divendres, 5 de juny del 2015

L'Acadèmia de l'Ombra (VI)

Anterior



6

La Jaina va tornar a la consciència amb Lowie sacsejant-li les espatlles. El gran i llargarut wookiee va seguir deixant anar ploriquejos queixosos fins que la Jaina gemegà i es va despertar, obrint i tancant els ulls.
Una onada de sensacions desagradables va recórrer tot el seu ésser: estómac regirat, cap palpitant, articulacions adolorides... Eren els efectes residuals dels feixos atordidors dels soldats de les tropes d'assalt. El cos humà no estava dissenyat per quedar inconscient sota l'impacte d'un raig d'energia. A més li brunzien les orelles, però els seus instints li van dir que els sons eren reals i que es tractava de les profundes vibracions d'una gran nau movent-se en hiperimpulsió.
La Jaina, no molt segura de si s'atrevia a córrer el risc d'adoptar una posició més vertical, va tornar cautelosament el cap. Va veure que ella, en Jacen i en Lowbacca estaven junts en una petita habitació que no tenia res de particular. La Jaina va respirar fondo, es va gratar la seva làcia cabellera castanya i lliscà les mans per la seva granota de vol tacada de greix per assegurar-se que tot seguia estant intacte.
Un instant després la Jaina va recordar sobtadament l'atac a l'Estació Cercadora de Gemmes, i es va aixecar tan de pressa que una nova onada de nàusees va recórrer tot el seu cos i va sentir un esclat de dolor a les seves temples. Va panteixar, i després es va obligar a relaxar-se i a deixar que una part del dolor es dissipés.
En Jacen ja estava asseient-se sobre d'un estret catre, fregant-se els ulls castany daurats i passant-se els llargs dits a través de la seva embullada cabellera. Semblava molt confós, i la Jaina va captar la profunda agitació que emanava del seu germà.
- No tinc ni idea d'on estem -va dir en Jacen.
En Lowbacca també va emetre un so interrogatiu ple d'abatiment.
-Almenys estem tots junts -va dir la Jaina -, i no ens han posat cap mena de lligams.
Va alçar les mans, sorpresa de veure que els imperials no havien separat als seus presoners ni els havien lligat. Un petit nínxol de la paret contenia aigua i una safata de menjar. A jutjar pel seu aspecte, en Lowie ja havia provat part de la fruita.
- Ei, em pregunto què li haurà passat a tota la gent de l'Estació Cercadora de Gemmes... Què suposeu que li van fer al Lando? -Va preguntar en Jacen.
La Jaina va arronsar les espatlles, sentint-se encara una mica marejada.
- Vaig veure en Lando jaient inconscient a terra un instant abans que ens deixessin sense sentit. Però no crec que planegessin matar-lo. Tampoc estaven buscant gemmes corusca. Sembla que només ens volien a nosaltres tres.
-Sí -va assentir en Jacen amb abatiment -. Això fa que et sentis prou valuós, eh?
En Lowie va deixar anar un grunyit.
La Jaina es va aixecar i es va estirar, sentint-se millor a mesura que anava movent-se.
-Però suposo que estic bé -va dir -. Com esteu vosaltres dos?
En Jacen li va dirigir un somriure tranquil·litzador, i en Lowie va inclinar el seu pelut cap en un gest d'assentiment. La franja de pelatge negre que passava per sobre de les seves celles estava eriçada per la inquietud. El jove wookiee se la va allisar i va deixar anar un grunyit.
Va ser llavors quan la Jaina es va adonar que hi havia una altra cosa que anava malament. Va baixar la mirada cap a la cintura d’en Lowie, però l'androide traductor miniaturitzat ja no hi era.
- Lowie! Què li ha passat a TM2?
En Lowie va emetre un estrany so ple de tristesa i es va donar uns copets a la cintura.
- Els imperials deuen haver-li tret -va dir la Jaina -. Què volen?
- Oh, només apropiar-se de la galàxia, causar un munt de problemes..., fer mal a un munt de persones. Ja saps, el de sempre -va respondre en Jacen amb burleta jovialitat. Va anar fins a la llisa porta metàl·lica -. Hmmmm... Probablement està tancada, però no veig què hi ha de dolent a intentar-ho -va afegir, i va pressionar els controls amb els dits.
La Jaina, molt sorpresa, va veure com la porta lliscava a un costat amb un brunzit per revelar un guàrdia en posició de ferms a l'altra banda del llindar. Un soldat de les tropes d'assalt amb un casc blanc que semblava una calavera es va tornar cap a ells.
- Caram! - Va exclamar en Jacen, i de seguida va baixar la veu -. Bé, si més no la porta s'obre.
-Potser no són capaços d'esbrinar com cal tancar una porta -va dir la Jaina -. Recordeu de com de poc fiable i tosca que és la tecnologia imperial. - Va permetre que el sarcasme s'anés infiltrant en la seva veu en benefici del guàrdia -. I ja saps com de pèssimes que són les armadures dels soldats de les tropes d'assalt. Probablement ni tan sols aconseguiria aturar un desintegrador d'aigua.
- Provem a sortir i passar al costat d'ell - va suggerir en Jacen en un murmuri d'actor de melodrama, veient que el soldat no s'havia mogut -. Potser no ens aturi.
El soldat de les tropes d'assalt es va emportar el rifle desintegrador a l'espatlla.
- Espereu aquí.
La veu filtrada que sorgia del casc blanc no tenia inflexions, però tot i així aconseguia sonar amenaçadora. El guàrdia va parlar en veu baixa pel comunicador del seu casc, i després va tornar a tancar els tres joves Cavallers Jedi dins de la seva cel·la.
Els tres van romandre immòbils en un nerviós silenci durant un instant.
- Podríem explicar-li acudits -va acabar suggerint en Jacen.
La porta de la cel·la es va tornar a obrir abans que la Jaina pogués pensar en una resposta adequada. Aquesta vegada al costat del soldat s'alçava la imponent i sinistra dona que havia dirigit l'assalt a l'Estació Cercadora de Gemmes. La Jaina va fer una ràpida inspiració.
La negra cabellera d'aquella dona alta i prima fluïa com onades de foscor sobre les seves espatlles, i la seva capa color banús guspirejava amb espurnes de petites gemmes polides que s'arremolinaven al seu voltant com un cel nocturn ple d'estrelles. Els seus llavis eren d'un fosc color vi, com si acabés de menjar una fruita massa madura. La dona era bella, però la seva bellesa era cruel i amenaçadora.
- Bé, Cavallers Jedi, així que per fi esteu desperts -va dir secament. La seva veu era greu i una mica pastosa, sense un sol rastre del xiuxiueig que la Jaina havia esperat sentir -. He de començar dient el molt que m'heu desil·lusionat. Hi havia esperat més resistència per part d'uns estudiants tan poderosos ja ensinistrats en la Força. Les vostres defenses Jedi van ser lamentables! Però nosaltres canviarem això. Se us ensenyaran nous camins... realment efectius.
La dona va girar sobre un taló i la seva capa negra onejà al seu voltant com un núvol de fum.
- Seguiu-me -va dir, i va sortir al passadís.
- No -va respondre la Jaina -. Qui et penses que ets? Per què ens has portat aquí contra la nostra voluntat?
- He dit que em seguiu! -Va repetir la dona.
Quan no van fer cap moviment per obeir, la dona els va assenyalar amb les seves brillants ungles i va moure els dits.
Tot d'una la Jaina va tenir la sensació que un llarg i elàstic cordó invisible s'havia enroscat al voltant del seu coll. La dona va corbar el dit, tirant de la Jaina com si fos un animalet domèstic subjecte a una corretja. La Jaina va trontollar quan la corda invisible la va treure de la cel·la.
En Lowbacca i en Jacen estaven lluitant contra lligams de Força similars, i el wookiee udolava el seu desafiament. Malgrat els seus esforços, els tres joves van ser arrossegats per corretges de Força que els van obligar a anar pel passadís trontollant i ensopegant.
- Si us agrada, puc seguir fent-ho durant tot el trajecte fins al pont - va dir la dona, amb els seus llavis vermell fosc corbats en un somriure burleta -. O podeu estalviar les vostres energies per oferir una resistència més productiva després.
- Molt bé -va grallar la Jaina, percebent que aquella dona tenia poders Jedi que ella no podia igualar..., almenys de moment.
Els llaços de la Força es van esfumar i els companys es van quedar immòbils, panteixant i tremolant. Es van mirar els uns als altres amb els ulls plens d'ira i humiliació, sabent que havien estat vençuts.
La Jaina ser la primera a recuperar-se. Va empassar saliva, es va aixecar, va aixecar el mentó i va seguir a la dona de negre. El seu germà i Lowie van començar a avançar darrere d'ella.
- Qui ets? -Va preguntar la Jaina passada una estona.
La dona es va aturar a meitat d'un pas, com si estigués pensant quina resposta havia de donar, i va acabar contestant a la seva pregunta.
- Em dic Tamith Kai. Sóc d'una nova ordre de Germanes de la Nit.
- Germanes de la Nit? Vols dir com les de Dathomir? -Va preguntar en Jacen.
La Jaina va recordar les històries que els hi havia explicat la seva amiga Tenel Ka quan li tocava el torn d’espantar abans que practiquessin les tècniques de relaxació Jedi, aquestes històries sobre les horribles dones malignes que havien deformat la civilització del seu món en temps passats.
La Tamith Kai va mirar en Jacen amb els seus llavis color vi arrufats en una ganyota a mig camí entre un grunyit i un somriure.
- Has sentit parlar de nosaltres? Excel·lent. El meu planeta és ric en capacitats per emprar la Força, i l'Imperi ens ha ajudat a ressorgir. Ara potser comprendràs que no us podeu resistir. La cooperació, d'altra banda, serà recompensada.
-No cooperarem amb tu -la va desafiar la Jaina.
- Sí, sí, és clar -va dir la Tamith Kai, com si s’avorrís -. Tot al seu temps.
- Ei, on ens portes? -Va preguntar en Jacen.
El jove Cavaller Jedi va prémer una mica el pas per mantenir-se a l'altura de la seva germana. En Lowie avançava darrere d'ells, grunyint i tocant-se la cintura com si realment trobés a faltar a TM2.
- No trigareu a veure-ho -va dir la Germana de la Nit -. Ja gairebé estem preparats per sortir de l’hiperespai.
Els quatre van pujar a una plataforma elevadora que els va portar fins a un nivell que donava accés al pont de la nau que solcava veloçment l'hiperespai. L'únic pilot que hi havia present estava assegut en una butaca encoixinada, encorbat sobre els controls i donant-los l' esquena. Davant d'ell la Jaina va poder veure els remolins de colors de l’hiperespai a través dels finestrals del pont.
El pilot va estendre la seva mà esquerra i va agafar una palanca mentre un compte enrere anava arribant al zero. Després va tirar de la palanca i l'hiperespai es va desplegar de sobte, esfumant-se per convertir-se en la negror tatxonada d'estrelles de l'espai normal.
- Estem a prop dels Sistemes del Nucli -va dir la Jaina immediatament, contemplant els grans camps d'estrelles i les cintes de gas interestel·lar que s'amuntegaven a prop del centre de la galàxia.
Els Sistemes del Nucli, molt nombrosos i propers els uns dels altres, eren els últims bastions del poder imperial i ni tan sols les forces de la Nova República havien aconseguit acabar del tot amb ells. Però no havien emergit a prop de cap sistema. Es trobaven suspesos en l'espai, flotant al centre de la negror esquitxada d'estrelles.
- Hem arribat al nostre destí, Tamith Kai -va dir el pilot mentre feia girar la seva butaca fins a quedar de cara a ells.
La Jaina va sentir que el cor li feia un tomb quan va reconèixer el rostre cansat i ple d'amargor i la cabellera color gris ferro de l'antic pilot de caces TIE que havia estat atrapat a Yavin IV durant tants anys.
- Qorl! -Va exclamar en Jacen.
En Lowie va deixar anar un rugit d'ira.
En Qorl havia atacat els joves Cavallers Jedi a les jungles quan aquests van trobar el seu caça TIE estrellat i van intentar reparar-lo. El pilot imperial havia disparat contra Lowie i la Tenel Ka, que havien aconseguit fugir a l'espessor, però en Qorl havia fet presoners al Jacen i la Jaina.
- Salutacions, els meus joves amics. Mai us vaig donar les gràcies per reparar la meva nau i permetre’m tornar al meu Imperi.
- Ens has traït! -Va cridar la Jaina.
Una onada d'ira dirigida contra l'home del cervell rentat va inundar tot el seu ésser. Mentre estaven captius, els bessons havien intentat fer-se amics d’en Qorl i havien intercanviat històries amb ell al voltant del foc del campament. La Jaina havia estat segura que el pilot del TIE s'estava estovant a poc a poc, i que anava comprenent que els designis de l'Imperi estaven plens de mentides. Però al final el condicionament militar d’en Qorl havia resultat ser massa fort.
- Vaig tornar tal com hauria fet qualsevol soldat i vaig presentar el meu informe -va dir en Qorl amb veu àtona -. Aquestes persones em van acceptar i... van tornar a adoctrinar-me. Els vaig parlar de la vostra existència: joves i poderosos Cavallers Jedi que només esperaven ser ensinistrats per servir a l'Imperi.
- Mai -van replicar secament en Jacen i la Jaina a l'uníson, i en Lowbacca es va unir a les veus dels bessons amb un rugit.
La Tamith Kai va abaixar la vista cap a ells i els va llançar una mirada burleta. Immòbil al costat d’en Qorl, la dona de cabells foscos semblava encara més alta que abans i més temible i amenaçadora que mai.
- La vostra ira és bona -va dir -. Alimenteu-la. Deixeu que creixi. La utilitzarem quan comenci el vostre ensinistrament. Però per ara... hem arribat al nostre destí.
En Lowie va deixar escapar un grunyit d'incredulitat.
La Jaina va mirar pels finestrals davanters del pont i va intentar calmar-se. El Mestre Skywalker els havia dit que deixar-se dominar per la ira era un camí que portava al costat fosc de la Força. Sabia que no havia de perdre el control de si mateixa, i que havia de pensar en alguna altra forma de lluitar.
-Estem enmig de l'espai buit -va dir -. Què hi ha aquí per veure?
- L'espai no sempre està buit -va dir la Tamith Kai. La seva veu ronca i una mica pastosa havia adquirit una qualitat cantadora, com si la seva ment estigués pensant en una altra cosa -. La realitat no sempre és el que aparenta.
En Qorl va verificar les coordenades al seu lloc de control, i després teclejà un codi de seguretat.
- Transmetent -va dir.
La Tamith Kai va tornar els seus penetrants ulls violeta cap als joves Cavallers Jedi.
- Esteu a punt d'iniciar una nova fase de les vostres vides -va dir, assenyalant les pantalles supervisores -. Mireu.
L'espai va tremolar i va brillar com una manta d'invisibilitat sobtadament apartada. Tot d'una una estació espacial va aparèixer suspesa davant d'ells, una gran massa metàl·lica que tenia la forma d'un dònut. Hi havia emplaçaments d'armes espaiats per tot el perímetre de l'estació, apuntant en totes direccions i fent que semblés un collaret disciplinari eriçat de punxes per a alguna bèstia ferotge. Altes torres d'observació brollaven com pinacles a un extrem de l'estació.
La Jaina va empassar saliva.
- Sistema de camuflatge desconnectat -va anunciar en Qorl.
- Vinga, mireu -va dir la Tamith Kai, però no va tornar la vista cap a les pantalles supervisores. Els seus ulls estaven clavats en els joves i relluïen amb fervor violeta -. Aquí sereu ensinistrats com Jedi Foscos..., per a l'Imperi.
En Qorl va parlar de sobte, recordant el proper pas a donar.
- Hem d’iniciar l’atracada immediatament i reactivar l'escut d'invisibilitat.
La Germana de la Nit va assentir però no va semblar sentir-lo, i no va apartar els ulls ni un sol instant dels joves Cavallers Jedi.
- Benvinguts a l'Acadèmia de l'Ombra -va xiuxiuejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada