diumenge, 28 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (XXXIX)

Anterior



39

Còrran va disparar un torpede protònic i va veure com el primer interceptor s'evaporava. Passant el control d'armament a la posició dels làsers, va començar a seguir la trajectòria del següent TIE. El feix tractor limitava la llibertat de moviments de la seva nau, però un peu deixat caure amb força sobre un dels pedals del timó va començar a girar-lo cap a la direcció correcta. «Només una miqueta més...»
I de sobte l’interceptor va esclatar una fracció de segon després que una sèrie de vermells feixos làser travessessin la seva cabina.
Còrran va abaixar la mirada cap a la seva mà i es va adonar que no podia recordar haver premut el gallet.
Més feixos làser van transformar un altre TIE en una bola de foc. «Maleïda sigui la capa del Sith... Què dimonis està passant aquí?»
Xiulador va començar a emetre una frenètica sèrie de trinats i gemecs.
Còrran va titubejar, no entenent res, i després va tornar a activar la seva unitat de comunicacions mentre el seu caça començava a ascendir de l'interior del volcà i anava adquirint velocitat.
-... Repeteixo: encara pots utilitzar l’hiperimpulsor?
Còrran va reconèixer la veu.
- Mírax?
-Sí. Estàs llest per ser tret d'aquí com si fossis una partida d'articles de contraban?
-L’hiperimpulsor està en condicions de funcionar.
-Ajusta’l al meu senyal.
-Fes-ho, Xiulador.
Còrran no podia permetre’s el luxe de tornar la mirada cap a la nau que havia atrapat el seu caça amb aquell raig tractor, perquè el camp de visió davanter contenia entreteniment més que suficient per a ell. La lluna de Borleias estava retrocedint ràpidament dins el panorama estel·lar, igual que ho feien els guenyos. Jabalines d’un verdós foc làser es desplegaven cap a ell, però totes s'escampaven inofensivament sobre els seus escuts. Les andanades amb les quals Còrran va replicar a l'atac van dispersar als TIE i un imperial més va caure, presa de l’artiller de la Rajada.
Xiulador li va llançar una xiulada d'advertiment, i un instant després el panorama estel·lar es va estirar en una sèrie de columnes i van entrar en l'hiperespai. Un parell de segons més tard van tornar a l'espai real en un punt que es trobava bastant per sota del pla el·líptic del sistema de Pyria.
-Apropa el teu caça a la nau i entra al celler, Còrran.
-Serà un plaer, Rajada.
Còrran va obeir l'ordre i va descobrir que els dotze metres i mig de longitud del caça podien introduir-se en el celler sense cap dificultat. Va esperar que Mírax repressuritzés el compartiment després d'haver tancat les comportes de càrrega, i a continuació va obrir els tancaments de la seva carlinga i va sortir de l'ala-X donant un àgil salt. Va aterrar sobre la coberta amb un cop sord, i després va somriure mentre veia obrir-se la resclosa del celler.
-Permís per pujar a bord, capitana Térrik.
- Em promets que no l'hi diràs al meu pare? -Mírax va somriure i va creuar la coberta per anar cap a ella-. Si pogués veure un ala-X amb insígnies de la Força de Seguretat de Corèllia al celler de la meva nau, el pobre es moriria.
-I si al meu pare no l'haguessin matat fa anys, el que la meva nau estigués aquí també hauria acabat amb la seva vida. -Còrran va embolicar a Mírax en una gran abraçada -. El teu secret està fora de perill amb mi.
-El mateix dic, Còrran.
Còrran no va permetre que els seus braços s’afluixessin fins que va sentir que Mírax començava a trencar l'abraçada.
-I et felicito per la teva excel·lent punteria. Vas destruir tres interceptors en qüestió de moments.
Mírax es va apartar d'ell i va alçar una mà per assenyalar la resclosa.
-Va ser ell qui els va destruir.
La silueta que els havia estat observant des del buit de la resclosa va arronsar les espatlles.
-La Rajada t'ofereix una plataforma d'artilleria francament molt estable, i els pilots d'aquests guenyos no eren exactament els millors de l'Imperi.
Còrran es va treure el casc, va travessar la coberta i li va oferir la seva mà a l'home que acabava de parlar.
-Tot i així van ser uns trets realment magnífics, capità Celchu.
«Amb aquest tipus d'habilitats, no aconsegueixo entendre per què no està volant amb nosaltres. El comandant Antilles em va dir que no li ho preguntés, i aquest no és el moment més adequat, però vull conèixer la resposta.»
Mírax li va donar un copet a l'esquena i va permetre que la seva mà romangués sobre ella durant un moment, i Còrran va descobrir que la sensació li resultava força agradable.
-Pugeu al pont. Saltarem a l’hiperespai i tornarem a Noquivzor abans que ho facin els altres.
-Ah, sí?
Mírax li va administrar una potent palmellada a la mampara més propera.
-La Rajada pot superar la velocitat de la llum en zero coma sis punts. No és tan ràpid com el Falcó, però no hi ha dubte que com a nau és molt més bonica. Amb la nostra velocitat, podem retallar el trajecte de tornada a Noquivzor i seguir un curs no tan llarg. Arribarem una hora abans que ells, igual que vam fer en venir aquí.
Còrran va arrufar les celles.
-Però com han pogut arribar aquí si se suposava que ningú havia de saber on era aquest «aquí»? El comandant Antilles no va informar als altres fins al nostre segon salt.
La contrabandista li va dirigir un somriure ple de dolçor.
-No tinc la culpa que parlis en somnis, oi?
Tycho es va posar a riure.
-Mírax va descobrir una possible filtració de seguretat. Vam arribar i descendir en el costat fosc de la lluna. Vam sintonitzar les transmissions del control de trànsit de Borleias i no vam trobar cap activitat inusual allà baix, així que vam mantenir un silenci de comunicacions absolut quan va arribar l'esquadró.
Còrran es va asseure davant d'ell.
-Si ens haguessin dit on eren, això podria haver alertat els imperials.
-Exactament. -Tycho va seguir a Mírax a l'interior de la cabina de la Rajada i es va deixar caure en un dels seients de salt -. L’esquadró estava utilitzant unes transmissions el més febles possibles, de manera que no podíem sentir que havia planejat fer Wedge quan arribés al costat solar, però vam aconseguir esbrinar unes quantes coses gràcies als interceptors imperials: cert androide verpinià té unes habilitats desxifradores tan grans que no va necessitar gaire temps per obrir-se pas a través dels codis imperials. Ens vam mantenir ocults quan els guenyos van iniciar la recerca, i vam pensar que sempre podíem sortir corrent quan arribessin al volcà.
Mírax va tornar la mirada cap Còrran.
-I llavors vas aparèixer tu amb tots aquests imperials enganxats a la teva cua, així que et vam recollir i et vam treure d'allà.
Còrran va deixar anar una rialleta mentre es posava l'arnès de seguretat.
-Em pensava que ja era mort.
-M'imagino que això és el que pensarà la resta de l'esquadró quan arribin a Noquivzor. -Tycho li picar el genoll -. Quina sorpresa es duran, eh?
-Sí, suposo que es quedaran molt sorpresos. -Còrran va aclucar els ulls -. I estic pensant que això significa que podem divertir-nos una estona amb ells.
Mírax va connectar la consola i va dirigir un somriure al seu pilot sullustà.
-Treu-nos d'aquí, Liat, i de pressa. La Rajada del Púlsar serà la primera nau que ha aconseguit treure un home de la tomba per tornar-lo a la vida, i a més vull que ho fem en un temps rècord.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada