divendres, 20 de febrer del 2015

Desastre (XXIX)

Anterior



CAPÍTOL 29

La llum de la representació hologràfica del sistema ithorià queia sobre la cara dels assistents a la trobada a la sala de reunions. En Luke va observar com canviava i ballava quan l'almirall Kre'fey variava la perspectiva. El centre de la imatge girava al voltant d'Ithor en una òrbita espiral que s'anava separant de les ciutats-nau a mesura que els vehicles s'allunyaven lentament del que una vegada van ser les seves llars.
L'almirall bothan va congelar la imatge aquí.
- El procés d'evacuació va força bé. Les ciutats-nau no tenen l'estructura necessària per realitzar el salt a la hipervelocitat, ni tan sols instal·lant els motors adequats. Les mantindrem protegides dels yuuzhan vong, i totes les naus que puguem infiltrar seguiran evacuant gent.
L'almirall Pellaeon va assentir solemnement.
- Mai hagués cregut possible l'evacuació de tota la població d'un planeta.
En Corran va arrufar les celles.
-Encara no hem tret a tothom, ni de lluny. I, a més, hi ha molta vida que es quedarà enrere a Ithor. Només ens estem portant les parts amb més capacitat de moviment.
En Kre’fey va assentir i va mirar al datapad que emprava per controlar l’holoprojector.
- Seguint un càlcul optimista, en una setmana haurem completat l'evacuació, comptant que aconsegueixin arribar les naus extra que he sol·licitat. El preu del bitllet des de planetes com Agafar s'està disparant, de manera que qualsevol amb una nau capaç de portar càrrega es dirigeix ​​cap allà per recollir passatgers. És una carrera contra rellotge, i les possibilitats de guanyar són cada vegada més escasses.
El Mestre Jedi va sospirar. La serietat de les paraules del bothan li havia afectat.
- El teu cosí no pot fer res?
En Traest Kre'fey va esclafir a riure.
- Doncs no, la veritat és que no. Els seus consellers han tornat a Coruscant en una de les primeres naus.
En Corran va arquejar una cella sorprès.
- Borsk s'ha quedat enrere?
- Així és.
El Jedi corellià va alçar les dues mans amb els palmells cap amunt, com si sostinguessin els plats d'una balança.
- Valent o estúpid. Valent o estúpid. No sé en quina de les dues opcions prefereixo creure.
- Mentre no causi problemes, tant me fa el que sigui -el bothan va sospirar -. Però la veritat és que les possibilitats que no causi problemes són mínimes.
- I certament insignificants - Pellaeon va ajuntar les puntes dels dits-. Els nostres enginyers han acabat a l'estació de terra. Les defenses estan en posició. Petxines defensant una petxina, però hauria de ser suficient per enganyar els vong.
En Luke va assentir.
- Bé. Els Jedi aviat hauran acabat els preparatius al Badia de Tafanda. Jo preferiria tenir més temps per assegurar-me que les coses surten bé i fer algunes simulacions, però quan calgui anar-se’n ens anirem. La veritat és que tot depèn dels yuuzhan vong.
- Així és, no hi ha dubte -Kre'fey va prémer un botó del seu datapad, i l'espiral de la zona de visionat va continuar descrivint un llarg arc cap a les profunditats del sistema solar. Allà, allotjada entre un cinturó d’asteroides i un gegant gasós, hi havia la flota yuuzhan vong. Les naus gairebé semblaven un grup d'asteroides que sortien lentament del cinturó per seguir orbitant al voltant del gegant gasós, però la seva ruta apuntava inexorablement cap a Ithor.
La imatge de la flota va fer que en Luke sentís calfreds.
L'almirall bothan va seure i es va allisar la barba blanca amb les dues mans.
- Des que van aparèixer en el sistema hem realitzat nombroses simulacions del probable desenvolupament de la batalla. Amb les forces amb què compta cada bàndol, el resultat és bastant coherent. Ens enfrontarem a l'espai, ens causarem danys els uns als altres i ens retirarem cada bàndol a un costat del planeta. Al pas que avancen, ens trobarem en tres dies, potser quatre. Una gran batalla, i després tots dos ens retirarem.
Gilad Pellaeon es va tirar cap endavant i es va mesar el bigoti amb els dits polze i índex.
- He sol·licitat reforços, i sé que vostès també. El que no m'agrada de les simulacions que he fet és el següent: els vong podrien assignar un petit contingent dels seus caces i enviar-lo a per les ciutats-nau quan nosaltres ens retiréssim. Haurem de reaccionar, equilibrant la balança de poder aquí. Ithor estarà obert per a ells.
En Corran va aclucar els ulls verds.
-Poden els seus reforços entrar al sistema en una posició en la qual serveixin de cobertura a les ciutats-nau?
L'almirall imperial va assentir.
-Això seria relativament senzill d'aconseguir, i a més permetria que els meus reforços contribuïssin a la tasca d'evacuació.
- I l'evacuació és més important que matar qualsevol esquadró d'incursió yuuzhan vong -En Luke mirà a Corran -. Què passa?
El Jedi corellià va parpellejar i es va mirar les mans.
- Doncs que, segons sembla, el que realment necessitem no és una separació, sinó una treva.
En Pellaeon va assentir.
-Això seria molt útil, però el destí del seu amic caamasià fa pensar que és poc probable.
-Potser no.
En Luke mirà a Corran, i una onada de sentiments enfrontats va emergir del Jedi de cabell fosc.
- Què tens en ment? Has planejat alguna cosa.
- M'has enxampat -En Corran va prémer els llavis -. No vull decebre’t, Luke. Sé que no és possible, però... ja vas sentir el que em va dir Shedao Shai. Jo vaig enviar un missatge a Agamar. Demà m’arribaran els ossos que va recuperar aquell equip arqueològic. Tinc una cosa que Shedao Shai vol.
En Luke va negar amb el cap.
- No estaràs pensant a fer una estupidesa, no? Anaves a portar-los fins al Badia de Tafanda i utilitzar-los com a esquer?
- No sabia exactament el que fer. No havia arribat encara a la planificació -En Corran es va mirar les mans obertes i les va recolzar a la taula -. Jo només sabia, tenia la certesa que havia de portar aquests ossos aquí. Potser els hauria enviat cap al sol per explicar a Shedao Shai el que havia fet, i perquè es fiqués a l'atracció de la gravetat solar intentant rescatar-los i es cremés. No sé.
En Kre’fey es va gratar la barbeta.
- Canviar els ossos per una treva? No crec que això funcioni.
En Corran va negar amb el cap.
- No funcionarà.
En Luke va percebre que la incertesa abandonava el to d’en Corran.
- Què vols dir?
-M'he equivocat dient que tinc alguna cosa que en Shedao Shai vol. Tinc els ossos i em tinc a mi. Jo vaig matar dos dels seus a Bimmiel, i per això ell va matar l’Élegos. Vol matar-me.
L'almirall imperial va somriure lentament.
- I vostè vol matar-lo a ell.
- No em faria res fer-ho -el Jedi corellià va alçar el cap -. El que proposo és el següent. Jo desfiaré el líder vong a un duel. Si ell guanya, s'emporta els ossos. Si guanyo jo, em quedo amb Ithor. Per acordar-ho, establirem una treva. Quant de temps cal? Una setmana? Dues?
- Una setmana estaria bé, dues molt millor -Kre'fey va assentir -. Això podria ser una solució.
En Luke va negar amb el cap.
- No, impossible.
- Mestre? Per què no?
- En primer lloc, perquè Borsk Fey'lya mai estarà d'acord.
En Kre’fey es va aclarir la gola.
- Ulls que no veuen, cor que no sent.
En Corran va assentir.
- I en cas que no funcioni, si Shedao Shai no es mostra d'acord, no haurem de donar explicacions d'un altre fracàs Jedi.
- Corran, segueix sense ser correcte. Si li reptes a un duel, tu seràs l’agressor. Li estaràs obligant a actuar. I això no és propi d'un Jedi. T'acostes perillosament al Costat Fosc, amic meu. En Luke no va expressar en veu alta les seves preocupacions perquè no estava segur de com s'ho prendrien els dos almiralls.
El Jedi vestit de verd es va asseure en silenci un moment, i va assentir lentament.
-Crec que entenc la teva preocupació, Mestre, però això es remunta a la discussió que vam tenir en una reunió fa mesos. Puc sentir l'objectiu de la potència vong. Sé que fer això és com avançar-se a les seves accions. L’Élegos va marxar pel seu compte per intentar impedir la invasió, i, bé, si jo també puc fer-ho, encara que sigui per un dia, estaré augmentant les possibilitats que pugui escapar més gent. Potser no sigui la decisió que volem prendre, però és l'única que sembla possible de moment.
-Però l'exemple que donaràs... a Kyp li encantarà.
-Ja ho sé -En Corran va tancar els ulls i es va recolzar al respatller -. Tant de bo trobés una altra manera, Mestre, però aquesta em sembla la millor.
En Luke va voler protestar i prohibir a Corran que tanqués el tracte amb el líder yuuzhan vong, però no ho va fer per la sensació de calma que va percebre en el seu col·lega.
El Mestre Jedi va mirar als dos militars.
- Esteu els dos d'acord amb aquest pla?
En Pellaeon va deixar anar un riure burleta.
- Un home fent-se l'heroi per decidir el futur d'un planeta sencer i de la seva població? És l'últim que l'Imperi aprovaria. No només és arriscat per a l'agent en qüestió, sinó que encoratjaria altres a emprendre accions insubordinades cada vegada que creguessin estar allò correcte. Si estigués a les meves ordres, prohibiria les seves accions, però no ho està. D'altra banda, sóc conscient que és una situació absolutament desesperada, i, si funciona, jo estic disposat a seguir endavant. La decisió la té l'oficial al comandament.
L'almirall Kre'fey va arrufar les celles.
- Crec recordar que hi havia una bona raó per convocar al coronel Horn al servei actiu, però ara mateix se m'escapa - va sospirar -. Estic d' acord amb l'almirall Pellaeon. Això no m'agrada gens, però crec que és una oportunitat que hem d'aprofitar. Les naus van tan ràpid com poden, i és més necessari guanyar temps que la pròpia batalla. Almenys això ens farà guanyar temps. I si a més salva Ithor, millor que millor.
En Luke va assentir, solemne.
- Això no m'agrada gens, però...- va mirar a Corran -. Confio en el teu bon judici. Sé que faràs el correcte.
-Gràcies, Mestre.
En Luke va donar un copet a Corran a l'espatlla.
- Trobarem la manera de fer arribar el missatge a Shedao Shai. Et donaré els plans quan els tinguem.
En Kre’fey es va aixecar i va allargar la mà cap al Luke.
- Per si no hi hagués més ocasions per dir-ho, agraeixo el sacrifici que realitzaran els Jedi. Vull que ho sapigueu, per si no aconseguim superar aquest conflicte.
La imatge d’en Chewbacca li va passar al Luke un segon pel cap, però el contacte ferm i sec de la mà del bothan la va esborrar de la seva ment.
-Gràcies, almirall. Que la Força ens acompanyi a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada