divendres, 26 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (XXXVI)

Anterior



36

-No es dormi, Nou. Si no pot córrer llavors defensi’s, però surti d'aquí. -Wedge va inclinar el seu caça per llançar una última mirada a l'ala-X d’en Còrran -. S'ha portat molt bé.
-Esperaré a què els altres hagin iniciat la sortida -va respondre l'altre pilot, acompanyant les seves paraules amb un aixecament del polze.
-El veuré llavors.
Wedge va inclinar l'ala-X fins sobrepassar la línia de la vertical i va veure com el planeta descendia per omplir la seva carlinga. Els quatre torpedes de protons que ell i Còrran havien llançat contra el conducte no l'havien destruït, però la mescladora de ferrocret embolicada en flames marcava la situació de l'objectiu d'una manera molt clara.
Sabent que la sorpresa havia estat irrevocablement perduda, Wedge va fer que el seu caça descendís en una espiral que el va allunyar cinc quilòmetres de l'objectiu i el va deixar just per sota de la cota dels quatre quilòmetres.
«Com em va dir Han en una ocasió, el sigil i la subtilesa donen molt bons resultats, però si vols deixar una impressió duradora només necessites un desintegrador... -Wedge va seguir un curs més o menys paral·lel a la vall, va baixar el morro de l'ala-X perquè quedés dirigit-se cap a l’incendi que cremava a la llunyania i va iniciar el descens -. I en aquest cas, tinc molt clar que vull deixar una impressió tan duradora possible.»
Els verdosos feixos làser del vehicle d'assalt van carafeixar la nit per pujar cap a ell.
Mynock va deixar escapar un gemec, però Wedge es va limitar a baixar per situar el caça per sota de la línia de foc o a pujar per quedar per sobre d'ella, obligant als artillers a desplaçar contínuament les seves mires cap amunt i cap avall o d’un costat a un altre.
«Disparar contra un caça significa que has de prendre en consideració una quantitat de moviment molt més gran. Hi ha molt pocs vehicles de superfície que siguin capaços de ballotejar d'aquesta manera..., i cap d'ells pot arribar a fer el que penso fer.»
L'indicador de la distància que el separava de l'objectiu incorporat a la seva consola va anar restant els metres per centenars a mesura que Wedge es llançava sobre el conducte. Una estranya sensació de pau es va apoderar del comandant corellià malgrat el diluvi de foc imperial que estava sent dirigit contra ell. Sabia que no estava entrant en cap classe de trànsit Jedi perquè, tot i el molt que Wedge admirava al Luke, també era conscient que mai aconseguiria arribar a dominar les arts místiques del seu amic. La sensació de serenitat semblava sorgir de la profunda convicció que devia sortir triomfant en el seu últim intent de destruir el conducte i, el que era encara més important, del fet que tota una vida d'experiència li havia assegurat que les forces de superfície no podrien detenir-lo.
Wedge va reduir la velocitat i va invertir la impulsió quan es va trobar a un quilòmetre de l'objectiu, i l'ala-X va caure com una pedra en el mateix instant en què les bateries làser del vehicle d'assalt feien convergir els seus feixos per convertir-lo en cendres al cel.
Descendent en el que pràcticament era una caiguda lliure, el caça es va precipitar cap a terra del congost. Els artillers del Juggernaut, potser creient que havien aconseguit donar-li, o potser horroritzats per aquell descens tan clarament incontrolat, van deixar de disparar.
Encara que haguessin seguit disparant no hauria canviat en res el curs dels esdeveniments, naturalment. Wedge va connectar els feixos repulsors quan es trobava a uns cent metres del sòl, i el seu estrident gemec va ofegar el crit de terror llançat per Mynock. La caiguda del caça va acabar en un brusc rebot, deixant-lo suspès a tot just cinc metres del sòl sorrenc del congost. Un núvol de pols es va arremolinar al voltant de l'ala-X i els canons làser de la torreta davantera del Juggernaut van començar a baixar.
Darrere del vehicle, visibles gràcies a la llum vermellosa i daurada que irradiava la mescladora en flames, les siluetes dels soldats de les tropes d'assalt i les quadrilles de treballadors de la construcció van començar a dispersar-se.
Posant els motors a nivell zero, Wedge va utilitzar el timó per alinear el morro de l'ala-X amb el Juggernaut i després va pressionar el gallet de la seva maneta de control. Un torpede protònic va sortir de la seva tovera per llançar-se sobre el vehicle d'assalt. El projectil d’encegadora energia blavosa va travessar el parabrisa del Juggernaut, va immolar a la tripulació de la cabina i mitjançant una veloç fusió, es va obrir pas cap a l'estructura principal del vehicle. Un cop allà va detonar dins d'ella, expandint el Juggernaut amb un incontenible esclat d'energia i arrodonint tots els seus angles abans de fer-ho trossos. La metralla en què havia quedat convertit el blindatge es va escampar per tota la zona. El diluvi de restes metàl·liques va fer que els escuts de l'ala-X espurnegessin durant uns instants, però a través d'ells Wedge va poder veure com l'extrem posterior del vehicle sortia disparat cap amunt per passar per sobre del conducte i acabar caient a l'altre costat.
L'enorme massa embolicada en flames del Juggernaut perfilava el conducte.
El polze d’en Wedge va desplaçar el control d'armament a la posició dels canons làser, i després va pressionar el gallet. Utilitzant els pedals del timó, el comandant corellià va fer que el caça oscil·lés violentament cap a un costat i cap a un altre i va ruixar els vehicles de construcció i les formes de plastiacer amb un diluvi de feixos d'energia carmesí. Les bastides es van esfondrar, i dolls de ferrocret en estat semifluid traspuaven de les estructures incendiades. Els soldats de les tropes d'assalt corrien en totes direccions, buscant qualsevol refugi que poguessin trobar. Wedge no va fer cap intent de triar objectius específics, ja que utilitzar l'armament d'un caça estel·lar per matar un individu equivalia a fer servir una espasa de llum per eliminar els extrems dels fils que traguessin el cap d'una peça de roba. Les seves armes podien fer aquest treball, però hi havia formes bastant més senzilles que també resultarien molt més econòmiques.
Va tornar a passar el control de sistemes d'armament als torpedes protònics i va armar-ne dos. Centrant el seu quadre de punteria en les canonades de ferrocret, va prémer el gallet i després va desviar l'energia als feixos repulsors per llançar el seu caça cap a les altures.
Els dos torpedes aparellats van xocar amb el conducte i el van travessar entre una pluja d'espurnes. Després va esclatar deu metres més enllà de la canonada, creant una estrella artificial embogida al bell mig del congost. L'ona expansiva va sacsejar el caça. També va desintegrar la canonada, arrencant-la de les subjeccions pels dos extrems, i després va seguir avançant en una onada tan insostenible que va extingir els incendis que havien començat a consumir els vehicles. Les parets del congost van tremolar, creant petits esllavissades de roques i pols. La intensa resplendor de l'explosió va permetre que Wedge donés un últim cop d’ull a la completa destrucció de la zona de l'objectiu, i després la implosió de la bola de foc va deixar sumit el congost en una foscor tan absoluta com impenetrable.
Wedge es va permetre l'ombra d'un somriure.
-El conducte ha desaparegut. Ara podem començar a ocupar-nos del meu objectiu. -Va posar la impulsió al màxim i va llançar el dipòsit de combustible buit -. Aquí Cap Rebel: missió complerta.
-Aquí Quatre, Cap Rebel. Tots els globus oculars han perdut la visió, i tots els nostres pilots estan bé. Guenyos i ala-X es dirigeixen cap a la seva posició. -La veu d’en Bror es va interrompre durant un instant -. Arribarem allà abans que ells.
-És hora de tornar a casa, nois. Anem a deixar-los enrere. -Wedge va fer que la seva ala-X iniciés un curs que el reuniria amb els altres quatre caces de l'esquadró -. Nou encapçalarà el vector de sortida i informarà si hi ha problemes.
-Negatiu, Cap Rebel. -La preocupació que impregnava la veu d’en Nawara va fer que un calfred gelat travessés la columna vertebral d’en Wedge-. Acabo de comprovar-ho: Nou no apareix a la meva pantalla davantera.

***

Furiós amb si mateix, Còrran va pensar a desobeir l'ordre del comandant Antilles i seguir-lo de tota manera. Aquest pensament va sobreviure aproximadament el mateix temps que havia aconseguit sobreviure Peshk durant el seu primer combat a Lluna Negra. «Antilles té raó. Les teves reserves de combustible estan molt baixes. T'ha encomanat una missió, i el que has de fer és completar-la. Surt d'aquí, i assegura't que el camí està net...»
-Dóna-li tota la potència que puguis als meus sensors, Xiulador. Vull la imatge més completa possible del teatre d'operacions, i acompanya-la amb una avaluació completa de totes les amenaces presents.
L’androide astromecànic va respondre amb un alegre trinat. La seva primera llista de caces mostrava únicament tres ulls oculars supervivents del combat amb l'Esquadró Rebel. Tot un esquadró de guenyos s'estava aproximant, però les avaluacions d'amenaça corresponents en aquests caces estaven expressades en decimals.
No suposaven cap amenaça per Còrran, i molt poca per als seus companys d'esquadró. El corellià no podia permetre’s el luxe d'ignorar-los, però no hi havia cap raó per la qual haurien d’interferir amb la seva sortida del sistema.
I de sobte els números corresponents a dos dels guenyos van iniciar un lleu ascens.
- Què passa amb aquests dos?
Xiulador va respondre a la seva pregunta fent aparèixer un diagrama tàctic a la pantalla d’en Còrran. Dos dels guenyos s'havien apartat de la formació per efectuar una passada i, possiblement, interceptar un cos que s'estava desplaçant a través de l'atmosfera. Els números que Xiulador va utilitzar per descriure aquest objecte descendent indicaven que la seva caiguda es trobava sota control, i Còrran de seguida va comprendre que aquell petit detall no podia haver-los passat desapercebut als pilots dels caces TIE.
- Penses que es disposen a atacar una de les nostres llançadores d'assalt, Xiulador?
Una estrident nota musical li va respondre quan Xiulador va identificar la llançadora com la Devoniana.
-Oh, naturalment. Ja m'ho semblava... -Còrran va tirar de la palanca de control fins a deixar-la enganxada al seu estèrnum i va fer que el caça descrivís un gran bucle -. Aquesta vegada sí que contrauràs un enorme deute amb mi, Page.
L’androide va deixar escapar una cascada de suaus brunzits.
-Sí, sé el que estic fent. Si permetés que la inèrcia m’impulsés en comptes de cremar combustible, tot aniria sobre rodes. -Còrran va reduir la velocitat -. I no, no vull que calculis el nivell de probabilitats d'aquesta maniobra. Mai t'he demanat que m’informis de com estaven les probabilitats, i no vull saber com estan ara. Les probabilitats només tenen importància quan estàs ficat en algun joc d'atzar, i si volem que la gent d’en Page tingui alguna oportunitat de fer la seva feina, no podem permetre que això es converteixi en un joc d'atzar.
El vector emprès per Còrran l’estava portant veloçment cap amunt en un angle que acabaria col·locant el seu caça en l'arc del darrere dels interceptors. El corellià va centrar la seva atenció en el segon guenyo. No podia passar el control d'armament a la posició dels torpedes protònics perquè una fixació de blanc advertiria als guenyos de l'amenaça a la qual s'enfrontaven. Si volia que el seu pla donés resultat, necessitava que tot passés molt de pressa..., i això significava que el primer interceptor havia de morir amb la primera passada d’en Còrran.
Quan es trobava a un quilòmetre de distància, Còrran va augmentar la impulsió i va anivellar la seva ala-X per llançar-se directament sobre els interceptors. «Una mica més d'angle i potser aconseguiré acabar amb els dos al mateix temps...» Va ajustar el control d'armament en la posició dels canons làser i els va connectar perquè disparessin en tàndem. Còrran va centrar les seves mires de punteria en l'última nau quan aquestes van passar al verd, va pressionar el gallet i va mantenir el dit prement-lo.
Quatre parells de dards d'energia vermellosa van perforar l’interceptor. Els primers impactes en l'ala dreta van fer que la nau comencés a girar sobre el seu eix, i un instant després el va elevar directament cap a la línia de foc d’en Còrran. Quatre feixos làser van sorgir, travessant la cabina i omplint de foc l'interior de la nau. Una tremenda explosió va fer miques el guerxo i va obligar a Còrran a virar i baixar per esquivar la part més compacta del núvol de restes. Tornant a la seva orientació anterior, el corellià va alçar els ulls cap al lloc on hi hauria d'haver estat l'altre interceptor. No el va veure, però ni tan sols havia tingut temps de començar a preguntar-se si també havia estat aniquilat quan una andanada làser va xocar amb el seu escut posterior.
«Oh, fantàstic... Ara l'únic que necessito és que aquest guenyo estigui pilotat per algun temerari convençut que és un geni del vol!» Còrran va reforçar l'escut posterior, va inclinar la nau, va pressionar el pedal esquerre del timó i després va virar bruscament per tractar d'obtenir un angle sobre l'interceptor. No podia veure’l en la seva imatge davantera o posterior, pel que va tornar a tirar de la palanca de control i va iniciar un ràpid ascens.
L’interceptor va aparèixer just al centre de la imatge posterior d’en Còrran i, un cop més, va tornar a recobrir el seu escut darrere amb un diluvi de foc verd.
«Qui és aquest pallasso?» Còrran va elevar la nau sobre l'estabilitzador-S de babord, i després va reduir la impulsió i va permetre que l'ala-X baixés cap al planeta.
-Ajusta la comunicació a un radi d'un quilòmetre, Xiulador. Digues-li al transport que baixi cap a la superfície el més aviat possible, perquè aquest tipus és realment bo. Vull disposar de molt espai per operar.
Un estrident xiulet va fer vibrar les orelles d’en Còrran, i una pregunta va aparèixer en el seu monitor.
-Sí, naturalment que sóc molt millor pilot que aquest tipus. Només estic jugant amb ell, entens? I ara, reforça aquests escuts i agafa't bé...
L’interceptor va començar a aproximar-se a la cua d’en Còrran. El corellià va tirar de la palanca de control fins anivellar la seva nau, i l'interceptor va seguir enganxat a ell. Còrran va esperar fins que l'interceptor va estar a cinc-cents metres de distància i després va desviar la seva nau cap a estribord. Deixant caure el peu esquerre sobre el pedal corresponent del timó i posant la impulsió al màxim, Còrran va fer que el morro de la seva ala-X es tornés cap al guenyo.
Encara que era més maniobrable que els seus predecessors d'ales verticals, la considerable amplada de les ales de l'interceptor seguia creant certs problemes de control. El viratge del guerxo va trigar a arribar, i li va oferir un blanc realment meravellós a Còrran. El seu primer tret va donar de ple en l'ala d'estribord i va obrir dos lletjos forats en ella. El guerxo va començar a oscil·lar i Còrran va tornar a disparar, però els feixos carmesins es van perdre en l'espai després d'haver flanquejat la cabina en forma de bola.
El pilot imperial va acabar la seva maniobra. Còrran va elevar l'ala-X sobre el seu estabilitzador-S de babord i es va apressar a seguir-lo. El pilot que tenia davant va permetre que la seva nau oscil·lés i es balancegés d'una banda a l'altra, però la resistència aerodinàmica creada pels panells solars de l'ala danyada de seguida va fer que tots els desplaçaments cap a la dreta fossin més ràpids i que resultés més difícil recuperar-se d'ells.
Còrran va col·locar el seu quadre de punteria a estribord del caça encertat. L’interceptor va començar a derivar cap a la dreta, i Còrran va disparar. Els feixos làser van arrencar l'ala dreta del fusellatge. El guerxo va iniciar una vertiginosa sèrie de girs cap a babord, quedant atrapat en una seqüència de tombs tan incontrolable com impossible d'aturar. Còrran va ascendir abans de veure estavellar-se l’interceptor, i una part del seu ésser va esperar que el pilot fos prou intel·ligent per escapar a la mort ejectant-se.
El corellià va fer un cop d'ull al seu monitor i va alterar el curs de la seva nau per seguir un vector que interceptaria la trajectòria de sortida de la resta de l'esquadró.
-Nou a Cap Rebel: encara sóc aquí.
-Se suposa que ha d'anar davant en comptes de seguir-nos, Nou –va replicar Wedge, i Còrran va percebre amb tota claredat la considerable ira que vibrava en les seves paraules.
-Rebut, comandant. Em disposava a fer-ho, però dos guenyos anaven a efectuar una passada.
-Així que vostè també va decidir fer una passada, no?
-Per venjar el general Kre'fey, sí. -Còrran va pensar que Wedge captaria la referència i comprendria que els interceptors s'estaven disposant a caure sobre un transport quan va detectar la seva presència. Va fer una ràpida mirada al seu indicador de combustible -. Tinc un problema, comandant.
-Ja ho sé, Nou. La seva unitat astromecànica acaba de respondre a una petició de dades que li vaig demanar.
La veu del twi'lek va entrar en la freqüència.
-Guia, una altra dotzena de guenyos acaba d'enlairar-se i està seguint l'onada darrere de nosaltres.
-Aquí Quatre, Guia. Quedem-nos per la zona una estoneta més. Només són vint.
-Aquí Cinc, Guia. Estic d'acord.
Còrran va somriure.
-Gràcies, nois.
-Silenci. Això no és una democràcia, i el que vulguem no té cap importància. Hem rebut ordres, i el destí d'altres depèn que aquestes ordres siguin obeïdes. –L’estàtica va envair la freqüència durant uns moments, i després Wedge va tornar a parlar -. Però disposem de cert marge de llibertat a l'hora d'obeir. Canvi de plans. Anirem cap al sol i farem que els imperials ens segueixin. Nou, es dirigirà cap al costat fosc i s'aproximarà a la superfície. L'atmosfera és tènue, però el seu equip de suport vital pot concentrar-la prou. Si aconsegueix esquivar-los, tornarem a buscar-lo.
-Faré el que pugui, comandant. -Còrran va fer que la seva ala-X ocupés la posició que li corresponia amb la resta de l'esquadró -. Quants has vaporitzat, Quatre?
-Sis. I tu?
-Tres, si comptem el del congost.
-Aquest també compta, Nou. No va ser una victòria convencional, però compte.
-Gràcies, comandant.
Rhysati va intervenir en la conversa.
- Què va ser el que vas fer, Nou?
-És una mica complicat. Ja ho explicaré més tard. -En el mateix instant en què pronunciava les paraules «més tard», Còrran va sentir com es convertien en pols dins de la seva boca -. Només porto disset. Em portes dos d'avantatge, Quatre. Vaig a comptabilitzar les que vaig obtenir en el costat fosc.
-Per descomptat, Nou.
-Nou, ara Gavin és un as -va dir Nawara Ven.
-No ho havia dubtat ni per un minut. Ben fet, noi. -La lluna de Borleias ja començava a ser visible davant d'ells-. Benvingut al club.
-Deu segons per al punt final, pilots. Nou, no cregui que està obligat a tractar de ser un heroi.
- Tractar de ser un heroi? Sóc un pilot de l'Esquadró Rebel. Creia que això de ser un heroi anava inclòs amb l'admissió.
-I tant que sí, Nou. Inici de la separació.
Còrran es va desviar cap a l'esquerra mentre la resta de l’esquadró continuava avançant cap a la dreta i omplia el seu sensor de popa.
-Fins ara, amics meus.
Si hi va haver alguna rèplica, no va aconseguir salvar l'horitzó per arribar-hi.
Còrran va reduir la impulsió i va fer que l'ala-X baixés fins a quedar molt a prop de la superfície lunar. Després va desconnectar la seva unitat de comunicacions i va passar els sensors a la modalitat de captació passiva.
-Bé, Xiulador, ens hem quedat sols... Anem a veure si trobem un forat dins del qual ficar-nos, eh? No, no un forat que permeti amagar-se, sinó un des del qual es pugui tendir una bona emboscada. El comandant sabia tan bé com jo que aquesta separació no enganyarà a tots els pilots imperials. Tard o d'hora vindran a per nosaltres.
Mai he volgut morir sol, i portar-me a uns quants d'ells amb mi serà una forma magnífica de dir-li adéu al món.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada