dimecres, 4 de febrer del 2015

Solitari de Jade (i XI)

Anterior



XI
- Mara?
Bufant una gota de suor de la punta del nas, la Mara va desactivar el remot de pràctica de combat i va apagar el seu sabre de llum.
- Entra - va exclamar.
-Vaig pensar que et trobaria aquí - va dir Karrde, mirant al voltant de la sala de l'exercici del Salvatge Karrde mentre entrava en ella -. H'sishi va dir que havies estat passant molt temps aquí sola. Fent sons enfadats, així ho va dir.
-M’he estat alliberant d'algunes frustracions - va concedir la Mara, prenent una tovallola i netejant-se la humitat de la seva cara -. Com va ella?
-Gairebé guarida - va dir Karrde, creuant un dels bancs de resistència i asseient-se -. És la primera vegada que ha estat en un tanc de bacta, segons ens va dir. Està bastant impressionada.
-Necessitem fer per ella alguna cosa més que simplement curar-la - va dir la Mara -. Realment va posar el seu coll en joc quan va portar el meu sabre de llum al palau d’en Praysh.
-Estic d'acord - va dir en Karrde -. Encara que, bastant estranyament, ella no ho veu d'aquesta manera en absolut. Em va explicar que una vegada que va trobar el teu sabre de llum i va comprendre que eres una Jedi, no va tenir cap dubte en absolut que poguessis ocupar-te amb facilitat de les legions d’en Praysh.
La Mara va fer una ganyota. Jedi...
- Suposo que li vas treure aquesta idea del cap?
-No realment. Pel que fa a mi, ets una Jedi en tot excepte en el nom.
No era tan simple, la Mara ho sabia. No era tan simple de cap manera. Però tampoc era un assumpte que volgués tractar ara mateix.
- Vas poder esbrinar quina mena de recompensa podria interessar-li? - va preguntar en canvi -. Jo no vaig poder fer cap avanç en absolut en aquest assumpte en el nostre camí de tornada des de Torpris.
-Segons ella, tot el que sempre havia volgut era sortir d'aquella degradant vida d’escombriaire a la qual li havien forçat - va dir Karrde -. No sembla que tingui molt de futur en habilitats comercials, però, així que estava pensant a oferir un curs d'estudi d'operacions de nau estel·lar en el nostre centre d'entrenament de Quyste.
-Crec que això li agradaria - va assentir la Mara -. Semblava fascinada amb tot sobre l'Aposta Guanyadora durant el vol.
-Bé - va dir Karrde -. Si demostra ser prou competent després del seu entrenament, vaig pensar que també veuria si estaria interessada a unir-se a l'organització. - Va somriure -. Encara que si això es qualificaria com a premi o com a càstig és probablement discutible en alguns cercles. - El somriure es va esvair -. Realment, m'estava preguntant si et trobes en un d'aquests cercles particulars en aquest moment.
La Mara va sentir com el seu llavi s’arquejava.
- Trobes camins enrevessats per plantejar aquests assumptes, no?
-Afegeix varietat a la conversa - va dir -. Particularment quan l'altre membre de la discussió sembla inclinat a eludir el problema.
La Mara va sospirar.
- No ho sé, Karrde. He estat sentint... no sé. Pressionada, suposo. Les responsabilitats darrerament han estat pesant cada vegada més sobre mi, i aquesta cosa amb Bardrin sembla haver tret tot a flotació. En primer lloc, no m'agrada el fet que ens capturés perquè érem contrabandistes i no podíem anar a les autoritats a informar del segrest de la tripulació del Salvatge Karrde. I no m'agrada realment el fet que pogués manipular-me tan fàcilment amenaçant-me d'aquesta forma. - va onejar el sabre de llum -. Sento com si necessités anar a algun lloc. A qualsevol lloc. Almenys durant algun temps.
-Ho entenc - va dir en Karrde en veu baixa -. A vegades és una responsabilitat aclaparadora. - Va alçar una cella -. Afortunadament, com tots els bons patrons, he previst una possible solució. T'agradaria muntar un negoci pel teu compte?
La Mara va arrufar les celles.
- M'estàs fent fora?
-Oh, no - li va assegurar Karrde -. Certament no a menys que tu mateixa vulguis anar-te’n. Estava parlant d'establir-te amb la teva pròpia petita companyia comercial durant algun temps. Una totalment legítima, és clar, el que t’ajudaria a mantenir els oportunistes com Ja Bardrin fora de la teva esquena. Tindries una oportunitat per relaxar-te fora de les perennes intrigues i maldecaps de la franja, aconseguir una mica d'experiència amb la direcció del petit negoci, i possiblement fins i tot guanyar una mica més de respecte entre els alts nassos de Coruscant.
-Això últim està força baix en la llista - va dir la Mara, mirant sorruda el seu sabre de llum -. Què treus tu d'això?
En Karrde va onejar una mà casualment.
- Oh, només la satisfacció d'ajudar a una col·lega lleial i de confiança. I, és clar, recuperar una lloctinent més experimentada i relaxada quan tornis a l'organització.
- I si decideixo no tornar?
Un múscul a la galta d'en Karrde es va tensar bruscament.
- Odiaria perdre't, Mara - va dir en veu baixa -. Però tampoc intentaria mai aferrar-me a tu si realment no vols quedar-te. Així no és com faig les coses.
La Mara va tocar el seu sabre de llum. La llibertat. La llibertat real, genuïna...
-Suposo que podria provar-ho durant algun temps - va dir per fi -. D'on trauríem els diners i els recursos per començar?
-De Sansia Bardrin, naturalment- va dir Karrde -. Ella encara està en deute amb mi, després de tot. I ara que té un veto efectiu sobre les decisions de negoci de la família, el seu pare amb prou feines pot fer alguna cosa per bloquejar-lo.
La Mara va agitar incrèdulament el seu cap.
- Realment hauria esperat d'ella que li fes molt més que simplement apoderar-se d'algunes de les seves accions - va dir -. Certament, donada la manera com el mirava mentre sortíem.
-Són gent de negocis -va assenyalar Karrde -. Aquest és l'aspecte de la guerra en aquests cercles. I és clar, ja tens una nau. L'Aposta Guanyadora.
La Mara va parpellejar.
- Vaig creure que era de l'organització.
-La Sansia te la va donar a tu, no a l'organització - li va recordar Karrde -. I per descomptat no aniràs a dir que no te la vas guanyar.
-No - va murmurar la Mara, amb un sentiment estrany gotejant a través d'ella. Mai havia posseït una nau pròpia abans. Mai. Fins i tot quan era la Mà de l'Emperador, totes les naus i equip que va usar era subministraments i propietat Imperial. La seva pròpia nau...
-De totes maneres, comença a pensar en què vols exactament i podrem concretar els detalls més tard - va dir Karrde, posant-se dempeus -. Ara et deixaré tornar als teus exercicis. - Es va dirigir cap a la porta...
- Karrde? - La veu d’en Dankin es va apoderar de l'intercomunicador de la sala d'exercici -. Està vostè allà?
-Sí -va exclamar Karrde cap l'altaveu -. Què passa?
-Tenim una transmissió entrant d’en Luke Skywalker - va dir en Dankin -. Informa que l'atac de la Nova República a la fortalesa d’en Praysh ha acabat i totes les esclaves han estat rescatades il·leses. Vol agrair-li que li hagi enviat les dades de la matriu de defensa, i discutir el pagament per això.
-Gràcies - va dir Karrde -. Feliciti’l, i digui-li que ara mateix hi vaig.
L’intercomunicador es va apagar amb un espetec.
- Li vas enviar les dades al Luke? -va preguntar la Mara. No semblava la classe de cosa en la qual un mestre Jedi s'involucraria personalment.
-Vaig pensar que ell podria moure el tema més ràpid que si jo tractés de fer-ho a través de l'estructura de comandament de la Nova República - va dir Karrde-. Aparentment, tenia raó.
-Ha de ser terrible tenir raó tan sovint -va murmurar la Mara.
-És una pesada càrrega - va convenir Karrde amb un somriure -. Un només ha d'aprendre a viure amb això. Et veuré més tard.
Ell va sortir. Netejant-se la seva cara de nou, la Mara va tirar la tovallola a un costat i va encendre el seu sabre de llum. Un nou treball, ni que fos temporal, i la seva pròpia nau. La seva pròpia nau.
Encara hauria de canviar-li el nom, és clar. L'Aposta Guanyadora sonava més com una cosa que usarien Solo o Calrissian. No, ella necessitava alguna cosa més personal, una cosa que li recordés el que li havia costat guanyar la nau. El Fuet de Jade, potser, o la Picada de Jade.
No. Va somriure. El Foc de Jade.
Activant el remot de pràctiques, sentint-se més relaxada del que havia estat en setmanes, es va establir en posició de combat i va alçar el seu sabre de llum. Sí, això seria interessant. Molt interessant, de fet...




fi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada