dijous, 4 de desembre del 2014

L’Espasa Fosca (LX)

Anterior



60

Les batalles de la selva seguien el seu aferrissat curs, però l'ofensiva dels vehicles d'assalt de superfície imperials va començar a perdre el seu ímpetu inicial a mesura que els Cavallers Jedi anaven organitzant una brutal defensa de guerrilles, destruint caminants d'exploració, Colossals i Fortaleses Volants. Els caces i bombarders TIE restants traçaven cercles en les altures, però la majoria ja havien estat esborrats del cel per projectils llançats mitjançant la Força.
En Luke Skywalker lluitava amb totes les seves energies, l'espasa de llum bategant a la mà..., però la seva atenció estava concentrada en la seva desesperada recerca mental de la Callista.
Si alçava la mirada cap al malparat dosser de la jungla, podia veure la gran massa del planeta Yavin omplint una gran part del cel sobre el seu cap. L’estella negra que era el Cavaller del Martell resultava clarament visible i produïa un estrany eclipsi triangular sobre el gegant gasós.
Lluents feixos de foc turbolàser ballaven a través de l'espai creant un parpellejant espectacle de llums i ombres..., i en Luke es va recordar d'un moment ja molt llunyà en el temps, quan no era més que el nebot adoptat d'un granger d'humitat, un noi d'ulls molt oberts i ple d'entusiasme que havia alçat la mirada cap als pàl·lids cels de Tatooine per contemplar la distant batalla espacial que es lliurava sobre el seu món. Mai havia somiat que el que Darth Vader capturés la nau a bord de la qual viatjava la princesa Leia canviaria de tal manera la seva vida..., i el futur de la galàxia amb ella.
En aquells temps en Luke només havia sentit alguns rumors sobre els Cavallers Jedi, no tenia ni idea de qui era el seu pare i no podia imaginar les possibilitats de la Força..., i molts anys després la seva estimada Callista es trobava tan indefensa i impotent com ell ho havia estat llavors, amb la terrible diferència que a més la Callista coneixia molt bé tot el que havia tingut i havia perdut.
Va arrencar a córrer per entre l'espessor, cridant el seu nom una vegada i una altra. La Callista es trobava envoltada per murs invisibles que la mantenien allunyada de la Força, i en Luke no podia percebre-la i no tenia ni idea d'on era.
- Callista! -Va tornar a cridar.
La seva desesperada crida va atreure el foc d'un caminant d'exploració ocult en la jungla. Andanades de flames làser van fer erupció a banda i banda d’en Luke, però va aconseguir esquivar-les tot i que encara estava parcialment distret per la seva recerca de la Callista. En Luke va moure la seva espasa de llum en un ràpid escombrat que es va obrir pas a través del tronc d'un gran arbre massassi, i després va utilitzar la Força per empènyer i fer que s'ensorrés sobre el caminant imperial en un diluvi d'espurnes i flames.
Havia de trobar la Callista. Els seus Cavallers Jedi havien lluitat notablement bé: un petit grup de soldats capaços d'utilitzar la Força havia combatut de manera independent, i havia infligit un càstig terriblement destructiu a la tecnologia imperial tot i que aquesta era molt superior a ells.
Fins feia no gaire temps en Luke Skywalker havia estat un dels poquíssims Cavallers Jedi existents, però per fi havia aconseguit crear el nucli d'un nou orde de valerosos guerrers lleials a la Nova República i ensinistrats en l'ús de la Força. Els Cavallers Jedi tornarien a aparèixer, i al Luke no li cabia cap dubte d'això.
Mentre pensava en la Tionne, l’Streen, la Kirana Ti, en Kyp Durron, en Kam Solusar, la Cilghal i tots els altres amb els quals havia treballat, en Luke va tornar a meditar sobre les objeccions exposades per la Callista: que no podia estar amb ell perquè encara no havia recuperat els seus talents Jedi..., que si es casaven i tenien descendents, temia que els seus fills i filles no serien capaços d'usar la Força i estarien tan aïllats d'ell com la Callista.
Però què importava tot això? En Luke estimava la Callista tant si tenia poders Jedi com si mancava d'ells. Ja havia creat un superb grup de defensors de la Nova República, i seguiria ensinistrant nous Jedi a Yavin IV. El que els seus fills potser no tinguessin el potencial d'utilitzar la Força no tenia importància. Que la Callista pogués utilitzar les seves capacitats Jedi o no, no tenia importància. Tot allò no importava gens ni mica!
En Luke només estimava a la Callista, i no podia estimar a cap altra dona. Havia de fer-li-ho entendre quan per fi la trobés. Ja havia aconseguit reconstruir l'Orde dels Cavallers Jedi. En Luke s'havia passat tota la vida buscant a la Callista, i no podia permetre perdre-la.
Va anar cap al Gran Temple i va tornar a la clariana en el que alguns dels seus estudiants Jedi s'havien reunit per formar una força combinada i enfrontar-se a les malmeses restes de les tropes d'assalt de superfície enviades pel vicealmirall Pellaeon. En Luke va sentir que el cor se li gelava dins el pit quan no va veure a la Callista entre ells.
On havia anat la Callista? Per què no l'havia vigilat millor?
En Luke tenia tantes coses que explicar-li, tantes promeses que fer-li...
Però la Callista no hi era.
- Callista... -Va murmurar amb veu anhelant, sabent que ella no podia sentir-lo.
Però llavors va alçar la mirada cap al boirós cel blanquinós, i de sobte va sentir la presència de la Callista a través de la Força. Era com si una porta s'estigués obrint per deixar entrar un raig de llum.
La mirada d’en Luke es va clavar en la negra silueta del Súper Destructor Estel·lar condemnat a la destrucció. El Cavaller del Martell estava envoltat de flames, i queia cap al gegant gasós. Uns quants mòduls d'emergència van sortir acomiadats en totes direccions quan la tripulació va evacuar la nau..., i en Luke, amb un sobtat terror que li va punyir el cor, va saber que la Callista se les havia arreglat d'alguna manera inexplicable per arribar-hi.
Va deixar escapar un gemec ofegat, comprenent amb tota exactitud el que devia haver fet. Sentint-se impotent sense els seus poders Jedi, la Callista s'havia enfrontat al problema de la forma més directa possible i s'havia llançat cap a l'única solució que creia podia donar resultat, anant cap a ella amb una rígida adherència i tota la seva atenció ferotgement concentrada en l'objectiu. La Callista mai prendria en consideració altres possibilitats, i s'aferraria cegament a la seva tossuda decisió.
-No, Callista -va dir-. No!
Només va captar una espurna de sensacions procedent d'ella, com un fosc indici arribat a través de la Força que li va produir una sensació curiosament semblant a la d'un sotrac que baixés per la seva columna vertebral. La Callista havia tornat a obrir-se als poders, però només estava utilitzant el costat fosc. La Callista havia estat temptada i s'havia permès cedir a la temptació, però almenys així en Luke per fi podia sentir la seva presència a través de la complexa i enredada trama de la Força.
I llavors el parpelleig es va esfumar i la porta va tornar a tancar-se amb un cop sec, com si la Callista hagués perdut els seus poders..., o com si li hagués passat alguna cosa.
En Luke va aixecar cap al cel els seus ulls abrasats pel plor i va clavar la mirada en els nítidament perfilats contorns del Cavaller del Martell, contemplant amb ferotge atenció aquella silueta cada cop més diminuta mentre intentava concentrar els seus sentits Jedi perquè reforcessin la seva capacitat visual. Però ja no podia percebre cap rastre de la presència de la Callista. La porta que donava accés a la Força s'havia tancat del tot, arrabassant-li l'ús de qualsevol capacitat Jedi amb la que pogués detectar la Callista..., però en Luke sabia que estava a bord d'aquella nau agonitzant.
En Luke va veure com el Súper Destructor Estel·lar s'obria pas a través de l'atmosfera de Yavin, fendint-la igual que la fulla d'un ganivet, amb el seu casc negre envoltat de resplendors de color vermell cirera produïts per la fricció amb els gasos atmosfèrics i el terrible impacte de les tempestes.
Amb una última sèrie d'explosions que van crear centelleigs grocs i carmesins en les capes superiors dels núvols, el Cavaller del Martell es va esvair a Yavin, engolit per sempre..., i portant-se a la Callista amb ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada