diumenge, 14 de desembre del 2014

Recompensa Carmesina (I)


Recompensa Carmesina



Charlene Newcomb i Rich Handley   



      I
- Maleït siguis, Kaj Nedmak! -Va cridar la Carmesina, amarada de suor. Els seus rínxols vermells estaven endurits en el seu front i les llàgrimes saltaven dels seus ulls.
Un tret va passar fregant el seu caça estel·lar. La Carmesina va subjectar els comandaments de la nau amb les dues mans i es va inclinar bruscament a babord.
- Això és el que guanyo per ajudar a un amic? Suposo que mai escarmentaré! – Inclinant-se a estribord, va cridar -: Tu m'has ficat en aquest embolic! Tu i els teus deutes de joc... pagant a Rass, traint en Bwahl! Si encara segueixes viu... - Va fer una pausa prou llarga per llançar la seva ala-Y en un tirabuixó picat, tractant desesperadament d'esquivar el seu perseguidor - ... et mataré jo mateixa!
Un altre tret va sacsejar la seva nau. Darrere d'ella, el vaixell de càrrega del caça-recompenses imitava cadascun dels seus moviments. El foc làser traçava arcs pel negre buit de l'espai profund, momentàniament invisible contra la silueta d'Ord Simres abans de colpejar el seu costat d'estribord.
- Mai no perdonaré això, Kaj -va dir en veu baixa. Guiant la nau en un gir de 180 graus, la Carmesina va bloquejar els seus canons làser en tret continu. Va establir l'ala-Y en un curs d'impacte i es va llançar contra el seu atacant. En qüestió de segons, tot hauria acabat.
Amb la nau del seu adversari omplint ràpidament la pantalla, la Carmesina xiuxiuejà silenciosos adéus a qualsevol que en algun moment hagués significat alguna cosa per a ella, mentre la seva visió s'estrenyia i la seva consciència s'esvaïa...

***

- Saps, Roja? El teu problema és que tens una visió molt limitada.
La Cèlia "Carmesina" Durasha es va girar en el seu seient de copilot, amb els braços creuats a la defensiva, i el foc dels seus ulls fent joc amb el color vermell foc dels seus cabells.
- Així que tornem a això? No pots pensar res millor a dir, de manera que insultes la meva visió? Què típic, Kaj. Què maleïdament típic. - Es va fregar amb cansament les cames entumides, arreglar el col·lector d'impuls danyat li havia costat tot el dia, i aquesta discussió, que no era la primera que ella i el seu soci corellià havien tingut en els últims dies, no alleujava en absolut el seu dolor muscular -. Bé, doncs la meva visió funciona perfectament, gràcies, i ara mateix veig un home que s'està ficant de ple en problemes. - Es va tornar i li va mirar directament als ulls -. I no em diguis "Roja". Saps que l'odio.
En Kaj Nedmark va mostrar les dents a la seva sòcia en un mig somriure, recolzant-se en el cuir de bantha amb el qual havia personalitzat el seient del pilot de la seva nau de càrrega YT-2400, el Tryan Kajme (1).
- Problemes? Ahh, no estic preocupat per en Bawhl. És només un carregament. En algun moment podrem pagar. Tingues una mica de fe!
- "En algun moment"... Veus, ja comences de nou, Kaj. Mai et prens res seriosament, i sempre sóc jo qui acaba pagant. Quan en Bwahl vingui buscant els seus diners, no li importarà si jo tinc alguna cosa a veure o no amb el teu petit pla, simplement ens matarà a tots dos, s’emportarà la nau, i acabarà amb això. Això és el que la meva "visió" em diu.
-Bé, llavors potser necessitis ulleres.
-Això no té gràcia, i estàs evitant la qüestió.
Deixant anar un sonor sospir, en Kaj es va posar les mans als genolls.
- Mira, Roja... -Veient com ella aclucava els ulls, va suavitzar la seva expressió. Li va agafar la mà amb suavitat -. Carmesina, no estic tractant d'evitar cap qüestió, simplement tendeixo a veure les coses de forma més optimista que tu, això és tot. Tot sortirà bé... confia en mi.
La Carmesina va deixar anar un esbufec​​, però part de la ira va abandonar la seva veu. Es va posar dempeus i va estirar les cames.
- Confio en tu, Kaj. No hi hauria romàs sent la teva sòcia durant dos anys si no confiés en tu. Però això no és una qüestió de confiança, i ja és hora que afrontis els fets. Estàs corrent un risc molt elevat amb les nostres dues vides: quan en Bawhl descobreixi el que va passar realment amb aquell carregament d'armes, va a posar-se tan furiós com un rancor famolenc. No, ho retiro, seria més fàcil afrontar-s’hi a un rancor famolenc. L’estàs subestimant si creus que s’empassarà la nostra història de "pirates" tan fàcilment. Necessitem pensar quelcom millor.
- Ah, s'ho creurà. En Bwahl el hutt no és cap ximple, no voldrà perdre l'oportunitat de recuperar els seus diners amb interessos. En el fons, és un home de negocis.
- Un home de negocis amb la reputació de matar a qualsevol que tracti d’enganyar-lo...
- Qui l'està enganyant?
-... A qui ja vas aconseguir fer enfadar, no fa massa temps...
-Tot això és aigua passada, Carmesina. Estic segur que en Bwahl ja ha oblidat tot l'assumpte de l'Abast Gordià!
-... Que és massa llest com per no adonar-se que li estàs mentint.
- Amb el temps, obtindrà els seus diners. Quan tot això hagi acabat, ell cobrarà, en Rass cobrarà, tu viuràs, jo viuré, tots feliços, ningú surt ferit!
Ella el va travessar amb una mirada punyent.
- I què passa si ell no ho veu d'aquesta manera?
-Bé, llavors simplement haurem de travessar aquest camp d'asteroides quan arribem a ell, no?
- Sí, bé, no vull acabar com runes en aquest camp, Kaj, així que més val que quan arribem a Yefowr superis el teu record d'escapar de compromisos a base de retòrica.

***

L’espaiport de Taskeed bullia de trànsit, tot i que d'alguna manera semblava tan fosc i ominós com les sorres negres de les Planes Desolades que el vorejaven. Les ombres embolicaven els carrers on els incauts podrien trobar sorpreses letals. Yefowr, similar a altres ports de contrabandistes com Mos Eisley, Soco-Jarel, o Nar Shaddaa, no era un lloc segur per visitar a menys que un sabés on s’hi ficava.
Pagant al cap de moll una llarga sèrie de tarifes que tot just tenien crèdits suficients per cobrir, en Kaj i la Carmesina van caminar a una cantina d'aspecte mitjanament respectable, la Dent del Sabre. Es van asseure en un reservat al fons, on tenien instruccions d'esperar. Una forta aroma de tabac carababba surava a la sala, barrejat amb l'olor ranci de nombroses substàncies intoxicants. La Carmesina va advertir que hi havia en marxa diversos jocs d'atzar: sàbacc, bogeria de Nierer, dues mans, i fins i tot dootch. No obstant això, cap d'aquests jocs era especialment del seu gust; d'alguna manera, els jocs de cartes i daus mai mantenien el seu interès per molt temps, per a disgust d’en Kaj com àvid jugador de sàbacc. Els jocs de tauler hologràfics eren una altra cosa... Oh, estar de tornada en Vorzyd 5 per a una partida d'Oportunitat Còsmica!
Ara no era el millor moment per estar pensant en jocs, es va recordar la Carmesina quan en Kaj li va colpejar el peu i va assenyalar amb el cap, gairebé imperceptiblement, cap a la porta del darrere. Pocs haurien vist tan sols el seu gest, però tots dos s'havien acostumat bastant al llenguatge corporal de l' altre, potser una mica més acostumats del que qualsevol d'ells estaria disposat a admetre, i va saber immediatament el que significava: roman alerta... comença la diversió.
A través de les ombres de l'ampla porta van entrar dos elomin i un weequay que van mirar en silenci els contrabandistes que romanien asseguts. A primera vista, cap d'ells estava armat, però la Carmesina no tenia cap dubte que tots ells podrien mostrar qualsevol quantitat d'armes letals en qüestió d'un instant. Un minut després va entrar lliscant a la sala un gran aerotrineu, sobre el qual descansava la repugnant i nauseabunda massa que responia al nom de Bwahl el hutt. Repugnant fins i tot pels estàndards hutt, a Bwahl li faltava un ull i la seva viscosa pell tenia una malaltissa pal·lidesa grisenca que li donava l'aparença d'estar fet d'argila.
En Bwahl i els seus tres guardaespatlles es van acostar a la taula. La Carmesina, seguint l'exemple d’en Kaj, es va aixecar lentament. El hutt els va mirar detingudament a tots dos, avaluant les corbes de la Carmesina mentre la seva llengua es bellugava luxuriosa. Ella va sentir nàusees, però es va obligar a deixar-les a un costat.
En Kaj va arrufar les celles, canviant la seva postura i col·locant-se protectorament entre la Carmesina i el llimac gegant. Capaç de parlar Huttès amb certa fluïdesa, va saludar en Bwahl en la seva llengua nativa.
- Kaj! Mal·la Shodan, mi Buki! - La veu greu i aspra del hutt va ressonar per tota la sala.
En Kaj va passar al bàsic perquè la Carmesina pogués seguir el context de la conversa.
- I jo a tu, Bwahl. Hem vingut a recollir el... eh... carregament, com ens van sol·licitar.
- Ba Naska po feda tos numa wenghi!
- Ah, els permisos no seran un problema, ja me n'he encarregat d'això.
- Nerota Datcha Tammuz-an.
- Tammuz-an? Bé, no sé per què podria interessar-me una bola de fang com en Tammuz-an, però, escolta, tu decideixes. Puc portar-lo fins allà en dos dies, tres com a màxim.
- Wanani no dutche Torqua-na!
La mandíbula d’en Kaj es va tensar.
- Ei, allò no va ser culpa meva! Qui havia de saber que l'Imperi havia de decidir muntar un bloqueig a l’Abast Gordià? No hi havia manera d'arribar a Torque. Hauries d’haver-me dit...
- Bal forta meecha koj?
La Carmesina va contenir l'alè, adonant-se de l'error d’en Kaj. Per sort, en Kaj també es va donar compte.
- Ei, no... no, és clar que no, va ser tot completament culpa meva. Hi hauria d'haver comprovat els meus permisos abans d'arribar, tens raó. Aquesta vegada no passarà el mateix, no et preocupis.
- Kal navu boska! Trory na.
D'acord Bwahl es va girar per marxar, una riallada hutt va omplir la sala, acompanyada de rialletes dels seus sequaços. El weequay els va indicar que els seguissin, cosa que van fer.
- Què ha estat això últim que ha dit? - Va xiuxiuejar la Carmesina.
En Kaj tenia els ulls clavats a l’aerotrineu del hutt que es dirigia cap al moll.
- Ha dit: "No sóc jo qui hauria de preocupar-se, sinó vosaltres".
- Et vaig dir que això era un error, Kaj.
Per una vegada, en Kaj Nedmak no tenia una resposta enginyosa per a ella.

***

Una hora més tard, el Tryan Kajme s'enlairava de Taskeed, amb el celler ple amb un assortiment de peces de blàster, paquets d'energia de recanvi, tallabrills, vibrofulles, i altres armes.
Des del seu seient del copilot, la Carmesina es va tornar cap al Kaj.
- Bé, i ara què?
- Ara posem rumb a Tammuz-an. Estic segur que en Bwahl ens està rastrejant, i d'aquesta manera pensarà que anem a lliurar les armes allà, com està previst.
La Carmesina va arrufar els llavis, movent nerviosament el cap.
- T'adones que això ens apartarà massa del camí, Kaj... Tammuz-an està molt lluny d’Ord Mantell.
Esperant poder aplacar els seus temors, en Kaj va col·locar suaument la mà sobre la d'ella.
- No anem a recórrer tot el camí fins a Tammuz-an, només prou lluny per enganyar els sensors de seguiment d’en Bwahl. Un cop fora de l'abast, faré girar la nau cap a Ord Mantell perquè puguem arribar a la cita amb el nostre vell amic Rass.
Quan ella no va respondre, es va tornar cap a l'ordinador de navegació i va teclejar les coordenades necessàries.
La Carmesina mirà amb aire escèptic al seu soci, negant-se a concedir que potser el seu pla funcionés.
- Algun dia, Kaj, un d'aquests plans teus et sortirà per la culata, i quan passi, espero no ser-hi per veure-ho. - Una mica de diversió va treure el cap en un extrem dels seus llavis.
Ell li va tornar el somriure.
-Bé, llavors ja en som dos.

***

Arribant a Ord Mantell una hora abans de la seva cita amb Rass, els contrabandistes van visitar la Taverna de Ningú a la recerca d'una mica de raava fresc. La majoria de les taules tenien jocs de tauler integrats, bé hologràfics o manuals. Notant l'interès de la Carmesina en els jocs, en Kaj va riure.
- No sé què és el que tens amb els jocs de tauler, Carmesina. Si vols la meva opinió, necessites jugar a un autèntic joc de contrabandista.
- Com el sàbacc? Si no recordo malament, va ser la teva obsessió amb aquest joc autèntic en particular el que ens va ficar en aquest embolic, per començar.
- Ei, vaig tenir una mala nit, d'acord? A vegades passa. Tenia un possible Arranjament de l’Idiota a punt de sortir fins que un pastor de nerfs amb un intercanviador va treure un Tres de Calzes i em va netejar. No vaig poder demostrar que el tipus estava fent trampa, i en Rass va cobrir les meves apostes. No és que això passi habitualment.
- No, en absolut. Habitualment, ni tan sols arribes a estar a prop de guanyar.
En Kaj va deixar caure les mans en senyal de derrota. La Carmesina es va descobrir observant-lo de cua d' ull, advertint les clares diferències entre ell i en Adion Lang. Eren diferents, i malgrat tot hi havia alguna cosa en el valor i la fatxenderia d’en Kaj que li recordava a l'home a qui havia estimat. Potser quan tot aquest embolic estigui solucionat, es va dir a si mateixa.

________________________________________
(1) Seguint la tradició de les naus de personatges com Talon Karrde, el nom d'aquesta nau sembla ser un joc de paraules. En anglès, Tryan Kajme sona molt semblant a Try and catch me, que vindria a significar alguna cosa així com "Atrapa’m si pots". Abans de rebatejar la nau tractant de fer alguna cosa similar en català ("Akeno Menxampes" o alguna cosa per l'estil, que sona francament malament), prefereixo mantenir el nom original, que a més inclou al seu interior el nom del propietari de la nau (Kaj). (N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada