divendres, 12 de juny del 2015

L'Acadèmia de l'Ombra (XI)

Anterior



11

Dathomir relluïa com una bella joia color topazi, donant la benvinguda a la Tenel Ka mentre en Luke pilotava el Casualitat fent-lo baixar per l'atmosfera. La Tenel Ka va sentir un pessigolleig d'expectació per tot el cos. Tot i les tristes circumstàncies que els havien portat fins allà, la Tenel Ka no va poder evitar les sensacions de plaer i alegria que palpitaven per les seves venes amb cada batec del seu cor. «La teva llar, la teva llar - li deien -. La teva llar, la teva llar...»
Les turbulències van bufetejar la vella nau que havia burlat tants bloquejos portant contraban mentre descendien. En Luke examinava les lectures de la consola de navegació, i introduïa correccions en el seu rumb.
- Ha passat molt temps des de la darrera visita al clan de la Muntanya del Càntic -va dir en Luke -. No recordo exactament com s'hi arriba allà. Crec que puc portar-nos bastant a prop, però a menys que coneguis les coordenades...
La Tenel Ka va recitar ràpidament els números abans que en Luke hagués pogut acabar de parlar. Alhora, es va inclinar cap endavant i va introduir les coordenades a l'ordinador de navegació.
- Vinc aquí amb freqüència -va explicar la Tenel Ka -. És la meva segona llar a la galàxia, però és la primera llar del meu cor.
-Sí -va dir en Luke -. No em costa gens entendre-ho.
El Casualitat va anar portant-los cap a la llar del clan de la Muntanya del Càntic, i van passar per sobre d'oceans lluents, frondosos boscos, vasts deserts, turons de suaus vessants i grans planes fèrtils. La Tenel Ka va sentir que l'energia i la força fluïen a través d'ella, com si l'atmosfera del planeta tingués el poder de recarregar el seu organisme.
- Mira -va dir en Luke, i va assenyalar un ramat de rèptils de pell blavosa que corrien a una velocitat increïble per una plana sota d'ells.
-És el Poble Blau del Desert -va dir la Tenel Ka -. Fan aquesta migració cada alba i cada crepuscle.
En Luke va assentir.
- Un d'ells em va permetre viatjar muntat sobre la seva gropa en una ocasió.
-És un rar honor, Mestre Skywalker -va dir la Tenel Ka -. Ni tan sols jo he tingut aquesta oportunitat.
El sol d'un rosa pàl·lid estava bastant per sobre de l'horitzó quan van arribar a la gran vall en forma de bol del clan de la Muntanya del Càntic, la segona llar de la Tenel Ka. Un entrellaçat de taques verdes i marrons que eren camps i horts es va desplegar sota d'ells, banyat per la claredat rosada del sol. Petits grups de cabanes puntuaven la vall, i els focs per cuinar del matí centellejaven aquí i allà.
En Luke va assenyalar la fortalesa de pedra construïda el cingle que s'alçava molt per sobre del sòl de la vall.
- Augwynne Djo segueix governant allà?
- Sí, la meva besàvia encara governa.
- Excel·lent. Llavors anirem directament a veure-la. Preferiria que només unes poques persones sàpiguen per què estem aquí i m'agradaria mantenir el més secret possible la nostra presència -va dir, i després va guiar el Casualitat en un impecable descens fins posar-lo a la vall al costat de la fortalesa.
-Això no hauria de ser molt difícil -va replicar la Tenel Ka -. La meva gent no parla si no hi ha necessitat de fer-ho.
En Luke va deixar anar una rialleta.
-Sí, ho crec.
La Tenel Ka es va detenir a meitat del costerut sender que portava fins a la fortalesa. No sentia cap fatiga, i es limitava a assaborir el moment.
En Luke, que havia estat seguint-la a la mateixa velocitat amb què caminava la Tenel Ka, es va aturar sense una paraula i va esperar que continués caminant. No hi havia cap senyal que li faltés l'alè i la seva respiració era lenta i regular, la qual cosa ja era una petita gesta considerant el de pressa que caminava la Tenel Ka.
Com més temps portava coneixent al Mestre Skywalker, més l'admirava i millor entenia per què la seva mare, que no solia parlar bé de cap home excepte el seu marit Isolder, sempre havia tingut en tan alta estima al Luke Skywalker.
La Tenel Ka va respirar fondo. L'aire era deliciós, però no només per les suculentes olors de carn rostint-se i verdures que brollaven dels focs per cuinar. Era finals d'estiu a la vall, i la càlida brisa estava impregnada per les aromes de les fruites que maduraven, les herbes daurades i el començament de la collita. Tot i la barreja d'olors que sorgien de les pletes per als llangardaixos i els ramats de rancors domesticats, l'aire estava impregnat per una dolça neteja que omplia d'alegria el seu cor.
La Tenel Ka va tornar a posar-se en moviment, com si no hi hagués ni un sol moment a perdre. Va acabar detenint-se davant de la porta de la fortalesa, on es va anunciar a si mateixa com a membre del clan.
Les portes es van obrir i les germanes de clan de la Tenel Ka li van donar la benvinguda amb afectuoses abraçades i murmuris de salutació. Totes vestien túniques de pell de llangardaix de diversos colors, molt semblants a la que portava la Tenel Ka. Algunes portaven complexos cascos, i altres es limitaven a lluir el pèl en trenes plenes d'adorns.
Una germana de clan amb una llarga cabellera negra que li arribava fins a la cintura va acompanyar els dos viatgers.
- Augwynne ens va dir que vindries -va dir.
La seva expressió era seriosa i solemne, però la Tenel Ka va veure el somriure que li il·luminava els ulls.
-La nostra missió és urgent -va declarar la Tenel Ka sense molestar-se a saludar la dona -. Hem de veure l’Augwynne tots sols i immediatament.
Mai havia fet servir amb anterioritat un to tan imperiós en presència del Mestre Skywalker, però sabia que la seva germana de clan no s’ofendria. En moments com aquell, la xerrada cortesa era un luxe innecessari entre el seu poble.
La dona va inclinar lleugerament el cap.
- L’Augwynne ja ho havia imaginat. Us espera a la sala de guerra.
L'anciana es va posar dreta quan van entrar a la sala.
- Benvingut, Jedi Skywalker, i benvinguda siguis tu també, besnéta Tenel Ka Chume Ta'Djo -va dir abans d’abraçar-la.
La Tenel Ka va deixar anar un gemec.
- Oh, si us plau, no facis servir el meu nom complet -va dir -. I no diguis a ningú que estem aquí, perquè...
En Luke la va interrompre.
-Estem seguint una pista que ens ha portat des de Yavin fins Borgo Prime i Dathomir -va dir -. La nostra necessitat d'informació ens ha portat davant teu.
La Tenel Ka va respirar fondo i va buscar les paraules més adequades. Va mirar a la seva besàvia a la cara, i va veure que els ulls envoltats d'arrugues de l’Augwynne estaven plens de cautelosa atenció.
- Estem buscant a les Germanes de la Nit -va dir per fi -. Queda alguna a Dathomir?
El prolongat sospir de l’Augwynne li va dir que havien anat al lloc adequat. L'anciana va tornar la mirada cap al Luke.
- No són Germanes de la Nit tal com tu i jo les vam conèixer -va dir -. No són velles marcides amb la pell descolorida, que s'anaven podrint a poc a poc a causa dels encanteris de la nit que pronunciaven. – L’Augwynne va moure el cap -. No, són una ordre de Germanes de la Nit recentment formada. Són joves i boniques, i estan aliades amb l'Imperi. - Va alçar un dit per acariciar la galta de la Tenel Ka -. La seva maldat és subtil. Domen rancors i cavalquen sobre ells com fem nosaltres. Si els plau, es vesteixen amb robes de guerreres. Ni tan sols són totes dones..., però són les filles de la foscor. Són perilloses, i tenen nous objectius. No intentis trobar-les.
- Ho hem de fer -es va limitar a dir la Tenel Ka -. És la nostra millor esperança de rescatar als meus més íntims amics.
L’Augwynne va clavar els ulls a la cara de la seva besnéta.
- Vas jurar amistat en aquestes persones que has de rescatar?
La Tenel Ka va assentir.
- Amb tota la cerimònia.
- Llavors no tenim altra elecció -va dir l’Augwynne amb veu ferma i decidida -. Has d’exposar el teu cas davant del Consell de Germanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada