dimarts, 9 de juny del 2015

Eclipsi Jedi (XXIV)

Anterior



CAPÍTOL 24

En Han va lluitar per no ofegar-se. Va trencar l'agitada superfície del torrent ple de fang amb els pulmons reclamant oxigen a crits, vomitant aigua com una gàrgola de Coruscant i agitant els braços per no tornar a ser absorbit pel corrent. El nivell d'aigua en el canal de desaigües creixia ràpidament. Era probable que el diluvi el fes créixer fins a quedar a menys d'un metre del cim dels murs que encaixonaven el corrent, però no abans que l'aigua l'arrossegués fins al riu que, suposadament, fluïa fins més enllà del Camp 17.
La pluja continuava caient del ventre de granit que era el cel, agullonant la cara d'en Han i dificultant-li la visibilitat. Sostenint-se amb prou feines amb una mà, va portar l'altra fins a la seva boca per fer pantalla i va cridar a Droma a veus, però no va rebre cap resposta. Un fort xapoteig va cridar la seva atenció i va descobrir que el destrossat lliscant es dirigia cap a ell arrossegat pel corrent.
L'estretor del canal jugava tant a favor com en contra. En no poder estar segur de si el lliscador acabaria arribant fins a ell i arrossegar-lo, en Han va intentar frenèticament dirigir-se cap a la llisa paret oriental i aferrar-se a ella. Un cop allà, va aconseguir aturar la seva carrera el temps suficient perquè el lliscant arribés a la seva altura. Aprofitant que la proa estava mig submergida, Han es va impulsar amb les cames contra el mur i es va aferrar a la porta del conductor, va passar una cama per sobre i es va deixar caure en la cabina, que semblava plena de farinetes causa de la barreja de gra i pluja. Amb el cos enganxós per aquest engrut, es va arrossegar fins al seient del conductor i va prémer repetidament l'interruptor que connectava els repulsors del vehicle, però la col·lisió va haver de destrossar el sistema d'ignició. Recolzant-se amb les dues mans en el marc que abans subjectés el parabrisa retràctil, estudià el torrent que rugia al seu voltant. Per fi va poder veure la cua d’en Droma sorgint de l'aigua com l'asta d'una bandera.
Abans que en Han pogués cridar-li, el lliscant es va elevar per sobre d'una comporta del canal i va començar a caure a través d'una sèrie de cataractes, ja que el paisatge estava escalonat en forma de terrasses. Droma va desaparèixer sota els ràpids, va tornar a reaparèixer i va desaparèixer una vegada més. Per fi va sentir la crida d'en Han per sobre del brogit de la pluja i dels trons, i va alçar un braç per sobre del corrent en una muda i terroritzada crida d'auxili.
Guardant un precari equilibri contra el capcineig del vehicle, en Han va estirar les dues mans i va aconseguir subjectar a Droma quan el lliscant passava pel seu costat. El pes del ryn gairebé arrenca al Han de la cabina, però Droma el va ajudar aferrant-se amb la cua al reposacaps del seient del darrere i impulsant-se a l'interior.
-Pots deixar-me en la propera cruïlla -balbucejà, esfondrant-se al seient i panteixant.
-Quant creus que falta per arribar al riu? –Cridà en Han.
-PocDigué en Droma, incorporant-se fins a quedar assegut-, però em dono per content d'haver pogut...
Un retruny persistent va ofegar la resta de la frase. Han mirà cap al cel, es va posar la al front a manera de para-sol i va intentar veure més enllà de la proa del lliscant.
La pluja i les altes tiges de gra que creixien a banda i banda del canal feien difícil albirar res, però els camps semblaven acabar bruscament una mica més endavant.
-Què és aquest soroll? –Preguntà en Droma de sobte.
-Vas dir que, segons el mapa, aquest canal desembocava directament al riu, oi?
En Droma va assentir, però no semblava molt segur.
-Era un mapa topogràfic? -va dir en Han-. Vinga, pensa-ho .
En Droma es va retorçar el bigoti, concentrant-se.
-Crec que .
-I no tenia un munt de línies paral·leles molt juntes allà on s'unien el canal i el riu?
Els ulls d’en Droma es van obrir com plats.
-Llavors, subjecta't! –Cridà en Han mentre el lliscador s'inclinava cap endavant.
La cascada no tenia més de quinze metres d'altura, però la força del corrent era tal que quan el lliscador va sobrepassar el punt on l'aigua començava a caure es va veure propulsat gairebé horitzontalment pels aires. Durant el més breu dels moments, amb el vehicle descendint en un angle de 45 graus, van creure tornar a caure al riu de cara, però la popa del lliscador va girar cap endavant inexorablement i un batec després el vehicle estava del revés, boca baix, abocant tot el seu contingut, passatgers i gra, en un altre diluvi impregnat de fang.
En Han va posar el cos rígid mentre queia i va trencar la superfície de l'aigua amb els peus, deixant que la inèrcia l’enfonsés sense resistir-se. Va sentir sobre d'ell com el lliscador impactava cap per avall contra la superfície. Va ascendir, tement trobar-se amb el lliscant en el seu camí, però emergint es va adonar que aquest es trobava lleugerament davant d'ell, separant-ho d’en Droma.
En Han va aixecar la i va assenyalar la ribera sud, que no només estava més a prop, sinó que també semblava molt menys costeruda.
-Podràs aconseguir-ho?
-No sóc un gran nedador! –Contestà en Droma amb una nota de desesperació en la seva veu.
En Han va nedar fins a arribar al seu costat i va passar el braç esquerre per la cintura d’en Droma.
-Simplement mou les cames com un boig i em deixes la direcció a mi.
-Simplement assegura't d'esquivar aquestes pedres.
En Han es va girar per veure com eren arrossegats veloçment cap als ràpids, més perillosos encara a causa dels penyals que sobresortien entre la superfície. Va deixar anar a Droma i va rodar sobre si mateix per mirar el cel i intentar mantenir el cap per sobre de l'aigua. Atrapat pel corrent, no va poder fer res excepte rendir-se i esperar el millor.
La primera caiguda els va fer lliscar per la superfície d'un penyal suavitzat per la constant erosió de l'aigua i van caure en una petita bassa de la qual van ser ràpidament arrossegats cap a una altra cascada. Esquivant per poc un remolí cobert d'escuma, van traçar un sinuós recorregut entre altes pedres i van tornar a caure diversos metres, fins a una mena d’estany regirat. A l'esquerra d'en Han, el lliscador va xocar contra una roca, va fer un salt mortal sobre si mateix per l'aire i va acabar empalat en un altre penyal punxegut. Droma va esquivar aquest mateix penyal per poc i va caure com una pedra al següent recés.
Les cataractes van quedar enrere tan sobtadament com van aparèixer, però el corrent seguia sent prou fort com per impedir que els nedadors arribessin la riba. Deixant que el corrent l'arrossegués, Han estirà el coll per intentar veure el que tenien davant. L'aigua seguia coberta d'escuma blanca, però no semblava que hi hagués més ràpids. En canvi, una línia de turbulències travessava el riu, com si alguna cosa situada per sota de la superfície interrompés el lliure flux de l'aigua. Pestanyejant per expulsar l'aigua dels seus ulls, Han va veure a través de la cortina de pluja que es dirigien cap a una xarxa que anava de riba a riba.
La xarxa era elàstica i va cedir i es va estirar quan van xocar amb ella, però la força del corrent els va mantenir clavats a ella. Han es va aferrar a la xarxa per agafar impuls i apropar-se a la riba més propera, quan un nou so riu amunt el va fer mirar cap enrere, per sobre l'espatlla. Volant cap a ells, i a un metre d'alçada gràcies als seus repulsors, va veure el que, si no fos pel parell de braços articulats que acabaven en una mena de pinces encoixinades, podria ser un contenidor volant d'escombraries. Les llums del morro del contenidor parpellejaven i emetien tons musicals, com si estigués excitat per haver localitzat allò que havia estat enviat a recuperar.
En el mateix morro es podia veure el logotip corporatiu de Salliche Ag.
El contenidor, d'uns tres metres d'altura, va frenar i va quedar flotant directament a sobre de la xarxa. Han i Droma es van retorçar per evitar els braços estesos de la cosa, però les pinces es van tancar al voltant de les seves cintures i els van arrencar de la malla sense gaire esforç. Els braços van girar cap al centre un cop van treure les seves preses fora de l'aigua. Unes comportes situades al dors de la màquina van xiuxiuejar en obrir-se, revelant una fosca cambra interior que semblava ansiosa per rebre'ls.
Les pinces es van obrir i ells van caure en un sòl encoixinat. Les comportes es van tancar abans que cap dels dos pogués enfilar-se fins a elles, i el contenidor d'escombraries es va allunyar del riu en direcció sud. Sota la llum ambarina d'uns indicadors, en Han va temptejar les parets amb les mans, detenint-se quan va palpar un conjunt de filtres amb polvoritzadors. Va maleir en reconèixer què els havia capturat.
- És un explorador-recol·lector!
-Un explorador què? -Preguntà Droma, nerviós malgrat la seva ignorància.
-Un recol·lector d'espècimens biològics. Se suposa que els congela per a un posterior estudi!
Van començar a fer salts, colpejant inútilment amb les mans la part interna de les comportes. Esgotat per l'esforç, Droma es va asseure a terra, respirant entretalladament i esperant que en Han es rendís.
-Coses del Destí -va exclamar Droma malhumorat-. Però em segueixes devent una vida.
-De què parles? –Preguntà en Han tornant-se cap a ell.
-Et vaig salvar a bord del Reina de l’Imperi quan Reck et va fer saltar, i després et vaig alliberar de la càpsula de salvament del Falcó quan l’Elan intentava matar-te.
-Sí, i què em dius quan et vaig treure del canal de desguàs?
-Aquesta és la que he comptat -va dir Droma.
-I el fet d’haver-te tret d'una peça de la seu no compta?
-M'has rescatat, no m'has salvat la vida. No sabem si la meva vida estava en perill, així que el millor que podem dir és que m'has lliurat dels treballs forçats.
-Està , et dec una -va acceptar Han rient.
-Aleshores, paga-me-la ara... treu-nos d'aquí!
En Han li va donar uns copets a l'esquena abans de posar-se seriós.
-Escolta, per si no sortim d'aquesta..., ha estat un plaer volar amb tu.
-Ho sé –va dir Droma inexpressiu, per després agregar-: Què vols dir amb això de volar amb mi?
-Exactament això. Però ara ja no estic tan segur.
En Han va sentir com reduïen la seva intensitat els repulsors de l'explorador-recol·lector i es va aixecar.
-Estem aterrant. Si obren les comportes abans de congelar-nos, anem a per ells, d'acord?
En Droma va estendre la mà i Han la va estrènyer.
L'explorador va quedar immòbil i es van sentir sorolls a l'exterior, abans que les comportes comencessin a obrir-se. Han i Droma es van preparar.
-Gràcies al Faedor que estan vius –va dir una veu d'androide. Han va intentar que els seus ulls s'acostumessin a la llum procedent de l'obertura.
-Confús?
Una escala va baixar a l'interior, i Han i Droma es van enfilar cap a fora. L'explorador es trobava a l'espaiós interior d'una instal·lació. Els retrunys que s'escoltaven sobre els seus caps va indicar al Han que estaven sota terra. Els envoltaven dotzenes d'androides, cadascun saludant-los al seu propi estil.
-Aquests deuen ser els amics que vas esmentar, no? -conjecturà Droma, espolsant-se l'aigua com si fos un gos.
-Com dimonis ens has trobat? -es va interessar Han.
-Hem seguit tots els esdeveniments gràcies a les comunicacions va explicar Confús-. Escàners de seguretat, els intercanvis de informació entre els equips de seguretat, imatges en temps real transmeses via satèl·lit, fins i tot el sistema de control dels canals d'irrigació i de desguàs. Quan vam estar segurs que estàveu a punt d'arribar al riu, vam desplegar la xarxa i l'explorador-recol·lector, un vehicle que fa temps que no s'utilitza.
-On estem? -Preguntà Droma, ja refet de la sorpresa.
-A sota de l'espaiport -va explicar Confús assenyalant un túnel proper-. Per aquí s'arriba directament a l'hangar d'atracada on es troba la vostra nau.
En Han va mirar a Droma i va somriure obertament.
-Gràcies per tot el que heu fet per nosaltres –va dir Confús, parlant en nom de tots els androides.
En Han va moure el cap nerviós i va aclucar els ulls.
-Escolta, si ens heu estat seguint, Salliche també ho haurà fet. I probablement tindran imatges de tot el que ha passat al riu. Heu de fugir d'aquí... i ràpid!
-Que ens capturin no importa; ja hem aconseguit el nostre objectiu. En aquests moments estem traient el mecanisme de desactivació de molts dels androides que has alliberat, i la nostra protesta ha passat de l'estadi de planificació a una realitat immediata.
-Protesta? –Preguntà en Droma.
-Ja t'ho explicaré després -Han es va girar cap a Confús-. Després de tot el que heu fet, gairebé em fa vergonya preguntar-t'ho, però, heu aconseguit reunir més dades sobre el Trevee?
-Sí. La nostra suposició original que la nau tenia com a destinació registrada Abregado-rau era correcta. No obstant això, el veritable destí no és ni Thyferra ni Yag'Dhul, sinó el mateix lloc on em van activar: Fondor.
El nom va ser gairebé un crit per al Han. Fondor era un planeta industrial al sistema del mateix nom, famós per les seves enormes fàbriques orbitals. Durant la Rebel·lió, les drassanes de Fondor van agrupar a diversos destructors estel·lars classe Súper.
En Han es va tornar cap a Droma.
-Els teus companys de clan es troben a Fondor.
-Llavors... no són al Camp 17? -Droma semblava confós. Han va negar amb el cap.
-Vam arribar massa tard. Van fer un tracte amb els homes de Tholatin. La seva nau era el Trevee.
-Senyors, si em permeten un suggeriment –va dir Confús-, poden estalviar-se tres salts hiperespacials utilitzant una hiperruta poc transitada, la de Gandeal-Fondor. Va ser establerta per l'Imperi per moure naus entre Fondor i Coruscant, i estic segur que podrem proporcionar-los les coordenades de salt necessàries.
-Ets tot un androide, Confús -va somriure Han alegrement-. Espero que el teu missatge arribi a tot arreu.
-Tant de bo, senyor. Amb el ressò que l'HoloRed ha donat a la nostra protesta, els androides de tota la galàxia lluitaran pels seus drets.
-Tenen molt que agrair-te.
-Només sóc una peça més d'una enorme maquinària -va assegurar Confús sense afectació-. El meu deure és fer tot el que pugui pels meus camarades.
En Han i Droma van intercanviar una breu mirada.
-I el nostre -va confirmar en Han.

-OOOOO-

En Wurth Skidder, immobilitzat per un pegot d’adhesiu orgànic, va seguir amb la mirada a Chine-kal mentre el comandant completava el segon cercle al seu voltant. Concèntrics al cercle que traçava Chine-kal es trobaven una dotzena de guàrdies armats amb amfibastons i altres armes.
-Em sorprèn que els teus poders no et permetin alliberar-te de la nostra gelatina blorash -mussità Chine-kal fixant-se en els immobilitzats peus de l’Skidder-. Potser no siguis tan poderós com pensàvem.
En un esclat de ràbia, Skidder va utilitzar la Força per crear una bombolla de buit al voltant del cap del yuuzhan vong.
En Chine-kal boquejà i es va posar les mans a la gola.
-Molt bo -va exclamar en to aspre quan la bombolla de Força es va dissipar -. , molt bo -aspirà profundament-. Mostreu-me quelcom més.
La verinosa mirada dels ulls de l’Skidder era la prova que, almenys, estava pensant fer-ho. Però aquesta mirada va durar poc, i aviat va ser reemplaçada per un somriure desdenyós.
-No vols elevar-te del sòl? -Preguntà Chine-kal-. Posar paraules en la meva boca? Enderrocar-me sobre coberta com jo vaig fer amb tu?
L’Skidder no va respondre.
-Pots levitar tan fàcilment com fas levitar objectes? -Com Skidder seguia sense respondre, Chine-kal va emetre un profund sospir-. La teva reticència a lluitar és tan decebedora com incomprensible. Els Jedi representeu una amenaça per a nosaltres, una amenaça que estem disposats a exterminar. I encara que nosaltres som una clara amenaça per a vosaltres, no feu més que actuar furtivament, oferint suport o informació, però sense participar en la lluita com guerrers. Per això us agrada definir-vos més com a guardians que com a soldats?
En Chine-kal va fer un moviment amb la mà per indicar que estava sent retòric.
-Atès que el nostre yammosk i tu heu establert una forta relació, hauré de pensar en una forma diferent de trencar la teva voluntat. Però al final ho aconseguiré -callà un moment abans de prosseguir-. Deixa que et mostri una cosa.
El comandant es va acostar al mur membranós que era el casc exterior de la nau i va cridar una ordre que va fer que una part d'ell es tornés transparent. Un planeta de mars blaus i masses de terra verdes i marrons flotava enmig de la negror de l'espai. Més propera estava una lluna de bona mida, en el hemisferi il·luminat es podia veure una ciutat sota un dom transparent.
-La reconeixes? -Preguntà Chine-kal-. El planeta és Kalarba, i la lluna és Hosk. Aquesta ciutat es diu Estació Hosk i, pel que sembla, és una meravella tecnològica plena d'androides i altres aberracions mecàniques. -Es va tornar cap a l’Skidder-. Per a nosaltres, els Jedi no sou millors que les màquines que moltes espècies d'aquesta galàxia tracten com si fossin éssers vius. Els Jedi sou una profanació per a la natura, com l'Estació Hosk és una profanació per a la lluna que l'acull. Vaig a ordenar que destrueixin aquesta lluna. Pots considerar aquesta destrucció com una mostra dels horrors que li esperen a la teva ment.
En Chine-kal es va girar cap a un dels seus funcionaris menors. Però, abans que pogués dir una sola paraula, el casc va recuperar el seu estat opac i la nau es va sacsejar prou com perquè tots els presents, excepte l’empresonat Jedi, caiguessin al terra gelatinós. Un yuuzhan vong va entrar trontollant a la sala mentre Chine-kal i els guàrdies s'esforçaven per recobrar la vertical.
-Comandant, ens ataquen!
En Chine-kal es va quedar blanc.
-Ens ataquen? Quan vam entrar en el sistema no vam trobar cap rastre de cap nau de guerra de la Nova República.
-Els atacants són caces estel·lars, comandant. Estaven ocults rere de la segona lluna de Kalarba.
- Aleshores, per què no els rebutja la nostra escorta?
-Ja han destruït a vuit coralites, i alguns caces estan aconseguint arribar fins a la nau.
- On és la nau que va enviar el comandant suprem Choka?
- Encara no ha arribat.
Una altra poderosa explosió va sacsejar la nau. El yuuzhan vong va córrer per ajudar a Chine-kal, però amb prou feines va aconseguir mantenir l'equilibri.
-Els Pilots apunten als nostres impulsors dovin basal, comandant.
-Als nostres impulsors?
-Intenten destruir-los.
En Chine-kal es va girar cap a l’Skidder, que semblava sumit en una profunda meditació.
-Han vingut a per tu. Però com han sabut on trobar-nos? A menys, és clar, que siguin Jedi. –Mirà fixament a l’Skidder i va moure el cap-. No, ni tan sols tu tens l'habilitat de cridar als teus companys a través de l'espai... Però aquest atac no és casual!
-Comandant -Digué cautament l'oficial yuuzhan vong-, l'origen de la comunicació víllip del comandant suprem Choka és Nal Hutta. Chine-kal va trigar un moment a comprendre; llavors, va arrufar les celles.
-Els Hutt els han informat de la nostra situació –va quadrar les espatlles i va ajustar la caiguda de la seva capa-. Prepareu la nau per a la velocitat-llum. Ens unirem a la flota en el sistema designat com a objectiu.
Les mans del seu subaltern van volar fins a les seves espatlles, però no es va moure.
-Comandant, és aconsellable arribar abans que la flota?
En Chine-kal el va mirar sorrut.
-Prefereix arriscar-se que el yammosk pateixi danys romanent aquí, a l'abast dels trets d'uns suposats rescatadors?
-No, comandant -va assegurar l'altre, saludant per segona vegada.
-Aleshores, compleix les meves ordres. I una cosa més, procura que Randa i els seus guàrdies personals quedin confinats a les seves cabines. Ens encarregarem d'ells quan estiguem sota la protecció de la flota.

-OOOOO-

Prop de Hosk, Kyp Durron va accelerar el seu Ala-X, encara que sabia que no atraparia a la nau-raïm yuuzhan vong.
-Va a saltar a l'hiperespai -li va dir Ganner per la xarxa interna.
-El meu androide diu el mateix -va confirmar Kyp. Va obrir la xarxa a la resta de la seva Dotzena-. Escolteu, tots. Que els vostres ordinadors de navegació gravin la trajectòria d'aquesta nau i calculeu els seus possibles cursos. Deak, intenta marcar-lo amb una balisa hiperespacial abans que desaparegui.
-Estic en això, Kyp.
Un instant després, la nau enemiga desapareixia. Kyp va clavar la mirada a la pantalla de la seva cabina, mentre el seu astromecànic intentava traçar els possibles destins. Poc després, una llista de sistemes estel·lars, el més probable ressaltat en blau i parpellejant, va aparèixer a la pantalla.
- Tinc una destinació bastant fiable -va dir Ganner.
- Jo també -van afegir Deak i un parell dels altres.
- Estic esperantdigué en Kyp.
-Fondor -van repetir cinc veus a l'uníson.

-OOOOO-

A l'Espai Hutt, Nas Choka, Malik Carr i Nom Anor estaven dempeus al pont del cuirassat del Comandant Suprem, contemplant el desplegament de la seva flota en un conjunt de víllip.
Un subaltern els va interrompre.
-Comandant Suprem -saludà-, un missatge del comandant de la nau enviada a recollir al Jedi capturat. Pilots coralites trobats en Kalarba informen que el Guarderia va ser atacat per una esquadrilla de caces estel·lars de la Nova República. Com estava en perill, la nau del comandant Chine-kal va fugir de la batalla.
Nas Choka el va mirar fixament sense comprendre.
-Que va fugir? On?
-A l’objectiu, Comandant Suprem. A Fondor.
Nas Choka es va girar alarmat cap a Malik Carr.
-Quant trigarà la nostra avançada en arribar a Fondor?
-Aviat –Va respondre el comandant sense voler-se comprometre.
-El Yammosk no estarà adequadament protegit fins que arribem -va assenyalar Nas Choka més per a si mateix que per als altres-. Quina és la situació de la flota de la Nova República?
-Segueix ancorada a Commenor, Kuat i Bothawui.
-I les rutes hiperespacials que uneixen Bothawui amb Fondor?
-Sembrades d'obstacles.
Nas Choka es va girar lleugerament per somriure dèbilment a Nom Anor.
- Sembla que ha aconseguit convèncer-los que planejàvem atacar Corellia.
En Nom Anor va inclinar el cap fent una reverència.
-Llavors, no importa que avancem l'atac. -Nas Choka es va dirigir al seu subaltern -. Informi a tots els comandants que atacarem Fondor quan hagi atracat l'últim coralita.

-OOOOO-

Al celler de passatgers del Trevee, Gaph ballava mentre cantava a la vegada:

La vida és un viatge interminable,
Sobretot per als ryn.
D'una llar desconeguda partim,
D'estrella a estrella vaguem,
Avorrim les estrelles pel que ens han donat,
Instigadores són de la nostra mala fortuna,
Sentinelles del nostre destí.
Però carreguem el nostre equipatge d'alegria, de cançons i danses l'omplim. Ara, Abregado-rau ens espera,
La nostra llar serà per un temps,
Fins que ens obliguin a vagar de nou.

La Melisma i un altre ryn ballaven amb ell o acompanyaven la seva improvisada cançó amb instruments musicals. Alguns brunzien o piulaven a través dels seus perforats pics, mentre la resta tocava tambors, címbals i flautes tallades amb parts de maquinària recollides de les escombraries, de canonades descartades o de qualsevol altra cosa útil.
El fet que la festiva melodia d'en Gaph ocultés una melancolia soterrada quedava ocult per a tots els refugiats que no eren ryn, i que aplaudien tant la música com els salts elegants i les piruetes dels ballarins.
Gaph anava a cantar una segona estrofa quan el Trevee es va estremir sobtadament.
-Estem sortint de l’hiperespai -va anunciar un dels refugiats quan els músics van deixar de tocar.
Melisma, Gaph i altres ryn van córrer fins a un dels finestrals d'observació, ansiosos per donar-li el primer cop d'ull a Abregado-rau. Però, en lloc de l'esfera verdosa que esperaven, només van veure un món terrós parcialment eclipsat per un mantell de núvols plens de contaminants industrials i envoltat per centenars d'enormes plataformes orbitals.
-Això no és Abregado-rau -va dir algú rere la Melisma.
- Aleshores, on som? -Va preguntar ella.
-A Fondor -va assegurar un humà visiblement sorprès.
Els murmuris van començar a estendre’s entre tots els refugiats. Llavors, les comportes del celler es van obrir amb un xiuxiueig, donant pas a un grapat de tripulants fortament armats. Agitats pel dubte i la preocupació, els refugiats van retrocedir apartant-se de les mampares i formant un cercle al centre de la sala.
-Lleuger canvi de plans, amics –va anunciar el portaveu de la tripulació quan van cessar els murmuris. Era el mateix humà que la Melisma i els altres ryn del Camp 17 havien anomenat Alt-. Em temo que hem de deixar-vos aquí.
- Però vau prometre portar-nos fins Abregado-rau –va protestar algú. Alt va somriure de manera sinistra.
-Diguem que simplement ens em passat de parada.
Van esclatar protestes apassionades. En certs aspectes, Fondor era preferible a Abregado-rau, però els rifles làser dels tripulants i el to de veu d'Alt no presagiaven res de bo.
-Fondor ha acceptat acollir-nos? -Preguntà un.
- Això no és cosa nostra.
-Llavors en quina part de Fondor desembarcarem?
Alt mirà fixament al bimm que havia fet la pregunta.
- Qui ha parlat de Fondor? -Es va acostar a la finestra d’observació i va assenyalar una plataforma drassana en forma de mitja lluna-. Us deixarem allà. Aquesta instal·lació està temporalment desocupada, però almenys tindreu aire respirable i gravetat artificial.
-I provisions? -Preguntà un humà per sobre del creixent tumult.
-Planegen informar a les autoritats? -va insistir un altre.
Alt va fer senyals perquè tots callessin.
- No som bàrbars. Us deixarem suficients nutrients deshidratats perquè us durin un parell de dies locals.
-Un parell de dies? -es va escoltar-. Poden passar mesos abans que algú ens trobi!
-Oh, ho dubto molt!Digué Alt-. El sector Tapani aviat estarà molt concorregut. Algú es fixarà en vosaltres.
-No podria almenys desembarcar-nos a Fondor? –pregà una dona humana.
Alt va negar amb el cap.
- No podem permetre'ns el luxe de seguir aquí quan comencin els focs artificials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada