diumenge, 22 de febrer del 2015

Trucs simples (II)

Anterior



II
Les cançons d'amants perduts o abandonats i els intoxicants consumits per oblidar estan entreteixits en el tapís de cada cultura desenvolupada al voltant del viatge espacial i la producció d'alcohol. Corèllia tenia un milió d’aquests madrigals; Fen sabia de la meitat d'ells, i havia viscut a l'altra meitat. Quan havia estat una nena petita amb la cara bruta, on cantar les lletres pujades de to en un atrafegat port espacial era una forma segura de guanyar alguns crèdits addicionals o fins i tot un menjar calent. Ara, trenta i tants anys després, les cantava quan estava nerviosa, excitada, o borratxa.
La Fen va córrer a través de la cabina principal de la Dama recollint el seu equip.
-El millor que puc esperar és una vida llarga i alegre. Una mort ràpida i fàcil.
Cantant lleugerament fora de to, va obrir l'últim calaix tancat.
En Zeth va romandre dret pacientment, sense dir res mentre la Fen afegia dos detonadors més a la pila sobre la taula davant d'ell.
-Una nau ràpida i robusta -La Fen va cantar amb més entusiasme sobre la nau que la mort fàcil. Va començar a ficar metòdicament els artefactes i ginys a les butxaques del seu vestit de vol -. Una cervesa alta i una altra més -va acabar amb un floreig.
La Fen va deixar caure un vibro-punyal a cada bota i va afegir el seu blàster opositor de la sort a una altra butxaca a la seva màniga. Amb un sospir satisfet va començar a verificar la configuració del pesat blàster.
En Zeth es va cobrir la boca amb la mà per evitar somriure. Després va remoure el seu cinturó, el va posar sobre la taula, i es va treure el seu mantell de Jedi. Cabdellant-lo, va tirar el mantell en una cantonada. Es va posar el seu cinturó de nou, va desprendre el sabre de llum que hi penjava, i el va fer lliscar en una butxaca al seu costat.
- Bé? -Va preguntar finalment -. Passo?
-Lleva aquesta expressió seriosa de la teva cara i podria funcionar.
El somriure va esclatar finalment, i ell va mirar cap a un costat per amagar-lo.
- Tens una arma portàtil? -Va preguntar la Fen, girant al seu voltant per a fer una inspecció més minuciosa.
-No necessito cap.
-Espera. No em diguis. La Força et protegirà.
-En realitat, vaig pensar que tu portaves suficient capacitat armamentística per defensar-me a mi i a Coruscant. -Quan l'única rèplica va ser la mirada maligna de la Fen, Zeth es va esmenar -: Tinc el meu sabre de llum... I la Força.
-Aquest és el meu poder de la Força. Es diu blàster. -Va posar l'arma en el seu lloc en el seu maluc -. Anem-nos.

***


La Fen generalment era tan comunicativa com un gamorreà. Però carregar al llarg d'una avinguda fosca per rescatar algú que no mereixia ser salvat semblava inspirar les confidències. Així que mentre esgotava ampolla rere ampolla d'una beguda gasosa i altament carregada, apropiadament anomenat Frenesí, les paraules van fluir d'ella amb una velocitat que rivalitzava amb la de la seva carrera precipitada a la nit.
Va comptar a Zeth sobre la seva joventut als carrers de Coronet i fins i tot una mica sobre en Jett.
El relat d’en Zeth, igual que el seu, va començar vacil·lant, i llavors va fluir. En saber que ell havia estat a Kèssel, van passar l'hora següent intercanviant històries d’en Moruth Doole.
-Així que, de tota manera -va dir en Zeth, prenent un altre llarg glop de la seva ampolla -, jo mai hagués sortit de Kèssel si en Han no hagués aparegut.
- Solo? -La Fen es va ofegar amb un glop de la seva Rush.
-Sí. -En Zeth va esperar un moment abans d'afegir -El coneixes.
-Roman fora de la meva ment, Jedi –li va advertir.
-No estava dins -va replicar -. Però no puc evitar-ho si tu transmets els teus sentiments com un holovídeo emocional.
-Suposo que només hauré de pensar més silenciosament al voltant teu, oi? -La Fen va tancar la seva boca.
-Tens sentiments profunds i una lleialtat poderosa –En Zeth va afirmar -. Per què tractes d'amagar-ho? -Sense intimidar-se davant el seu silenci petri, va pressionar -: Perquè si no, per què anem darrera de la Ghitsa, de totes maneres? Clarament, ni tan sols t'agrada.
-Perquè ella és la meva companya, per això -La Fen va esclatar finalment -. I ningú danya qualsevol company meu. Excepte jo.
- Algú va danyar en Jett? -Va preguntar en Zeth suaument.
La Fen va riure, breument i amargament.
-Si consideres fer mal a un vibro-punyal a través del coll, llavors suposo que sí.
-Em sap greu, Fen -va dir suaument.
Volia abraçar la còlera, com ho faria amb un blàster o un amant. Però en canvi, amb la sinceritat no sol·licitada i la misericòrdia d’en Zeth, va sentir el dolor escórrer sense l'energia per mantenir-lo.
-Gràcies -va dir, i el sarcasme va ser el millor que va poder conjurar -. És molt Jedi de la teva part.
La Fen va mirar prou ràpid per veure’l somriure.
- Així que d'on sorgeix aquest desdeny pels Jedi? -Va preguntar -. La teva denigració s'acosta a una forma d'art.
-Oh, no sé –La Fen va respondre, igualant el seu to més lleuger -. Només tinc un problema amb l'autoritat i amb la gent que es dóna aires de superioritat moral.
-Així que ets un bon tros d'escòria Sith –En Zeth va replicar.
-Cuida la teva boca, júnior. Aquesta classe de llenguatge podria ficar-te en problemes.
En Zeth va riure.
-Tens raó. Si torno dient paraulotes com un contrabandista, mai em deixaran sortir una altra vegada.
La Fen somrigué malgrat tot.
-Només digues que ho vas aprendre d'un gran mestre.
El seu riure va parar sobtadament. En Zeth es va voltejar per mirar fixament i malhumoradament en la foscor.
Van conduir en silenci mentre la Fen tractava d'entendre què havia dit per provocar la reacció capritxosa d’en Zeth. Donant-se per vençuda, va provar l'enfocament directe.
-Així que, ja que hi som vessant les nostres ànimes per tota la coberta, quin és el bantha sobre la teva esquena? Vas deixar caure una roca sobre un altre doblador de culleres o alguna cosa?
En Zeth va romandre en silenci, com sospesant què dir-li. La seva veu va sonar distant i trista quan finalment va parlar.
-Vaig fer servir el meu poder com a Jedi... per venjança.
La Fen va observar-lo. Estava mirant fixament els seus palmells girats cap amunt com si estiguessin bruts d'alguna manera. Va arrencar els seus ulls de la visió per concentrar-se de nou en el camí. La venjança era una cosa que podia indubtablement comprendre, però sobtadament la Fen no volia escoltar més de la història torturada d'aquest jove.
Abans que pogués dir alguna cosa, en Zeth va continuar.
-En la meva arrogància vaig pensar que els fins justificaven els mitjans. - La veu d’en Zeth va descendir a un xiuxiueig -. El meu germà i molts altres van pagar el preu per la meva caiguda al costat fosc.
La Fen va panteixar quan les peces van començar a col·locar-se en posició. Els rumors salvatges que havia escoltat, les coses que ell havia dit. Quan la resposta va venir definitivament a la seva consciència, ella no estava segura de si ho havia deduït per si mateixa o si ell l'havia plantat aquí.
-Càrida -va xiuxiuejar. Milions de morts, bilions, un sistema estel·lar sencer esborrat de l'existència.
Va virar bruscament el lliscador cap al costat, clavant els frens mentre la seva ment cridava una altra vegada. "Càrida!" Horroritzada, va girar per veure el Jedi mirant fixament per la finestra, lluitant amb les llàgrimes que s'aferraven a les seves pestanyes. Va assentir amb el cap molt lleugerament.
Ella estava compartint un lliscador terrestre, la seva vida, amb el més notori assassí de masses des d’en Palpatine. Aquest home d'aparença innocent, aquest nen, era un altre Vader. Un carnisser. Va matar mil milions.
Sentint sobtadament claustrofòbia al lliscador tancat, la Fen va buscar a les palpentes una fugida. Una brisa fresca va fluir quan va obrir l'escotilla d'una empenta. La Fen va trontollar pel camí, sentint l'univers vacil·lar sota els seus peus. Mil milions de morts. I li queia bé. Això era el pitjor. Li havia caigut totalment bé pels seus grans ulls innocents, el seu somriure espantadís.
La incongruència la va copejar com una nova. Va perdre la batalla de controlar les seves tumultuoses emocions i les onades de nàusea que esquitxaven sobre ella. Caient sobre els seus genolls, la Fen va buidar el seu estómac en el camp llis i llaurat.
L'univers tot just deixava de girar quan el va escoltar venir darrere seu. La Fen es va posar dreta.
-Així que, ets aquest maleït Sith Durron? -Va exigir -. Kyp Durron?
-Sí.
-Em vas mentir.
La Fen s'alçà i va ficar les mans a la butxaca, mirant fixament els seus peus. Necessitava noves botes, va notar, i llavors es va picar mentalment per permetre aquest pensament ara.
-Sí – va respondre en Kyp després d'una llarga pausa.
-Hi ha un nom per el que vas fer. Es diu genocidi.
-Ja ho sé -En Kyp va respondre, la seva veu lleugerament entretallada.
La Fen es va donar mitja volta, la ira cega superant l'autoprotecció. Ella va colpejar el seu dit índex en el centre del seu pit.
-Llavors digues-me, Jedi -es va ofegar en la paraula -. Per què se't permet vagar per la galàxia reclutant altres, reclutant a la meva companya, perquè segueixin les teves empremtes?
En Kyp va romandre silenciós, espatlles encorbades, mirant fixament el terra.
- Per què no estàs a la presó? -Va exigir. Donant-li una altra empenta molt més forta, va grallar -: Per què no vas ser executat?
Ell va caure a terra en un munt submís.
-No ho sé -En Kyp va dir, la seva veu dissonant -. Hauria d'haver estat. Hauria d'estar mort.
La Fen va buscar el consol del seu blàster, amargament fred al tacte. El va aixecar, apuntant a l’escòria davant seu. Hi havia matat a millors abans i per menys crims contra la galàxia.
Ell finalment la va mirar, i ella va poder veure llàgrimes brillant-li a la cara.
-Ningú et culparia mai, Fen, per matar l'assassí de mil milions d'éssers.
La Fen va sentir una coïssor en els seus dits. Vol que el mati, es va adonar sobtadament.
Si us plau, Fen, el gemec va venir a la seva ment. Ell va estendre les mans cap a ella.
La Fen estava commoguda, però no per compassió.
-Ets un veritable covard de cor negre, Jedi -va dir amb fúria, empenyent el blàster de tornada en la seva pistolera -. Tractant d'aconseguir que faci el que no tens el valor per fer per tu mateix.
Va tirar d'ell posant-lo dempeus.
-Escolta, tu, Senyor del Sith. - Va forçar tant verí a l'acusació com va poder i va tenir el plaer de veure-li fer una ganyota de dolor davant un epítet que ja no era divertit. La Fen va jurar que mai faria servir la maledicció de nou -. No dono deu crèdits per tu tant si vius com si mors. Gustosament t'hauria aniquilat i lliurat l'univers de la teva miserable existència. - El va agafar bruscament pel colze, empenyent-lo cap al lliscador -. Però no abans que lliurem a la meva companya. Ho entens?

***

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada