carmesina es va recolzar contra el vaixell de càrrega mort.
- Sí, bé, sembla que jo tampoc.
- Què ha passat allà fora?
Insegura de la seva companya, la Carmesina va decidir no abundar en detalls.
- Pirates. Van obrir foc sobre nosaltres quan ens acostàvem a la velocitat d'escapament. Ens van enxampar desprevinguts. Li van donar al nostre estabilitzador.
- El nostre? -La Thune va assenyalar el vaixell de càrrega -. Hi ha algú més aquí dins? Estan ferits?
La Carmesina va fer una ganyota davant la seva relliscada.
- Només jo i la nau. Tendeixo a pensar-hi com en una sòcia.
La Thune va assentir.
- Ho entenc. El Facetat i jo hem estat junts molts anys, i si alguna vegada el perdés seria com perdre a un amic.
- On és la teva nau?
- Oculta.
- Escolta, porto dos-cents crèdits amb mi. És tot el que tinc. Són teus si em portes de tornada a l’espaiport.
- Dos-cents... no és molt per un viatge avui dia, saps?
-Bé, com he dit, és tot el que tinc. Hi ha tracte?
La Thune va pensar, i després va assentir i va començar a caminar envoltant l'edifici.
- Tracte fet. Segueix-me. - Es va aturar en sec i es va girar -. Una cosa, abans...
La Carmesina es va posar tensa.
-... Com et dius?
La Carmesina va pensar de mentir, però va decidir no molestar-se.
- Carmesina.
- Encantada de conèixer-te. Especialment ara que no tens un blàster apuntant-me. Anem, la meva nau està a la volta de la cantonada.


(1) Fent altra vegada un joc de paraules amb el nom en anglès, Tryan Kajme, Atrapa’m si pots, finalment t’han atrapat.(N. Del T.)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada