dijous, 4 de juny del 2015

Eclipsi Jedi (XVII)

Anterior



CAPÍTOL 17

El Comodor Brand va intentar no distreure’s amb el trànsit que es desplaçava verticalment i horitzontalment a l'altra banda de la paret de transpariacer de la sala del Consell Assessor, o del paisatge de la ciutat en si, il·luminat amb titil·lant esplendor quan s’allunyava el sol d’aquesta part de Coruscant. El Cap d'Estat Borsk Fey'lya i els vuit membres que componien el seu consell s'asseien d'esquena a la paret de vidre i només es fixaven en Brand, rígidament recolzat en un podi situat davant seu, llegint d'una pantalla de notes preparada precipitadament pel seu personal a partir dels informes d'Intel·ligència sobre la caiguda de Tynna.
-El més significatiu -va continuar Brand- és que sabíem que l’atac passaria, i això és una altre corroboració més a la creença de la divisió d'Intel·ligència que els hutts ens han estat proporcionant informació. L'enemic té en el seu punt de mira els sistemes on els hutts han reduït les seves operacions d'espècia. No sabem en què pensaven els hutts en demanar previsions per a les seves empreses contrabandistes, i ho estem estudiant, però el fet és que Tynna, que és més una etapa de trànsit que un mercat de venda pròpiament dit, no veu una nau amb espècia des que els hutts van signar el seu pacte amb els yuuzhan vong.
En Fey’lya va emetre un evident esbufec ​​burleta en la breu pausa que va fer Brand, i després va tenir la barra d'oferir una simulació de disculpa.
-Perdoni, Comodor, però crec que tinc alguna cosa a la gola. Si us plau, continuï amb el seu... informe. Sé que parlo en nom de tots en dir que amb prou feines puc esperar a sentir la resta.
En Brand es va negar a deixar-se afectar pel sarcasme.
-En aquest moment, els únics altres sistemes on s'han suspès les operacions d'espècia són Corèllia i Bothawui. Encara queda per determinar en quin ordre els atacaran els yuuzhan vong, però esperem un atac més aviat que tard. Per aquest motiu, tant l'almirall Sovv com la Força de Defensa considerem que cal prendre una decisió crítica per redistribuir les naus bèl·liques de la Nova República.
En Brand va activar la taula holoprojectora situada al costat del podi. Prement una tecla de la consola incorporada a la inclinada taula en la qual es repenjava, es va desplegar davant de tots, en el con creat pels modulàsers del projector, un mapa de la galàxia dèbilment blavós.
-Els Yuuzhan vong han establert i fortificat el que sembla ser un corredor d'avituallament que s'estén des de la Vora Exterior fins a l'Espai Hutt. Des de la batalla a Obroa-skai han estat rebent enviaments continuats de material i de naus bèl·liques, en evident preparació d'una gran ofensiva, la primera des d’Ithor. Per enfrontar-nos a una flota tan formidable sense afeblir la nostra seguretat en el Nucli o a Bilbringi, on segueixen els atacs malgrat les maniobres del Romanent Imperial, podem mobilitzar una força de naus de distracció de grups de combat actualment de servei a Commenor, Kuat, Ralltiir i una vintena de mons més. També podríem destinar en aquesta força alguna nau del Consorci Hapes si aquest acaba donant suport a la Nova República, que seria dirigida pel creuer pesat Yald, sota el meu comandament.
En Brand va tornar a fer una pausa i va plantar les seves grans mans al podi.
-Consellers, no hem deixat de tenir en compte la possibilitat que la informació reunida sigui un simple truc perquè no identifiquem un blanc diferent, però tampoc podem permetre'ns ignorar les evidències.
-Evidències -va grunyir Fey'lya-. Inferències, deduccions o possibilitats remotes, però, per descomptat, no evidències. -Els seus ulls violeta van mirar burleta a Brand sense dissimulacions-. Què ha decidit el comandament respecte a aquesta mobilització de potència naval?
En Brand es va dirigir cap a l’hològraf.
-Com ja sabrà, hem dispersat la flota per tots els sectors, permetent que mons com Gyndine i ara Tynna caiguessin en mans invasores a canvi de protegir altres com Kuat, Bilbringi i Commenor. Les nostres accions, o millor inaccions, no ens han fet guanyar molts amics en mons que creuen estar en la llista de les seves properes invasions. Al marge d'això, i en el cas que aconseguim reunir una força d'atac important, no seria prou gran per proporcionar protecció a Bothawui i Corèllia alhora.
Es va incorporar en tota la seva altura.
-Després d’analitzar totes les dades disponibles, el comandament ha arribat a la conclusió que el blanc és Corèllia. Per tant, l'almirall Sovv recomana que s'enviïn el més aviat possible totes les naus i recursos disponibles al sector corellià.
El borrissol color crema d’en Fey'lya es va estarrufar.
-Ho suposava –va dir amb veu plana i amenaçadora-. Pensen abandonar Bothawui per així salvar Corèllia. Però no penso permetre-ho. –Negà furiós amb el cap. -Ho sento, Comodor, però em nego a autoritzar una acció semblant en aquest moment. Les seves "evidències" són massa escasses.
-Ningú ha dit res d'abandonar Bothawui -contrarestà Brand-. La flotilla que ja està estacionada allà seguirà allà. Només volem protegir Corèllia.
-Protegir el Sant Nucli, voldrà dir. -El bothan es va aixecar per mirar els seus vuit pars -. Voldria que el Consell medités atentament en la procedència d'aquesta informació. El comandant Brand vol fer creure que va ser aconseguida per la divisió d'Intel·ligència, o descoberta després d'hores d’esforçada investigació i anàlisi. Però, de fet, li va ser proporcionada a dos oficials de posició qüestionable dins de la comunitat d’Intel·ligència per una persona de reputació encara més dubtosa, que afirma ser una mena de defensor del poble per als Cavallers Jedi: Talon Karrde.
-No aconsegueixo veure la pertinència d'això -va dir Cal Omas-. Talon Karrde és conegut per aquest Consell.
En Fey’lya el va mirar fixament.
-Doncs clar que no veu la pertinència, conseller Omas, perquè no s'adona que els Jedi preferirien alliberar la galàxia dels bothans a fer alguna cosa per protegir-los.
-Els Jedi no tenen res a veure amb la nostra decisió -va argumentar Brand.
En Fey’lya va rebutjar aquesta idea amb un gest.
-Tots sabem que els Jedi s'han estat contenint, mantenint-se en segon pla fins que arribés el moment de mostrar els seus veritables objectius. La derrota de Bothawui seria la seva excusa per fer-ho.
-En què s'han estat contenint? –Li va interrompre Cal Omas-. No han fet sinó encapçalar aquesta lluita des del principi, resistint a Dantooine i a Ithor mentre el Senat insistia que els yuuzhan vong no eren més que un "problema local".
En Fey’lya estava preparat per defensar les seves acusacions.
-Pensi en el que es diu que van fer els Jedi quan el seu petit retir a Yavin IV es va veure amenaçat pels almiralls imperials Pellaeon i Daala, i en com Luke Skywalker va vèncer ell sol als yevethans amb il·lusions. I després parli de les seves contribucions actuals.
Va agitar el seu índex engarfiat en direcció a Omas.
-No subestimi el que són capaços de fer, conseller. Els Jedi de l’Skywalker no són els Cavallers Jedi d'abans, sinó una nova espècie traïdora i ambiciosa. Amb Bothawui envaït, donaran el pas final per assumir el control del Senat.
Chaelch Dravvad de Corèllia va entrar en competició.
-El Cap d'Estat hauria d'aprendre a guardar per a si mateix les seves pors privades. Va contra el Codi Jedi encapçalar una ofensiva, ni al camp de batalla ni en qualsevol altra part. Els nous Jedi no es diferencien en això dels antics. Skywalker i els altres només intenten fer el que sempre han fet els Jedi: defensar la pau i la justícia sense convertir-se en guerrers. Si cada vegada se'ls comprèn pitjor, es deu a la manca d’informació: potser tinguin part de culpa per aïllar-se a Yavin IV, i potser haurien fet millor dedicant el seu temps a demostrar quina és la seva posició. Així i tot, segueixen compartint els nostres interessos, i, per descomptat, mai han qualificat als bothans com enemics seus.
La veu d’en Fey'lya es va tornar aguda.
-S'equivoca, Conseller. I repeteixo que no penso concedir la petició que es reforcin les defenses de Corèllia, només per les dades del comandant Brand.
-Aleshores, sol·licito que se sotmeti a votació –va dir Omas.
En Fey’lya va alçar la per fer callar el debat i va mirar a Brand.
-Què li han dit els seus agents de camp, Comodor? Què diuen els seus analistes? Què informen aquestes costoses sondes hiperespacials que ha enviat? Hauríem de disposar de dades pures i dures en comptes de fer conjectures. Acceptar com a veritat absoluta el que ens ha dit és com demanar-li consell a una endevina.
-Les nostres troballes no es basen ni en profecies ni en conjectures -digué Brand amb fermesa-. Les dades que recolzen la nostra decisió són extremadament delicades, però estaran a la seva disposició quan demani veure-les.
En Fey’lya va somriure burleta.
-Oh, estic segur que presentarà un cas molt sòlid, Comodor. –Examinà als vuit consellers-. Perquè consti, llavors, qui comença la votació?
-Jo estic amb el Cap d'Estat -va declarar Fyor Rodan, de Commenor-. No confio ni en Karrde ni en els Jedi. Skywalker sap que el Senat es veuria forçat a acatar les seves demandes si aconsegueix el suficient suport popular. Llavors només serà qüestió de temps que els Jedi supervisin totes les decisions. Els previnc: si Bothawui cau, ens veurem abocats a temps malèvols, a un Imperi disfressat de teocràcia-. Es va aturar per prendre alè-. Commenor corre perill si cau Corèllia, però em veig forçat a votar contra els Jedi, i per Bothawui.
-Gràcies, conseller -va dir Fey'lya.
-Per què no portem la batalla als yuuzhan vong abans que aconsegueixin envoltar-nos del tot? -Va preguntar el conseller Triebajj a Brand mitjançant el seu traductor droide.
En Brand es va tornar cap a l'enorme wookiee.
-No és possible sense deixar el Nucli desprotegit. Podríem considerar una contra si aconseguim tirar-li a sobre al Romanent Imperial i als hutt, o que el Consorci Hapan obri un nou front en la Vora Mitjana. Però aquest no és el moment.
-Estic d'acord que no podem deixar desprotegit ni a Coruscant ni a cap dels mons del Nucli –va dir Dravvad-, però de veritat espera que ens posem a debatre quin dels dos mons, Bothawui o Corèllia, és més important per la Nova República?
-Més important no, conseller; quin corre més perill.
-No perdem més temps -va saltar Fey'lya-. El seu vot és per Corèllia i ho sabem tots.
-Com el seu ho és per Bothawui -va reposar Dravvad assentint una vegada amb el cap.
En Fey’lya es va tornar cap a Cal Omas.
-El seu vot.
-Corèllia, però no per les raons que imagina. No té sentit que els yuuzhan vong hagin atacat Gyndine i Tynna si l'objectiu va ser sempre Bothawui. A més, Corèllia està bàsicament indefens, mentre que Bothawui està molt defensat. Com anàvem a presentar-nos davant els nostre votants si permetem que caigui un sistema indefens, un sistema que nosaltres mateixos deixem indefens? Seria com convèncer Corèllia perquè es rendeixi.
-Parla com un veritable alderaanià -mussità Fey'lya-. A més, conseller, assumeix falsament que rendir-se als yuuzhan vong assegura la supervivència, però aquesta és una altra qüestió.
Es va tornar cap a Niuk Niuv el sullustà, esperant la seva decisió.
-Fa molt que els corellians volen la independència -va començar Niuv-. Vam estar a punt d'anar a la guerra amb ells per aquesta qüestió, una guerra que només va aconseguir tensar encara més les relacions. La Nova República no l'obligació de defensar Corèllia, però el fet és que la manca de defenses de Corèllia pot acabar sent la seva salvació. Els yuuzhan vong atacaran Bothawui.
-Un raonament molt astut, conseller -va comentar Fey'lya-, i li aplaudeixo per distanciar-se de la postura de l'almirall Sovv. -Es va tornar 180 graus-. Conseller Triebakk, necessito preguntar?
-Accepto la informació del comandant Brand i m'inclino davant els coneixements del comandament –va dir el wookiee mitjançant el seu traductor-. Els yuuzhan vong pensen utilitzar Corèllia com a punt de partida per envair el Nucli...
-No hi ha necessitat d'insistir en aquest punt -li va interrompre Fey'lya. Va estrènyer els ulls en mirar al Conseller Pwoe-. I vostè?
Els tentacles de la màscara del Quarren es van estremir i els seus ulls abossats ​​es van estrènyer furiosos.
-Corèllia. Com diu el conseller Omas, Bothawui està ben defensat per alguns dels mateixos creuers d'assalt bothans que va finançar la Nova República.
-I puc prometre que farem ús de tots aquests creuers, encara que calgui fer-los venir des del Nucli -va bordar Fey'lya.
-És que Bothawui no va tenir sempre la intenció de quedar-se amb aquestes naus i demostrar així que és més poderosa que Mon Calamari, Sullust i Coruscant?
En Fey’lya va somriure.
-Així que Pwoe, desconcertat per la pèrdua de prestigi militar de Mon Calamari, vota no tant per Corèllia com contra Bothawui. Següent!
Va mirar Navik de Ròdia, i aquest va assentir afirmativament.
-La proximitat de Ròdia a Bothawui em deixa poca opció.
El cap d'Estat va assentir i va començar a fer recompte.
-Pwoe, Omas, Triebakk i Dravvad voten per Corèllia. Roidan, Niuv, Navik i jo per Bothawui.
Tothom va mirar el novè i recent membre del consell.
-Em temo que la decisió recau en vostè -va dir Fey'lya.
El Comodor Brand va esperar, expectant.
-Un atac al Nucli no té sentit estratègic, per molt que l'evidència de Tynna recolzi una possible amenaça a Corèllia. Si els yuuzhan vong volen llançar una ofensiva tan lluny de les seves actuals posicions a l'Espai Hutt, per què malgastar uns recursos molt valuosos en un sistema pràcticament sense defenses arran de les crisis de l'estació Centràlia en comptes d'atacar un objectiu més apropiat, com Kuat o Bremntaal? No, jo crec que tot apunta a un atac contra Bothawui, primer des de l'Espai Hutt i després des de Tynna. Estic de part del cap d'Estat Fey'lya.
Aquest va llançar un llarg sospir d'alleujament.
-Li felicito pel seu irreprotxable raonament, senadora Shesh. -va somriure malèvol al Comodor Brand-. L'assumpte està decidit. Reuneixi aquesta força d'atac, Comodor, però dirigiu-la a Bothawui.

-OOOOO-

-Els hem vençut en el seu propi joc –va anunciar el Comodor Brand creuant les portes del seu despatx a la flota. La senadora Shesh va mantenir la seva promesa. Ha votat per Bothawui.
Udols de victòria van omplir la sala.
-Shesh ha informat que la seva trobada amb el cònsol general hutt també va anar –va afegir en Brand-. Potser obtinguem alguna ajuda dels hutt. Ja només queda rebre notícies de Hapes.
-El Consorci votarà demà –va comentar el seu ajudant.
En Brand no va poder contenir un somriure.
-Tot està sortint segons el previst, però és ara quan comença la feina de veritat. -Es va dirigir a un holomapa no gaire diferent del que havia emprat moments abans a la sala del Consell Assessor-. És evident que els yuuzhan vong porten temps estudiant Corèllia i Bothawui, calibrant la vàlua de cadascú. Desplegant una nova força d'atac a l’espai bothan, deixarem a Corèllia llesta per ser atacada. -Es va tornar cap al seu ajudant-. Quines notícies tenim de Centràlia?
-Els Nois d’en Solo han arribat a Drall. L’Ànakin Solo va ser qui connectà l'altra vegada el repulsor, i els tècnics confien que podrà tornar a fer-ho. En aquest moment estan afinant l'aparell, assegurant-se que funcionarà com esperem, en comptes de fer amb ell proves que sens dubte alarmarien a Corèllia, Drall, Selònia i els altres planetes. Encara que això importa poc perquè ja circulen rumors de totes classes. Hi ha revoltes a Coronet, Meccha i el port l'pwacc Den, i es parla d'expulsar al governador general Marcha.
En Brand va assentir lúgubrement.
-Bé, si això funciona, Corèllia acabarà sent considerada la salvadora de la galàxia i desapareixerà tot el mal ambient. -Es va tornar cap al mapa en 3D que rotava lentament-. Alerti al Comandament del Nucli amb una transmissió restringida perquè preparin elements de la Tercera Flota per saltar a Kuat quant doni l'ordre. També s'han de preparar elements de la Segona Flota per saltar cap a Ralltiit. –Va inserir la mà al con de llum de l’holoprojector-. I el que és més, vull que draguen les rutes que uneixen Corèllia amb Kuat, Ralltiit i Bothawui a la recerca d’equivalents yuuzhan vong a les mines o les armes detectores de massa.
En Brand es va girar i va mirar al voltant de tota la sala.
-Quan el camp interferidor de Centràlia els retingui en el sistema i es vegin amb una flota darrere, els yuuzhan vong lamentaran haver entrat en aquesta galàxia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada