dilluns, 8 de juny del 2015

Eclipsi Jedi (XXI)

Anterior



CAPÍTOL 21

-Parlant d'equips desastrosos... –va dir la Shada D'ukal mentre tretze Ala-X, Ala-A i Ala-Y modificats, molts d'ells tan plens de pegats com una nau pirata, penetraven a través del camp de contenció magnètic de l’estació orbital Kothlis II, rumb a l'hangar d'atracament de popa. Els caces estel·lars havien estat escanejats només arribar al sector bothan, però una unitat militar bothana es va afanyar a comprovar la seva documentació i efectuar una revisió completa res més aterrar a coberta.
En Talon Karrde i l'ex-guardiana ombra Mitryl originària de Wmberlene contemplaven el sobrecarregat hangar des d'una galeria d'observació. La Shada portava un equip de elàstex negre i Karrde un vestit entallat que li donava més aspecte d'agent d'assegurances que de patró d’ella.
-És una llàstima que no veiessis l'esquadró d’en Kyp fa un any -va dir Karrde-. Aleshores tenia dos XJ nouvinguts d’Incoen i un parell d'Ala-B gairebé immaculats.
-Això m'han explicat –va replicar la Shada sense apartar els seus ulls dels caces estel·lars.
-Kyp els anomenava La Dotzena de Venjadors més Dos, en contra de l'opinió de l’Skywalker. Kyp els va portar a la Vora Exterior per enfrontar-se amb pirates i contrabandistes, i ficar el nas on li venia de gust sense que Coruscant mogués ni un dit.
-La Dotzena més Dos? –Repetí la Shada interrogant.
-Kyp i Miko Reglia, el seu aprenent de Jedi per llavors.
-Hauria d’haver-ho suposat.
-Els hi agradava freqüentar Dubrillion. Diversos membres de l’esquadró tenien el rècord dels TIE modificats que Calrissian va comprar per a la seva carrera d'obstacles d'asteroides... almenys, fins que la Jaina Solo els hi va demostrar tot el partit que es podia treure a aquelles màquines. -Karrde va riure, sobretot per a si mateix-. Però reconec que Kyp donava espectacle. Feia que Els Venjadors realitzessin unes maniobres espectaculars aterrant o enlairant, i de vegades semblava el director d'una orquestra perfectament sincronitzada. Llavors, va passar allò de Helska.
La Shada es va tornar lleugerament en direcció a Karrde.
-Kyp els va perdre a tots?
-Va ser la primera trobada entre els caces estel·lars i els coralites yuuzhan vong... , el primer del qual tenim notícia. Els Venjadors no tenien ni la més mínima idea de a què s'enfrontaven. Reglia va ser capturat però, segons sembla, va morir més tard, mentre intentava escapar.
La Shada tornà a contemplar l'hangar d'atracada.
-On se suposa que va trobar Kyp reemplaçaments?
-La majoria són veterans d'una o altra guerra. Alguns es dedicaven a missions de rescat, fins i tot en mons ocupats, i van fer mèrits davant la Nova República enderrocant naus yuuzhan vong. Kyp els va convèncer que serien més útils si s'unien i formaven una unitat, i així va aconseguir recuperar els seus Venjadors.
-Però no estan reconeguts per l'exèrcit.
-Estan considerats una unitat de suport -va explicar Karrde agitant el cap. -Per tranquil·litzar l’Skywalker i als militars, Kyp va prescindir del nom de Venjadors i ara es fan dir La Dotzena d’en Kyp. –Mirà a la Shada-. Anem a saludar-los.
Quan Karrde i Shada van arribar al celler, Kyp, Ganner Rhysode i els dotze membres de l’esquadró d’en Kyp s'agrupaven al costat de l’Ala-Y modificat que copilotava Ganner. Els morros d'alguns dels altres caces portaven gravades les marques de les tempestes de meteorits llançades contra ells pels coralites.
Veient a Karrde i Shada, els dos Jedi van sortir al seu encontre.
-Un lloc molt estrany per a una cita, Karrde -va saludar en Kyp-. La meitat de la Cinquena Flota està concentrada entre Bothawui i aquesta estació. Hem tingut sort de no haver estat enviats a Kothlis.
-No volia confiar als canals normals el que us he de dir -explicà Karrde-. Quant a la flota, els bothans no volen córrer cap risc..., tot i que la situació ha canviat des de la nostra visita a Ryloth.
-Canviat? En quin sentit? -es va interessar Kyp.
En Karrde va fer un gest amb el cap en direcció a la galeria d'observació.
-Anem al meu despatx.
En Kyp va ordenar als seus homes que romanguessin al costat de les seves naus. Després, Ganner i ell van seguir a Karrde i la Shada fins a un turboascensor que els va portar fins a la plataforma superior. Ningú va parlar fins que van arribar a la galeria, on van reunir quatre cadires i es van asseure.
-Els Hutt han tornat a enviar espècia a Bothawui i Kothlis -va començar Karrde-. Amb tantes patrulles no aconsegueixen colar molts embarcaments, però això és irrellevant.
-També estan enviant carregaments a Corèllia? -es va interessar Ganner.
-Encara no.
En Kyp va arrufar les celles, desconcertat.
-Aleshores, per què segueix aquí la flota i no ha anat a Corèllia? Pel que he sentit, el sector corellià està a punt de revoltar-se.
-No sé per què -va admetre Karrde-. Sembla que no tothom està disposat a admetre l'exactitud dels informes que els hi presentem.
-Fey'lya -Digué Kyp.
-I altres del Consell Assessor. Però l'espècia no res a veure amb el que he pensat per a tu -Karrde va fer una breu pausa. -Consideres que les missions de rescat no són tasca Jedi? Ho pregunto perquè no vull ser responsable de més desavinences entre l’Skywalker i vosaltres.
-No hi ha desavinences -va assegurar Kyp amb fermesa-. No veiem les coses des del mateix punt de vista, però no hi ha desavinences. Luke va aprovar la meva vinguda aquí.
-Això és bo, perquè no estic molt segur de voler passar aquesta informació a l'Esquadró Murri. Encara que la Jaina Solo voli amb ells, hauria de donar massa explicacions. -Els ulls d’en Karrde es van estrènyer mentre s'avaluava als dos Jedi-. Wurth Skidder segueix desaparegut?
-Sí -va admetre Ganner.
-Cap altre Jedi?
-Què saps, Karrde? -va exigir Kyp impacient.
-La informació ve directament d’en Crev Bombaasa, així que suposo que és fiable. Els yuuzhan vong tenen a un Jedi a bord d'una nau que es dirigeix ​​a Kalarba. La nau també porta un Coordinador Bèl·lic, així que és molt possible que vagi molt ben armada o viatja amb escorta.
-KalarbaRepetí en Kyp pensatiu-. Per això ens has citat aquí. Estem a un salt de distància.
-Haureu d'actuar ràpidament. Skidder serà traslladat a una altra nau i deixat a càrrec d'un dels seus principals comandants. Si ho aconsegueixen, les nostres possibilitats de rescatar-lo seran pràcticament nul·les.
Ganner va prémer els llavis i va assentir amb el cap.
-Gràcies per comptar amb nosaltres, Karrde.
-Assegureu-vos que l’Skywalker no s'oposa –va dir Karrde posant-se dret.
En Kyp li va saludar marcialment.
-Els rescats estan autoritzats.

-OOOOO-

Diversos milers de manifestants, la majoria Drall i humans però barrejats amb alguns selonians, es concentraven rere de les majestuoses portes que un cop li van permetre a la governadora general Marcha de Mastigophorous mantenir un enclavament tranquil en aquesta part de Drall. Esquadrons del Servei de Seguretat Pública reforçaven la tanca que envoltava la finca, encara que la veritat era que qualsevol Drall decidit podria obrir-se camí a l'interior.
Des d'una finestra rodona de la sala d'estar que dominava la part davantera de la finca, en Jacen va estudiar amb els seus electrobinoculars alguns dels cartells que enarborava la vociferant multitud.
- "Jedi bel·licistes" -va llegir en veu alta-, "Serfs del Costat Fosc", "Corèllia viurà per veure morir a Coruscant"... -Va abaixar els prismàtics i es va tornar cap al seu germà més jove-. Aquest t'agradarà Ànakin:"Família Solo, aneu a casa"-es va mossegar el llavi inferior i va agitar el cap. ja veuràs quan pare s'assabenti d'això.
El transbordador que havia portat a l’Ànakin i Jacen fins a Drall estava aparcat en una superfície de permeociment situada rere la blanca mansió semiesfèrica de Marcha, prop del riu. Més enllà, una manta de gespa s'estenia fins als límits d'un exuberant bosc. Servents androides es mantenien ocupats dins i fora de la mansió, arreglant les tanques que delimitaven els murs de maó de la propietat i fent petits ajustos a la font del vestíbul principal.
-No sé a qui se li ha ocorregut fer una escala aquí abans de continuar fins a l'estació Centràlia –va dir Marcha mentre servia trossos de pastís casolà color castany fosc decorat amb nous vweliu-, però això no és res personal contra vosaltres, la majoria d’aquesta gent fa un mes que està allà fora. A Coronet i alguns mons de les Vores Exteriors les coses estan encara pitjor. I a Talus i Tralus, la Federació dels Mons Dobles ha format recentment una coalició amb els arqueòlegs per intentar que la Nova República es retiri de Centràlia.
El Partit Pro-Centràlia –va dir l’Ebrihim, el nebot de la Marcha, mentre agafava un tros del pastís-. Extremistes que utilitzen al seu antull la retòrica de la vella Tríade Sacorriana.
Prop, Q9-X2, l'androide astromecànic de l’Ebrihim, amb el seu cap negre atzabeja en forma de bala, seguia atent cada paraula. Quan parlava, solia mostrar una alta opinió de si mateix.
-Com aquest sistema l'integren mons capturats per l'estació Centràlia i situats en òrbita al voltant de Corèllia –va dir Marcha-, el partit pretén augmentar la seva representació en el nou Senat de la República.
-Els líders del partit creuen que, amb cinc vots en lloc d'un –va afegir l’Ebrihim-, podrien impedir que Coruscant controli Centràlia.
Bípedes, fornits i amb un suau pelatge; Ebrihim i Marcha tenien urpes en els peus, musells amb llargs bigotis i petites orelles a la part superior del cap. Com la majoria dels Drall, eren intel·ligents i honrats, encara que de vegades embogidorament primmirats. Però allà on l'edat havia temperat la tendència de l’Ebrihim a pontificar, Marcha, alguns anys més gran que l’Ebrihim, tenia la mateixa confiança en si mateixa que recordava Jacen de la crisi de l'estació Centràlia, gairebé vuit anys enrere.
El que va començar sent unes simples vacances familiars va acabar sent una revolta quan la Tríade Sacorriana, utilitzant l'increïble poder de l'estació Centràlia, va intentar obligar a la Nova República a concedir autonomia al sector. Ebrihim, contractat per la Leia com a tutor de Jacen, Jaina i Ànakin, havia acabat rescatant-los i portant-los de Corèllia a Drall, on Marcha no només els hi va brindar refugi, sinó que els va portar al repulsor planetari que l’Ànakin va emprar per frustrar els plans de la tríade.
-No vau poder impedir que la Nova República s'apoderés de Centràlia? –Preguntà en Jacen.
-Sóc una representant política, Jacen -va explicar amablement Marcha-. Atès que gran part del meu propi personal es va tornar en contra meva per no prendre una posició més ferma, probablement hauria estat més intel·ligent desafiar els actes de Coruscant, o almenys denunciar-los. Però sense el recolzament de la vostra mare, Borsk Fey'lya s'hauria limitat a fotre’m fora del meu despatx, i els militars s'haguessin apoderat igualment de Centràlia.
L’Ànakin va arrufar les celles, confós.
-Qualsevol dels repulsors enterrats a Corèllia, Drall, Selònia o els Mons Dobles és capaç d'aturar l'atac de tota una flota de naus estel·lars. I amb Centràlia reactivada, Corèllia podrà defensar-se tan bé com qualsevol sistema de la Nova República... Coruscant inclòs. Així que no veig per què tothom protesta contra el que intentem fer.
La Marcha i Ebrihim van intercanviar una mirada d'intel·ligència.
-Em temo que no t'ho han explicat tot, Ànakin -va dir el seu ex-tutor-. Tens la impressió que t'han cridat per contribuir a la defensa de Corèllia, quan la veritat és que la reactivació de l'estació Centràlia és una postura més ofensiva que defensiva.
-Sabia que tramaven alguna cosa -va esclatar Jacen.
-La baixa gravetat de Drall està afectant el cap d’en Jacen –va dir l’Ànakin forçant un somriure. -Està convençut que la nostra missió afectarà a l'equilibri de la Força o alguna cosa així.
-No vas molt desencaminat, Ànakin -va replicar Jacen cremant per dins.
-Tu ets qui va desencaminat. Qualsevol cosa que serveixi per detenir els yuuzhan vong tindrà la Força del seu costat.
-Què us passa, nois? Va interrompre la Marcha-. Abans no acostumàveu a discutir.
-No estem d'acord sobre aquesta missió -va explicar Jacen mirant fixament al seu germà petit.
-Entre altres coses -va afegir l’Ànakin en veu baixa.
-Ànakin, Ja has sentit el que ha dit l’Ebrihim fa un moment -Jacen va assenyalar al drall-. Això té a veure amb adoptar una actitud ofensiva. I vas ser tu mateix qui vas descriure Centràlia com el sabre làser de Corèllia.
-La qual cosa significa que pot utilitzar-se per aturar un cop o assestar-lo. Tot depèn de qui l’empunyi.
-I també significa que et negaràs a ajudar si descobreixes que pensen utilitzar Centràlia per llançar un atac?
-Significa que vull escoltar els arguments a favor i en contra -L’Ànakin es va tornar cap a l’Ebrihim-. Hi ha alguna prova que la Nova República planeja utilitzar Centràlia com a arma i no com a escut?
L’Ebrihim va meditar llargament la seva resposta.
-El problema, tal com jo ho veig, i com tu mateix has assenyalat, és que Centràlia té capacitat per ser utilitzada de dues formes. Encara que avui la utilitzin com a escut, no es garanteix que demà no s'empri com una arma. Però aquesta dualitat no és la raó de les protestes. La causa és més profunda.
-Quant recordes del que va intentar fer la Tríade durant la crisi? -Preguntà Marxa.
-En realitat no recordo gairebé res -va confessar l’Ànakin-. Sé que van utilitzar Centràlia per crear un ampli sistema de camps de contenció capaç de mantenir atrapats els ostatges alhora que impedia el seu rescat.
-Tenim la forta sospita que la Nova República intentarà fer el mateix -va assentir l’Ebrihim-. Ja veus, aquesta operació no es basa per a utilitzar Centràlia per protegir Corèllia, sinó per a usar-la per atrapar la flota yuuzhan vong i que el seu camp de contenció serveixi de camp de batalla.
-Au, maleïda sigui! -va gemegar Jacen-. No m'estranya que Corèllia tingui ganes de rebel·lar-se.
L’Ànakin va passejar la mirada d’en Jacen a l’Ebrihim.
-Has parlat de "sospita"...
-Exacte. No podem saber tot el que passa a l'interior de Centràlia, i molt menys en l'interior de les ments de l'Estat Major de les Forces de Defensa. El que sabem és el següent: tot i que la flota dels yuuzhan vong està concentrada molt a prop de Corèllia, el sistema està pràcticament indefens. Oh, , la Nova República ha enviat tres defensors estel·lars classe Estrident a Corèllia, i la flotilla que ha estat protegint Duro és a prop dels sistemes exteriors, però tots sabem que la seva potència de foc és insuficient en cas d'un atac massiu.
-Que és precisament el que les Forces de Defensa volen que creen els yuuzhan vong –va agregar Marxa.
-La nostra vulnerabilitat és l'esquer per atreure aquí els invasors i incitar-los a atacar -digué Ebrihim-. Llavors, quan Centràlia tingui immobilitzada la seva flota, les naus de la Nova República desplegades en Bothawui, Kuat i altres mons donaran un salt hiperespacial per presentar batalla.
El front de l’Ànakin es va arrugar de preocupació.
-Com esperen penetrar les Forces de Defensa en el camp de contenció que mantindrà a ratlla a la flota yuuzhan vong?
-Equipant les seves naus amb la mateixa hiperona inercial que van usar els bakurans durant la crisi -va explicar l’Ebrihim-. L’Ànakin, has d’entendre que aquesta operació es va posar en marxa fa bastant temps.
La Marcha ho va confirmar amb una inclinació de cap.
-No importa quant saben els manifestants de tot això, o fins i tot el Partit Pro-Centràlia. Ells es limiten a reaccionar davant el fet que Coruscant els ha deixat indefensos i que pensa reactivar Centràlia sense incloure els ciutadans corellians en l'equació.
L’Ànakin va meditar uns instants, abans de mirar a Marcha.
-Fas que sembli que tot està ja decidit. I, si és així, no entenc per què em necessiten.
-Tant de bo fos així -va somriure Marcha-. Però el cert és que l'èxit d'aquesta estratègia depèn molt molt de tu.
L’Ebrihim es va explicar.
-Les Forces de Defensa tenen els seus millors homes treballant sense descans per restablir tota la xarxa, inclosos els repulsors allotjats en els Cinc Germans: Corèllia, Drall, Selònia, Talus i Tralus. El seu objectiu és enllaçar els cinc repulsors planetaris amb la pròpia Centràlia per dotar-la de més poder i abast del qual ja obté absorbint l'energia gravitatòria dels Mons Dobles. Teòricament, l'estació serà capaç de crear camps de contenció on sigui que ho desitgin l'almirall Sovv i els altres. Centràlia també tindrà la possibilitat d'alterar les òrbites o la situació de planetes distants, o provocar l'explosió de sols, com ja va passar dues vegades durant la crisi.
-Però els científics encara no han pogut veure complertes les seves ambicions -va emfatitzar Marcha-. Tal com va passar durant la crisi, els misteris de Centràlia segueixen ocults per a tots els investigadors. L'estació segueix sent imprevisible i inestable, i a hores d'ara ningú està segur de poder recrear un camp de contenció com el que necessiten, i molt menys convertir una estrella distant en nova.
-I aquí és on entres tu en el pla, Ànakin, perquè molts dels científics estan convençuts que el sistema encara porta l'empremta que vas deixar aquí, al repulsor de Drall, i que només tu pots sincronitzar tota la xarxa.
-Fa vuit anys vas ser el responsable de la desactivació de Centràlia -va insistir l’Ebrihim-. Potser ara siguis l'únic en poder reactivar-lo.
La preocupació guspirejà als ulls de l’Ànakin.
-Jacen es va adonar des del principi, però...-els va mirar a tots un per un-. No és que no em fiï del que m'heu dit, però he d'anar a Centràlia i comprovar-ho per mi mateix. Potser sigui capaç de reactivar-lo únicament com a escut. D'aquesta manera, Corèllia, Drall i la resta de planetes podran almenys protegir-se d'un atac, al marge dels plans de les Forces de Defensa o de qualsevol altre.
La Marcha va somriure tristament.
-Potser siguis capaç de fer el que dius, Ànakin, però un advertiment abans que partiu: quan els repulsors i l'estació estiguin reactivats, Coruscant no tindrà més remei que recórrer a molts dels que es van veure directament involucrats en la crisi.
-Et refereixes a la Tríade Sacorrianadigué l’Ànakin.
-I a molts altres que van jugar un paper important en aquells esdeveniments –va afegir Ebrihim.
La Marcha mirà a l’Ànakin i a Jacen.
-Així és, nois! Potser el que trobeu a Centràlia no us agradi. Aneu amb compte i penseu molt abans d'acceptar el que us proposen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada