dimarts, 16 de juny del 2015

L'Acadèmia de l'Ombra (XIII)

Anterior



13

La càmera d'ensinistrament de l'Acadèmia de l'Ombra era buida, un enorme espai quadrat delimitat per quatre parets que semblava badallar i esperar ser omplert. Les portes es van tancar darrere d’en Jacen, deixant-lo confinat amb en Brakiss i obligant-lo a enfrontar-se al que fos que el professor li tenia reservat. Les parets eren de color gris i estaven recobertes per una graella de sensors d'ordinador incrustats en elles. En Jacen no va veure controls ni sortides.
Va alçar la mirada cap aquell home tan bell que romania immòbil, embolicat en la seva túnica platejada, observant en Jacen amb un pacient somriure ple de calma.
En Brakiss va ficar la mà entre els plecs iridescents de la seva túnica i va extreure d'ells un cilindre negre que tindria la meitat de la longitud de l'avantbraç d’en Jacen. En el cilindre hi havia tres botons de control d'energia i una sèrie de solcs espaiats perquè els dits puguin empunyar-lo.
Era una espasa de llum.
- Necessitaràs això per a l'ensinistrament d'avui -va dir en Brakiss, i el seu somriure es va fer una mica més gran -. Agafa'l. És teu.
En Jacen va obrir molt els ulls. La seva mà es va moure cap endavant, però de seguida es va afanyar a retirar-la i va intentar ocultar el seu anhel.
- Què he de fer a canvi? -Va preguntar amb veu recelosa.
- Res -va respondre en Brakiss -. Limita't a utilitzar-lo.
En Jacen va empassar saliva i va evitar que els seus ulls es trobessin amb els d’en Brakiss, tement revelar quan desitjava tenir la seva pròpia espasa de llum. Però no volia tenir-la en aquell lloc, sota aquelles circumstàncies.
- Ei, se suposa que no he de fer-ho -va dir -. No he completat la meva formació. El Mestre Skywalker i jo vam parlar d'això fa pocs dies.
- Ximpleries -va dir en Brakiss -. El Mestre Skywalker està frenant els teus progressos sense que hi hagi cap necessitat per a això. Ja saps com utilitzar una d'aquestes armes. Endavant.
En Brakiss li va oferir l'empunyadura de l'espasa de llum, apropant-la una mica més i temptant-lo amb la seva proximitat.
- A l'Acadèmia de l'Ombra opinem que l'habilitat amb l'espasa de llum, està entre els primers talents que hauria de desenvolupar un Jedi, perquè sempre hi ha necessitat de guerrers forts i capaços. Si un Cavaller Jedi no està preparat per lluitar per una causa, de què serveix llavors?
En Brakiss va ficar l'empunyadura de l'espasa de llum entre les mans d’en Jacen, i aquest va reaccionar instintivament corbant els dits al voltant d'ella. L'arma li va semblar carregada pel pes de la responsabilitat i, a la vegada, lleugera gràcies al poder que contenia. Els solcs dels dits estaven massa espaiats per a la seva jove mà, però s'aniria acostumant a ella.
En Jacen va pressionar el botó activador i un feix color safir va sorgir de l'empunyadura amb una xiulada guspirejant, indi al nucli però blau elèctric a les vores. Va moure la fulla d'un costat a un altre, i l'energia va fendir l'aire deixant rere seu una feble olor d’ozó. En Jacen va llançar un altre tall amb l'espasa de llum.
En Brakiss va ajuntar les mans.
- Molt bé -va dir.
En Jacen va girar sobre si mateix i va alçar l'espasa de llum.
- Ei, Brakiss, què em pot impedir acabar amb tu ara mateix? -Va preguntar -. Ets un malvat. Ens has segrestat. Estàs ensinistrant enemics de la Nova República.
En Brakiss va riure. No era una riallada burleta, sinó merament una expressió de seca diversió.
- No em mataràs, jove Jedi -va dir -. Mai acabaries amb un oponent desarmat. L'assassinat a sang freda no forma part de l'ensinistrament que el Mestre Skywalker imparteix als seus joves estudiants..., llevat que hagi canviat el seu programa acadèmic des que em vaig anar de Yavin IV.
El rostre llis com l'alabastre d'en Brakiss semblava exquisidament serè, però va arquejar les seves pàl·lides celles.
- Naturalment, si deixessis en llibertat la teva ira i em tallessis per la meitat -va seguir dient -, hauries fet un significatiu primer pas pel camí fosc. Encara que jo no estaria aquí per veure els beneficis, l'Imperi sens dubte podria utilitzar les teves capacitats d'una manera molt beneficiosa.
- Ja n'hi ha prou -va dir en Jacen, i va apagar l'espasa de llum.
- Tens raó -va assentir en Brakiss -. Prou de xerrada. Això és un centre d'ensinistrament.
- Què em vas a obligar a fer? -Va preguntar en Jacen, sostenint l'empunyadura de l'espasa de llum i mantenint-se alerta i preparat per tornar a activar-la.
- Serà una simple sessió de pràctica, noi -va dir en Brakiss, anant cap a la porta -. Aquesta sala pot projectar hologrames dirigits a distància per control remot, enemics imaginaris perquè lluitis amb ells i que t'ajudaran a adquirir més habilitat en el maneig de la teva nova arma..., la teva espasa de llum.
- Si no són més que hologrames, per què hauria de lluitar? -Va preguntar en Jacen amb veu desafiant -. Per què hauria de cooperar?
En Brakiss va creuar els braços sobre el pit.
- Em sento inclinat a demanar-te que em donis aquest petit plaer, però dubto que fossis a fer-ho..., almenys encara no. Així que anem a expressar-ho d'una altra manera. -La seva veu es va tornar sobtadament dura, i tan esmoladament tallant com una navalla de vidre -. Els hologrames seran guerrers monstruosos. Però com saps que no introduiré un monstre de carn i ossos en la sessió perquè lluiti amb tu? Els hologrames de control remot tenen un aspecte tan real que mai percebries la diferència. I si et quedes quiet i et negues a lluitar, un enemic real podria fer que el teu cap deixés d'estar sobre de les espatlles.
» Probablement no faré això en la primera sessió, és clar. Probablement no... O potser ho faré, per demostrar que sóc sincer. Passaràs molt temps aquí, ensinistrant-te en el costat fosc. Mai sabràs quan puc perdre la paciència amb tu.
En Brakiss va sortir de la càmera d'ensinistrament, i les portes metàl·liques es van tancar darrere seu amb un sorollós toc.
En Jacen va esperar en tensió, sol a la cambra tènuement il·luminada amb les seves parets grises. La sala estava sumida en un silenci total excepte per la seva respiració i el batec del seu cor, com si engolís tots els sorolls. En Jacen va desplaçar el seu pes d'un peu a un altre, i va sentir la duresa de la gemma corusca encara amagada dins de la seva bota. El que els imperials no l'haguessin descobert i li haguessin tret li consolava una mica, però no sabia de quina manera podria ajudar-lo el fet de tenir-la.
En Jacen va fer girar l'empunyadura de l'espasa de llum a les seves mans i va intentar decidir què hauria de fer. Intel·lectualment, estava segur que en Brakiss només havia estat jugant amb ell i que mai enviaria a un veritable monstre assassí. Però una part del cor d’en Jacen no estava tan segur, i la lleugera punxada de dubte va fer que comencés a posar-se nerviós.
Tot d'una l'aire brillà. En Jacen va sentir un so grinyolant i va girar sobre si mateix per mirar darrere d'ell. Una porta que no havia vist abans es va obrir lentament per revelar una cel·la plena d'ombres de la qual va sorgir alguna cosa enorme i oscil·lant que arrossegava urpes molt esmolades sobre el sòl.
A casa, la gran afició d’en Jacen sempre havia estat estudiar plantes i animals estranys i poc usuals. Hi havia examinat els registres de les races alienígenes conegudes i se les havia après totes de memòria, però tot i així va necessitar uns moments per reconèixer l’horrible monstre que estava sortint de la seva cel·la.
Era un abyssini, un monstre borni amb la pell verda marronosa, espatlles molt amples i llargs, i poderosos braços que penjaven fins gairebé fregar el terra i acabaven en urpes que podien destrossar arbres.
La ciclòpia criatura va acabar d'emergir de la seva cel·la, va grunyir i va mirar al voltant amb el seu únic ull. L’abyssini semblava estar patint algun intens dolor i l'únic que va veure - i, en conseqüència, el seu únic objectiu -va ser el jove Jacen, armat amb la seva espasa de llum.
L’abyssini va rugir, però en Jacen es va mantenir on era. Va alçar la mà lliure amb el palmell voltat cap a fora, i va intentar utilitzar les tècniques de relaxació Jedi que havien demostrat tenir tant èxit quan domesticava nous animals perquè fossin les seves mascotes.
- Calma't -va dir -. Apa, calma't, no vull fer-te mal... No estic amb ells.
Però l’abyssini no volia calmar-se i va començar a avançar, balancejant els seus llargs braços com pèndols acabats en urpes. En Jacen, per descomptat, sabia que si el monstre realment no era més que un holograma les seves tècniques Jedi no servirien de res.
L’abyssini empunyava un llarg garrot d'aspecte molt amenaçador que havia portat subjecte a l'esquena. El garrot semblava una branca retorçada amb punxes en un extrem, i la seva longitud li permetia arribar molt més lluny que l'espasa de llum. El monstre borni podia fer xixines al Jacen i no ser tocat mai per la fulla Jedi.
- Raigs desintegradors! -Va murmurar en Jacen.
Va encendre l'espasa de llum i va sentir el poder de la fulla d'energia que va començar a bategar davant d'ell amb una encegadora resplendor blavosa.
L’abyssini va obrir i va tancar lentament el seu enorme i únic ull i després es va llançar a la càrrega amb la boca plena d'ullals oberta. La criatura va fer girar el seu garrot de punxes com si fos un ariet.
En Jacen va moure instintivament l'espasa de llum davant seu en un cop defensiu. La fulla resplendent va tallar la punta del garrot amb tanta facilitat com si fos un tros de formatge tou. L'extrem amb punxes va caure sorollosament sobre el sòl metàl·lic.
El monstre va contemplar la punta fumejant del seu garrot durant un segon, i després udolà i va tornar a atacar. Aquesta vegada en Jacen es trobava preparat. El seu cor bategava a tota velocitat i l'adrenalina fluïa pel seu cos, i tot el seu ésser estava sintonitzat amb la Força i concentrat en el seu enemic.
L’abyssini va deixar caure el seu garrot, i l'atac va passar massa a prop d'ell perquè en Jacen pogués colpejar-lo amb l'espasa de llum. Va esquivar l'escomesa fent-se a un costat i la criatura va tornar a atacar, aquesta vegada amb un cop de mà ple d'urpes.
En Jacen es va llançar a terra i rodà sobre si mateix, sostenint l'espasa de llum lluny del cos amb el braç estès per evitar ferir-se a si mateix amb la fulla mortífera.
L’abyssini va saltar sobre ell i va intentar copejar-li amb l'extrem més gruixut del garrot. Però en Jacen es va posar sobre l'esquena i va alçar l'espasa de llum, fent girar els seus canells per tallar la resta del garrot fins a reduir-lo a un monyó fumejant a les mans del monstre, i després va rodar sobre el seu costat per esquivar el pesat tros de fusta quan va caure a terra.
L’abyssini va llançar a un costat la inútil resta de garrot, va tornar a udolar i després es va llançar sobre en Jacen per arrencar-lo del sòl. Però en Jacen va sostenir l'espasa de llum davant d'ell i la va moure cap endavant com si fos una llança. La punta lluent es va enfonsar en l'ample pit del monstre quan aquest baixava sobre en Jacen, calcinant-lo fins que va desintegrar al cor de l’abyssini.
La criatura es va encongir sobre si mateixa amb un ensordidor crit de dolor que es va anar debilitant ràpidament, i es va ensorrar cap endavant. En Jacen torçà el gest, sabent que seria aixafat per la bèstia..., però el ciclop va brillar i es va dissoldre en un esclat d'estàtica primer i de buit després quan els projectors de l'holograma van deixar de funcionar.
En Jacen, suat i panteixant, va apagar l'espasa de llum. El xiuxiuejant feix d'energia va ser engolit per l'empunyadura amb un thwoop que va durar tot just una fracció de segon. En Jacen es va incorporar i es va treure la pols de la roba.
La porta va tornar a obrir-se i en Jacen girà sobre si mateix, preparat per enfrontar-se amb un altre horrible enemic. Però en el llindar només estava en Brakiss, aplaudint sense fer cap soroll.
- Molt bé, el meu jove Jedi -va dir -. No ha estat tan malament, oi? Mostres un gran potencial. L'únic que necessites és l'ocasió de practicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada