dimecres, 4 de febrer del 2015

Ofensiva (i Ep)

Anterior



EPÍLEG

Que els seus subordinats tremolessin davant la visió del seu rostre descobert complaïa bastant a Shedao Shai. El comandant yuuzhan vong havia optat per entrar al grashal de Bimmiel sense el casc o la màscara blindada que el seu elevat rang li permetia portar. El seu bastó de comandament estava enrotllat en el seu avantbraç dret. Més estret i molt més curt que un amfibastó, el Tsaisi pertanyia a la mateixa espècie que el seu cosí, però era més delicat. La seva utilització letal requeria major habilitat, per aquest motiu foren pocs els escollits per portar-ho.
En Shedao Shai es va aturar a la part alta de les escales que conduïen al grashal. El que va veure podria haver-li fet emmalaltir, però no mostraria signes de debilitat davant els rangs inferiors. Als que estan per sota. Diverses larves de gricha havien estat disseminades pel terra perquè mengessin sorra i excretessin el material que taparia les bretxes per les que havien entrat els menjadors de sorra que havien devorat als dos guerrers yuuzhan vong.
Dos guerrers de la meva família. En Shedao Shai va començar a baixar lentament les escales, deixant que els esperons retrunyissin a terra a cada pas. Va mesurar els seus moviments i va contemplar als seus peus als que complien amb les seves tasques o s'aturaven per mirar-lo. Els que no miraven feien gala d'un desinterès que clarament amagava la seva ambició, i els que miraven eren aduladors idiotes que pensaven que el seu ascens podria arribar per un altre mitjà que no fos el valor en el combat.
Només aquells que miren de reüll, curiosos per naturalesa, senten respecte i afany per la seva tasca. Es va fixar en quins eren i va triar-ne a un que havia decidit supervisar al ngdin mentre la criatura esborrava lentament les restes dels intrusos que havien destruït el grashal. Va esperar pacientment que el seu escollit alcés la mirada, i quan ho va fer li va indicar que s'acostés.
El guerrer va agafar al ngdin, agafant la criatura amb les dues mans tot i que els nombrosos flagels sobre els quals es movia podien punxar-lo. El va tornar a posar al terra del grashal, deixant que ataqués una taca escarlata. Després es va agenollar davant el seu amo i es va emportar el puny dret a l'espatlla esquerra.
En Shedao Shai se li va quedar mirant.
-Pots mirar-me, Krag Val.
- Si fos mereixedor d'aquest honor ja hauria acabat la meva tasca, comandant Shai.
Molt bé. El yuuzhan vong va aclucar els ulls i va assentir lentament.
- M'agradaria que m’informessis del que ha passat aquí.
- Faré el que pugui, comandant - el guerrer es va posar dret i es va girar per assenyalar les estructures -. Crec que dos dels humans d'aquest planeta van ser col·locats en l'Abraçada de Dolor. Almenys dos individus van venir a rescatar-los. Els talls de l’Abraçada, del sòl i de les relíquies dels seus parents em porten a pensar que eren jeedai. Crec que en Neira Shai ser el primer a caure durant l'enfrontament. El seu crani estava carbonitzat a l'altura de la conca de l'ull. En Dranae Shai va ferir al seu enemic greument, però el trencament del seu maluc indica que li van tornar el cop. Entre les seves restes no he trobat proves que li matessin en combat.
La veu d’en Krag Val va baixar de to.
- De les poques restes que s'han recuperat.
En Shedao Shai va sentir la fúria bullint en el seu interior, però es va controlar. La informació proporcionada per Krag Val era la que ja sabia per l'informe preliminar que li havien donat en tornar de Dantooine. Les seves batalles allà i a Dubrillion li havien proporcionat una major comprensió de l'enemic. Va pensar que tenien recursos i que podien arribar a ser valents. Gairebé vaig arribar a considerar-los dignes. Però el que havia après de la seva conducta a Bimmiel el va portar a la conclusió que estaven més enllà de tota redempció.
- Aquest jeedai que va sagnar aquí, on són les seves restes?
En Krag va mirar fixament a terra i es va posar les mans a l'esquena. Es va ajupir indefens perquè el seu amo pogués pegar-li si així ho desitjava.
- No hi ha restes. Pel rastre de sang, hem arribat a la conclusió que el van elevar per treure'l d'aquí.
Les mans d’en Shedao Shai es van estrènyer formant punys que lluïen protuberàncies punxegudes en els artells.
- M'estàs dient que van recuperar el cadàver del jeedai i van deixar que el nostre fos carronya per a aquestes rates?
- Així és, comandant.
En Shedao Shai va grunyir, alçant el puny dret cap al seu propi rostre desfigurat. Això és culpa d’en Nom Anor, aquest maleït cadell de màquina. En Nom Anor s'havia infiltrat en la Nova República i havia enviat molta informació sobre els enemics als quals s'anaven a enfrontar, però no ho havia inclòs tot. I, el que és més, havia fet un intent de fer-se amb el poder quan la seva facció política va llançar l'atac a Dubrillion i a Belkadan. Si la seva gent hagués guanyat aquestes batalles, ell hauria estat al comandament de la invasió. Els seus errors van dictar els meus primers moviments, atès que no podíem deixar que la vergonya de les seves derrotes entelés la nostra victòria. Jo vaig acabar el seu treball, però ara els meus parents han pagat amb la vida els seus errors.
Tot i estar parlant entre dents, la veu del comandant sonava ferma.
- I Mongei Shai?
En Krag Val es va prostrar de genolls i es va estirar a la base de les escales.
-Hi ha proves, comandant, que un grup d'humans va trobar la cova en la qual havia estat esperant. Ells... em fa por dir-ho, amo...
En Shedao Shai va començar a estremir-se, però va prosseguir amb veu ferma.
-Aquests crims no són teus, Krag Val.
- Van pertorbar el seu descans, mestre. Van utilitzar... van deixar les seves abominacions mecàniques en el lloc on el van trobar.
El comandant yuuzhan vong va apartar la mirada. La imatge de les restes del seu avi sent furgats per aquells fastigosos humans, el fet que l'haguessin molestat, totes les proves de la seva mort destruïdes... era massa. En Shedao Shai va alterar la seva respiració i se li va fer un nus a la gola. En Mongei Shai havia format part d'una expedició que, cinquanta anys enrere, s'havia aventurat a deixar les monnaus i anar a la nova galàxia. No hi havia tornat amb els altres, i es va quedar a Bimmiel informant mitjançant els víllips fins que van estar massa lluny. El seu sacrifici havia proporcionat reputació a Domain Shai, i en Shedao esperava que els seus cosins obtinguessin encara més glòria per a la família recuperant les restes.
Però van fracassar i l'enemic va ultratjat la seva tomba. Ens estan posant a prova.
En Shedao Shai va tornar a mirar als seus subordinats. Després va recolzar un peu contra el cap d’en Krag Val i el va pressionar contra el terra.
- Per què en Neira i en Dranae no van trobar abans el cadàver?
- Les velles coordenades estaven basades en el camp magnètic d'aquest planeta, però ha canviat. Les seves cerques progressaven a poc a poc. Catorze voltes més i l’haguessin trobat. El seu comportament va ser irreprotxable.
- I sense imaginació -En Shedao Shai va mirar al poblat minshal -. L’escòria s'ha menjat també als esclaus?
-Això sembla, amo.
- I els jeedai no van recuperar els seus cadàvers?
- No, amo.
En Shedao Shai va retirar el peu del cap d’en Krag i el va baixar fins al terra del grashal. Es va ajupir sobre el ngdin que s'arrossegava sobre la petjada sagnant que el jeedai havia deixat a terra, el va contemplar absorbint la sang i va mirar a Krag Val.
- Al planeta que anomenen Dantooine tampoc van recuperar els cadàvers. Aquesta gent no té ni idea del que és correcte i honorable. Però que recollissin en aquest jeedai diu molt.
En Krag Val, amb el cap enganxat a terra, va mirar a Shedao Shai.
- Què, amo?
- Vol dir que aquest jeedai segueix viu -En Shedao Shai va agafar al ngdin del sòl i el va elevar. Els innombrables flagels de la panxa estaven tacats de sang. En Shedao Shai va donar una mossegada entre els tentacles, degustant la sang i sentint les punxades. Va arrencar la carn de la criatura i se la va empassar sense importar-li la sang que brollava dels seus llavis.
- Aquest jeedai viu, i jo tornaré a provar la seva sang quan estigui morint.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada