dijous, 25 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (XXXIV)

Anterior



34

Quan l'esquadró va tornar a l'espai real, la bola fosca que va aparèixer suspesa en el buit davant dels caces va reduir Borleias a un prim creixent lunar d'un blau verdós solcat per franges blanques. La tènue atmosfera de la lluna vetllava la imatge de Borleias i la tornava bella, tot i que aquesta no era la manera com la recordava Còrran. El jove corellià va invertir la seva ala-X i després va alçar la mà dreta per accionar l'interruptor que col·locaria els seus estabilitzadors-S en posició d'atac. L'ala-X d’en Wedge va desplegar les seves ales de manera similar davant d'ell, girant i iniciant el veloç descens cap a la lluna.
Els ala-X van mantenir un silenci de comunicacions absolut mentre s'anaven anivellant i sobrevolaven la negra superfície lunar. Còrran va col·locar el seu caça darrere del d’en Wedge i una mica a la dreta. Amb els seus sensors ajustats en la modalitat passiva per evitar ser detectats, només captarien la presència d'aquelles amenaces els sensors que estiguessin activats i anessin buscant objectius. Com a resultat d'això, l'observació visual duta a terme pels pilots i els androides astromecànics es convertia en la defensa principal contra qualsevol possible emboscada.
-Encara que no hauria d'haver molt perill d'això...
Les simulacions havien representat aquella travessia com un obrir-se pas a través d'un anell d'asteroides escampat al voltant d'un planeta per a romandre amagats, però tots els paràmetres utilitzats havien estat presos de Borleias. Que sabessin, els imperials no havien estacionat caces o unitats de detecció remota a la lluna. Però tot i així aquesta possibilitat continuava existint, per la qual cosa l'esquadró va fer el que va poder per mantenir en secret la seva presència.
Dents de vidre volcànic s'elevaven a les bretxes de les parets del cràter. No reflectien una gran quantitat de llum de les estrelles, però tot i així estranyes figures apareixien perfilades contra el panorama estel·lar. Avançar amb el que gairebé era una velocitat màxima en la profunda foscor del costat nocturn de la lluna semblava tan estúpid com temerari, però en realitat no ho era més que la resta de la missió. Els ala-X van iniciar una veloç carrera a través de la negror, dirigint les seves proes cap a un punt de l'horitzó eternament canviant.
Quan l'horitzó va aparèixer sota la forma d'una corona blanca, l'ala-X d’en Wedge va aixecar el morro i es va allunyar ràpidament de la lluna. A Borleias la lluna només semblava estar mig plena, i els ala-X van efectuar la seva aproximació utilitzant com a teló de fons el costat fosc de la lluna i es van submergir en el pou gravitatori de Borleias.
Els pilots van permetre que el planeta els atragués, però abans que entressin en contacte amb les capes perifèriques de l'atmosfera del planeta, Còrran va fer que la seva ala-X descrivís un llarg viratge cap a estribord per després invertir la inclinació del caça perquè el costat fosc de Borleias hi quedés suspès a sobre.
El jove corellià va tirar de la palanca de control i va introduir el morro del caça en l'atmosfera. La beina ablativa que Zraii havia aplicat a la seva ala-X va començar a la il·luminar amb un potent resplendor vermellós, i un instant després es va desintegrar en un esclat d'espurnes que van cobrir la cabina durant uns moments. Quan el núvol de flaixos es va haver dissipat, Còrran va fer retrocedir encara una mica més la maneta de control i va iniciar un descens més pronunciat cap a la nit de Borleias.
La beina ablativa havia proporcionat a la seva nau l'aparença d'un altre dels meteors que estaven solcant el cel nocturn. Còrran va consultar els sensors i no va trobar cap indicació que hi hagués sensors hostils dirigits contra ell. «L'entrada està clara.» Amb una mirada als seus instruments, el corellià va tornar al vector d'aproximació i va reduir la velocitat per arribar al punt de cita exactament en el moment fixat.
Accionant un interruptor, Còrran va connectar la bomba del dipòsit de combustible auxiliar perquè comencés a omplir el seu dipòsit de combustible intern. La línia vermella d'un missatge d'error va aparèixer a la pantalla principal.
-Xiulador, la bomba T65-CPA no funciona. Pots fer alguna cosa?
Un grall negatiu va replicar a la seva pregunta.
Còrran va arronsar les espatlles. «Hauré de seguir carregant amb el dipòsit durant una estona més... Bé, no és greu.»
La veu d’en Nawara Ven va sorgir sobtadament dels auriculars del casc.
-Cap Rebel, dotze, repeteixo, un-dos, globus oculars aproximant-se des de l'oest, Àngels 10K. Es disposen a interceptar el vector, i volen en formació de patrulla.
Còrran va sentir un sobtat nus de tensió a l'estómac. «Bastards afortunats... -Va somriure -. O molt poc afortunats.»
-Grups dos i tres, llancin-s’hi a sobre. Nou, seguirem el vector previst. Preparat?
-Transmissió de telemetria iniciada i tot a punt per seguir les indicacions. -Còrran va prémer amb més força la maneta de control i va fer que el caça iniciés un veloç picat -. Som-hi, Xiulador... Mantingues ajupida aquesta cúpula que tens per cap i gaudeix del viatge.

***

Wedge va ajustar els seus sensors en la modalitat activa i va introduir la seva ala-X a l'extrem més estret de la vall. L'ordinador va utilitzar suaus tons verdosos per cobrir la carlinga de realços hologràfics que corresponien al terreny exterior. Desplaçant la palanca de control cap a babord i estribord, Wedge va fer que el seu caça fos avançant pel silenci del congost. Es va elevar sobre la seva ala de babord per esmunyir-se per un tram força estret, i un instant després es va adonar que Còrran havia mantingut anivellat el seu caça darrere d'ell per recórrer el mateix tram.
-No hi ha cap necessitat d'exhibir-se, Nou.
-Bé, senyor -va dir Còrran, i després va trigar un parell de segons a tornar a parlar -. Guia, tinc un parell d’hostils que s'aproximen per darrere de nosaltres.
Wedge va accionar un interruptor en la seva consola.
-Energia als escuts deflectors del darrere.
-Fet.
-Mostra les dades disponibles sobre el seguiment, Mynock.
El monitor va començar a oferir imatges dels dos caces TIE.
«Maniobrar en l'atmosfera hauria de permetre’ns ser més ràpids que ells, però tot i així preferiria que no estiguessin aquí...»
Wedge va activar el seu comunicador.
-Quatre, tenim dos aquí baix. Pot ajudar?
Bror va respondre immediatament.
-Negatiu, Guia. Tenim les mans plenes, i les dades de llarga distància indiquen la presència de guenyos que s'aproximen.
-Rebut, Quatre.
Wedge va arrufar les celles. Que hi hagués interceptors i que es disposessin a intervenir no era una bona notícia. Si els dos esquadrons que havien sorgit del no-res al final de l'última batalla s'enfrontaven a l'Esquadró Rebel, llavors ningú tornaria a casa.
«Però aquest no és l'objectiu d'aquesta missió. Hem vingut aquí a fer trossos aquest conducte, no a lluitar...»
-Augmenta la velocitat, Nou.
-Entès.
Els ala-X van sortir del congost que conduïa a la vall. A la dreta, grans planes recobertes d'herba s'estenien cap a la llunyania fins a perdre’s en la foscor. A l'esquerra, una sèrie de contraforts muntanyosos plens d'estries s'alçaven gairebé un miler de metres cap al cel. L’escarpada superfície reflectia una quantitat de llum lunar prou gran perquè Wedge pogués veure l'ala-X d’en Còrran com una silueta quan el caça es va col·locar gairebé en paral·lel al seu estabilitzador de babord. La vall es tornava a estrènyer a vint-i-cinc quilòmetres d'aquell punt, i el seu objectiu es trobava cinc quilòmetres més enllà d'aquella angostura.Feixos làser d'un delicat color verdós van passar al costat d'ells, fendint l'espai que separava els caces rebels. Wedge va ascendir i es va desviar cap a estribord, mentre que la nau d’en Còrran desapareixia en un brusc allunyament cap a l'esquerra. Inclinant la seva nau i permetent que tornés a dirigir-se cap al centre de la vall, Wedge va veure com un TIE baixava en picat, amb els seus feixos làser arrencant grans fragments del sòl de la vall per espargir-los per davant de l’ondulant trajectòria de l'ala-X d’en Còrran.
Wedge va reduir el nivell d'impulsió a la meitat i va virar a babord. Després va tornar a empènyer la palanca de control, va elevar a la nau de l'estabilitzador-S dret i la va dirigir en un altre brusc viratge. Nivell cap a l'esquerra, es va introduir en el deixant de popa del TIE que havia estat seguint-lo. El dit d’en Wedge es va tensar sobre el gallet, i un feix escarlata de foc làser va fer esclatar el caça imperial.
-Nou, informi.
-Endavant, Guia. Estic immediatament darrere seu.
- Situació?
-D'aquí un segon podré seguir endavant.
Wedge va elevar l'ala-X sobre l'estabilitzador d'estribord i va llançar el seu caça cap a les angostures de l'extrem nord de la vall. Una potent fogonada va pintar tot un panorama d'ombres sobre les roques blanques, delimitades amb esquelètica claredat.
L'ala-X es va balancejar quan va ser tocat per l'ona expansiva de l'explosió, però la ferma mà d’en Wedge va aconseguir mantenir-lo allunyat de les parets del congost.
- Què ha estat això, Nou?
-Un dipòsit de combustible que acaba d'esclatar.
-Aclariment.
-Els trets que van fallar el blanc van aixecar columnes de partícules de roca i restes que van xocar amb el meu dipòsit inferior, i vaig començar a tenir una filtració. L’he llançat. El dipòsit va esclatar, i el tipus que anava darrere meu es va trobar amb la major part de la potència de l'explosió.
Wedge va consultar els indicadors de combustible. El seu dipòsit encara estava a un quart de la seva capacitat.
- Situació de combustible?
-Estic bé.
- Quant li queda?
-Tres quarts de la capacitat. -La ira que havia estat impregnant la veu d’en Còrran es va transformar en resolució -. Suficient per fer la feina.
-Rebut. - «Una passada i després sortiràs immediatament d'aquí, Còrran. Estàs utilitzant la reserva de combustible.» Wedge va passar el control d'armament a la posició dels torpedes protònics. Un quilòmetre, i armant dos.
-Entès. Dos armats. És aquesta llum que es veu allà dalt?
Wedge va assentir lentament.
-Obriu bé els ulls. Energia als escuts davanters.
Virant a estribord, va fer que el caça prengués l'últim revolt abans d'iniciar el recorregut final cap al conducte. Desplaçant la palanca de control cap a l'esquerra, Wedge va anivellar bruscament la seva ala-X i després, accionant el pedal dret del timó, va iniciar un ràpid lliscament cap a l'esquerra. Una andanada de feixos làser va esclatar sobre els seus escuts davanters.
Wedge va prémer el gallet i va llançar dos torpedes de protons que es van allunyar amb un estrident grinyol, però en aquest mateix instant ja savia que fallarien el blanc per un considerable marge d'altura. Mentre els torpedes esclataven sobre les parets del congost més enllà del túnel de ferrocret, Wedge va activar els seus feixos repulsors i va fer que el caça sortís acomiadat del canó i comencés a pujar. Ajustant el nivell d'impulsió a màxima potència, el comandant corellià va tirar de la palanca de control i va sortir disparat cap al cel.
Mentre s'allunyava a tota velocitat de Borleias, Wedge va veure com les fogonades de dues explosions s'anaven desplegant per sota d'ell.
-Nou, informi.
-El meu va quedar massa baix. Això era un vehicle d'assalt Juggernaut, i és ell qui s'ha encarregat de proporcionar tota aquesta il·luminació.
-I a més semblava com si estiguessin reforçant el conducte.
-Ja ho he vist. He aconseguit destruir una de les seves mescladores de ferrocret.
Wedge va consultar els sensors.
-Tenim tot un esquadró d'interceptors venint cap a nosaltres.
- Què vol que faci? Puc fer una altra passada.
-Una altra passada seria un suïcidi, Nou, i no disposa del combustible suficient per intentar-ho.
-Puc fer una altra passada, senyor.
Wedge va moure el cap.
-El que farà és tornar a casa mentre encara pot arribar-hi d'una peça.
-No.
-Això era una ordre, Nou, no una invitació a iniciar una discussió. -Wedge va poder percebre amb tota claredat la decepció d’en Còrran. «És exactament el mateix que vaig sentir quan Luke em va ordenar que sortís d'aquella canalització de la primera Estrella de la mort...»-. Vagi-se'n, Còrran. Ja no pot fer res més aquí.
Quan va tornar a parlar, l'abatiment gairebé va fer tremolar la veu d’en Còrran.
-Entès, senyor. Què farà?
-La nostra missió consisteix a volar aquest conducte, i els altres no poden deixar el que estan fent per destruir-lo. -Els llavis de Wedge Antilles van dibuixar un lent somriure -. El que els imperials han instal·lat allà baix detindria a gairebé qualsevol pilot, no? Bé, doncs vaig a recordar-los que a l'Esquadró Rebel no ens conformem amb el primer pilot que truca a la porta...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada