dimarts, 17 de febrer del 2015

Un blàster calent anomenat Amor (II)

Anterior



II

Els agents de seguretat de la Nova República que muntaven guàrdia davant la porta van observar en silenci com Daniera i Amor sortien del turboascensor i avançaven pel passadís. La parella de soldats fortament armats va canviar lleugerament de postura i va saludar els nouvinguts amb els canons de sengles carrabines blàster.
La Daniera va mostrar la seva identificació i els guàrdies van relaxar immediatament la seva postura, permetent-los passar a l'habitació de l'hotel. Ella va entrar primer, col·locant-se un parell de guants d’examinació Duraguard.
Amor es va aturar, tornant la mirada al passadís on els equips d'agents de l’INR escanejaven electrònicament la zona a la recerca de la més petita pista. Va arronsar les espatlles i va entrar darrera la Daniera a l'habitació, tancant la porta darrere seu.
Ella ja estava movent-se metòdicament per la zona d'estar.
- Tota la planta ha estat precintada per la Seguretat de la Nova República. Mentre parlem, hi ha agents de l’INR interrogant a tot el personal, fent escàners a nivell molecular, i revisant el registre d'hostes de l'últim mes.
Amor va assentir.
- Que bé. Una pèrdua de temps i diners, però, escolta, la burocràcia sempre és la burocràcia, sense importar-li com d’alts que siguin els seus ideals i la seva moral.
La Daniera se’l va quedar mirant, tractant de trobar una manera d'expressar el que estava pensant.
Ell li va allargar una mà.
- Ho sento. Només dóna'm les lents d'augment, d'acord? Escolta, et molesta si et dic Dani?
-Sí.
- Bé. Comencem, Dani...
La Daniera va sospirar.
- La víctima número quatre és el senador Luralon Odaay, Turian, gairebé humà, del sector Limbala. Tenia 47 anys estàndard d'edat, casat, amb un fill. El senador Odaay habitualment torna al seu planeta natal quan se suspenen els plens del Senat, així que quan la sessió està convocada ocupa una habitació d'hotel en lloc de tenir una residència permanent a Coruscant. - Va assenyalar a la ben equipada habitació-. El Reina de Kaerlia ha estat la seva favorita en els últims anys. De fet, ha demanat aquesta mateixa habitació l'any passat.
Amor va assimilar la informació.
- No hi ha signes que s'hagi forçat l'entrada, i el crim va tenir lloc... - Va buscar amb la mirada l'entrada al dormitori -. Allà?
La Daniera va assentir lentament amb el cap, aparentment poc entusiasmada per tornar a visitar l'escena del crim.
Ell va passar al seu costat, col·locant-se un parell de guants Duraguard.
- Com sabeu que és Dolor?
- Mort violenta i sagnant.
- La major part d'homicidis entren en aquesta categoria.
- I el monstre Sith va deixar la seva targeta de visita. Dolor -va xiuxiuejar entre les seves dents premudes -. Quina classe de nom és aquest, de tota manera?
- Un latarzià. En néixer, només ens posen nom de pila. Ens guanyem els nostres cognoms amb les nostres accions.
- Però, "Dolor"?
La seva veu es va tornar distant.
- Probablement, els seus pares lamentaven el fet d'haver-lo engendrat.
La Daniera se li va quedar mirant.
- Llavors no estic segura de voler saber-ho.
- Què?
- Sobre el teu cognom... Amor?
Ell li va oferir un somriure maliciós i li va fer l'ullet.
- Pregunta-m’ho en un altre moment.
Amor va mostrar un macabre somriure i després va entrar al dormitori.

***

El cos del senador Odaay estava estès cap per avall sobre el llit de mida imperial. Els gruixuts llençols havien absorbit la major part de la sang blava fosca, l’apelfada catifa Tapani havia quedat amarada amb la resta. Un vibroganivet d'empunyadura daurada apuntava de la part inferior de l'esquena de la víctima. Certament no era el cop letal, probablement infligit post mortem. La targeta de visita personalitzada d’en Grandyl Dolor, derivada del seu nom; Grandyl era la paraula latarziana per nomenar l'or.
Amor es va aturar a l'entrada, examinant l'escena durant tot un minut abans d'apropar-se al cos de la víctima.
La Daniera va entrar silenciosament a l'habitació darrera seu. Per la seva conducta ferma i la seva experiència, es veia que era encara una agent jove... nova davant molts dels horrors del negoci.
Ell va tornar la mirada cap a ella i va somriure tranquil·litzadorament.
- Saps quin és el problema amb la gent avui en dia?
Ella va negar amb el cap, els seus ulls clavats a la funesta escena.
- Bé, doncs t'ho diré. Ningú pot mantenir mai els musells fora dels negocis dels altres. La galàxia seria un lloc més agradable si cadascú ens ocupéssim només dels nostres propis assumptes. -Amor es va agenollar al costat del cos, realitzant una revisió exhaustiva. L'home s'havia desplomat sobre el llit, agafant un coixí amb una de les seves mans de sis dits. L'altra penjava de l'extrem oposat del llit. Amor va donar la volta al voltant per poder veure millor. Estava fermament tancada en un puny -. És un fet, el 45 per cent dels clients d'homicidi estan tesos perquè van seguir el seu sentit de l'olfacte fins al més enllà.
Ara havia captat l'atenció de la Daniera. Ella va creuar els braços i se li va quedar mirant.
- Ah, sí?
-Sí -va dir Amor entre les seves dents premudes mentre intentava obrir el puny del mort -. El que em recorda... Saps quin és el sentit menys usat?
Ella el va mirar mentre forcejava amb el cadàver, i va arronsar les espatlles sense voler respondre.
- El sentit comú. –Amor va grunyir quan, accidentalment, va trencar dos dits. El senador Odaay havia estat agafant una petita figureta.
Estupefacta, la Daniera va fer un ràpid pas endavant.
Amor es va netejar amb el braç la suor que degotava pel seu front.
-L'altre 45 per cent són els típics crims passionals -va dir, amb un somriure lasciu -. Res amarga tant com l'amor. Bé, excepte potser el lum.
- No et calles? - Va dir ella posant-se al seu costat.
- El restant 10 per cent són bàsicament pobres diables atrapats en el foc creuat. - Va examinar l'estatueta donant-li voltes i voltes a les mans. Tenia una semblança bastant sorprenent amb Darth Vader -. El curiós és que la gent està més preocupada per caure en aquesta última categoria. Em pregunten com poden evitar que els encertin. Els hi dic a tots el mateix... - Va retorçar el cap del petit Senyor del Sith amb un audible espetec -. Ajupint-se.
La Daniera va observar amb sorpresa com un sabre de llum hologràfic en miniatura sorgia de la diminuta mà enguantada. Amor li va allargar la rèplica de Vader i ella va tocar acuradament el petit sabre. Va deixar anar un petit espurneig, donant-li una diminuta descàrrega.
Amor va voltejar el cadàver sobre la seva esquena amb cura i va estudiar la carnisseria. El senador mort mostrava un immens forat al centre del seu pit, envoltat per òbvies cremades blàster. Amor va estudiar per un instant la ferida letal, xiulant lleugerament entre dents.
Va començar a retrocedir, i després es va aturar. Tot d'una es va inclinar cap endavant fins que el seu nas gairebé va estar tocant el coll del senador mort, i va ensumar.
- Hmmm...
La Daniera va girar el cap d’en Vader, desactivant el sabre de llum amb un petit brunzit.
- Bé, què tenim?
- Tinc un cadàver que ha rebut el que sembla un impacte d'artilleria blàster a boca de canó. -Amor es va girar cap a la Daniera -. No tinc testimonis, ni punt d'entrada, ni ferides defensives.
- Just com en els altres tres crims. –La Daniera no va poder evitar somriure, complaguda amb ella mateixa -. No m'has dit res que no sabés ja.
Amor va continuar com si ella ni tan sols hagués parlat.
- L'únic que tinc és el fort pressentiment que el nostre amic aquí present era membre del Club Vòrtex Fosc.
El somriure envanit de la Daniera es va esvair de sobte.
Amor va caminar sense més cerimònia a la porta, tirant-se els guants Duraguard a l'espatlla.
- Tot el que tens, preciosa, és un bon desordre per netejar. El meu treball aquí ha acabat.
Ella el va seguir a l'exterior de l'habitació d'hotel.
- Ja està?
- Acabo de donar-te tot el que necessitaves per resoldre aquest cas -va dir, indicant-li l'estatueta que portava a les mans-. Això és una clau de pertinença al club. Però estic segur que probablement ja sabessis això també.
La Daniera es va aturar per un instant, però Amor va continuar avançant pel passadís.
-Bé, ho hauria descobert per mi mateixa... - Després va afegir en veu baixa - : Abans o després.
- Bona sort -va exclamar ell de dalt a baix mentre entrava a l'ascensor -. Si tens èxit, t'enviaré un bonic ram de flors. Si no, suposo que l’enviaré al funeral de l’Organa Solo.
Amor li va fer l'ullet just abans que les portes es tanquessin i desaparegués.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada