dilluns, 15 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (XVII)

Anterior



17

Wedge estava assegut amb l'esquena recolzada en el gruix mur de la Gran Sala del que en el passat havia estat el Palau del Governador Planetari de Talasea. El títol era bastant més impressionant que l'edifici i les nits que descrivia. Construït amb gruixudes bigues de la fosca fusta nativa i guix escampat sobre tauletes de fusta, li recordava la classe d'edificacions que havia vist en els museus de Corèllia. «És una cosa així com el súmmum del primitiu...»
La incongruència es va tornar sobtadament perceptible mentre contemplava com els seus pilots, asseguts al voltant d'un parell de taules centrals, usaven les seves mans per descriure els viratges i maniobres que havien executat durant el que ja havien començat a cridar la Gran Victòria de Hensara. Hagin pogut portar els seus paquets sensors i haver introduït el contingut en l’holovisor de pantalla panoràmica que hi havia en una cantonada de la sala, però l'artefacte seguia estant desconnectat. Explicar les històries de viva veu, els pilots compartien no només el que havien fet -cosa que hauria estat mostrat amb el màxim detall possible per les dades sensores-, sinó també el que sentien sobre això.
«I en fer això sabran que tots formen part de la mateixa unitat, i que en realitat són un de sol...» Wedge va inclinar la cadira cap enrere fins que el suport va quedar recolzat a la paret, i després va tornar el cap cap als dos alderaanians que compartien la seva taula amb ell.
-Avui han fet una bona feina allà fora.
Tycho va somriure d'orella a orella.
-Van estar millor que bé, perquè la veritat és que van estar realment espectaculars. Vam registrar 34 victòries sobre un màxim possible de trenta-sis, i no hi va haver cap pèrdua. Si no hagués estat allà, creuria que era pura propaganda.
Afyon va aixecar la mirada d'una gerra amb prou feines tocada de l’equivalent local del lum.
-Saben tan bé com jo que van tenir una sort increïble, cavallers. Potser aquests nois siguin els millors pilots de la galàxia, però vaporitzar caces TIE no farà que Coruscant caigui a les nostres mans. Això va requerir un tipus d'operació situat molt per sobre de qualsevol cosa que puguin arribar a fer uns quants pilots.
Wedge va deixar la seva gerra de lum sobre de la taula.
-Capità, porto tant de temps en aquesta rebel·lió com vostè. Encara recordo la batalla d'Endor, i sé que l’Eridain va lluitar valerosament.
-Gràcies, comandant Antilles, però va ser a vostè a qui van exhibir per tota la Nova República com l'heroi que va salvar a la Rebel·lió.
Els lluminosos ulls blaus d’en Tycho es van entretancar.
-Suposo que ja sap que el comandant Antilles va destruir l'Estrella de la Mort, i que va sobreviure a la missió contra l'altra Estrella de la Mort.
-Ja ho sé, i sé que vostè també hi va ser. -Afyon es va recolzar en el seu seient i va arrufar les celles -. Escolti, no estic dient que no es mereixi el reconeixement de què ha estat objecte, i tampoc estic dient que la seva gent no es mereixi la petita festa que està gaudint. Ficar-se en la carlinga d'un caça no és el més fàcil del món, i els pilots de caça tenen moltes més probabilitats de morir que la gent que viatja amb mi..., però la nostra contribució en aquesta rebel·lió és tan important com la seva.
Wedge va assentir lentament.
-Ja ho sé, capità, i si l’Eridain no hagués estat allà avui per fer que el Devastació s'ho pensés dues vegades i acabessin decidint que entaular combat amb nosaltres no era tan bona idea després de tot, hauríem d'haver fugit del sistema donant un salt a cegues.
Afyon va moure el cap.
-No cregui que està parlant amb un soldat de les tropes d'assalt, Antilles, i no es pensi que em crec tot el que em diuen. Estic segur que s'haurien llançat sobre el Devastació.
Què és un creuer d'atac per a uns tipus que van convertir dues Estrelles de la Mort en forats negres?
El corellià va inclinar la cadira cap endavant fins que les quatre potes van tornar a quedar recolzades a terra.
-La Nova República podria llançar una gran campanya publicitària assegurant que tant jo com aquest esquadró som immortals i immunes al perill, però no crec que vostè se l'empassés. Dos de nosaltres, només dos, vam sobreviure a Yavin... Mitja dotzena va sobreviure a Hoth, i només quatre de nosaltres vam poder sortir amb vida d'Endor. Pel que a mi concerneix, les Estrelles de la Mort van saber estar a l'altura dels seus noms.
-Bé, doncs ara aquest esquadró ha de saber estar a l'altura del seu nom. La Nova República l’està utilitzant com a símbol perquè sempre resulta més fàcil aconseguir que la gent no vegi el cost en sang que té la guerra quan pots celebrar els esforços heroics de mitja dotzena de persones. Luke Skywalker és fàcil d'admirar, i inspira el desig de seguir-lo. Han Solo és un home que va sorgir del no-res per convenir en un heroi i casar-se amb una princesa de sang reial. Jo sóc una mena de quinta essència del soldat que sap fer molt bé la seva feina. Però en què consisteix aquesta feina? Doncs en dues coses: neutralitzar imperials i, la part que em prenc més seriosament, aconseguir que la meva gent segueixi amb vida.
Wedge va passar els dits per entre els seus cabells castanys.
-El que avui ho féssim bé o tinguéssim sort no té importància..., i preferiria que es tractés del primer a haver de confiar en el segon. El que importa és que tots hem sobreviscut, i això és el més aproximat a un miracle que espero veure en tota la meva vida. El que no s'ha d'oblidar és que no puc confiar en la nostra sort o en la nostra habilitat. No em puc permetre arribar a creure que ho vam fer tot molt millor que l'adversari, i no puc permetre que els meus pilots ho creguin. Si arriben a creure-s’ho, moriran corrent riscos que mai haguessin degut de córrer.
Afyon es va xuclar les dents durant un segon.
-Té raó. Suposo que el que em passa és que me'n recordo de les Guerres Clòniques i de la forma en què repartien les etiquetes d’herois... Qualsevol pensaria que una dotzena de Jedis i dues dotzenes de pilots temeraris van guanyar totes les batalles sense l’ajuda de ningú, oi? Ni tan sols tots els anys que vaig passar lluitant per la pau, igual que va fer la majoria de la gent a Alderaan, han aconseguit dissipar aquesta sensació d'injustícia pel que fa als mèrits de la guerra que s'havia apoderat de mi. Què estrany, oi? Desitjava la pau prou com per defensar el procés de desarmament del meu planeta natal, i no obstant això seguia cremant en desitjos que reconeguessin la meva part de mèrit pel que fa a la guerra...
L'altre alderaanià present a la taula va moure el cap.
-Un dels problemes que tots tenim és que intentem pensar en nosaltres mateixos utilitzant termes generals, i això dissimula algunes de les inconsistències que ens fan ser qui som. Veiem tots els imperials com rancors, i ells ens veuen a tots com nerfs. El sol fet que els vegem com un front unit ja és ridícul, de la mateixa manera que no tots nosaltres estem units..., tal com demostra aquesta discussió.
Afyon va somriure.
-No havia sentit aquesta mena de raonaments filosòfics des que el nostre món...
Tycho va assentir solemnement i va estrènyer l'espatlla d’Afyon amb la seva mà dreta.
-Ja ho sé, ho sé. -Va somriure i va tornar la mirada cap als pilots que ocupaven el centre de la sala -. Em temo que aquest grup no inspira aquest tipus de filosofia, i agraeixo tenir l'ocasió de poder compartir-la amb un altre alderaanià.
Wedge va mirar als pilots i després va posar el seu seient cap enrere fins que el suport va xocar amb la paret en el mateix instant en què el twi'lek s'aixecava. Nawara Ven va estendre una de les seves cues cefàliques sobre l'espatlla com si fos un mocador per al coll, i després es va trontollar lleugerament. Wedge no estava segur de si la causa d'aquella lleu pèrdua de l'equilibri havia de buscar-la en la despreocupació amb què havia manejat la seva cua cefàlica o en la beguda. El lum destil·lat per l'equip de terra posseïa la potència del brandi corellià i -almenys segons Gavin -l'estimulant aroma d'un herbívor de Tatooine en zel.
Nawara va aconseguir romandre gairebé totalment rígid mentre avançava amb pas una mica vacil·lant per entre les taules fins aturar-se davant d’en Wedge.
-Disculpeu-me, nobles líders, però sol·licito que les vostres estimades personalitats actuïn com a tribunal per tal que dictaminin sobre una qüestió. -El twi'lek es va dur una mà al pit -. A causa del meu passat de professional de la justícia, se m'ha designat com avocat neutral perquè els presenti els casos.
Wedge no va poder reprimir un somriure.
-Endavant, advocat.
-Gràcies, senyor. -Nawara es va tornar cap als altres pilots -. En primer lloc, tenim el cas del pitjor pilot de la unitat. Permeteu-me presentar-vos en Gavin Darklighter, que ha obtingut aquest guardó en virtut del fet de no haver-se anotat absolutament cap victòria el dia d'avui.
El clar alleujament que hi havia a les cares de la Lujayne Forge i Peshk Vri'syk resultava molt més fàcil d'interpretar que l’arrufament de celles d’en Gavin. Wedge sabia que el «premi» havia d’haver-lo ferit profundament, però Gavin era jove. La resta de l'esquadró havia estat disposat a ser molt indulgent amb ell per la seva joventut, però aquest privilegi tenia els seus límits i una durada determinada. Segons l'opinió d’en Wedge, Gavin no era ni de bon tros el pitjor pilot, però la seva falta de victòries anava a permetre que els seus companys de l’esquadró ho passessin d'allò més bé torturant-lo una mica.
Nawara va assenyalar en Gavin amb una mà.
-L'acusat es posarà dret.
Gavin va romandre assegut.
Bror Jace el va agafar per l'espatlla del seu vestit de vol i el va aixecar d'una tirada.
-Aquí està: el pitjor que tenim. Igual que els pilots dels TIE, el seu total de victòries és zero.
El to sec i tallant de la veu d’en Jace va fer que Shiel, el company de vol d’en Gavin, torcés el gest. Una onada de vermell va inundar la cara d’en Gavin, i els músculs de la seva mandíbula es van tensar quan va serrar les dents. Jace va riure i va tirar de l'espatlla d’en Gavin, igual que un titellaire que estigués manipulant un titella.
El twi'lek, que no semblava haver percebut la incomoditat d’en Gavin, va somriure al tribunal.
-Ja hem decidit que hauria d'emprar alguna classe de càstig per tal d'estimular una millora en el comportament.
Wedge va tornar el cap cap als altres dos membres del tribunal.
- Alguna idea, cavallers?
Tycho va aixecar un dit.
-Em sembla que convertir Gavin en l'aprenent oficial del millor pilot, fent que s'encarregui dels seus encàrrecs i de tot aquest tipus de coses, potser li proporcionaria la situació ideal per aprendre a millorar.
«M'agrada, Tycho. Còrran no serà massa dur amb ell, i la responsabilitat afegida li proporcionarà una altra cosa en què pensar que no sigui la teva situació...», va pensar Wedge, i va assentir.
-Crec que és una bona idea. Capità Afyon?
-Naturalment. Puc assegurar que m'encantaria disposar d'un ajudant que redactés tots els informes operacionals de l’Eridain.
El suggeriment del capità Afyon va arrencar un gemec col·lectiu a l’esquadró, de manera que Wedge va decidir arxivar en la seva memòria l'amenaça de la preparació d'informes amb vista al seu futur ús disciplinari.
-Em sembla que ja disposa del dictamen que hi havia sol·licitat, advocat.
El twi'lek va saludar al tribunal amb una gran reverència i després es va aixecar lentament i es va tornar cap als seus compatriotes.
-Gavin Darklighter, se't sentència a servir com ajudant del millor pilot de l'esquadró fins que arribi un moment en què deixis de ser considerat com el pitjor pilot.
Bror va somriure i va administrar una última estirada al vestit de vol d’en Gavin.
-Fantàstic. Pots iniciar el teu període de servei portant-me una mica més de lum.
Wedge va arrufar les celles.
- I de quina manera ha arribat a ser considerat vostè com el millor pilot de l’esquadró, senyor Jace? Només va obtenir cinc preses, i el senyor Horn n’ha obtingut sis. Si establim una mitjana sobre els dos últims enfrontaments, llavors el senyor Horn disposa de quatre i mitja, amb vostè, el senyor Qrygg i jo empatats a dos i mitja. Si establim els totals, llavors vostè tampoc obté un resultat superior.
Nawara va somriure, mostrant les seves punxegudes dents.
-Acaba de mostrar-nos el punt realment crucial, senyor. El senyor Jace afirma que els percentatges expliquen la veritable història. Destruir a cinc dels sis bombarders amb els quals es va enfrontar, la qual cosa significa que va eliminar al vuitanta-cinc per cent dels aparells TIE amb els quals va combatre.
Gavin es va asseure i va deixar escapar un grunyit.
-I a més es tractava de bombarders enormes i lents -va dir -. Ningú podria haver fallat semblants blancs.
El twi'lek va mirar Gavin, va deixar anar una rialleta i va prosseguir amb la seva explicació.
-El senyor Horn, per la seva banda, només va eliminar a sis de trenta, la qual cosa li proporciona un percentatge de preses del vint per cent. Wedge va moure el cap.
-Això és ridícul. Els percentatges no tenen res a veure amb això.
-Si no li importa, senyor... -Còrran es va aixecar i va fulminar amb la mirada a Bror -. Estic disposat a permetre que s'utilitzin els percentatges com a mètode de determinar les coses.
-Endavant, senyor Horn.
Còrran es va creuar de braços.
- Vols una autèntica competició, Jace?
El thyferrà va alçar el cap i, al seu torn, el va fulminar amb la mirada.
-És una oferta molt fàcil de fer per a qui gaudeix de l'avantatge d'anar en primer lloc.
-També estic disposat a partir d'un nivell d'igualtat, i fins i tot et concediré aquesta ronda..., declarant-te com a millor pilot fins a la nostra propera missió. -Còrran va estendre els braços i va posar la mà dreta sobre l'espatlla d’en Gavin -. El que estic disposat a fer és establir una mitjana de les preses d’en Gavin amb les meves. La que es va cobrar a Chorax s'afegeix als meus nou, i després ens repartim aquest total. D'aquesta manera quedem iguals amb una mitjana de cinc victòries. Tu i jo som asos, i ara ell també ho és.
-No facis això, Còrran.
Còrran es va inclinar sobre Gavin i li va picar l'ull.
-Confio en tu, noi. Sé que ho faràs bé.
- Comencem estant iguals? -Va preguntar el thyferrà. Còrran va assentir.
-I a partir d'aquí o anem sumant les preses tal qual o fem una mitjana, segons prefereixis.
Bror va arquejar una rossa cella.
- Segueixes estant disposat a establir una mitjana entre les preses del noi i les teves?
El corellià va tornar a assentir i va picar l'espatlla d’en Gavin.
- Estàs disposat a acceptar el desafiament?
Wedge va veure com les emocions en conflicte s'agitaven sobre el rostre d’en Bror Jace. Resultava obvi que volia enfrontar-se al Còrran en un mà a mà singular per demostrar que era millor que ell, però les regles que li estava oferint Còrran jugarien a favor seu.
Qualsevol presa que obtingués Còrran només comptaria com a mitja. Si Còrran ho fes superbament bé -obtenint dues preses per cadascuna que obtingués Bror -o Gavin iniciés una ratxa de victòries, Bror guanyaria amb gran facilitat. La diferència existent entre els seus nivells d'habilitats no era prou gran perquè Còrran tingués una autèntica probabilitat de vèncer.
Els ulls blaus d’e, Bror es van entretancar fins a quedar-se convertits en dues escletxes àrtiques.
-Farem servir la mitjana perquè Gavin pugui seguir jugant. Però tu i jo podrem passar al mà a mà quan jo ho decideixi.
-Per descomptat.
-I com que vam ser els que van obtenir el major nombre de victòries en Hensara, tu i jo compartirem la corona del millor pilot fins a la pròxima missió.
Còrran va somriure.
-Tracte fet.
Wedge va dirigir una inclinació de cap a Còrran, i després va alçar la mirada cap al twi'lek.
-En virtut d'aquest acord, Bror i Còrran són «co-millors» pilots, i Gavin té cinc victòries. Correcte, advocat?
El twi'lek va assentir.
-Si estan d'acord, membres del tribunal...
Els tres jutges van assentir i Nawara va somriure.
-Doncs llavors tot resolt.
- I el pitjor pilot segueix tenint d'exercir les funcions d'aprenent pel que fa al millor pilot?
Nawara va tornar a assentir.
-El pitjor pilot segueix estant vinculat per aquest acord.
-Perfecte. -Wedge es va aixecar i li va donar un copet a l'esquena -. Llavors, i atès que Gavin té cinc victòries, això el converteix a vostè, que només té una, en el pitjor pilot.
La pal·lidesa habitual de la cara d’en Nawara va ser substituïda per una blancor digna d'un fantasma.
- No hi ha apel·lació possible?
Wedge va somriure.
-Per a vostè probablement no n'hi ha, però la idea que sigui l'advocat i no el seu client qui hagi de carregar amb la sentència constitueix una poderosa apel·lació al meu sentit de l'humor.
El twi'lek va arrufar el nas i es va acariciar una de les seves cues cefàliques.
-Quin... Potser això que l'advocat que es té a si mateix com a client és un idiota sigui veritat després de tot.
-Aquesta és la raó per la qual ara és vostè pilot, senyor Ven -va dir Wedge, deixant escapar una suau riallada -. Consideri suspesa la nostra sentència, si més no mentre duri aquesta celebració. Avui hem demostrat com de bons podem arribar a ser, i demà tornarem als entrenaments per assegurar-nos que sabem amb tota exactitud com ho vam fer per tal de poder seguir fent-ho en el futur.

***

Kírtan Loor es va gratar la zona de carn vermellosa i adolorida que tenia darrere de l'orella dreta. Li havien dit que la rosa de Rachuk era un virus que afectava tots els que posaven els peus en aquell món. Rascar-se les zones afectades no semblava empitjorar el seu estat, però la irritació anava disminuint amb el pas del temps. A Kírtan li resultava particularment molesta perquè li impedia concentrar-se, i l'últim que necessitava en aquella fase final dels seus càlculs era una distracció.
Va tornar a examinar les dades de Hensara, correlacionant les xifres i els registres sensors amb els paràmetres d'eficiència i actuació coneguts per als ala-X. Totes les naus de l'esquadró semblaven haver estat operant sota dues desviacions estàndard de les especificacions rebels. Això li indicava que les naus es trobaven en molt bon estat de manteniment, la qual cosa significava que la Rebel·lió estava invertint considerables recursos en aquell esquadró per assegurar-se que les naus seguissin funcionant.
Aquest fet, combinat amb l'espectacular índex de victòries, li induïa a creure que l'Esquadró Rebel havia estat en Hensara. La qualitat de les dades visuals no era massa bona, però les insígnies i els caces semblaven encaixar amb les imatges obtingudes per l’Àspid Negre, la qual cosa també confirmava la presència de l'esquadró a Chorax. Kírtan no disposava de cap confirmació objectiva que l'esquadró hagués estat l’Esquadró Rebel, però una comunicació interceptada incloïa el nom «Wedge», i a més Kírtan creia haver sentit alguns lleus vestigis de la veu d’en Còrran Horn en altres missatges. La maniobra d'inversió direccional que havia acabat causant greus danys a un interceptor era pur Horn, la qual cosa proporcionava a Loor totes les evidències que necessitava per etiquetar els ala-X com l’Esquadró Rebel.
L'almirall Devlia no havia quedat massa convençut, però tot i així va accedir a enviar unitats per localitzar la base de l’esquadró..., si Kírtan era capaç d'aïllar-la. L'almirall Devlia havia fet aquesta oferta emprant un to de veu que suggeria que en Kírtan li seria totalment impossible proporcionar aquesta informació.
Hauria hagut de ser, per descomptat, i per a la immensa majoria de persones ho hauria estat. Però Kírtan Loor es recordava de moltes coses que podien ser trivialitats per a altres, però que havien demostrat ser molt útils a l'hora de buscar la base de l'Esquadró Rebel. Va haver de fer servir unes quantes assumpcions prèvies sobre ells i els efectius amb els que havien arribat, però els seus càlculs podien ser revisats amb un cert nombre de factors variables inclosos i, finalment, totes les dades podien ser correlacionades amb les situacions sistèmiques conegudes i les preferències que guiaven als rebels en l'establiment de les bases.
Diversos ala-X havien entrat a l'atmosfera de Hensara, pel que havien deixat restes significatives de combustible ionitzat en ella. L'anàlisi espectral d'aquestes empremtes proporcionava una quantitat d'impulsió que, al seu torn, proporcionava una indicació de la quantitat de combustible utilitzat per segon d'operació amb motors sublumínics. Tot això encaixava amb les especificacions conegudes de l'ala-X. Els paràmetres operatius dels motors sublumínics no havien estat modificats, de manera que Kírtan va suposar que els motors hiperespacials també pertanyien al tipus estàndard.
Les forces de superfície de Hensara van proporcionar unes quantes dades bàsiques sobre el vector d'entrada i la velocitat de la força rebel. Traçar el curs a partir d'ells no havia resultat terriblement difícil, i els resultats li suggerien a Kírtan que la força havia iniciat el seu últim salt des del sistema de Darek. Utilitzant les xifres de consum de combustible per als motors hiperespacials de l'ala-X, Kírtan va poder restar la quantitat corresponent de combustible del pes de la nau.
Les dades del perfil d'impulsió, el vector i la velocitat li van proporcionar pesos canviants per als ala-X a mesura que anaven consumint combustible durant el seu vol. El pes i el consum de combustible finals semblaven encaixar amb els perfils operatius coneguts. Descartant la possibilitat que haguessin fet parades per repostar durant el trajecte, la quantitat de combustible que Kírtan havia calculat per a ells determinava la distància recorreguda des de la base.
L'agent d'intel·ligència havia de donar per suposat que tots els ala-X havien iniciat el viatge amb els dipòsits totalment plens, naturalment, i això s'aplicava igualment a la Rajada del Púlsar i l’Eridain, així com a la llançadora de la classe Lambda present a Chorax. El consum de combustible i els límits de distància per a aquestes naus havien demostrat que eren més adequades per als viatges llargs que els ala-X, com es podia esperar d'unes naus més grans, però a poques naus els agradava aventurar-se fora del radi d'autonomia de les seves escortes.
Fins i tot limitant la ruta al radi d'autonomia dels ala-X, cada unitat seguia posseint la capacitat de recórrer una distància considerable. Kírtan va reduir una mica més el radi d'abast, basant-se en la suposició que els pilots rebels es reservaven la quantitat de combustible suficient perquè els seus ala-X poguessin entaular un combat individual o lliurar una acció de rereguarda per tal de permetre que les altres naus poguessin escapar.
Això reduïa la seva autonomia aproximadament a la meitat, i quan es traçava un diagrama esfèric sobre un mapa de la galàxia per a cada un dels s'albiraments de l'esquadró, les esferes s'intersectaven dins d'una àrea espacial relativament reduïda.
Aquest tall de l'espai superposat contenia cinc-cents sistemes coneguts. Kírtan va ratllar de la llista tots els mons realment lleials. També va eliminar els mons obertament rebels, perquè el servei d'intel·ligència disposava d'espies més que suficients en els planters veritablement actius del suport als rebels per poder informar de si l'Esquadró Rebel havia estat vist. L'Aliança estava disposada a obtenir voluntaris i donar suport en aquests mons, però preferia no posar-los en perill utilitzant-los com a base d'operacions.
Els mons inhòspits van ser traslladats a una llista secundària. La base establerta a Hoth havia demostrat que els rebels estaven disposats a amagar-se pràcticament en qualsevol lloc, però les avaluacions de l'operació de Hoth i les dades obtingudes amb posterioritat a la invasió indicaven que els rebels havien tingut seriosos problemes a l'hora de modificar el seu equip perquè es pogués operar allà. De fet, si els rebels no haguessin estat seriosament afectats per la derrota soferta en Derra IV, probablement mai s'haurien instal·lat a Hoth.
Com a bons oportunistes, els rebels tendien a preferir els mons que ja disposaven d'estructures que poguessin ser convertides en instal·lacions. Semblava com si com més benigne fos el món i més abandonat estigués, més probabilitats hauria de què la Rebel·lió fos a triar-la com a base. Kírtan dubtava que els rebels fossin conscients que s'estaven deixant portar per aquesta predilecció a instal·lar-se en les ruïnes i utilitzar per als seus propis fins, i suposava que tenia bastant a veure amb un desig subconscient de renovar l'Antiga República. El mateix impuls que els obligava a oposar-se a l'Imperi exigia que es tornessin cap a aquelles coses que eren més velles que l'Imperi per proporcionar al seu moviment una legitimitat que no tenia per si mateix.
La llista final de mons primaris només contenia deu noms. Kírtan va sotmetre aquesta llista a l'últim procés de selecció, que havia acudit a la seva ment gairebé com una inspiració sobtada després d'haver despertat d'un somni que incloïa visions d’Ysanne Isard metamorfosant-se en un fantasma carmesí de Darth Vader.
Quan van arribar a Chorax, els ala-X no esperaven veure’s tan bruscament arrencats de l’hiperespai. Això volia dir que el seu vector d'entrada, si era dibuixat com una línia a través de l'espai, apuntaria cap al destí al qual havien pretès arribar. Kírtan va incloure aquesta línia en els seus models de dades, i després va demanar a l'ordinador que classifiqués els mons candidats segons la seva proximitat a qualsevol món present en aquesta línia.
Un món mostrava una correlació perfecta amb aquesta línia. Kírtan va somriure.
-Talasea, en el sistema de Morobe... –Va introduir els resultats que havia obtingut en el seu quadern de dades personal i es va aixecar per anar al despatx de l'almirall Devlia -. Sabem on ets, Esquadró Rebel. I ara... us aixafarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada