dimecres, 4 de febrer del 2015

Ofensiva (XXXVI)

Anterior



CAPÍTOL 36

-I jo era allà, surant, pensant per mi mateix: així que això és morir com un Jedi i esvair-me com el meu avi -En Corran Horn somreia feblement mentre s'eixugava el bacta amb una tovallola -. I llavors em vaig adonar que, tot i la manca de sensibilitat, m'estava fent mal la mà. I em vaig adonar que estava donant tombs, el que no és molt apropiat quan t'has convertit en esperit. Però no podia obrir els ulls, així que em vaig deixar portar.
En Luke va negar amb el cap.
- I llavors vas descobrir que en Ganner havia tornat i que t'estava elevant per sobre dels slashrats per treure't de la petxina.
En Corran va assentir.
-Sí. Contravenint les meves ordres, va ordenar a la Trista que donés la volta al Flirtejador, va tallar el sostre de la petxina i, penjant des de la rampa, em va pujar. Si no ho hagués fet...
La Mírax, la dona d’en Corran, li va aconseguir una túnica de l’armariet de l'habitació de l'hospital.
- Si no ho hagués fet s'hauria hagut d'enfrontar amb mi. I encara sort que et van ficar en el tanc de bacta del Flirtejador. Si no, aquest verí t'hauria matat.
-És clar, però imagina't la seva sorpresa si no hagués funcionat -En Corran es va assecar els cabells amb la tovallola -. Em fiquen allà i quan obren només troben trossos de roba.
La Mírax va arquejar una cella.
- I això què té de graciós exactament?
- A mi m'hagués divertit.
-Sembla que als morts els hi diverteix qualsevol cosa.
En Luke va assentir mirant la Mírax.
- Necessitem saber si és veritat el que va dir la doctora Pace sobre que certs Jedi es van apropiar dels artefactes. T'agraeixo que ho estiguis investigant.
-És un plaer, Mestre Skywalker -La Mírax va arrufar les celles -. Les coses que t'he portat procedeixen evidentment de l'època anterior a l'Imperi. L'actual corrent antiJedi ha devaluat el col·leccionisme d'aquest material, però el mercat d'objectes imperials encara està en auge. Per descomptat, oblidant-se del bon gust o de la lògica; però, si els col·leccionistes volguessin que els deixessin pelats, no es comportarien com nerfs.
- Fes-me saber el que esbrinis sobre això -En Luke sabia que alguns Jedi eren molt diligents en el seu afany per trobar coses que connectessin l'Orde Jedi actual amb el que l'Emperador havia destruït. Però robar els records de la gent... -. Trobar objectes que amplien el nostre coneixement sobre els Jedi és important, però fer-ho a costa de la gent i de la imatge de l'Orde és una cosa que no ens podem permetre.
En Corran es va tirar la túnica verda per sobre i se la va ajustar a la cintura amb una corretja negra.
-Crec que l'actitud correcta és que nosaltres som Jedi, i per tant aquestes relíquies ens pertanyen. És igual qui les trobi. No estic d'acord amb això, però ho puc entendre.
- Jo també ho entenc, Corran, però tinc una opinió dividida. Crec que tenir els objectes per estudiar-los és molt valuós, però tampoc estic segur que tinguem els recursos i l'experiència necessaris per treure'n el màxim partit -En Luke es va acariciar la mandíbula -. La doctora Pace i els seus alumnes tenen els coneixements que calen per treure-li tot el suc al material. Crec que necessitarem ajuda acadèmica, per la qual cosa caldrà convèncer alguns Jedi que no són lladres i que no ens van a treure els nostres objectes.
La Mírax va riure.
- No us sembla una mica irònic que la missió de Bimmiel acabés sent un saqueig d'objectes yuuzhan vong davant els seus nassos?
- Sí, també ho he pensat, Mírax -En Luke va ajuntar les puntes dels dits -. La petita advertència que van deixar a l'entrada d’ExGal incloïa una calavera i una màquina destrossada, el que em fa pensar que les dues coses constitueixen per a ells un avís de mort.
En Corran es va recolzar al llit de l'hospital i es va posar uns coixins a l'esquena.
- Però tampoc entenc aquesta tecnofòbia. És clar que ells generen biològicament coses que compleixen les mateixes funcions que les nostres màquines. L'única diferència és que les seves estan vives.
-És una diferència significativa, Corran. Potser en el passat hi va haver una guerra que va enfrontar androides i yuuzhan vong. Potser els androides els van massacrar i per això van desenvolupar aquest odi patològic per les màquines - el Mestre Jedi es va asseure en una cadira -. Qui sap? En qualsevol cas, és probable que ens considerin malignes pel fet d'utilitzar màquines per a gairebé tot.
- Si aquesta és la seva actitud, els hagués encantat veure la Jens analitzant el cadàver yuuzhan vong amb el digitalitzador i el microscopi d'escaneig -En Corran va aclucar els ulls -. Però no és això el que més em pertorba, sinó allò dels esclaus que vam veure. Havien de procedir de la Vora i de la Nova República. No vaig veure cap dels reptiloides que van utilitzar a Dantooine.
-Però hi havia els sis yuuzhan vong que es van colar al recinte i van intentar assassinar als refugiats -La Mírax es va recolzar en el finestral de transpariacer pel qual es filtrava la llum -. No entenc per què van fer això si ja hi havia un exèrcit designat per prendre el campament.
En Corran va arronsar les espatlles.
-Bé, potser actuessin com Ganner i deixessin d'acatar les ordres a la recerca de la seva pròpia glòria.
En Luke va arquejar una cella.
- Penses que en Ganner va tornar a buscar-te per això?
- Sí, en part sí.
- I no t'agrada deure-li res, oi?
En Corran va posar un gest amarg.
- No és tan dolent com deure-li alguna cosa a Booster, però es porta malament.
-Ho superaràs -La Mírax es va fer una cua amb la llarga cabellera negra -. Creieu que els yuuzhan vong ho van fer per glòria personal o per una altra cosa?
- Tenint en compte com de malament que van lluitar és obvi que no tenien experiència – En Luke va sospirar -. I, tot i així, van matar un noghri, el que no és fàcil. La investigació forense ha revelat que no tenien tantes cicatrius, tatuatges i ossos trencats com el cos que vam portar de Bimmiel o com els altres espècimens que tenim. Jo diria que o van sortir pel seu compte o eren una avançada.
En Corran va fer un gest amb la mà.
- I hi ha una altra cosa que no sé si entenc bé. Les estructures de les que van penjar als estudiants... i de la que tenien suspès al Jacen... estaven dissenyades per causar dolor. Ni molt, ni poc, només dolor. Tots dos hem vist els yuuzhan vong matant als seus esclaus sense pietat i, en el meu cas, per plaer i per quelcom més fins i tot. Les cicatrius, els tatuatges, els ossos trencats... potser el fet d'acabar de sortir del meu últim tanc de teràpia de bacta alteri la meva perspectiva de les coses, però, al meu entendre, dolor i diversió no tenen res a veure.
-Potser matar esclaus no sigui una diversió per als yuuzhan vong, sinó una cosa que alguns estan més disposats a fer que altres -En Luke va obrir els braços -. Tots sabem que hi ha alguns Jedi als quals els hi agrada fer servir la Força més que a altres. I pel que fa això dels ossos trencats i aquestes coses, tu ets el que té un amic que és rastrejador gand. Saps pel que va haver de passar per aconseguir aquest rang. Potser les ferides, els tatuatges i les cicatrius siguin un símbol per als yuuzhan vong.
La Mírax va alçar la mà.
- Tenint en compte que em guanyo la vida comerciant amb objectes de significat cultural, em fa l'efecte que tots aquests símbols són externs. Les cicatrius i els tatuatges d’acord, però els ossos trencats? Especialment quan trenquen la simetria. No té sentit.
En Luke va arronsar les espatlles.
-No tindrà sentit per a nosaltres, però sí per a ells. El dolor i la cicatrització podrien tenir valors superiors en la seva cultura. I el fet que tinguin criatures per infligir dolor em dóna la raó. No sé si seria així a Bimmiel, però, a Belkadan, l'estructura de la qual penjava en Jacen podria haver albergat a un yuuzhan vong sense problemes.
-És veritat, ara que ho dius.
El Mestre Jedi va continuar.
- Crec que és important adonar-nos que les accions de Dubrillion i Dantooine estaven destinades a provar i entrenar els soldats. Són molt intel·ligents i ho tenen tot pensat. La Leia em va dir que segons l'opinió d’en Lando del primer i el segon atac yuuzhan vong, els segons estaven molt millor entrenats. Això podria ensenyar-nos molt sobre els atacs passats i ens donarà pistes sobre com serà el tercer.
En Corran va sospirar.
- No em va agradar el segon atac. La idea d'un tercer, o de la continuació del segon... no l’espero amb impaciència.
- Jo tampoc, però pensar que van a retirar-se per sempre després d'això seria tan estúpid com la creença del Senat que els yuuzhan vong no anaven a tornar després del primer atac.
- Ja ho sé, Luke, ho sé -En Corran es va abraçar l'estómac -. I jo estaré aquí, fent el que em demanis. És bo saber que aquesta vegada comptarem amb el suport de la Nova República.
- Estic d'acord -En Luke va exhalar lentament -. I espero que sigui suficient, pel bé de la galàxia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada