dimecres, 24 de juliol del 2013

Dibuixant els mapes de la pau: El relat del granger d’humitat (V)

Anterior



V
Dia 15: L’Eyvind i l’Ariela

Vaig prendre el meu lliscant camí de la granja de l'Eyvind per recollir un dels seus vells evaporadors espatllats, i ell va sortir de casa amb una bella noia.
-Aquesta és l’Ariela, la meva promesa -va dir-. Anem a casar-nos d'aquí a cinc setmanes.
Tan senzill com això. L’Eyvind no li havia parlat a ningú sobre això, ni tan sols a mi. Jo no sabia que ell mantingués fronteres com aquesta en la nostra amistat.
-Encantat de conèixer-te -vaig dir a l’Ariela-. I felicitats a tots dos.
-Tu ets el granger amb els grans plans per a tots nosaltres -va dir ella.
L’Eyvind em va mirar fixament.
- Comprens ara per què no vull que els habitants de les sorres rondin al voltant de la meva granja? -Va dir.
La discussió no podia aturar-se. Tot just coneixia l’Ariela, tot just m'havien informat del seu casament, i ja estàvem els tres discutint.
-Mireu -vaig dir-. Jo només crec que cap de nosaltres pot sobreviure allà fora si no podem fer les paus amb els habitants de les sorres i els jawes. En qualsevol cas, estic segur que vosaltres dos no voleu discutir amb mi cinc setmanes abans de la vostra boda. Ven-me aquest vell evaporador, Eyvind, i me n'aniré.
-Però jo crec que estàs fent el correcte, Ariq -va dir l’Ariela, i això em va aturar de cop. No vaig saber què dir.
-Crec que hauríem d’ajudar-te... i crec que sé la manera de començar. Podrien venir els teus amics jawes al nostre casament? Podries convidar-los de la nostra part? Com veïns, haurien de formar part dels moments importants de les nostres vides.
-Ella mai els ha olorat -va dir l’Eyvind.
-Vindran -vaig dir-. Aniré avui a convidar-los.
I ho vaig fer. Vaig deixar el vell evaporador a casa meva, vaig preparar un paquet amb provisions per a una nit al Canó Bildor, i vaig partir. Vaig arribar a la fortalesa jawa abans de la posada dels sols.
- Ens has honrat de nou! –Va refilar en Wimateeka després de comunicar la invitació -. Però què hi ha dels presents? Hauríem de dur alguna cosa, però tenim tan poc per donar! Els nostres regals semblaran quincalla de mal gust.
-Honraran qualsevol cosa que els hi doneu -vaig dir.
Em va portar, de nou, a l'interior de les portes, a la gran cambra del consell. Vam parlar fins ben entrada la nit sobre regals de noces: de roques de sal, que ells pensaven que podrien ser un bon regal, d'aigua, de la qual no podien prescindir, de roba, de la qual mai havia suficient subministrament, de droides recondicionats, els quals serien regals elegants, però prohibitivament cars.
-Oferiu-los ensenyar la vostra llengua -vaig dir-. Això seria un bon regal.
Però a ells els hi agradava més la idea de les roques de sal.
No vam resoldre l'assumpte aquella nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada