dijous, 19 de febrer del 2015

Un blàster calent anomenat Amor (IV)

Anterior



IV

La Daniera hauria de sentir-se molt còmoda. Estava asseguda en una confortable cadira de replicuir, els controls del filtre d'aire estaven en la configuració perfecta, i estava bevent d'un tebi bol de suc​​. Bé, més aviat sostenint-lo al platet sobre la seva falda, perquè l'última vegada que va intentar prendre un glop, la mà li tremolava massa per poder emportar-se la tassa als llavis amb èxit.
Mirà de reüll a Amor, que estava assegut al seu costat, però la seva atenció estava centrada en el obès ubès assegut darrere de l'estrany escriptori. Aparentment estava construït exclusivament de matèria òssia fosa. La Daniera va poder comptar més de dues dotzenes d'espècies representades. I per si això no fos prou pertorbador, ara sabia com s'havia guanyat Mah-Luu el seu sobrenom.

L'home de negocis ubès sostenia a les mans una esfera platejada, reconeixible universalment com un detonador termal. Mah-Luu jugava amb ell, com un ésser amb un hàbit nerviós. Només que qui es posava nerviós amb aquest hàbit era la Daniera.
Mah-Luu lliscava el disparador, activant el retard de sis segons integrat en el dispositiu. Després, uns segons més tard, tornava a prémer el disparador deixant-lo en la seva posició original, desactivant el dispositiu. Malauradament, de vegades, Mah-Luu es perdia en els seus pensaments o es concentrava en la conversa, i el seu dit romania fix en la posició d'activat.
El compte enrere avançava ràpidament i la Daniera contenia l'alè i es preparava a reunir-se amb els seus avantpassats morts molt temps enrere, però després arribava la desactivació en el que estava segura que era l'última fracció de microsegon.
Per si això no fos prou dolent, Mah-Luu tenia tendència a riure entre dents en moments inoportuns, com per exemple quan ningú havia fet una broma. La Daniera esperava que el vocalitzador de l’ubès tingués un error de funcionament que fos el causant d'aquestes rialles. En qualsevol cas, pel que havia pogut veure fins ara, "Termal" Mah-Luu certament no era la classe d'ésser a qui voldries veure mai sostenint un detonador termal sota cap circumstància, excepte possiblement si et trobaves molt, molt lluny... en una altra galàxia, per exemple.
En realitat, la Daniera no estava segura de què li posava més nerviosa, el detonador termal, o el fet que Amor no semblés estar preocupat en absolut per la seva presència.
- No tinc ni idea de què m'esteu parlant.
Amor va mostrar la figureta d’en Darth Vader.
Mah-Luu es va limitar a arronsar les espatlles.
- Molts clients es guarden records. No podeu esperar que em recordi de cada ésser que creui el llindar del meu selecte establiment.
- Per què no? -Va voler saber Amor-. Probablement tinguis videocàmeres gravant les 36 hores del dia amb el propòsit de futurs xantatges.
- M’ofens -va dir en Mah-Luu, activant el detonador -. Vinga, saps que no puc revelar els noms dels membres del meu club sota cap circumstància. Això és dolent per al negoci. I el que és dolent en el meu negoci només és bo per aconseguir acabar mort. - Va començar a riure, i després va apagar el dispositiu. Igual d’abruptament, va tornar a activar el temporitzador -. Per no esmentar que tinc certes responsabilitats ètiques com a propietari d'aquest establiment. Un vincle amb els meus clients. Una mútua confiança que el que passa dins d'aquests murs mai veu els durs retrets de la llum del dia.
Quan va haver acabat el seu soliloqui, va tornar a posar el detonador en mode d'espera.
- Ja sé que l'ésser en qüestió n’era membre. Fins i tot sé per què. Vaig poder olorar el perfum barat d'una de les teves noies per tot el seu cos.
La Daniera va obrir els ulls com plats, però va romandre en silenci.
En Mah-Luu va inclinar el seu corpulent cos cap endavant. El detonador es va activar...
- Llavors, em pregunto, per què ets aquí, Amor?
-Vull veure la noia.
- Et costarà el mateix que a qualsevol altre.
- Bé. -Amor es va furgar a la butxaca.
El dit de l’ubès va flotar ansiosament sobre el detonador, encara actiu.
Amor va extreure una fitxa de crèdit.
El detonador es va apagar. En Mah-Luu va estendre una corpulenta mà per agafar la fitxa i examinar acuradament el valor de la mateixa. La seva rialleta va trencar el silenci.
El detonador es va activar. L'alè de la Daniera es va aturar.
Amor va clavar els seus ulls en els d’en Mah-Luu i per uns segons va semblar tenir lloc un silenciós duel de voluntats.
Es va desactivar el detonador.
- Qui?
- El senador Luralon Odaay.
- Ah, si. El Turian. – En Mah-Luu va prémer un botó ocult sota el seu escriptori i la porta es va obrir. "Termal" va deixar anar una aguda rialleta -. Li encantava Induki.
- Aposto a què si.
La fitxa de crèdit va desaparèixer de la vista, però l’ubès va seguir jugant amb el detonador.
Amor va entrar per la porta, seguit com una ombra per la Daniera.
- S'ha acabat aquesta molesta ètica.
- He de concedir-t’ho, Amor. Encara ets força bo en el que fas... per l'edat que tens, naturalment.
Amor el va mirar fixament.
- Ara és quan em dones el discurs de reclutament?
En Mah-Luu va riure amb aquest comentari.
- A tu? Ja! Abans contractaria un barra-fixa luudrià. Almenys quan els ulls se li posessin vermells, sabria que anava a trair-me. Dubto que tu vinguis amb mesures de seguretat semblants. –L’ubès va enfocar la seva mirada en la Daniera -. La teva companya no parla molt... M'agrada això en una dona. –L’ubès la va mirar lascivament -. Què dius, trosset de carn? Busques feina?
Bastant molesta ja per haver de representar el paper de la subordinada muda, la Daniera va tornar a l'escriptori d'una gambada i va apuntar el seu blàster de butxaca al cap d’en Mah-Luu.
- Busques un tercer ull?
L’ubès es va limitar a riure amb més força.
- Oooh. És ferotge, a més! He de tenir-la. Vinga, Amor.. Quant?
- No està a la venda, "Termal". I encara que ho estigués...
La Daniera va mirar per sobre de la seva espatlla.
-... No podries pagar-la ni en un milió d'anys - es va afanyar a acabar Amor.
En Mah-Luu va semblar molest mentre tornava la fitxa de crèdit a Amor.
- Tracte just. Ella per Induki.
Amor va negar amb el cap.
-Això no és una oferta.
- Tens raó -va dir en Mah-Luu, activant el detonador -. No ho és.
Dos fornits guardaespatlles rodians van aparèixer a la porta, vestits amb capes color escarlata i brandant carrabines blàster.
Amor va mirar fixament a Mah-Luu.
- Teníem un tracte!
- S'ha acabat aquesta molesta ètica -va dir en Mah-Luu amb una rialleta, desactivant el detonador.
La Daniera no havia mogut la seva arma.
- En cas que ho hagis oblidat, hi ha un blàster apuntant-te al cap.
En Mah-Luu rigué entre dents, assenyalant als seus guàrdies amb el cap.
- I altres apuntant a cadascun dels vostres. Amb reforços de camí. No són les millors probabilitats.
La mà dreta d'Amor estava lliscant sota el seu abric mentre parlava.
-Sempre prefereixo jugar amb les cartes que m'han tocat.
- Llàstima que jo no opini el mateix. - "Termal" va esclatar en una salvatge riallada -. Normes de la casa, ja saps. - Va prémer un altre botó sota el seu escriptori amb un dit inflat, obrint un canal de comunicacions -. Vab, dóna-li unes vacances a Induki. Ja.
La Daniera va creuar la seva mirada amb la d'Amor. Ell li va picar ràpidament un ull i després es va tirar de sobte a terra com un bantha ferit, aterrant sobre la seva esquena. El blàster pesat ja es trobava a les seves mans i abans que el primer guàrdia pogués baixar la seva pròpia arma per apuntar al seu enemic, ara a terra, Amor va prémer el gallet.
Un rugit ensordidor va ressonar per la sala quan un vibrant tret blàster va colpejar de ple al mercenari rodià, aixecant-lo del sòl i fent-lo volar més d'un metre cap enrere. El guàrdia va xocar contra la paret i es va ensorrar a terra, amb el pit ennegrit i fumejant.
Sense retirar la mirada d’en Mah-Luu, la Daniera va fer girar el braç que sostenia l'arma i va llançar tres ràpids trets al mercenari restant.
En Mah-Luu va tractar de posar-se dret, però la Daniera ja tenia de nou el canó de l'arma apuntant-li.
- Oo-ta goo-ta, Tubbo?
Amor va somriure, col·locant-se al costat de la Daniera.
- Anul·la aquesta última ordre -va ordenar ella -. Digues a Vab que porti aquí a Induki.
El mercader ubès la va mirar amb desdeny.
- Dubto que siguis capaç de disparar a un home desarmat...
- Ella potser no - va respondre Amor per la Daniera -, però jo sí.
I sense més cerimònia va disparar a Mah-Luu a boca de canó al pit.
La Daniera va cridar commocionada, i es va girar per mirar a Amor
- Amor, estàs boig!
-Gràcies.
- Com has pogut...?
- Relaxa't, preciosa -va dir Amor mentre girava una roda del seu blàster de tornada a la seva posició original -. Aquesta cosa pot ajustar-se per atordir, saps?
Ella va tornar a mirar a "Termal", que havia caigut doblegat sobre la seva cadira, transportat pel lliscant estel·lar de la inconsciència.
- Genial, però què passa amb Induki?
Amor va inclinar de sobte el cap a un costat. S'escoltava l'inconfusible so de vehicles repulsoelevadors acostant-se.
Abans que la Daniera pogués obrir tan sols la boca, Amor va sortir corrent cap a la porta. Es va aturar al passadís una fracció de segon, i després va tornar a entrar corrent a la sala i va propinar a l'inconscient Mah-Luu un cop de puny a l'estómac. El detonador termal a la mà de l’ubès va saltar pels aires, i Amor va atrapar amb facilitat el dispositiu en el seu ascens. Després va girar i va sortir corrent al passadís.
La Daniera estava just darrere seu.
- Amor, estàs boig de remat!
-Gràcies.
Ella gesticulava frenèticament.
- Per aquí és un carreró sense sortida. Hem de tornar per l'altre...
Les paraules van morir en els seus llavis quan va escoltar el so de les trepitjades de moltes botes apropant-se des d'aquesta precisa direcció.
- Amor! Estem a punt de tenir companyia.
Amor seguia corrent cap a la paret a tota velocitat mentre premia amb el polze l'interruptor per activar el detonador termal. Va llançar el dispositiu rodant davant seu i va començar a comptar en veu alta el temporitzador de sis segons.
Apropant-se des del darrere, la Daniera es va adonar del que estava fent.
- Surt del radi d'explosió, tros de llunàtic!
Amor li va fer un gest d'enuig amb la mà. Havia estat tota l'estona mesurant les gambades al córrer, i ara ella li estava fent perdre el compte.
- Dos. Un! -Va exclamar Amor just quan l'esfera platejada colpejava la paret davant seu amb un so metàl·lic. Hi va haver una petita resplendor, i després el camp de partícules del detonador es va expandir cap a fora amb velocitat encegadora, i el radi d'explosió va vaporitzar el mur, la major part del sostre, i part del sòl.
Amb la plataforma d'observació acabada de crear, Amor i Daniera tenien una vista clara dels esdeveniments que tenien lloc al carreró inferior.
Una jove forcejava mentre dos dels matons rodians de capa escarlata d’en Mah-Luu l’introduïen a la força en un camió lliscant que esperava. Tres motos lliscants d'aspecte desmanegat, cadascuna portant a un pilot rodià, escalfaven motors al costat del camió lliscant.
Per descomptat, tots es trobaven ara mirant cap amunt, cap a ells, completament estupefactes. La sorpresa va ser temporal. Els dos mercenaris van llançar a Induki a l'interior i el camió lliscant va arrencar abruptament i es va endinsar a l'inframón, seguit per una de les motos. Els rodians de les dues motos restants van apuntar amb les seves carrabines blàster.

Amor ja estava traient la seva artilleria blàster portàtil. Va apuntar ràpidament i va disparar dues vegades. Els rugents trets van fallar el seu objectiu, però Amor estava segur que els mercenaris s'ho pensarien dues vegades abans d'embrancar-se en un tiroteig prolongat.
El blàster pesat va gemegar fortament mentre es recarregava, i el primer dels rodians va aprofitar l'oportunitat per començar una precipitada fugida mentre el seu col·lega es demorava per proporcionar una mica de foc de cobertura.
La Daniera va efectuar mitja dotzena de trets a la moto que anava al capdavant, però l'abast del seu blàster de butxaca era, en el millor dels casos, limitat. La major part dels trets no van arribar al seu objectiu, així que va passar la seva atenció al rodià restant.
Amor va apuntar amb cura i va llançar un altre tret eixordador cap al mercenari que fugia. El tret va colpejar la part posterior de la moto lliscadora, i la força de l'impacte va fer que el vehicle donés una volta de 180 graus i xoqués contra el costat d'un edifici en ruïnes proper. L'acolorida explosió va fer que ploguessin runes ardents per tota la zona.
El segon pilot no tenia intencions de quedar-se aquí quiet per a una altra demostració, però just quan començava a moure’s, tres dels trets carmesí de la Daniera li van colpejar a l'esquena. Quedant-se sense genet, la moto es va aturar en sec amb una sacsejada, activant-se l'interruptor de seguretat, i es va quedar surant immòbil sobre el sòl.
Immediatament, Amor va prendre impuls i va saltar de l’irregular cornisa. Va dirigir la seva caiguda cap a la moto i va aterrar amb sorprenent agilitat sobre el seient buit. Després de prendre’s un instant per sentir sorpresa de si mateix, es va tornar per cridar a la Daniera:
- Tornaré a per tu!
No obstant això, Amor va quedar sorprès en veure que ella ja no estava a la part alta de la cornisa. I després la Daniera el va empènyer cap endavant mentre aterrava al seient del darrere.
Es va tornar per mirar-la en total sorpresa.
La Daniera es va limitar a donar-li un copet a l'espatlla i va bordar:
- Calla i pilota aquesta cosa.
- Sí, senyora! - Va dir ell rient i va accelerar el potent motor de la moto.
- Saps una cosa, Amor? Estàs més boig que un bantha descentrat!
-Gràcies.

***

-Aquí estan -va exclamar la Daniera.
- Ja els veig. -Amor va accelerar ràpidament, inclinant al mateix temps el morro de la moto cap avall per esquivar una gran passarel·la elevada que els hi bloquejava el pas.
El camió lliscant havia perdut la major part del seu avantatge en el retorçat laberint de decadència que era l'inframón de Coruscant. La mida i la massa del vehicle eren entrebancs a les arcaiques autopistes i els retorçats passadissos. Aquí les motos tenien un clar avantatge.
Amor maniobrava destrament la moto lliscadora a través del caòtic embolic de bigues caigudes, murs esfondrats i bolets verinosos sobredimensionats. La Daniera va continuar llançant trets al rodià restant, que no podia treure de la seva estela a la tenaç parella.
El mercenari es va girar per efectuar un tret amb la seva carrabina, però el tret va sortir molt desviat. No obstant això, el que sí va aconseguir va ser alentir prou perquè Amor es posés a la seva alçada.
Amor va subjectar el manillar de la moto amb una mà i va tractar d'arribar a la seva pistola, però abans que pogués treure-la ni tan sols de la seva funda, la Daniera va deixar escapar un crit ofegat.
Amor va girar el cap per veure si havia estat ferida, just a temps per veure com saltava de la seva moto a la part posterior de la del mercenari. Hauria estat difícil determinar qui estava més sorprès, si Amor o el rodià...
-Sense pilot -va grunyir la Daniera mentre colpejava el clatell del mercenari amb la culata del seu blàster de butxaca. Abans que el rodià atordit pogués reaccionar, el va llançar fora de la moto... a una pila de fems en descomposició que hi havia per sota.
Amor va intercanviar una mirada amb la Daniera, que va posar la seva moto de nou al costat de la d'ell.
- Recorda’m que no et faci enfadar.
- Massa tard -va dir la Daniera amb un somriure mentre accelerava la moto i sortia a tota velocitat darrere del camió lliscant.

***

Van trobar el camió lliscant en un carreró dèbilment il·luminat a uns centenars de metres de distància. Completament apagat, el vehicle estava mortalment silenciós.
Tant Amor com Daniera van desmuntar i es van acostar amb cautela.
L'únic soroll provenia del torrencial plugim que va esclatar de sobte sobre ells... els microclimes d'aire ascendent i humitat condensada de l'inframón creaven petites tempestes on un menys se les esperava.
Amor va arrufar el nas. L'aire era dens, amb l'olor de les escombraries podrida, el metall corroït i l'aigua estancada. Però hi havia una altra olor que Amor va reconèixer a l'instant...
- Queda't aquí un moment -va ordenar.
La Daniera va estar a punt de protestar, però va veure la mirada que Amor tenia als ulls. Va assentir en silenci. I la pluja va lliscar en silenci al seu voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada