dimecres, 24 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (XXXIII)

Anterior



33

Wedge va activar el seu comunicador quan l’esquadró va emergir de l’hiperespai i es va preparar per iniciar el segon i últim tram de la seva travessia cap al sistema de Pyria.
El corellià va ajustar la difusió d'energia del sistema de tal manera que el seu senyal es tornés feble i distorsionat quan sortís de l'esfera d'un quilòmetre dins de la qual s'estaven movent les naus. El comunicador alteraria la transmissió i faria que l'Imperi li resultés pràcticament impossible desxifrar-la, però tot i així Wedge volia adoptar aquesta precaució complementària per assegurar-se que el senyal no pugui ser captat de cap manera.
-Aquí Cap Rebel per comunicar-los que hi ha una última faceta dels nostres plans que haurien de conèixer. No hi ha cap sistema amb el nom de codi de Phenaru. Anem a tornar a Lluna Negra. -Wedge va guardar silenci durant uns moments a l'espera de comentaris i protestes, però els seus auriculars només van emetre silenci. El comandant s'ho va prendre com un vot de confiança en la seva persona per part de la seva gent, i això va portar un somriure als seus llavis -. La missió tal com ha estat simulada era totalment exacta amb una sola excepció: el trajecte simulat a través del cinturó d'asteroides estava basat en una travessia pels congostos de l'única lluna de Borleias. Entrarem en el sistema ocultant-nos darrere d'ella, descriurem un viratge sobre la seva superfície i després seguirem un vector d'aproximació directe cap al costat nocturn del planeta. La lluna és el que farà que la sortida del sistema sigui força difícil, però quan hi arribem a Borleias també ens servirà com a escut contra qualsevol recepció poc amistosa per part del planeta. Els fragments cometaris estan causant pluges de meteors, de manera que les estacions de detecció amb base al planeta no haurien de poder captar la nostra presència. Alguna pregunta?
- Ens està dient que tindrem una altra ocasió de disparar contra els guenyos que se'ns van escapar l'última vegada? -Va grunyir la veu d’en Bror a través dels auriculars.
«I jo que tenia la impressió que l'última vegada vam ser nosaltres els qui escapàvem...»
-Diguem que es tracta d'això, sí. I també hi haurà forces amigues a la zona, però no estaran a bord d'uns caces i es mantindran en silenci. La nostra missió consisteix a donar-li molt dur en aquest conducte i anar-nos-en després. Les limitacions de combustible són exactament les mateixes que regien durant les simulacions. -Wedge va pressionar un botó de la seva consola-. Acabo de transmetre-us la velocitat i les coordenades per al salt a l’hiperespai. Trigarem tres hores a arribar a Borleias, així que utilitzin aquest temps per repassar les trajectòries.
L’esquadró va passar a la velocitat lumínica i Wedge va comprovar el seu nivell de combustible. Tenint en compte els paràmetres de la missió, la distància entre la lluna i l'objectiu i el ritme de consum calculat, de moment ho estava fent realment bé. Durant el trajecte de la lluna a Borleias començaria a prendre combustible directament del dipòsit auxiliar, utilitzant-lo per substituir les petites quantitats de combustible que l'enlairament de Noquivzor i els salts hiperespacials havien sostret del seu dipòsit principal. Això li permetria buidar el dipòsit auxiliar més de pressa i desprendre’s d'ell poc després d'haver acabat l'últim tram del recorregut cap a l'objectiu. Els altres seguirien el mateix procediment, encara que el segon i el tercer grup es lliurarien dels seus dipòsits auxiliars abans d'iniciar les seves trajectòries per la vall.
Wedge confiava que la seva gent aconseguiria destruir el túnel. Això permetria que els comandaments, que arribarien al sistema seguint una direcció diferent i en un moment diferent, poguessin entrar a l'àrea i fer la seva feina abans de l'arribada de l'Ala Defensora. No se li havia informat del moment exacte en què les ordres portarien a terme la seva part de l'operació, però Ackbar li havia dit que agrairien que la seva gent pogués ajudar-los. Wedge va interpretar que això significava que els comandaments i la seva arribada coincidirien amb l'operació de l'Esquadró Rebel però, sent realistes, l'única ajuda que es podia esperar dels seus pilots consistia que dispersessin els caces locals, i Wedge sabia que de totes maneres tampoc hagués pogut evitar que la seva gent ho fes.
-Som bons, estem ben entrenats i sabem que hem d’aconseguir-ho. -Wedge va somriure i va omplir la pantalla amb una simulació visual del recorregut per la vall -. Amb una mica de sort i muntanyes d'esforç, res no podrà impedir que fem el que hem vingut a fer.

***

- Però és que ha de dir-me on són, capità Celchu! -Va exclamar Mírax mentre agitava un quadern de dades davant del rostre del pilot -. Crec que l'èxit de la missió corre un seriós perill.
Tycho va moure el cap.
-Això és impossible.
Mírax va alçar la mà per assenyalar la porta dels seus allotjaments amb el polze.
-Naturalment, i els oficials del servei de seguretat que el vigilen em dirien que no podia parlar amb vostè. Però sóc aquí, no?
-Suposo que hi ha diversos graus d'impossibilitat. –Tycho va lliscar els dits de la seva mà per entre els seus cabells castanys -. El problema és que no puc dir-li on han anat..., perquè no ho sé.
- I com és això? -Mírax el va observar amb gran atenció -. Vostè és l'oficial executiu de la unitat, així que ha de saber on han anat.
-Em sap greu.
- Qui sap on han anat?
- Aquí? M3.
-Doncs porti’l.
-Escolti, Térrik, ja sé que és amiga del comandant Antilles i també sé que ell té molta confiança en vostè i que l'aprecia moltíssim, però...
Mírax va alçar una mà.
-He vingut a veure’l per l'única raó que crec que l'èxit de la missió està en perill, i perquè penso que potser estiguin a punt de ficar-se en un parany. Si li estic demanant que faci venir l’androide és perquè penso que forma part de tot l'assumpte. L'hi explicaré quan hi hagi arribat, i si no li agrada l'explicació llavors podrà tirar-me a puntades de peu i dir-li a l’androide que es vagi per on ha vingut. L'hi prego... No vull que els seus amics i els meus morin.
-Molt bé. Segui, si us plau. -Tycho va treure un comunicador de la seva butxaca -. Capità Celchu a M3: presenta't en els meus allotjaments. És urgent.
-Vaig cap allà, capità.
Mírax es va asseure en una cadira de campanya de lona, ​​va treure un munt de targetes de dades del contenidor per torpedes protons que Tycho feia servir com a tauleta de treball i va deixar el seu quadern de dades sobre d'ell.
- Disposa d'una placa hologràfica per projectar dades?
Tycho va bellugar el cap i va recollir un altre munt de targetes de dades de la taula que hi havia als peus del seu llit, i després es va asseure al costat d'elles.
-Però compto amb una bona imaginació. Què és el que em vol ensenyar?
Mírax va donar un cop d'ull al quadern de dades i va intentar organitzar una mica els seus pensaments.
-Poc després que l'Esquadró Rebel sortís del sistema vaig fer que el meu pilot obtingués una llista de peticions comercials d’M3. La llista conté un munt de material militar i alguns articles del mercat negre. Hi havia noves addicions a la llista normal, i en tots els casos es tractava de productes que només podien obtenir-se a Alderaan. Aquests productes s'han anat tornant francament rars durant els últims cinc anys, però tots els seus preus de venda eren ridículament baixos.
Tycho va aclucar els ulls.
-La qual cosa només tindria sentit si encara els estiguessin produint, oi?
-Exacte. -Mírax es va inclinar cap endavant per donar més èmfasi a les seves paraules -. I ara escolteu bé: cap d'ells tenia un preu de venda. Al llarg dels anys he vist posar preu a les seves mercaderies a un munt de gent, i aquesta pauta m'indica que M3 ha aconseguit trobar una font d'aprovisionament d'aquests materials d'una naturalesa tan peculiar que en realitat els està obtenint per molt pocs diners o totalment gratis. Atès que ningú de l’Esquadró Rebel ha esmentat que hagués descobert algun magatzem perdut de mercaderies alderaanianes, i es tracta d'una llista actualitzada i en vigor, he pensat que l'androide estava projectant la disponibilitat de certs productes amb posterioritat en aquesta missió.
Tycho es va tirar enrere i va arrufar les celles.
-Puc comprendre com ha arribat en aquesta conclusió, però...
-Doncs ajunti-la amb això: últimament havia estat circulant un rumor sobre l'existència d'una nova font d'articles alderaanians, però els preus han estat prohibitivament elevats. Vaig donar per fet que l'Imperi estava donant sortida a certs excedents acumulats per fer-se amb els crèdits que segueixen en mans dels expatriats alderaanians, negant-li així una font de diners molt necessària a la Rebel·lió. Però si realment hi ha una font, ja sigui un magatzem imperial o alguna altra cosa..., bé, llavors crec que l'Esquadró Rebel ha posat rumb cap a ell. I tenint en compte el nombre d’alderaanians condemnats a portar una existència de nòmades als quals els encantaria recuperar un trosset del seu món, no cal ser cap geni per adonar-se’n que semblant lloc constituiria un objectiu de primera categoria per a l’Aliança.
-Compti'm entre ells. Aquest magatzem seria un objectiu altament convidat per a una incursió, i un emplaçament lògic per a una trampa imperial. -Tycho es va passar les mans per la cara i va deixar escapar un prolongat sospir-. Això no té molt bon aspecte, oi?
-He fet els tràmits necessaris per adquirir tots els lots d'aquests articles que M3 pot arribar a proporcionar-me, de manera que han desaparegut de la llista. Ningú més pot tenir-hi accés. Que jo sàpiga ningú més coneix la seva existència, així que ara la filtració hauria d’haver quedat eliminada.
-Tot i així, segueix havent-hi una probabilitat que aquesta informació ja s'hagi filtrat d'alguna manera.
-Exactament -va dir Mírax, i es va aixecar d'un salt quan la porta es va obrir i M3 va entrar a l'habitació.
-Bon dia, capità Celchu i senyoreta Térrik. En què puc servir-los?
Mírax va tancar la mà sobre el braç esquerre de l'androide.
-Has de dir-me cap a on s'està dirigint l'Esquadró Rebel.
-Em temo que aquesta informació està considerada com a alt secret, senyoreta Térrik. Ni vostè ni el capità Celchu estan autoritzats a conèixer-la. Proporcionar-los suposaria posar en perill el...
-La llista que em vas donar aquest matí ja posa en perill l'èxit de la missió, M3.
-Em temo que el que em demana és totalment impossible.
Tycho es va aixecar.
- D'on estàs traient tots aquests objectes alderaanians que poses a la venda?
L’androide es va estremir, i el to de la seva veu va patir una lleugera variació.
-Si revelo les meves fonts, llavors es quedaran amb tot el meu mercat. Ni ho somiïn.
Mírax li va llançar una mirada plena d'incredulitat a l’androide i després va tornar el cap cap a Tycho.
- Pot creure-s'ho?
-No, de fet no puc.
-Només estic protegint el meu marge de beneficis.
-Es tracta d'una qüestió de vida o mort, M3.
-Oh, per descomptat que sí. Es tracta de la vida o la mort del meu negoci, senyoreta Térrik.
Tycho es va posar dret.
-Tanca el bec, M3.
L’androide, inclinant el cap cap a un costat, el va mirar d'una forma molt estranya.
-No estava dient res, senyor.
-La seva veu ha canviat.
-Ja m'he adonat. -Tycho va aclucar els ulls-. Tanca el bec.
- Com diu, senyor?
-Tanca el bec.
Els braços de l’androide van baixar cap als seus costats amb tal rapidesa que Mírax va perdre la seva presa sobre ell. El cap en forma de petxina es va desplomar cap endavant, fent que l’androide doblés el coll fins que el seu mentó entrés en contacte amb el pit.
A la part superior del seu coll, que anteriorment quedava oculta pel cap. Mírax va veure un botó vermell que lluïa.
- Què està passant, capità?
Tycho va arronsar les espatlles.
-Realment no estic segur, però l'androide sembla trobar-se en un estat d'espera. Vaig descobrir aquest petit truc quan l'estava portant al sistema de Talasea i no hi havia manera que deixés de parlar. Vaig acabar cridant-li que tanqués el bec i després de la tercera vegada, això és el que va passar. M3 roman en aquest estat fins que algú el treu d'ell.
El realment important en aquests moments és que fins que polsem el botó vermell i el reinicialitzem, queda reduït a poca cosa més que una mena de comandament a distància que té accés a tot el contingut de la memòria d’M3.
-La qual cosa em sembla força perillós per a un androide que està duent a terme treballs militars.
-Per raons òbvies, no es tracta d'una modificació estàndard. Hi ha unes quantes coses rares en aquest androide, i aquest canvi que es produeix en la seva veu quan comences a interrogar-lo sobre les peticions i les sol·licituds no és precisament la menor d'elles. Però això sempre puc investigar-ho més tard. Ara aquesta anul·lació forçada hauria de permetre’ns obtenir el que vostè vol saber. M3, vull que em donis el nom del sistema en què estarà operant l'Esquadró Rebel.
-Sistema de Pyria, Borleias, quart planeta, una lluna que conté una fortalesa imperial i diversos complexos agrícoles i industrials que no van obtenir l'èxit necessari i van ser abandonats. -La veu va canviar lleugerament -. També alberga una instal·lació de manufactura agrícola per productes agrícoles alderaanians dotats d'un alt valor d'intercanvi comercial reservat.
Mírax va sentir que se li gelava la sang.
-M3, la llista de productes que es poden obtenir d'aquestes instal·lacions... Quantes persones han tingut accés a ella?
-El seu accés ha estat l'únic, senyoreta Térrik.
- I què em dius d'un expert en sistemes de desxiframent? Hauria pogut obtenir una còpia sense que tu ho sabessis?
L’androide va trigar un parell de segons a replicar.
-És impossible determinar una resposta d’aquesta pregunta.
Mírax va tornar la mirada cap a Tycho.
-L’Imperi podria haver estat advertit. Hem de fer alguna cosa.
- El què? Si els enviem un missatge, hi ha tantes probabilitats que advertim a l'Imperi que estan anant cap allà com que hi avisem a la nostra gent que es dirigeixen cap a una emboscada.
-Doncs llavors anirem allà. Disposo d'un mitjà de transposa bastant ràpid, i potser fins i tot puguem arribar abans que ells.
- Perquè la nostra presència adverteixi a l'Imperi de la imminència de la incursió? -Tycho va bellugar el cap-. Qualsevol missatge podria ser interceptat fins i tot si ens trobéssim dins del sistema i tractéssim d'enviar-lo mitjançant un feix protegit. No, això no serviria de res...
Mírax va estrènyer els punys i els va deixar caure sobre les seves cuixes.
-Hem de fer alguna cosa. No podem quedar-nos creuats de braços i no fer res.
-Naturalment, però el que fem ha de ser el correcte. -Els llavis d’en Tycho es van corbar en un lent somriure, i la seva mà va avançar cap al botó dissimulat a la part del darrere del coll d’M3 -. I crec que ja sé què és el correcte...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada