diumenge, 14 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (XIV)

Anterior



14

Còrran va desbloquejar els tancaments de seguretat de la seva cabina després que el iot hagués apagat els seus impulsors de maniobra i l'espessa boirina hagués baixat sobre les dues naus. El iot havia tornat a aparèixer a Chorax per recollir, usant urpes de descens que es van tancar sobre el tren d'aterratge de l'ala-X. Això va deixar la seva nau suspesa del casc dorsal del iot, aferrat a ell com una vespa-dauber instal·lada sobre l'esquena d'un ocell. A Còrran no li agradava massa aquella situació, però la distància que separava Chorax de Talasea, al sector de Morobe, era francament gran i la idea d'haver de deixar abandonats al seu caça i al Xiulador li agradava encara menys que la de ser transportat fins un port.
Hi havia desconnectat tots els sistemes excepte els de suport vital, de manera que no podia comunicar-se amb el pilot del iot. Còrran havia quedat impressionat davant l’elegant suavitat del descens en aquell primitiu espaiport. Una espessa boira ho ocultava gairebé tot, i el poc que havia pogut distingir gràcies a la claredat despresa pels impulsors de maniobra semblava estar recobert per una espècie d'heura de color verd fosc. Còrran va veure formes borroses que semblaven edificis, però la majoria d'elles estaven cobertes per tanta vida vegetal que el corellià es va preguntar si la Nova República no hauria conreat la base en comptes de construir-la.
Es va posar dret i es va estirar, i després es va treure el casc i els guants i els va deixar damunt del seient de pilotatge. Després va sortir de la cabina i va aterrar pesadament sobre el casc del iot. «Hi ha més gravetat del que m'esperava...» Còrran va buscar una escaleta per baixar a terra, però no va aconseguir trobar-ne cap. Al final va acabar tirant a caminar per la curvatura de l'ala, i es va llançar a terra des del punt més baix.
L'impacte li va doblegar els genolls, i Còrran es va trobar a quatre potes.
-O la gravetat és superior al que m'esperava, o aquest combat m'ha deixat realment esgotat.
Mentre s'alçava i començava a treure’s el fang dels genolls de la seva granota de vol vermella, Còrran va comprendre que probablement es tractava una mica de les dues coses. «Tinc molta sort d'estar viu.»
Una escotilla es va obrir amb un xiuxiueig a la quilla del iot i una rampa d'abordatge va descendir lentament del buit. Còrran es va tornar cap a la rampa, netejant-se les mans a les cuixes mentre ho feia. Un sullustà va baixar per la rampa, seguit per un androide de manteniment d'estructura insectoide fabricat a Verpine. Còrran els va saludar amb una inclinació del cap, però els dos el van ignorar i es van posar a esperar-lo al costat de la base de la rampa.
Còrran va suposar que estarien esperant el capità de la nau, donant per fet que havia de tractar-se d'un home perquè entre els contrabandistes independents hi havia molt poques dones. Quan el capità va baixar per la rampa, el primer indici d'unes cames tan llargues com belles acabades en botes i d'un mico de vol blau fosc cenyit al cos va fer que la teoria d’en Còrran saltés pels aires. Un cinturó-pistolera envoltava l'esvelta cintura de la nouvinguda, i una llarga cabellera negra queia sobre el centre de l'esquena. La dona es va agafar al suport davanter de la rampa i després va girar en un moviment ple de despreocupada agilitat per encarar-se amb Còrran, i el corellià va quedar molt agradablement impressionat pel somriure que il·luminava el seu bell rostre.
-Gràcies pel viatge -va dir, tornant a netejar-se les mans en la granota de vol.
La dona li va tornar el somriure mentre escurçava la distància que els separava.
-Gràcies per l'operació de salvament a l'espai.
-Va ser un plaer. -El corellià li va oferir la mà -. Em dic Còrran Horn.
Un centelleig vagament perillós va cremar en els ulls castanys de la dona.
- Tens alguna mena de parentiu amb Hal Horn?
-És... Era el meu pare. Per què?
-Perquè va perseguir implacablement el meu pare i va fer que l'enviessin a Kèssel. -La dona va clavar un dit al pit d’en Còrran, clavant-lo just allà on la maneta de jocs li havia produït uns quants morats -. Si hagués sabut qui eres, t'hagués deixat allà.
Còrran va retrocedir, molt sorprès, i per primera vegada va veure la insígnia de tela que cobria l'espatlla de la granota de vol de la dona. La insígnia mostrava una rajada de mar corellià amb una barra allà on haguessin hagut d'estar els seus ulls. A causa del bri polaritzat utilitzada per brodar la barra negra, aquesta quedava travessada per una petita línia blanca vertical que anava d'un extrem a un altre. «Conec aquesta insígnia... Ja sabia que aquesta nau em resultava familiar!»
-És la Rajada del Púlsar, oi? Si hagués sabut que estava sent transportat per la nau de Toveres Térrik, m'hauria quedat allà.
-Veig que ja s'han conegut.
Còrran va girar sobre els seus talons i es va apressar a saludar en Wedge.
-Sí, senyor.
La dona va recolzar els punys en els seus esveltes malucs.
-No em vas dir qui era aquest pilot perquè sabies que en aquest cas no l’hagués transportat, oi?
Wedge va somriure.
-Sospitava que en aquest cas potser hi hagués hagut una certa fricció, si... Què tal t'han anat les coses últimament, Mírax?
-Amb prou feines puc guanyar prou per pagar els recanvis i el combustible, Wedge. -Mírax va fer-li un petó al comandant a la galta -. També he estat col·leccionant històries sobre tu procedents de tots els racons de la galàxia. Els teus pares s'haurien sentit molt orgullosos...
Wedge va assentir solemnement.
-M'agrada pensar que així hauria estat.
Els verds ulls d’en Còrran es van entretancar.
-Senyor, hauria de saber que la Rajada del Púlsar és una nau amb una àmpliament documentada història de contraban i que Toveres Térrik és un dels contrabandistes més famosos que han fet servir Corèllia com a base.
El comandant d’en Còrran va somriure.
-Ja ho sé tot sobre la Rajada, tinent Horn. Tenia quinze anys quan vaig ajudar a substituir la cambra de fusió d'aquest motor d'estribord. El pare de la Mírax utilitzava regularment l'estació d'aprovisionament dels meus pares per repostar i fer reparacions.
-Però és que Toveres es dedicava al contraban de brill...
Wedge el va interrompre amb un arrufament de celles.
-També em va ajudar a trobar els pirates que van destruir l'estació d'aprovisionament i van matar els meus pares..., uns pirates que la van destruir mentre estaven fugint de la Força de Seguretat de Corèllia, i als que aquesta Força de Seguretat mai va aconseguir capturar.
- I això el converteix en un defensor de la llei?
-No, tinent, però permet veure les coses des d'una nova perspectiva. -Wedge va lliscar un braç sobre les espatlles de la Mírax i se'ls va estrènyer afectuosament -. Mírax no és el seu pare. Des que ell es va retirar, Mírax ha transportat un munt de subministraments per a l'Aliança. -Es va tornar cap a la dona i li va clavar els ulls a la cara -. I Còrran tampoc és el seu pare, per descomptat. Si ell no hagués introduït certes modificacions en el curs que estàvem seguint, no hauríem acabat arribant al sistema de Chorax just a temps per salvar-te.
Mírax va abaixar la mirada cap a terra. La ira que havia estat impregnant la seva expressió va perdre una mica d'intensitat, cosa que va ajudar bastant a l'aparició del rubor que va tenyir les seves galtes.
-Tens raó, Wedge. Encara estic sota els efectes de la tensió que vaig sentir quan van caure sobre mi... L’Àspid Negre va sorgir de l’hiperespai just en el meu vector de sortida, i em va atrapar amb els seus feixos gravitatoris. Algú m'ha traït.
Còrran va deixar anar un esbufec.
-Els lladres no tenen cap sentit de l'honor.
Wedge el va mirar i va tornar a arrufar les celles.
-L'explicació més probable és que uns quants crèdits imperials hagin aconseguit comprar més lleialtat que la promesa de lliurar uns crèdits feta per l'Aliança.
Mírax va arronsar les espatlles.
-Alguns de nosaltres pensem que les promeses dels rebels tanquen menys perill que permetre que l'Imperi ens converteixi en les seves titelles. -Va estendre la mà cap Còrran -. Vull demanar-li disculpes per la meva conducta, tinent.
Còrran la hi va estrènyer.
-Disculpes acceptades, però jo també li demano que em disculpi. Encara no m'he recuperat de la impressió que suposa el que tot un creuer dispari contra tu. El meu R2 ha deixat de funcionar, i estic una mica preocupat...
Mírax va somriure, i una part de la tensió que havia estat oprimint el pit d’en Còrran es va dissipar.
-Comprenc. Si puc ser-te d'alguna ajuda...
-T'agraeixo l'oferta. -Còrran va tornar la mirada cap en Wedge -. Probablement hauria de fer que descarreguessin l'ala-X i comencessin a reparar Xiulador.
-D'aquí uns moments, tinent. Abans vull parlar amb vostè. -Wedge va assenyalar la Rajada del Púlsar amb un polze -. Saps on havia d'anar el teu enviament, Mírax?
-Se suposava que havia d'acudir a una cita amb una nau per dur a terme una transferència de coordenades. -Es va encongir d'espatlles -. Segons el manifest de càrrega, es tractava d'un munt de materials primaris per establir una base.
Probablement, gairebé tot us resultaria de força utilitat aquí.
-No ho dubto. -Wedge va treure un comunicador cilíndric d'una butxaca del seu vestit de vol i el va activar amb un moviment del polze -. Antilles a M3.
-Aquí M3, senyor. He estat intentant posar-me en contacte amb vostè des que vam arribar...
Wedge va alçar els ulls cap al cel.
-Estic segur, però ara no tinc temps per parlar. Necessito que ens enviïs un equip de recuperació proveït d'una grua perquè s'encarreguin de l'ala-X i la unitat R2 d’en Horn.
També hauràs d'obtenir el manifest de càrrega de la Rajada del Púlsar. Assabenta't d'on havia d'anar aquest enviament de subministraments, i esbrina si pots aconseguir que el que necessitem es quedi aquí.
-Sí, senyor. Com li deia, senyor...
-Fi de la transmissió. -Wedge va apagar el comunicador i va tornar a ficar-se'l a la butxaca -. Tycho em va dir que no havia tingut cap problema amb l'androide durant el trajecte fins aquí, però sóc incapaç d'imaginar-me per què.
Mírax va girar el cap cap en Wedge i va arquejar una cella.
-Així que el vas enviar aquí perquè parlés amb mi, eh?
-No és ni de bon tros el pitjor androide de protocol que disposem, creu-me. -Wedge li va picar l'ull -. Limita't a lliurar-li la targeta de dades, i després retira't a la Rajada i amenaça’l amb pegar-li un tret.
-I assegureu-vos de disparar dues vegades.
-Procuraré no oblidar-ho, tinent. -Mírax va sospirar -. No seria molt més senzill per a tothom que li transmetés el manifest al vostre ordinador central?
Wedge va torçar el gest.
-En aquests moments M3 és el nostre ordinador central.
-Cert, però tampoc ens trobem a la perifèria de la vora. Aquest lloc fa que els mons exteriors semblin civilitzats.
-M'alegro que ho comprenguis. -Wedge li va dedicar una salutació abreujada -. Ja parlarem més tard, Mírax. Tinent, si té la bondat de seguir-me...
Còrran va començar a caminar al costat del seu comandant.
- Volia dir-me alguna cosa, senyor?
-Mai tornarà a ser exactament igual que aquesta primera vegada. -Wedge va somriure -. Enfrontar-se a una esquadrilla de caces enemics és una cosa, però haver de lluitar sota l'ombra d'un navili de guerra de grans dimensions... Bé, això pot posar nerviós a qualsevol.
«Potser aquesta ha estat la diferència entre aquesta vegada i les altres...»
-Li agraeixo que em proporcioni aquesta nova perspectiva, senyor.
-També volia felicitar-lo per la manera com va saber recuperar-se allà fora. Es trobava en una situació molt difícil, i va aconseguir sortir-se’n d'una manera força airosa.
-Va ser més qüestió de sort que de cap altra cosa, senyor. Si aquesta segona andanada m'hagués donat de ple, ara em trobaria a bord d'aquest Interdictor i Talasea estaria sent atacada.
-Digui-li com vulgui, senyor Horn, però no hi ha dubte que ho va fer prou bé. -Wedge va bellugar el cap -. La forma en què va acabar amb aquests dos enemics després que els seus sistemes haguessin deixat de funcionar va ser molt impressionant.
-Com li vaig dir al capità Celchu, ell es va encarregar de la part més difícil i jo em vaig limitar a prémer el gallet. Si haguessin aconseguit sortir de les seves mires, mai hagués pogut donar-los. -Còrran va arrufar les celles-. I això em porta a una pregunta, senyor.
- Sí?
Còrran es va aturar, i uns circells de boirina grisenca va ondar entre tots dos.
-El capità Celchu va aconseguir obtenir una fixació per torpedes sobre aquests dos enemics. Per què no els va destruir ell mateix?
Wedge va titubejar durant uns segons abans de respondre, el que va tenir l'efecte instantani de posar en guàrdia Còrran.
-El Prohibit està sent modificat amb vistes als ensinistraments perquè pugui simular el perfil d'una canonera d'assalt. La llançadora té el paquet sensor per als coets de demolició, però no transporta cap..., i encara que els transportés no podria llançar-los.
- I llavors per què no els va destruir amb els seus làsers? Les llançadores de la classe Lambda disposen de canons làser.
Quan va arribar per fi, la rèplica d’en Wedge va sonar sorprenentment seca i plena de frustració.
-El Prohibit no.
Còrran va abaixar la mirada cap a terra.
-Comandant, vaig veure com personal de seguretat de l'Aliança escoltaven al capità Celchu per tot Folor. Mai ha comptat amb armes d'un nivell d'energia realment operatiu a bord del seu Z-95..., i ara vostè m'està dient que la seva llançadora li han tret els canons làser tot i que anàvem a viatjar per sectors del Nucli altament disputats? Què està passant aquí?
Wedge va fer una profunda inspiració d'aire, i després el va deixar escapar molt a poc a poc.
- Li ha parlat a algú més de l'escorta de seguretat?
-No, jo només...
-Tinent, vull que entengui dues coses. La primera és que tinc la màxima confiança possible en el capità Celchu. No tinc absolutament cap reserva sobre ell, el seu servei, les seves capacitats o el seu compromís amb l'Aliança. M'ha entès?
-Sí, senyor.
-La segona és que la qüestió a què al·ludeix és de naturalesa privada, i que concerneix únicament al capità Celchu. A causa d’ella, el capità ha accedit a sotmetre’s a certes limitacions. Ell és l'única persona que pot parlar d'aquest assumpte, però tant ell com jo creiem que treure-ho a la llum només serviria per crear una distracció dins de la unitat.
«Com si el no saber res sobre ella no fos a suposar una distracció per a mi...»
- Significa això que no puc preguntar directament al capità?
Wedge es va creuar de braços.
-Vostè ha estat agent de la llei, Còrran, i per això li resulta molt més fàcil i natural sentir suspicàcia que confiança. Vull que es faci una pregunta a si mateix, d'acord? Si va poder confiar en ell perquè l'ajudés a destruir aquests dos caces enemics, no creu que pot arribar fins al final pel que fa a la confiança? Celchu no tenia per què salvar-lo, però ho va fer..., sabent que si els interceptors es tornaven contra ell estaria tan mort com vostè.
-Entenc on vol anar a parar, senyor -va dir Còrran, assentint lentament -. No li estic dient que no li vagi a preguntar, llevat que vostè m’ordeni que no ho faci, però li asseguro que no parlaré amb ningú més de l'assumpte. I si el capità es nega a respondre a les meves preguntes... Bé, suposo que llavors hauré d’aguantar-me’n. El capità Celchu em va salvar la vida, així que almenys li dec això.
-Perfecte.
-Una cosa més, senyor.
- Sí, tinent?
Còrran va tornar la mirada cap a la Rajada del Púlsar.
-Quan estàvem allà, vostè va dir que la Força de Seguretat de Corèllia mai va aconseguir capturar els pirates que havien destruït l'estació de Gus Treta i matat els seus pares. El meu pare es va ocupar d'aquest cas, i va dedicar-hi molts esforços. Mai va arribar a donar-se per vençut, sinó que senzillament... Bé, el cas és que no disposava de les connexions a l'altre costat de la llei amb les què comptava vostè. –Va empassar saliva -. Crec que si el meu pare hagués sabut que Toveres Térrik li estava ajudant a trobar aquests pirates, hagués estat una mica més indulgent amb ell i Toveres no hauria hagut de passar tot aquest temps en les mines d'espècia.
Wedge va estirar el braç i li va donar un suau copet a l'espatlla.
-Toveres no era un Jedi, òbviament, però tampoc s'havia tornat cap al costat dels Sith, i el temps que va passar a Kèssel el va obligar a deixar el contraban. Quan Mírax pugui disposar d'un moment en què se senti una mica més disposada a la sinceritat, probablement admetrà que els cinc anys que va passar en la foscor de les mines van ser beneficiosos per al seu pare.
-Dubto que ella i jo anem a compartir molts moments propicis a la sinceritat, senyor.
- De debò? Doncs jo crec que els dos podrien acabar portant-se força bé.
-Els nostres pares s'odiaven obertament l'un al'altre, senyor, i això no constitueix els millors fonaments possibles per una amistat duradora. -Còrran va bellugar el cap -. A més, Mírax Térrik és amiga seva i...
-Però només és una amiga. O més aviat una germana, atès que es quedava a viure amb nosaltres quan el seu pare havia de fer algun viatge especialment perillós.
«Així que el meu oficial superior la considera com una germana, eh? Això sí que constitueix tot un incentiu per arribar a conèixer-la millor...», va pensar Còrran, i va somriure.
-M'ho prendré com una espècie de consell, senyor.
-Faci-ho, tinent. Tenir amics mai li ha fet mal a ningú.
- Senyor, senyor!
Els dos homes van alçar la mirada per veure com M3 sorgia de la boirina talaseana.
«El seu obscur color en aquest món tan apagat... No m'estranya que el comandant intenti deixar plantat l'androide mentre estiguem aquí, però li costarà bastant.»
Wedge va mirar Còrran, i en qüestió d'un instant Còrran va saber que els dos havien estat pensant exactament el mateix.
-M3... Bé, deixaré que discuteixis les condicions de la seva ala-X amb el tinent Horn. Localitza’m quant hi hagis acabat.
Còrran va llegir un «Si pots fer-ho» en el somriure d’en Wedge mentre el comandant de l'Esquadró Rebel girava sobre els seus talons i s'allunyava.
-Com vulgui, senyor. –L’androide va avortar una salutació, i després va desplaçar cautelosament els seus peus en un lent gir per tombar-se cap a Còrran -. Sobre la seva ala-X..., senyor, els danys no són tan considerables.
- Què em dius de Xiulador?
-Ah, es refereix a la seva unitat R2. –L’androide va inclinar el cap en forma de petxina d'una manera gairebé imperceptible -. El seu Xiulador es posarà bé. Es va autodesconectar abans que l'andanada iònica pogués produir l'efecte de desconnexió massiva, i això va ser possible en virtut de què el tret va estar a punt de fallar el blanc. He de dir-li, senyor, que inicialment vaig pensar que...
-Sí, M3, t'ho agraeixo. Però... Xiulador tornarà a funcionar sense problemes?
-Crec que sí, senyor, encara que hauria pogut ser pitjor.
- Pitjor? -Va preguntar Còrran, i de seguida va lamentar haver convidat a M3 a què s'ho expliqués.
-Bé, senyor, una connexió energètica va quedar polaritzada negativament i això va impedir que es portés a terme la reinicialització automàtica. Molts considerarien que es tracta d'un problema menor. La connexió haurà de ser sotmesa a un reacondicionament tèrmic, però aquí disposem de les instal·lacions necessàries per a això perquè els colons solien utilitzar androides agrícoles i aquest món pateix algunes tempestes bastant violentes durant cada estació plujosa.
-Tot això és realment fascinant, M3. -Còrran va somriure -. Hauries de demanar-li al comandant Antilles que et permetés informar a l’esquadró sobre la climatologia d'aquest planeta. - «Així que el comandant volia utilitzar-me per poder fugir de l'androide, eh?» -. En realitat, hauries d’exigir-li.
- Exigir-li? Ai, mare...
-Insisteix-li enèrgicament. Quinze o vint minuts de raonar amb ell l’haurien de convèncer de la necessitat d'això. -Còrran va assentir solemnement -. I ara, tornem al meu ala-X. He perdut un estabilitzador lateral fi-invertit.
-Correcte, senyor. -M3 li va lliurar un quadern de dades -. He posat els impresos de sol·licitud per a aquest component en aquest quadern de dades. Si té la bondat d’emplenar-los i de complimentar un informe d'incidents, faré que el capità Celchu els repassi i li demani al comandant Antilles que els firmi. Després transmetrem la informació al general Salm. Hauríem de disposar del component dins d'un mes o, com a molt, de dos.
Còrran va sentir que se li afluixava la mandíbula.
- Un o dos mesos?
-Sí, senyor. Vostè va portar la seva pròpia ala-X, si, i mai ho l’ha entregat formalment a l'Aliança. Per tal d'evitar que els individus utilitzessin l’Aliança com si fos un dipòsit de manteniment, la regulació 119.432, subsecció 5, paràgraf 3, diu amb tota claredat que «els aparells no pertanyents a l'Aliança que estiguin aliats amb o estiguin operant sota les ordres d'un comandant de l'Aliança rebran les peces i els manteniments necessaris segons ho consideri adequat l'oficial al comandament i/o l'oficial a càrrec del lliurament de peces i de l'assistència de manteniment per en aquest aparell. Si aquest aparell queda danyat en qualsevol acció que no hagi estat planejada o aprovada prèviament (vegeu secció 12, paràgraf 7, per a una llista d'excepcions), tots els danys es consideraran no relacionats amb l'Aliança i en aquest cas aquest aparell serà reparat únicament després que s'hagin completat totes les reparacions dels aparells que hagin resultat danyats en accions aprovades». Bé, pel que fa a les excepcions...
-Ja n'hi ha prou, M3 -va dir Còrran, donant-se un massatge a les temples -. És l'única forma d'aconseguir un nou estabilitzador?
-Conec amb tot detall les regles i els reglaments de més de sis milions de diferents organitzacions militars i paramilitars, senyor, i no hi ha res...
El pilot va colpejar la negra placa pectoral de l’androide amb un artell, i això va aturar la lletania.
-M3, ha d'haver altres estabilitzadors laterals fil-invertits en existència a part dels que tenim guardats en tots els magatzems i naus de l'Aliança. Tant els Z-95 Caçadors de Caps com els Incom T-47 barres de desplaçament de l'Aire utilitzen aquests estabilitzadors. De fet, probablement hi hagi un T-47 avariat en algun lloc d'aquesta base.
-Podria haver-ho, senyor. –L’androide va fer que el seu cap descrivís un lent cercle per examinar tota la zona -. Prepararé els impresos necessaris per sol·licitar una inspecció general del sector local.
Deixant caure el quadern de dades, Còrran va estendre els braços i va agafar el cap de l’androide entre les mans. Després va tirar d'ell, atraient l'obertura facial d’M3 cap a ell.
-No m'estàs entenent, M3. Els impresos i les sol·licituds requeriran molt de temps. Sense aquest component, no puc volar. Si no puc volar, quedaré atrapat a terra i entre aquesta boirina i això farà que la vida em resulti insuportable, i no vull que això arribi a ocórrer. Hi ha d'haver alguns components que...
-I regles que han de ser observades.
- A fer punyetes les regles!
L’androide va fer un pas cap enrere, i la condensació que s'havia anat acumulant sobre el seu cap li va permetre escapar de la presa d’en Còrran.
- Senyor, pensava que si hi havia algun membre de l’Esquadró Rebel que fos capaç de valorar l'adherència a les regles havia de ser precisament vostè!
Còrran va sospirar.
-Les regles tenen el seu lloc, però no quan es tornen perjudicials. No podries treure el component d'algun lloc encara que fos saltant-te les regles?
L’androide es va quedar totalment immòbil, amb els parpelleigs lluminosos dels seus ulls com a única indicació que seguia funcionant. Al principi el pilot corellià va agrair el cessament de la xerrameca de l'androide, però el silenci es va perllongar durant molt més temps del que mai havia pogut gaudir d'ell en presència d’M3.
Els centelleigs oculars es van tornar asincrònics, i això va començar a preocupar-li una mica.
- M3?
Els ulls de l'androide es van enfosquir durant un moment, i després els seus membres i el seu cap van tremolar tan violentament com si acabés de ser fulminat per un llamp.
- M3?
Els ulls van tornar a encendre’s, i Còrran hagués jurat que la claredat que acomiadaven era una mica més potent que abans.
-Protocol d'obtenció irregular activat, senyor. –L’androide es va inclinar i va recollir el quadern de dades del terra. Li va donar una ullada, i després va bellugar el cap -. Enviaré una petició a través dels canals reglamentaris, però crec que podré trobar alguna cosa abans que rebem qualsevol tipus de notificació o ajuda del comandament. Vostè és un pilot, i la meva feina consisteix d’assegurar-me que pugui seguir combatent. Consideri-ho fet.
Còrran va pensar que fins i tot la veu semblava diferent.
- Et trobes bé, M3? T'està afectant tota aquesta humitat?
-Estic perfectament, senyor. La humitat no és cap problema. -Una llum ocular va parpellejar ràpidament -. Potser hi hagi contret l'ombra d'algun virus, però no és res del que s’hagi de preocupar.
«Estic somiant, o aquest androide acaba de fer-me l’ullet?»
- Estàs segur?
-Sí, senyor. –L’androide el va saludar marcialment -. Si no té res més que dir-me, senyor, començaré a ocupar-me de l'assumpte immediatament. I també faré que li enviïn l'equip al seu allotjament, senyor.
-Gràcies, M3. -Còrran li va tornar la salutació -. Pots anar-te'n.
L’androide va girar sobre un taló i va començar a allunyar-se. Còrran el va seguir amb la mirada, i després es va estremir.
-Ooryl no pensava que fes tant fred aquí.
Còrran es va tombar i va veure el gandià de pell grisa verdosa immòbil darrere d'ell.
«Un altre que sap confondre’s amb tota aquesta boira...»
-No és fred, Ooryl, sinó només fatiga. Ha estat un dia molt llarg, i ha estat ple de sorpreses.
-Qrygg volia demanar disculpes per haver-te abandonat. -El gandià va ajuntar les mans en un gest que gairebé era digne d'un penitent -. Qrygg estava massa ocupat esquivant els interceptors enganxats a la cua d’en Qrygg per poder veure que no et trobaves allà.
-Vas obeir ordres, igual que ho hagués fet jo.
-Qrygg voldria donar-te una mostra de la pena que sent Qrygg.
Còrran va passar un braç per sobre de l’exosquelet de les espatlles del gandià.
-Vaig a dir-te què farem, d'acord? Acompanya’m el meu allotjament i permet-me gaudir de vuit hores de son, i considerarem que estem en pau. N'hi haurà prou amb això per dissipar la teva culpabilitat gandiana?
-Ooryl ho troba acceptable.
-Fantàstic. -Còrran va agitar la seva mà esquerra per entre la boira -. Guia’m, Ooryl, i aquesta vegada et prometo que t’estaré seguint durant tot el trajecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada