dimecres, 3 de juny del 2015

L'Acadèmia de l'Ombra (IV)

Anterior



4

En Lando va arrencar a córrer cap al pont de l'Estació Cercadora de Gemmes.
- Veniu, nois! -Va cridar -. Seguiu-me!
La Jaina va ser la primera a fer-ho mentre en Lowie i en Jacen corrien darrere d'ella. En Lowie es va donar tanta pressa que les seves llargues cames de wookiee gairebé van fer que xoqués amb l'esquena d’en Lando.
- Oh, Lowbacca, vés amb compte! -Va exclamar TM2.
Van agafar un turboascensor fins a la torre d'observació superior i van entrar a la carrera al pont de comandament, una torrella cilíndrica que sobresortia per sobre de la més blindada que formava el cos principal de l'Estació Cercadora de Gemmes. La sala de control estava circumdada per estrets finestrals rectangulars que permetien una visibilitat màxima en totes direccions. Les pantalles de diagnòstic il·luminades que hi havia sota de cada finestral mostraven advertències d'alarma. Els guàrdies armats d’en Lando corrien d'un costat a un altre, penjant-se armament addicional dels cinturons i preparant-se per defensar l'estació.
- Estem sent atacats, senyor -va murmurar Lobot amb la seva veu suau i una mica difícil de sentir.
El cyborg era un borrós remolí de moviments, amb les seves mans anant veloçment d'un teclat a un altre mentre els seus ulls escrutaven les pantalles que l'envoltaven per captar i avaluar silenciosament cada detall. Els llums dels implants d'ordinador col·locats a banda i banda del seu cap brillaven com focs artificials.
En Lando va recórrer amb la mirada els estrets espiells d'observació i va veure a la flota de naus que s'aproximava des de l'espai profund.
- Penses que són pirates? -Va preguntar -. No us preocupeu - va afegir després en to tranquil·litzador, tornant-se cap als bessons i en Lowie -. Tenim a tot el servei de seguretat de l'estació en estat d'alerta. Aquests tipus no tenen cap probabilitat contra les nostres defenses.
La Jaina va estudiar una de les pantalles de diagnòstic i va arrufar els llavis. Després va moure el cap.
- No són simples pirates -va dir, reconeixent algunes de les naus per la forma el·lipsoide de la seva massa principal i les torretes motrius inclinades cap enrere com si fossin ales de contorns irregulars a la part superior i inferior -. Són aparells imperials. Les quatre de fora són canoneres Skipray, i cadascuna està equipada amb tres canons iònics, un llançador de torpedes protònics, coets de fragmentació i dos canons làser de foc sincronitzat.
En Lando semblava una mica perplex.
- Sí, tens raó -va dir.
La Jaina va alçar els ulls sense immutar-se cap a la seva cara plena de sorpresa.
- Pare em va fer estudiar un munt de naus -li va explicar -. Creu-me, ni tan sols els teus sistemes de seguretat poden enfrontar-se en aquestes forces.
En Lando es va donar un copet al front i va deixar anar un gemec.
- Això no és una simple flota pirata, és tota una armada! Què és aquesta nau tan gran del centre? No la reconec.
La Jaina va repassar mentalment les especificacions mecàniques de tots els dissenys de naus que havia après del seu pare, però va acabar descobrint que no tenia ni idea.
- Alguna mena de llançadora d'assalt modificada, potser? -Va preguntar. Els dos van seguir contemplant l'implacable avanç de les naus a través de les imatges amplificades de les pantalles -. Però no entenc què pot ser aquesta estructura muntada a la proa.
La misteriosa llançadora d'assalt portava un estrany artefacte instal·lat en el seu extrem davanter, una estructura circular amb protuberàncies irregulars que feien pensar en la gola oberta i plena d'ullals d'un depredador submarí.
- Envia un senyal d'emergència -va dir en Lando a Lobot -. Cobreix tot l'espectre. Assegura't que tothom sàpiga que estem sent atacats.
En Lobot bellugà el seu calb cap amb la irritant calma pròpia d'un humà millorat cibernèticament.
- Ja ho he intentat. Ens trobem sota un bloqueig d'estàtica, senyor... No puc fer passar cap senyal a través de les seves pantalles.
-Bé, i què volen? -Va preguntar en Lando amb exasperació.
- No han presentat cap exigència -va respondre Lobot -. Es neguen a respondre als nostres senyals. No sabem què volen.
La Jaina es va tornar cap al finestral i les naus que s'aproximaven i va sentir un calfred gelat a les entranyes. Es va estremir. En Jacen li va estrènyer la mà, amb el front arrugat per la preocupació. Els dos acabaven de tenir la mateixa intuïció.
- Això em fa pudor -va dir en Jacen -. Nos.. Ens volen a nosaltres, oi?
-Sí. Puc sentir-ho -va dir la Jaina, i la seva veu amb prou feines arribava a ser un murmuri.
En Lowie va bellugar el seu pelut cap i va deixar escapar un gemec per indicar que estava d'acord amb ells.
- Què voleu dir, nois? –En Lando els va contemplar amb els seus grans ulls marrons plens d'incredulitat -. Han d’anar darrere de les nostres gemmes corusca... És l'única explicació que té sentit.
La Jaina va moure el cap, però en Lando estava massa ocupat per seguir prestant-li atenció. Les quatre canoneres de flanqueig es van desviar de la trajectòria seguida per la llançadora d'assalt central i van avançar cap als satèl·lits defensius disposats al voltant de l'Estació Cercadora de Gemmes.
- Has desconnectat els bloquejos dels sistemes de punteria? -Va preguntar en Lando.
En Lobot va assentir.
- Els sistemes estan preparats per fer foc -va murmurar.
Raigs làsers d'alta potència van sorgir dels satèl·lits defensius i van avançar cap a les canoneres, però els petits satèl·lits eren incapaços de generar l'energia suficient per travessar el gruix blindatge imperial.
Cada canonera Skipray va prendre com a objectiu a un dels petits satèl·lits i va llançar un núvol d'energia guspirejant amb els seus canons iònics. Els satèl·lits defensius van tornar a activar-se i es van preparar per fer foc de nou, però un moment després tots els llums es van apagar.
- Els canons iònics han cremat els circuits -va anunciar Lobot amb la seva veu impassible -. Tots els satèl·lits han deixat de funcionar.
Les Skiprays van avançar per desencadenar un altre atac i van disparar els seus canons làser, i aquesta vegada van convertir els satèl·lits defensius en vapors de metall fos.
- Seguim tenint el blindatge de l'estació -va dir en Lando, però la seva veu tremolosa i que traïa la seva falta de confiança.
La llançadora d'assalt modificada situada al centre de l'armada es va dirigir cap a una de les portes espacials inferiors. Després hi va haver un estrèpit ofegat i sorolls metàl·lics procedents dels nivells inferiors de l'estació quan alguna cosa gran i pesada va xocar amb el blindatge exterior..., i es va quedar allà.
- Què estan fent? -Va preguntar en Lando.
- La llançadora d'assalt modificada s'ha adherit al mur exterior de l'Estació Cercadora de Gemmes -va informar Lobot.
- On?
El cyborg calb va inspeccionar les lectures.
- En un dels hangars d'equip. Crec que estan intentant obrir-se pas per la força.
En Lando va descartar aquesta possibilitat amb una remenada de la mà.
-Bé, poden trucar però no poden entrar. - Va somriure nerviosament -. Només cal que ens limitem a mantenir tancades totes les escotilles. El blindatge de la nostra estació hauria d’aguantar.
- Disculpi’m, però crec que ja sé en què consisteix aquesta modificació -va dir la Jaina -. Crec que planegen perforar els murs de l'estació. Aquestes protuberàncies que vam veure semblaven dents, així que suposo que s'obren pas a través del metall.
-No d'aquest metall. -En Lando va moure el cap -. El mur de l'estació té un blindatge doble. Res podria obrir-se pas a través d'ell.
-Em pensava que havies dit que les gemmes corusca podien travessar qualsevol cosa - va intervenir en Jacen.
En Lando va tornar a moure el cap.
-És clar, però això exigiria tot un carregament de gemmes corusca de qualitat industrial i... - Es va callar i va obrir molt els ulls -. Bé... Eh... Hem enviat algunes gemmes de qualitat industrial des que vam iniciar les nostres operacions a gran escala.
En Lando va agafar un comunicador i va parlar per ell.
- Aquí Lando Calrissian: tots els efectius de seguretat han d'anar a l'hangar d'equip inferior nombre... - Es va inclinar sobre l'espatlla d’en Lobot per fer una ullada a la pantalla -, nombre trenta-quatre. Que portin armadura i armament complets. Estem a punt de ser abordats per forces hostils.
En Lando va treure un desintegrador del compartiment segellat d'armament incrustat a la coberta del pont i es va girar cap a Lobot.
- Ningú entra a la meva estació sense el meu permís. - Va començar a córrer passadís avall, cridant per sobre l'espatlla mentre corria -. Busqueu un lloc segur i quedeu-vos allà, nois!
I els joves Cavallers Jedi el van seguir, naturalment.
Guàrdies de l'estació amb uniformes encoixinats blau fosc arribaven a la carrera pels encreuaments dels passadissos. Els colors suaus i els sons de la naturalesa de l'Estació Cercadora de Gemmes semblaven estranyament fora de lloc, i ja no resultaven relaxants entre el caos de preparatius defensius i l'estrèpit de les alarmes que no paraven d’udolar.
Quan van arribar a l'hangar d'equip inferior 34, un escamot de guàrdies de l'estació ja havia ocupat les seves posicions darrere dels recipients d'emmagatzematge i mòduls de subministraments i tenia els seus rifles desintegradors apuntant cap a la paret.
La Jaina va sentir un so estrident i metàl·lic que el va fer vibrar les dents. Una secció circular del mur exterior va començar a col·lació, i la Jaina va poder imaginar a la llançadora d'assalt a l'altra banda, unida a l'Estació Cercadora de Gemmes com una gegantina anguila abissal preparada per entrar en combat, rosegant el blindatge de l'estació per obrir-se pas a través d'ell.
Una brillant línia blanca va aparèixer en el cercle quan una dent de gemma corusca va travessar la gruixuda planxa.
Ja era una mica tard per pensar-hi, però la Jaina va esperar que el contacte establert per la nau atacant sobre l'estació fos hermètic i no deixés escapar l'aire.
Un dels guàrdies de l'estació d’en Lando no va poder resistir per més temps l'aclaparadora tensió i va disparar dues vegades el seu rifle desintegrador. Els feixos van rebotar al mur i van deixar una taca descolorida al casc interior, però les mandíbules de la màquina perforadora van seguir rosegant les planxes.
Un gran disc de casc exterior es va desprendre amb una espurna, un núvol de vapor i el Crump! dels petits explosius adherits a ell, va caure sobre el sòl de l'hangar d'equip.
Les forces de seguretat d’en Lando van començar a fer foc immediatament fins i tot abans que s’aclarís el fum, però l'enemic que havia a l'altra banda tampoc va esperar ni un instant. Dotzenes de soldats de les tropes d'assalt imperials protegits amb les seves armadures blanques van irrompre pel forat en un esclat tan incontenible com el d'un rusc de llangardaixos-formigues que en Jacen havia tingut en la seva col·lecció de mascotes exòtiques feia temps. Els soldats de les tropes d'assalt van disparar mentre es llançaven a la càrrega, però la Jaina va sentir un cert alleujament veient que només usaven els arcs blavosos dels feixos atordidors.
Quatre soldats de les tropes d'assalt es van desplomar amb forats fumejants en les seves armadures blanques, però més i més soldats sorgien de la llançadora d'assalt. L'atmosfera de l'hangar d'equip va quedar solcada pel brillant zigzaguejar dels feixos d'energia.
Alçant-se darrere dels soldats de les tropes d'assalt, embolicada en ombres i en núvols de fum, hi havia una dona alta i sinistra vestida amb una capa negra que portava unes protuberàncies punxegudes a cada espatlla. La seva abundant cabellera color banús s'agitava com les ales d'una au de presa. Malgrat el seu creixent terror, la Jaina va veure que els ulls de la dona eren d'un color impressionant, com el violeta de les flors iridescents de la jungla de Yavin IV. La Jaina va sentir una sobtada opressió al cor, com si unes mans de gel l’acabessin de tibar al seu voltant.
L’ominosa dona fosca va entrar pel forat fumejant del mur de l'Estació Cercadora de Gemmes sense prestar cap atenció als continus trets. Una tènue corol·la blava elèctrica d'espurnes estàtiques surava al seu voltant, com si estigués envoltada per les potents descàrregues que havien fet tentinejar la Mà Veloç en les tempestes atmosfèriques de Yavin.
- Recordeu que no heu de fer cap mal als nois! -Va cridar la dona.
La seva veu era greu i parlava a poc a poc, però cada paraula contenia un matís d'amenaça tan esmolat com una navalla.
La menció dels nois va fer que en Lando girés sobre si mateix per veure que en Lowie i els bessons l'havien seguit.
- Què esteu fent aquí? -Va preguntar -. Vinga, hem de posar-vos fora de perill!
Va assenyalar l'entrada amb el seu desintegrador. Després, com si se li acabés de passar en l'últim moment, es va girar i va disparar tres vegades més, encertant de ple al pit a un dels soldats de les tropes d'assalt d'armadura blanca.
En Jacen i la Jaina van a córrer pel passadís. En Lowie, que no necessitava més estímuls, va cridar mentre corria.
En Lando els va seguir a la carrera.
- Suposo que teníeu raó -va dir panteixant -. No sé per què, però vénen a per vosaltres.
- No sóc més que un simple androide -va ploriquejar TM2 -. Espero que no em vulguin a mi.
Una sèrie d'explosions ofegades va fer erupció darrere d'ells, i una ona expansiva de calor onejà pels passadissos metàl·lics de l'estació fent que els nois trontollessin.
En Lando va recuperar l'equilibri i va sostenir a la Jaina.
- Torça a la dreta -boquejà -. Allà dalt.
Van continuar corrent. Més trets desintegradors els van seguir, i després hi va haver una tercera explosió. En Lando va serrar les dents.
- No ha estat un bon dia -va grunyir.
- Estic totalment d'acord amb aquesta opinió -va dir la veueta cridanera de TM2 des del cinturó d’en Lowie.
- Aquí! Entreu a la cambra d'enviaments.
En Lando va moure la mà, indicant-los que s'aturessin davant de la porta protegida amb una barricada de la sala de llançament on havien vist les càpsules de càrrega i als androides que col·locaven les gemmes corusca per a l'enviament automatitzat.
En Lando va teclejar un codi d'accés, però li tremolaven els dits. Un llum vermell va començar a parpellejar. ACCÉS DENEGAT. En Lando va xiuxiuejar alguna cosa inintel·ligible i va tornar a teclejar el número. Aquesta vegada el parpelleig de la llum va ser de color verd, i les gruixudes portes triples es van obrir amb una xiulada. Els dos androides amb exosquelet de coure seguien omplint les hipercàpsules a l'altre costat d'elles.
- Disculpin-me -va dir un androide, semblant una mica irritat -. Tindrien la bondat de deixar de produir aquestes explosions? Les vibracions fan que el processat ens resulti molt més difícil.
En Lando va ignorar als androides mentre empenyia als nois cap a l'interior de la cambra.
- No puc treure-us d'aquí perquè aquestes canoneres us enxamparien abans que poguéssiu donar-vos compte, però aquest és el lloc més segur de l'estació. Jo em quedaré fora i protegiré la porta -va afegir, aferrant el seu desintegrador i fingint confiança.
En Lowie va grunyir, òbviament desitjós de lluitar, però en Lando va deixar caure la mà sobre el panell d'emergència abans que en Jacen o la Jaina poguessin dir res. Les gruixudes portes es van unir amb un cop metàl·lic, deixant-los tancats dins la cambra.
En Jacen va enganxar l'orella al gruix panell i va escoltar, però només va poder sentir els sons ofegats de la batalla. En Lowie, amb l’eriçament del seu pelatge color canyella indicant que estava preparat per combatre, es va estrènyer els seus grans artells. La Jaina va recórrer la càmera amb la mirada, buscant qualsevol cosa que els ajudés a lluitar.
- Ei, hi ha algun arsenal aquí dins? -Els va cridar en Jacen als androides -. Teniu alguna mena d'armament?
Els androides van interrompre la seva tasca d’empaquetat i van fer girar llisos caps de coure cap a ell per contemplar-lo amb els seus lluents sensors òptics.
-Li prego que no ens molesti, senyor - van dir, i després van reprendre les seves tasques -. Tenim una feina essencial que fer.
El so de trets es va incrementar sobtadament a l'altre costat de la porta. La Jaina va apartar en Jacen d'ella d'una tirada quan va sentir cridar al Lando. La porta va vibrar sota l'impacte dels feixos d'energia, i després tot va quedar en silenci. La Jaina va esperar, retrocedint lentament i clavant la mirada en els ulls color castany daurat del seu germà bessó. Els dos van empassar saliva. En Lowie va deixar escapar una mena de dèbil ploriqueig. Els androides de molts braços van seguir treballant impassiblement.
Un diluvi d'espurnes va lliscar al voltant d'una part de la porta quan els talladors làser de gran calibre es van obrir pas a través d'ella, tallant una secció.
- Creus que podries inventar alguna mena d'arma per a nosaltres en els propers segons? -Va preguntar en Jacen.
La Jaina s'havia espremut el cervell a la recerca d'inspiració, però la seva capacitat d'inventiva es va mostrar incapaç d’ajudar-la.
La porta es va partir per la meitat, fonent-se i tirant fum. La bretxa de seguretat va activar una nova alarma, però els sons que va produir resultaven lamentablement ridículs i superflus en el ja aclaparador estrèpit de la batalla per aconseguir el control de l'Estació Cercadora de Gemmes.
Els soldats de les tropes d'assalt van entrar pel forat.
Els dos androides empaquetadors van anar amb indignada velocitat cap als soldats de les tropes d'assalt.
- Alerta d'intrusos -va dir un dels androides -. Advertència. No es permet cap entrada no autoritzada. Han de tornar a...
Com a resposta els soldats de les tropes d'assalt van disparar amb totes les seves armes, convertint als dos androides d’exoesquelet de coure en masses de components fumejants que van caure sorollosament a terra per xiuxiuejar i fer espurnes en ell.
La Jaina va veure en Lando caigut inconscient a terra davant de la porta, amb la seva capa formant un petit llac verd al seu voltant i el braç dret estès cap endavant i encara empunyant el desintegrador.
La imponent dona fosca va entrar a la cambra i els seus ulls violetes es van posar en els tres companys. Els soldats de les tropes d'assalt van alçar les seves pistoles cap en Jacen, la Jaina i en Lowbacca.
- Espera! -Va exclamar la Jaina -. Què vols?
- No permeteu que manipulin les vostres ments! -Va cridar la dona fosca tornant-se cap als soldats de les tropes d'assalt -. Deixeu-los sense sentit!
Abans que la Jaina pogués dir res més, uns encegadors arcs blaus van sortir disparats cap a ella i els altres, i tots van sucumbir sota una onada d'inconsciència.
La Jaina es va enfonsar en la negror.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada