dilluns, 1 de juny del 2015

L'Acadèmia de l'Ombra (II)

Anterior



2

La Dama Afortunada va deixar enrere la lluna selvàtica que brillava amb les espurnes verdes d'una joia, i em Lando Calrissian i el seu fidel company Lobot van pilotar la nau a través de l'espai cap a la bola gasosa de Yavin.
- Això hauria d’agradar-vos, nois -va dir en Lando -. Crec que mai heu vist res semblant a una explotació minera de gemmes corusca abans.
La Dama Afortunada es va anar aproximant al planeta gegant i l'estació industrial en òrbita no va trigar a fer-se visible. Les instal·lacions mineres de joies corusca d’en Lando, l'Estació Cercadora de Gemmes, eren una simfonia de llums en continu moviment i graelles transmissores envoltades per dotzenes de satèl·lits defensius automatitzats. Els satèl·lits de seguretat van centrar els seus sistemes detectors a la Dama Afortunada i van activar les seves armes quan la nau es va aproximar a ells. Però quan en Lando va teclejar un codi d'autorització d'accés, els satèl·lits van reconèixer el seu senyal i de seguida van tornar a patrullar el seu perímetre robòtic a la recerca d'intrusos i pirates.
- Quan tractes amb una cosa tan valuosa com aquestes gemmes corusca tota la seguretat que tinguis és poca -va dir en Lando.
En Lobot, l'humà calb cibernèticament millorat, continuava amb la seva impassible vigilància dels controls.
Petits llums van centellejar i parpellejar en l'aparell implantat al clatell d’en Lobot mentre estudiava la brúixola i la graella de guia. En Lobot va portar la Dama Afortunada fins a l'hangar principal de l'Estació Cercadora de Gemmes, pilotant la nau en una impecable exhibició de destresa.
- M'alegra molt que en Luke us hagi deixat venir aquí -va dir en Lando, tornant la mirada cap en Lowie, en Jacen i la Jaina -. No podeu aprendre-ho tot sobre l'univers si us limiteu a quedar-vos asseguts a la jungla aixecant roques del terra amb la vostra ment. –Els va obsequiar amb un gran somriure -. Heu d’eixamplar els vostres horitzons i saber com funciona el comerç en la Nova República. Això us proporcionarà alguns coneixements útils en el cas que les vostres espases de llum fallin mai.
-Encara no tenim espases de llum -va dir en Jacen posant cara d'abatiment.
-Bé, doncs llavors serà millor que aprengueu alguna cosa útil mentre espereu a tenir -va respondre en Lando -. El vostre oncle Luke està preocupat per la vostra seguretat -va afegir, percebent la frustració d’en Jacen -. En Luke pot arribar a ser molt cautelós, però jo confio en el seu bon judici. No us preocupeu: tard o d'hora acabareu aconseguint aquestes espases de llum. Aposto a què si et relaxes i deixes de pensar-hi, estaràs practicant amb una espasa de llum abans que puguis adonar-te’n del que ha passat.
Un cop dit això, va ajudar a Lobot a acabar les comprovacions de descens mentre la Dama Afortunada es posava a l'hangar buit.
En Lando baixà de la nau somrient d'orella a orella i els va mostrar la seva estació, movent les mans amb gran entusiasme per assenyalar en totes direccions. Amb Lobot seguint-li en silenci, en Lando va portar als tres joves Cavallers Jedi fins a un finestral d'observació de transpariacer que donava a la tempestuosa sopa ataronjada del gegant gasós.
En Jacen va pegar la cara a l'enorme finestral i va abaixar la mirada cap als sistemes de tempestes que s'entrellaçaven formant cadenes a través dels núvols. Des d'aquella distància Yavin oferia un panorama enganyosament tranquil de suaus tons grocs, blancs i ataronjats. Però en Jacen sabia que fins i tot en els nivells superiors de l'atmosfera ja hi havia vents d'una temible potència destructiva, i que la pressió dels nivells inferiors era prou gran com per poder aixafar una nau deixant-la reduïda a un grapat d'àtoms.
La Jaina, immòbil al seu costat, va estudiar les pautes meteorològiques amb intensa atenció. En Lowie es va col·locar entre els bessons, elevant-se sobre ells amb la seva desmanegada alçada. El jove wookiee va deixar escapar un grunyit de sorpresa.
- Opino que és molt impressionant -va dir TM2 des del cinturó d’en Lowie -. I l'amo Lowbacca opina el mateix.
L'Estació Cercadora de Gemmes orbitava als límits de l'atmosfera exterior. L'òrbita inclinada de l'estació la feia moure’s molt per sobre del planeta, i després descendia bruscament per fregar els nivells gasosos de tal manera que els miners de gemmes corusca d’en Lando podien submergir-se en els profunds corrents plens de remolins del planeta.
En Lando donà uns copets sobre el finestral de transpariacer amb la punta d'un dit.
- Molt per sota de nosaltres, allà on acaba l'atmosfera, el nucli metàl·lic xoca amb l'aire liquat -va dir -. Les pressions són prou grans per aixafar els elements i fer que s'uneixin, formant cristalls quàntics extremadament rars anomenats gemmes corusca.
En Jacen va alçar la mirada cap a ell amb gran interès.
- En podem veure una?
En Lando s'ho va pensar durant uns instants abans de respondre i va acabar assentint.
-És clar. Tenim un carregament a punt per enviar -va dir -. Seguiu-me.
En Lando va avançar pels corredors impecablement nets amb la seva capa verda maragda surant darrere d'ell. La Jaina es va dedicar a contemplar les mampares metàl·liques, les càmeres i els despatxos plens d'ordinadors.
Les parets estaven formades per panells de plastiacer pintats amb colors suaus i adornades per lluents tubs òptics que formaven una gran varietat de dibuixos. En Jacen podia sentir els febles murmuris de boscos, oceans i rius com a teló de fons sonor. Els colors relaxants i els afables sons convertien l'Estació Cercadora de Gemmes en un lloc agradable, còmode i atractiu que no s'assemblava en res al que havia esperat trobar.
Van anar cap a unes enormes portes blindades, i en Lando va prémer diversos botons en el seu comunicador de canell i es va tornar cap en Lobot.
- Sol·licita accés al nivell de seguretat.
En Lobot va murmurar alguna cosa pel micròfon que duia al coll. Els segells de les portes metàl·liques es van obrir amb un xiuxiueig, i després aquestes es van fer a un costat per revelar una càmera del tipus resclosa, el seu fons formava una entrada aïllada que proporcionava accés a l'espai. Quatre projectils blindats de forma cònica estaven alineats damunt d'un suport: cada mòdul mesurava un metre de longitud i estava estarrufat de canons làser de punteria automàtica.
- Aquestes són les càpsules de carregament automatitzades -va dir en Lando -. Les gemmes corusca són tan valuoses que hem d'adoptar precaucions de seguretat extra.
Diversos androides dotats de molts braços estaven treballant diligentment al costat de la primera càpsula de càrrega, un mòdul obert amb l'interior recobert per un gruix encoixinat. Els exosquelets de coure dels androides relluïen com si acabessin de ser fregats.
- Estan preparant el nostre proper enviament -va dir en Lando -. Fem una ullada.
Els companys es van inclinar sobre la petita obertura de la càpsula de càrrega, on un dels androides de coure d’àgils dits acabava de col·locar quatre gemmes corusca de la grandària aproximada de l'ungla del polze d’en Jacen. En Lando va allargar el braç i va agafar una gemma.
L'androide va començar a agitar totes les seves mans en l'aire.
- Disculpi’m, disculpi’m! -Va exclamar -. Tingueu la bondat de no tocar les gemmes. Disculpi’m!
- vinga, no passa res -va dir en Lando -. Sóc jo, Lando Calrissian.
Els frenètics moviments de braços de l'androide de coure van cessar bruscament.
- Ep. Li presento les meves disculpes, senyor -va dir.
En Lando va moure el cap.
- He de recordar de canviar aquests sensors òptics.
Va sostenir la gemma corusca entre el polze i l'índex, i la joia va brillar com foc líquid a la mà. Feia molt més que limitar-se a reflectir la claredat dels panells lluminosos del sostre: la gemma corusca semblava contenir un forn en miniatura, i la llum atrapada rebotava incessantment en les facetes cristal·lines durant eternitats fins que la llei de les probabilitats feia que uns quants fotons aconseguissin trobar una sortida.
- No s'han trobat gemmes corusca en cap altre lloc de la galàxia a part del nucli de Yavin -va dir en Lando -. Els prospectors continuen buscant altres gegants gasosos, és clar, però de moment totes les gemmes corusca del mercat surten de la meva estació minera. Fa molt de temps l'Imperi tenia una estació aquí, però va fer fallida molt de pressa quan l’Imperi va deixar de mantenir uns preus fixos. La mineria de gemmes corusca és un treball molt arriscat que exigeix ​​una elevada inversió des del principi..., però m'està donant enormes beneficis.
En Lando va permetre que Lowie, en Jacen i la Jaina sostinguessin la gemma a les mans i es meravellessin davant la seva bellesa.
- Les gemmes corusca són la substància més dura coneguda -va dir -. Poden obrir-se pas a través del transpariacer amb tanta facilitat com un làser a través de la gelea sullustana.
El nerviós androide empaquetador va agafar la gemma de la peluda mà d'en Lowbacca i va tornar a col·locar-la dins de la càpsula de càrrega, posant una capa segelladora extra al voltant de les pedres precioses abans de tancar el panell d'accés. Després l'androide va manipular una seqüència de controls a la part de darrere de la càpsula de càrrega i les espines dels làsers de punteria automàtica es van alçar per si soles fins a adoptar la seva posició de vigilància.
- Càpsula de càrrega preparada per al llançament -va dir l'androide de coure -. Tinguin la bondat de sortir de l'hangar de llançament.
En Lando va treure als tres nois de la sala i les gruixudes portes metàl·liques es van tancar darrere d'ells mentre els androides s'afanyaven a seguir amb les seves tasques.
- Veniu aquí -va dir en Lando -. Podrem veure el llançament a través de l'espiell exterior. Aquesta càpsula de càrrega és un projectil hiperespacial dirigit al meu agent de Borgo Prima, que distribueix les gemmes corusca a canvi d'un percentatge en els beneficis.
Els quatre es van col·locar davant d'un gruixut espiell rodó que apuntava en direcció oposada al planeta i permetia contemplar l'espai. Mentre miraven, la càpsula de càrrega va sortir disparada de l'hangar de llançament i després va quedar suspesa en el buit per reorientar i ajustar les seves coordenades. La potent claredat que brollava de les seves toveres va traçar una línia sobre la negror de l'espai.
Els satèl·lits que envoltaven l'Estació Cercadora de Gemmes va girar mentre els seus sensors percebien la presència de la càpsula i apuntaven el seu armament, però pel que sembla la càpsula de càrrega va enviar senyals d'identificació adequades, i els satèl·lits defensius la van deixar en pau. Després, en un moviment tan veloç que amb prou feines podia ser vist, la càpsula es va llançar cap endavant i va entrar a l’hiperespai amb tot un tresor de gemmes corusca en el seu ventre.
- Ei, Lando, podem ajudar-te en alguns dels treballs de mineria de les gemmes? -Va preguntar en Jacen.
- Sí, ens agradaria molt veure com es fa -va afegir la Jaina.
- No ho sé... -Va dir en Lando -. És un treball dur, i una mica arriscat.
- Igual que l'ensinistrament per arribar a convertir-se en Cavaller Jedi, com ja hem vist -va observar la Jaina -. No creus que l'aprendre bé mereix una mica de risc?
En Lowbacca va grunyir un comentari.
- Què vol dir amb això que està disposat a córrer el risc? -Va preguntar TM2 -. Estrelles, crec que en realitat l'amo Calrissian estava posant tant èmfasi en els riscos perquè esperava que això faria que no volguessin anar.
- Bé, doncs ens agradaria anar de totes maneres -va intervenir en Jacen.
En Lando va alçar una mà i va somriure com si acabés de tenir una idea, encara que en Jacen es va adonar que ho havia tingut planejat des del començament.
-Bé, potser ja va sent hora que em dediqui a fer algun treball de veritat en comptes de totes aquestes tasques d'executiu -va dir -. D'acord: jo mateix us acompanyaré.
En Jacen va pensar que l'Entorn Submergible de Mineria semblava una gran campana d'immersió. El seu casc estava fortament blindat, i era d'un gris fosc amb taques olioses de color que acomiadaven estranys reflexos sota les llums. La comporta semblava prou gruixuda i sòlida per poder suportar les andanades d'un turbolàser.
- En diem Mà Veloç -va dir en Lando -. És un petit navili que hem dissenyat exclusivament per anar a les grans profunditats de Yavin IV. Ha recorregut gairebé tota la distància fins al nucli, on podem trobar les gemmes corusca més grans.
En Lando va lliscar els seus dits sobre les planxes d'aspecte oliós.
-El Mà Veloç està recobert per una fina pell d'armadura quàntica, que és un truc desenvolupat per l'Imperi - va seguir dient, i el to de la seva veu deixava ben clar com d’impressionant que li semblava aquell blindatge -. Però nosaltres hem dirigit les aplicacions militars cap als nostres propis usos, i hem obtingut el màxim en tecnologia comercial derivada. -En Lando semblava estar pronunciant un discurs davant un consell de direcció, però un instant després es va recordar de quin era el seu públic -. Bé, oblidem-ho -. El blindatge d'aquest petitó és prou fort per suportar fins i tot les pressions existents al nucli de Yavin. Ens aniran baixant i estarem units a l'Estació Cercadora de Gemmes mitjançant una connexió d'energia..., com un cable magnètic irrompible.
- Ni tan sols les tempestes poden partir-lo? -Va preguntar la Jaina.
En Lando va estendre les mans davant d'ell, descartant la preocupació de la jove.
-Potser hàgim d'aguantar unes quantes sacsejades, però... - Va riure -. Els seients estan encoixinats. No ens passarà res.
En Lowbacca es va inclinar, però tot i així es va colpejar el cap amb el marc de la porta quan va entrar a la campana d'immersió. En Jacen i la Jaina van entrar d'un salt darrere d'ell. En Lando els va seguir fins a l'interior de la Mà Veloç i va tancar la comporta.
Després va colpejar el mur interior amb els artells, produint un sord so metàl·lic.
- Sòlid, segur i resistent -va dir.
Es va instal·lar al seient encoixinat que hi havia davant dels controls de pilotatge. En Jacen es va posar l'arnés del seient del copilot contigu al d’en Lando, i la Jaina i en Lowie van ocupar els seients del darrere. Gruixudes finestretes quadrades cobrien les parets i el terra, proporcionant-los una bona visió miressin on miressin.
- Oh, vaja. Això és molt emocionant, no? -Va exclamar TM2.
En Lowie va llançar un grunyit d'assentiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada