dissabte, 20 de juny del 2015

L'Acadèmia de l'Ombra (XIX)

Anterior



19

La Tenel Ka va utilitzar una tècnica de relaxació Jedi amb l'esperança de calmar el seu nerviosisme abans que la Vonnda Ra el pogués percebre. En Luke semblava estar molt tranquil mentre esperava al seu costat en l'extensió de terra piconada que les Germanes de la Nit usaven com a pista de descens, però la Tenel Ka va captar una ombra de curiositat i excitació en ell, com si s'estigués embarcant en una gran aventura.
- Allà -va dir la Vonnda Ra.
Va estendre un braç cap al punt de l'horitzó en el qual parpellejava una espurna platejada. L'esvelta forma metàl·lica va anar augmentant de grandària ràpidament mentre la Tenel Ka l'observava.
- Sou molt afortunats -va dir en Vilas, apareixent darrere d'ells. La Vonnda Ra li va llançar una mirada interrogativa, i en Vilas va arronsar les espatlles -. Vaig sentir la seva presència, i no he pogut evitar venir a saludar-la. - Va assenyalar la nau que s'aproximava -. La Garowyn, una de les nostres joves germanes més capaces, us escortarà personalment fins al vostre nou lloc d'ensinistrament.
La Tenel Ka va suposar que la Garowyn també havia de venir de Dathomir, atès que el nom era corrent allà. Una altra Germana de la Nit, per tant. «Com és possible que tantes Germanes de la Nit s'hagin reunit tan ràpidament?», Es va preguntar. Encara no havien transcorregut dues dècades des que en Luke i els seus pares havien eradicat a les antigues Germanes de la Nit, i malgrat això hi tornava a haver-hi un enclavament creixent de dones i homes que havien estat seduïts pel costat fosc de la Força, atrets per les seves promeses de poder. L'Imperi també havia estat allà a la recerca de nous aliats.
La Tenel Ka va serrar les dents. Era realment tan feble el seu poble? O seria que la temptació d'un gran poder, un cop assaborit, resultava massa difícil de resistir? Va renovar la seva decisió: no utilitzaria la Força llevat que els seus poders físics fossin inadequats per a la situació. No li agradaven les solucions fàcils.
La Tenel Ka va reprimir les seves emocions mentre una nau compacta i lluent es posava amb gràcil precisió no gaire lluny d'on es trobaven. Sabia que pertanyia a les Germanes de la Nit, o a qui havia segrestat en Jacen, la Jaina i en Lowbacca, fos qui fos, però tot i així es va meravellar davant la seva construcció.
La nau no era molt gran, i probablement havia estat construïda per transportar una dotzena de persones, però les seves línies eren netes i elegants, i gairebé van convidar a la Tenel Ka a lliscar una mà sobre el seu costat. No hi havia senyals de carbó tacant el casc, i la superfície no mostrava bonys, cops ni evidències dels meteorits normalment trobats en l'espai o l'atmosfera. El disseny general semblava vagament imperial, però la Tenel Ka no va aconseguir identificar com a pertanyent a cap tipus de nau que hagués vist anteriorment.
Va sentir que en Luke deixava escapar un lleu xiulet i una pregunta murmurada - «Armadura quàntica?» -, Com si parlés amb si mateix.
- Exactament -va dir en Vilas, amb semblant complagut.
Una rampa d'entrada va sorgir de l'esvelta part inferior de la petita nau i la Vonnda Ra va fer un pas cap endavant per rebre la dona que va emergir per ella, estrenyent les mans entre les seves en un gest de benvinguda. La Tenel Ka va veure que era mig metre més baixa que la Vonnda Ra. La nouvinguda tenia una constitució robusta malgrat la seva petita alçada. Una llarga i llisa cabellera castanya en què també hi havia flocs color bronze queia fins a la seva cintura, assegurada amb la quantitat de trenes i corretges mínima perquè no li destorbés, com convenia a una guerrera de Dathomir.
La pilot es va apartar de la Vonnda Ra sense més preàmbuls, anant fins on estaven en Luke i la Tenel Ka i detenint-se davant d'ells. Els seus ulls color avellana els van escrutar amb gran atenció.
- Sou nous reclutes?
- Descobrirà que tenen un potencial notable, capitana Garowyn -va intervenir en Vilas abans que la Vonnda Ra pogués obrir la boca, com si estigués desesperadament desitjós de parlar amb la pilot.
La Tenel Ka va sentir tensió i esperança -i anhel- en la seva veu. Es va preguntar si en Vilas podia estar secretament enamorat de la Garowyn. Els trets de la dona eren refinats, i la seva pell d'un marró cremós quedava perfectament realçada per la seva cenyida armadura de pell de llangardaix vermella. La capa negra llarga fins als genolls que portava oberta per davant semblava ser la seva única concessió exterior al fet que era una Germana de la Nit. L'expressió altiva de la seva boca i els seus ulls plens d'astúcia van fer que la Tenel Ka suposés que la Garowyn no solia fer concessions.
- Ocupa't de descarregar els subministraments, Vilas -va dir la Garowyn en un to gairebé despectiu -. Jo mateixa posaré a prova aquests dos.
En Vilas es va arronsar sobre si mateix i es va allunyar arrossegant els peus per descarregar la nau, però la Garowyn ni tan sols es va adonar. Va llançar una mirada desafiant al Luke i la Tenel Ka, i els hi va dirigir una pregunta -. Què opineu de la meva nau, la Caçadora d'Ombres?
-És bonica -va replicar en Luke en veu baixa i suau -. Mai havia vist res semblant.
-És un fet comprovat -va dir la Tenel Ka en un to ple de reverència.
- Sí, ho és -va dir la Garowyn, aparentment satisfeta -. La Caçadora d'Ombres és la nau més avançada que existeix, i de moment és l'única de la seva classe. No desitjo desaprofitar el temps- va dir després, semblant oblidar que la Vonnda Ra i en Vilas existien -. Pugeu a bord. Ens anirem quan l'hangar hagi quedat buit.
Després va girar ràpidament sobre els seus talons i va anar cap a la nau. En Luke i la Tenel Ka la van seguir.
La Tenel Ka va contemplar com la Garowyn activava els seus controls automàtics i s'aixecava del seient de pilotatge mentre la Caçadora d'Ombres accelerava per l'hiperespai i els llums centellejants de la pantalla visora ​​davantera s'allargaven, convertint-se en línies estel·lars.
-El nostre viatge durarà dos dies estàndards -va dir la Garowyn, passant al costat d'ells i sortint de la cabina -. Crec que serà millor que us mostri la meva nau. La Caçadora d'Ombres ha estat construïda sense reparar en despeses.
Els va ensenyar els sistemes de processat del menjar i les deixalles, els motors hiperllumínics i les cabines de descans, però la Tenel Ka tot just es va assabentar de la major part del que veia.
- I aquests són els mòduls d'escapament -va dir la Garowyn, assenyalant diverses escotilles a la part de darrere de la cabina -. Cadascú és prou gran per portar únicament a un passatger, i està equipat amb una balisa que transmet la seva situació en una freqüència especial que només pot ser desxifrada a l'Acadèmia de l'Ombra, on descobrireu el vostre veritable potencial.
La Garowyn va reprendre el recorregut després d'haver pronunciat aquelles paraules, però la Tenel Ka va llançar una mirada plena d'alarma al Mestre Skywalker, qui la va rebre amb idèntica preocupació en els seus ulls. L'horror i la confusió van envair la seva ment davant la idea que existia una altra Acadèmia Jedi, una acadèmia per aprendre a usar els poders foscos de la Força..., una Acadèmia de l'Ombra.
La Garowyn va decidir sotmetre'ls a una conscienciosa sèrie de proves. Va interrogar en Luke i la Tenel Ka sobre la seva familiaritat amb la Força. En Luke es va mostrar vague en les seves respostes, però la Garowyn, potser perquè era de Dathomir i considerava que els homes tenien molt poca importància, va concentrar els seus esforços a esbrinar més coses sobre la Tenel Ka.
Quan la Garowyn li va preguntar quina experiència havia tingut, la Tenel Ka li va respondre sense faltar a la veritat.
- He utilitzat la Força, i crec que tinc una considerable capacitat per manipular-la. Però -va afegir, i la seva veu es va endurir- no confiaré en la Força fins a l'extrem de tornar-me feble. Si hi ha alguna cosa que pugui fer mitjançant els meus propis recursos, no utilitzaré la Força per fer-ho.
La Garowyn va riure amb una rialla aspra i plena de cinisme que va ressonar desagradablement a les orelles de la Tenel Ka.
- Et farem canviar de parer sense massa dificultat -va dir -. Quina altra raó podries tenir per acudir a nosaltres a la recerca d'ensinistrament?
La Tenel Ka medità la seva resposta durant uns moments i la va acabar formulant amb la màxima cura.
- No hi ha res que desitgi més que conèixer els camins de la Força -va dir per fi.
La Garowyn va assentir, com si això posés punt final al tema, i es va tornar cap al Luke.
- Em nego a què es facin sessions de pràctica amb espases de llum a bord de la Caçadora d'Ombres, però aviat esbrinarem fins a quin punt sou capaços de percebre les meves intencions utilitzant la Força.
Va agafar una vareta atordidora a cada mà i en llançar una al Luke. En Luke va estirar el braç i els dits van ensopegar amb ella sense agafar-la netament, però la va aconseguir agafar abans que toqués terra.
Els exàmens van continuar durant la major part del dia. La Tenel Ka es va esforçar al màxim en cada fase de les proves, però va poder veure que en Luke s'estava contenint i que no revelava tota l'extensió del seu poder. Hi havia observat prou al Mestre Skywalker per saber-ho.
Però després d'haver vist que s'afeblia o fallava diverses de les proves, la Tenel Ka va començar a sentir com una ombra de preocupació s'insinuava en la seva ment. I si el Mestre Skywalker havia emmalaltit? Què passaria si no podia utilitzar els seus poders? O què passaria si, i només el fet de pensar-ho ja li resultava dolorós, s'havia equivocat després de tot? I si el costat fosc era realment més fort? En aquest cas, ella i el Mestre Skywalker no tenien cap possibilitat de rescatar en Jacen, la Jaina i en Lowbacca.
Quan va haver acabat d'aixecar el desè objecte per satisfer el desig de la Garowyn que tot es fes d'una forma el més completa possible, la Tenel Ka es va sentir cansada i sense forces. El bloc de titani va oscil·lar i va tremolar en l'aire mentre l'anava baixant fins el terra de la cabina.
La Garowyn va deixar anar una rialleta despectiva.
- L'orgull que t'inspira la teva autosuficiència és la teva debilitat.
Després va tancar els ulls avellana, va tirar el cap cap enrere i va estendre un braç cap a la Tenel Ka.
La Tenel Ka va sentir que els seus cabells i el borrissol de la pell eren recorreguts per un veloç pessigolleig, com si estigués a punt de caure un llamp. Se li va regirar l'estómac, i es va sentir marejada i desorientada. Va doblegar les cames per seure, però no va trobar res que pogués sostenir-la. Estava flotant en l'aire, a un metre per sobre del terra de la cabina. La Tenel Ka va reprimir un panteix d'indignació i va intentar utilitzar la seva ment per alliberar-se.
El rostre marró cremós de la Garowyn estava recorregut per cruels línies de profunda concentració.
-Sí -va dir amb veu triomfant i gutural -, intenta resistir-te a mi. Utilitza la teva ira.
La Tenel Ka va comprendre que això era exactament el que havia estat fent, i es va relaxar de cop i volta. La Garowyn va perdre una part de la seva presa sobre ella com a conseqüència, i la Tenel Ka va trontollar en l'aire. «Ah - es va dir -, així que la Germana de la Nit no és tan forta com ella pensa que és.»
La Tenel Ka va fingir que tornava a debatre’s per ocultar el que estava fent i va agafar el fibrocable i el ganxo que portava a la cintura, i després va mirar al seu voltant a la recerca d'un punt d'ancoratge. No va trigar a trobar alguna cosa que funcionaria a la perfecció com a tal: la roda de l'escotilla d'un mòdul d'escapament.
La Garowyn seguia divertint-se amb els «esforços» de la Tenel Ka quan aquesta va llançar el seu fibrocable amb un àgil gir del canell fruit d'una llarga pràctica. El ganxo es va posar sobre l'objectiu que pretenia assolir i va romandre assegurat en ell. La Tenel Ka va tornar a quedar completament flàccida abans que la Germana de la Nit pogués adonar-se del que passava. Quan la presa de la Garowyn va tornar a flaquejar una mica, la Tenel Ka va tirar del fibrocable i es va alliberar, caient a terra i aterrant dolorosament sobre el seu cul.
Va alçar la mirada per veure la petita silueta de la Garowyn alçant-se sobre ella. Però en comptes d'una reprimenda enfurismada, l'únic que va sentir de la Germana de la Nit va ser una seca riallada plena de sorpresa.
La Garowyn li va allargar una mà per ajudar-la a aixecar-se.
-El teu orgull t'ha servit aquesta vegada, però encara pot ser la teva perdició -va dir.
-Això és una cosa que sol ocórrer amb l'orgull -va dir en Luke en veu baixa, semblant estar d'acord amb ella. Els seus ulls van escrutar a la Germana de la Nit -. Crec que jo podria fer això.
Els llavis de la Garowyn es corbaren en un somriure despectiu.
- El què? Creus que podries caure de...?
- No -la va interrompre en Luke -. Crec que podria aixecar una persona pels aires.
- Ah, bé. –La Garowyn va tornar a riure, com si estigués acceptant un desafiament -. Fes tot el que puguis.
Va creuar els braços sobre el pit i els seus ulls avellana van desafiar al Luke que la mogués. Després la sorpresa i la confusió li fer obrir els ulls com taronges quan els seus peus van deixar d'estar en contacte amb el terra i es va trobar pujant un metre i mig en l'aire.
- Veig que ha arribat el moment que tu també descobreixis el poder del costat fosc -va dir la Garowyn amb seca altivesa, i va tancar els ulls i va usar tot el seu poder per alliberar-se.
La Tenel Ka va percebre que en Luke afluixava la seva presa..., però només parcialment. La Garowyn seguia surant sobre la coberta, però en Luke va permetre que la força del seu moviment fes que el seu cos comencés a girar vertiginosament.
- Tindries l'amabilitat d'obrir el primer mòdul d'escapament, Tenel Ka? -Va preguntar en Luke, sense apartar els ulls ni un instant de la Germana de la Nit que donava voltes en l'aire.
La Tenel Ka va comprendre la seva intenció immediatament, i va fer el que li demanava. Uns instants després l’atordida Germana de la Nit rotatòria ja estava dipositada dins del mòdul i tancada en ell. La mà de la Tenel Ka es va moure fins a quedar sobre l'interruptor de llançament automàtic. En Luke va assentir.
La Tenel Ka va activar el cicle de llançament sentint una gran satisfacció. El mòdul d'escapament que contenia la Garowyn va sortir disparat cap a l'espai amb un whoooosh i un thump ofegat.
- Mestre Skywalker -va dir la Tenel Ka amb la cara molt seriosa -, em sembla que ara entenc de quina manera és possible, tal com havies dit, donar la... volta a una situació.
En Luke la va mirar fixament, va parpellejar sorprès i es va posar a riure.
-Crec que acabes de fer un acudit, Tenel Ka -va dir -. En Jacen estaria orgullós de tu.
Quan van sortir de l'hiperespai unes hores després aquest mateix dia i el pilot automàtic els va avisar que estaven a punt d'arribar al seu destí, en Luke i la Tenel Ka van romandre asseguts a la cabina buscant en va un planeta, una estació espacial, qualsevol cosa sobre la que poguessin baixar.
Però no van veure res.
La Tenel Ka es va tornar cap al Luke, sentint-se molt confosa.
- És possible que el pilot automàtic no hagi funcionat correctament? -Va preguntar -. Teníem coordenades equivocades?
- No -va respondre en Luke, semblant molt tranquil i segur de si mateix -. Hem d'esperar.
I llavors, com si un teló hagués estat apartat de sobte, la van veure: una estació espacial. «Una Acadèmia de l'Ombra», es va recordar la Tenel Ka. L'anell eriçat de protuberàncies girava en l'espai, protegit per emplaçaments artillats exteriors i coronat per diverses torres d'observació de gran alçada.
- Devia estar protegida per una capa d'invisibilitat -va dir en Luke.
Les portes dels hangars d'atracada es van obrir automàticament quan es van acostar a l'Acadèmia de l'Ombra, i en Luke va posar una mà tranquil·litzadora sobre l'espatlla de la Tenel Ka.
- El costat fosc no és més fort -va dir.
La Tenel Ka va deixar escapar l'aire que havia estat contenint en els seus pulmons, i una part de la seva tensió es va anar amb ell.
-És un fet comprovat -va murmurar.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada